Direktlänk till inlägg 3 juli 2016

Kaxigheten straffade sig för miljöpartiet.. Ännu ett vallöfte som man bryter.

Av tommy norum - 3 juli 2016 07:00




 

Blev en dyr uppgörelse på 6 miljarder för skattebetalarna för att få Miljöpartiet skulle släppa kravet på att de inte går med på en försäljning av kolgruvorna i Tyskland. En kostnad som många tror inte på något sätt kommer att sätta spår i mindre kolanvändning. Vad den uppgörelsen sedan sätter för spår i det fortsatta väljarunderstödet för partiet skall bil intressant att följa. Redan nu ligger man under riksdagsspärren i en del opinionsmätningar.  

 


Miljöpartisten Carl Schlyter anklagar partiledningen för att lägga sig platt efter beskedet om den tyska brunkolsförsäljningen. Nu överväger han att hoppa av sitt uppdrag som riksdagsledamot. ”Vi viftade med kolbiten hela valrörelsen”, säger han.

 

Blev en dyr affär  för skattebetalarna där Srefan löfven tvingades att ställa ut en check på 6 miljarder för att köpa Miljöpartiet med att bli tvingade att köpa upp utsläppsrätter som har en liten effekt miljömässigt. Att sedan inte regeringen inte förankrat de sex miljarder kronorna i köp av utsläppsrätter med oppositionen kanske ändå får förnuftet till slut att segra och köra över miljöpartiets utpressningtaktik för att få igenom sina beslut.  

 

  

Att gå in i en valrörelse som Miljöpartiet gjorde med ca 6% av rösterna bakom sig och tro att man kan förändra Svensk politik med så litet röstunderlag i en regering skvallrar val om att Miljöpartisterna är otroligt naiva i sin syn på sig själva och ved de kan åstadkomma i en regering med Socialdemokraterna. Vänsterpartiet med Jonas Sjöström kan också obehindrat gå ut med vallöften i den positionen han befinner sig i att inte på något sätt behöva ta ansvar för det han har som vallöfte i den roll han befinner sig i som ett stödparti till regeringen utan ansvar. 

 

Är det några partier i Sverige som är populistiska så är det Vänstern och Miljöpartiet som i sina förslag verkar vara långt i från den verkligheter som bestämmer vad som är relevant i politiska lösningar. En samling drömmare helt befriad från sunt förnuft som hela tiden spinner på omöjliga politiska drömmar som skall locka väljare att rösta på partierna. Drömmare som medborgarna med lite förstånd för länge sedan har avslöjat och förstår att de har en marginell möjlighet att påverka politiken i riktning som deras ideologier står för. Något som ändå partiernas väljarunderstöd skvallrar om att väljarna genomskådat deras chanser att i någon större utsträckning påverka politiken mer än marginellt där man använder utpressningsmetoder mot Socialdemokraterna för att få till stånd en del av sin politik.  

 

Tyvärr så har den nuvarande regeringen låst in sig i ett beroende av de två partierna som innebär att Svenska  folket får stå ut med politiska beslut som på inget sätt speglar vad  majoriteten av medbogarna  tycker utan blir i det politiska läget påtvingade politiska beslut som dikteras av en liten klick vänster och Miljöpartister som i egenskap i sin politiska ställning i den svaga regeringen dikterar villkoren vad som kommer ut av regeringssamarbetet. 

 

De stora förlorarna utöver medborgarna är väl änd Socialdemokraterna som tvingas gång på gång i samarbetet med de båda partierna backa för att komma fram till beslut som många gånger ligger långt ifrån sin egen politik..  Den berömda kolbiten som Miljöpartiet använde i den förra valrörelsen och att de aldrig skulle gå med på en försäljning av kolgruvorna i Tyskland men när de kommer in i regeringen så gör man tvärt om, det om något illustrerar väl att politikerna talar  med kluven tunga i valrörelsen och det de lovar i valrörelsen skyller man sedan på sina regeringskollegor när det inte riktigt går som man tänkt sig i vad de lovat.  Socialdemokraterna har också ett och annat vallöfte som inte blev som man lovade . Så det partierna säger i en valrörelse det skall nog medborgarna i fortsättningen ta med en nypa salt.      


tn

Dagens  opinionsmätning skvallrar väl om att Miljöpartiet är ute och vandrar på tunn is .

 Novus: KD långt under spärren
 
Kristdemokraterna får en trist start
på Almedalsveckan, när partiet backar
till sin lägsta nivå sedan 2010, i en
sammanvägning av de största opinions-
undersökningarna i juni som Novus gör
för Ekots räkning.

Partiet får 3,1 procent, en nedgång
från 3,4 i maj. Socialdemokraterna är
återigen största parti med 26,3 proc,
följt av Moderaterna på 25,8. Allian-
sen är fortfarande före de rödgröna
med 41 procent respektive 38,2 proc.

Sverigedemokraternas och Miljöpartiets
tapp har stannat av. SD får 17,3 proc
medan MP får 4,5 procent.  

 

Minnesförlust en politikisk diagnos?

Inför varje valår står vi i valet och kvalet om vem vi ska rösta på.
De flesta partier har något bra att erbjuda . Den enes löfte övertrumfas av den andre. Det är svårt att välja.
De politiker, som likt en väckelsepräst har talets gåva, lovar mest, saknar närminne och är utrustade med kameleonthud vinner flest röster .
Här finns ingen skammens rodnad.
De som vann och bildade regering har plötsligt blivit maktberusade och förlorat omdömet. Alla löften om guld och gröna skogar har försvunnit lika snabbt som en avlöning.
Det borde finnas en kravspecifikation på politiker där man omedelbart blir utbytt, om man inte ens försöker hålla något löfte man på heder och samvete bedyrat.
Man vet att vi väljare också glömmer och till nästa val kommer vi åter att lockas in i en ny löfteskarusell.
Till nästa val borde man åtminstone byta ut Internationalen mot Hasse Kvinnaböske Anderssons” Guld och gröna skogar”.
Sven-Åke Runelid

          

 


 

 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

3 juli 2016 13:05

Makten förblindar!Istället för att lämna regeringen,så offrar miljöpartiet sina hjärtefrågor.Här upptäcker man hur politiker glömmer sina viktiga ställningstagande ,för makten!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 juli 2016 21:06

Det där att politikerna sviker sina löften är egentligen ett avtalsbrott.

Skulle ett företag skriva ett avtal om leverans av en viss vara som sedan det visar sig vid just leveransen att den inte överensstämmer med det som offererades så behöver inte kunden betala. För om ett företag inte levererar det som överenskommet var är ju inte överenskommelsen, affären, längre giltig, och leveransföretaget kan råka ut för stämning mot det brutna avtalet.

Det politikerna går till val på är ju den "offert" som läggs. Kunden, väljaren, har då att acceptera eller förkasta. Accepterar kunden och lägger sin accept, sin valsedel i urnan, är affären i lås. Då har politikern bara ett uppdrag och det är att leverera det man kommit överens om. Gör han/hon inte det är det ett avtalsbrott.

Att politiker inte håller det man lovat är att skjuta förtroendet mellan denne och väljaren i sank. Man ingår ju då inte efter den kränkningen några fler avtal med samma lurendrejar företag, med den lögnaktiga politikern, eller falska politiska parti.

Dumhuvudet till politiker verkar inte begripa vad han/hon sysslar med och vilka konsekvenser dennes handlande får och hur det påverkar förtroendet som ska hålla ihop samhället. Så det dessa kriminella politiska vandaler sysslar med är egentligen samhällsomstörtande verksamhet. Inte så att det med en gång blir kaos utan det som sker är snarare en succesiv avveckling av förtroendekapitalet i samhället som sakta men säkert går mot sin upplösning med allt elände som det för med sig.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards