Alla inlägg under maj 2016

Av tommy norum - 16 maj 2016 18:00





I London 1948 tar Sverige hem sitt första och hittills enda OS-guld i fotboll. Tre av lagets hjältar är bröderna Gunnar, Bertil och Knut Nordahl. Tillsammans med fotbollsspelarna Gunnar Gren och Nils Liedholm kommer de bryta trenden med svensk amatörfotboll för att ägna sig åt fotboll på heltid i Italien. Yngste brodern Gunnar Nordahl rekryteras av italienska Milan 1949. Därmed blir han vårt första fotbollsproffs. En vecka senare skriver Bertil Nordahl kontrakt med Atalanta. Snart spelar också Knut Nordahl för Roma.



http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=263&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3d%c3%85m%c3%a5l%2bi%2bDalsland%26minyear%3d1930%26maxyear%3d1955%26page%3d3

Av tommy norum - 16 maj 2016 10:15




Gripsholm var  Svenska Amerika Liniens första egna skepp, sedan företaget startat 1915.



http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=164&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3d%26minyear%3d1910%26maxyear%3d1960%26page%3d16


Egentligen byggdes Gripsholm i Newcastle i England, men visst kunde ändå ett svenskt patriotiskt hjärta få svälla något vid åsynen av skeppet. Hon var vid tiden ett av de modernaste fartygen på Atlanten med simhall, träningslokal och diskmaskiner. Gripsholm var också Svenska Amerika Liniens första egna skepp, sedan företaget startat 1915.

Filmen menar att bilderna bör tala för sig själva, och att superlativen inte räcker till för att beskriva skeppets skönhet, men egentligen fick Gripsholms konservativa inredning hård kritik. Den brittiske inredningsarkitekten Durand hade stirrat sig alltför blind på Gripsholms slott, skeppets rokoko, barock och gustavianska stil fick det svenska formetablissemanget att skämmas. Misstaget reparerades till inredningen av M/S Kungsholm tre år senare, som smyckades i tidsenlig art déco.

Under och strax efter andra världskriget kom M/S Gripsholm att chartras av USA som använde fartyget för att transportera sårade och krigsfångar som skulle återföras till sina hemländer. Bland annat gjorde Gripsholm två längre resor 1942 respektive 1943 för att utväxla japanska medborgare mot västerländska. Skeppet rese med fri lejd över haven, helt upplyst, i en tid då hundratals andra skepp torpederades och sjönk.

1954 såldes Gripsholm till Tyskland, där hon fortsatte att trafikera New York, fram tills det att hon skrotades 1966.

Av tommy norum - 16 maj 2016 07:00




SvD KULTUR

 


BERGLINS SÖNDAG



       

Av tommy norum - 15 maj 2016 11:51



Att Miljöpartiet har en kris att bearbeta är det ingen tvekan om.

 

Så går det när man i valrörelsen skriker om mycket som man skall åstakomma i en regering men som visar sig att man håller på att tappa hela stycket ( väljarna)  när man inte klarar att leverera det man gjorde sken av att i en regeringsställning kunna uppnå.  

Att sedan nu Svenska folket fått upp ögonen på att Miljöpartiets politiker saknar sund förnuft både i hur man hälsar och i sin politik där väl deras invandringspolitik satt spår i medborgarnas syn på partiet. 

 

Sverigedemokraterna går upp och ner i olika ka mätmetoder men har i SVd/Sifos senaste mätning börjat att stabilisera sig med en liten ökning  sedan förra Sifo mätningen.

Kanske visar sig nu Miljöpartiets anhängare sitt verkliga jag när man inte får igenom sin politik i riksdagen så tar man till odemokratiska metoder när nu Svenska miljöaktivister  försöker tvinga Vattenfall att stänga kolgruvorna i Tyskland via olagliga metoder sätta stopp för kolbrytningen och försäljningen av gruvorna. Det är inte första gången som miljöpartister tar till o-parlamentariska  metoder i olika miljöfrågor när man inte på demokratisk väg lyckas få gehör för sina krav i parlamenten runt om i Europa. 

 

Förövrigt så är det svansen i Vänstern och Miljöpartiet som lägger ner mest energi på att störa och med bråk försöka hindra andra politiska partier att framföra sin demokratiska rättigheter att framför sina budskap. Inget annat parti i Svenska riksdagen anser sig behöva ta till sådana metoder utan låter argumenten i debatter särskilja de olika politiska åsikterna.  Men svansen i miljörörelsen och vänstern anser att man kan ta till vilka metoder som helst för att förhindra verksamheter,  politiska åsikter som inte stämmer överens med deras egen ideologi . 

tn

 

   


   


Sverigedemokarterna står sig i de olika mätningarna


Status den 15 maj 2016 
 Medelvärde för de senaste mätningarna från respektive institut 
 
Institut
AntalSD i %AlliansenRödgröna
Sifo
1937
16,1
42,238,5
Ipsos
1200
16,6
43,836,2
Sentio
1030
22,3
35,736,8
Skop
1003
16,3
40,640,7
Novus
3005
17,7
41,537,7
Demoskop
1254
16,4
41,738,0
YouGov151523,636,536,7
Inizio
2531
19,7
39,738,1
 
Viktat medelv.
13474
18,5
40,437,8
Utan viktning18,640,237,8
    
Valresultat 2014
12,9
39,443,6
Av tommy norum - 14 maj 2016 07:00

 

 

 

 Nyheterna duggar nu tätt om invandrarrelaterade händelser ute i landet.  Här är en del av de senaste dagarnas nyhetsskörd.




Expressen avslöjar var de svenska IS-cellerna gömmer sig.

Expressen avslöjar att den IS-terrorcell som misstänks vara i Sverige för att utföra terrordåd är uppdelade i två mindre grupper.

En av grupperna gömmer sig i en ort i närheten av Danmark och den andra i en ort i mellersta Sverige.

I veckan avslöjades också ett det ligger ett överhängande hot mot Sverige och att svenska polisen i Stockholm ska börja bära förstärkningsvapen.

Säpo vill inte gå in på detaljer.

– Det florerar en mängd medieuppgifter och rykten i sociala medier just nu. Vi uttalar oss inte om de uppgifterna. Effekten skulle bli att de vi ska motverka skulle kunna anpassa sina aktiviteter, och det i sin tur skulle försvåra vårt arbete, säger Simon Bynert, kommunikationsstrateg på Säkerhetspolisen till Expressen



Sex personer gripna – misstänks för vapensmuggling till islamister i Sverige

 

Vid polisräderna hittades flertalet militära vapen – bland annat granater och automatvapen.

Fem personer har gripits i Bosnien-Herzegovina och en person i Sverige misstänkta för vapensmuggling till radikala islamister i Sverige. Det säger bosniska myndigheter, enligt TT via DN.


 


Poliserna har vid flertalet räder funnit stora mängder militära vapen. Bilder från beslagen visar automatvapen, granatpjäser och handgranater.


 

Här har vi också ett problem som media varit väldigt tystlåtna om hur gatubarnen terroriserar omgivningen med både stölder, rån och droganvändning.


De marockanska gatubarnen kan utvisas med nytt avtal

Också en följd av den naiva flyktingpolitik som bedrivits under många år. Kom hit och ta för er och där ett flertal dumma Svenskar med ett etablerat godhetssyndrom påverkat av politikers beteende att i solidaritetens namn öppna våra hjärtan till alla utan urskiljning. Man kan ju hoppas att man tar lärdom av misstaget och är mer försiktig i fortsättningen vilka man bjuder in.    


 

Av tommy norum - 14 maj 2016 07:00




Gammal buss modell 1948 från Höglund & Co Säffle finns i Uddevalla. 

 
Höglunds Hjul- & Vagnfabrik i Säffle bildades i början av 1900-talet genom att Karl Gunnar Höglund den 15 oktober 1913 ropade in en vagnsrörelse på auktion. Dom bytte sedan namn till Höglund & Co. Under 1920-talet började dom specialisera sig på busskarosser i lättmetall och byggde bland annat lastbilshytter, främst åt Volvo. Busstillverkningen var familjeägd ungefär 55 år innan Volvo köpte upp dom och tog över 1981-1982.
 
 
 
 

Gammal buss från Höglund & Co 1948 finns i Uddevalla

   

 
Av tommy norum - 13 maj 2016 08:09


Så finns det en del som inte vill att sådan här information skall gå ut till allmänheten. Mest för att försöka hålla dessa  omedveten om vilka konsekvenser den naiva flyktingpolitiken ställt till med. En del kallar informationen för islamofobi en del kallar det främlingsfientligt och en del påstår till och med att det är rasistiskt .Jag kallar det information för att väcka medborgarna ur sin strutsmentalitet innan det är försent. Vi får väl se om inte det blir det sunda förnuftet som segrar och de som vill mörka och lägga ut dimridåer om vad som händer till slut får krypa till korset och börja inse åt vilket håll samhällsutvecklingen är på väg. Kanske blir det utlandspressen som till slut väcker upp den etablerade media kåren så att även de får lämna sin tabuintällning om nyheter där invandrare är inblandade. Inte lika lätt längre att försöka mörka verkligheten när medborgarna börjat  söka sina nyheter i andra sociala medier som många gånger avslöjar hur illa ställt det är med den oberoende nyhetsbevakningen trixande i nyhetsflödet för att få fram sina egna politiska hjärtefrågor  Inte så konstigt att mer och mer medborgare söker sig till de alternativa medieutbudet för att där ta del av nyheter som de etablerade pressen och TV föredrar att utesluta av flera själ. 

tn


 




Mats Skogkär: Om gängen får styra sviks förorten

 

Mats Skogkär i sydsvenskan om NRKs reportage:

"Sverigebilden fick sig en törn. Igen. Som en "krigszon", var omdömet från en av journalisterna, Mohammed Alayoubi. Reportageteamet från NRK hade sökt sig till ett kafé i Husby för att intervjua nationalekonomen Tino Sanandaji om svenska integrationsproblem. Men intervjun avbröts snart av maskerade män som krävde att få veta vad de gjorde där. Efter hand blev de allt aggressivare. Till sist tvingades journalisterna och Sanandaji ...fly från kaféet…

Det är, som det också konstateras i NRK:s reportage, ett maffiatänkande. Det handlar om territorium. Målet för de kriminella är att skapa ett område där deras regler gäller, där deras ord – inte lagen – är lag, där de bestämmer vilka som får komma och gå, vem som får intervjua vem och om vad. Svartmålas Rinkeby? I Stockholms stads senaste trygghetsmätning, som genomfördes 2014, uppgav var femte invånare i Rinkeby-Kista att de kände sig otrygga eller mycket otrygga i sitt bostadsområde. Genomsnittet för hela Stockholm var 5 procent. I en rapport från polisen klassas Rinkeby-Tensta och Husby som två av 15 "särskilt utsatta" områden i landet...

När problemen förnekas, när politiker ömmar för dem som hotar, förstör och utövar våld är det lätt att räkna ut vilka som drabbas.
Det är den stora majoriteten av laglydiga människor i dessa områden som inget hellre vill än att leva i trygghet. Om rättsstaten sviktar och lagen inte kan upprätthållas är det de svagaste i samhället som drabbas först och hårdast"

http://www.sydsvenskan.se/…/mats-skogkar-om-gangen-far-styr…

 

Av tommy norum - 11 maj 2016 07:30



Svensk politi: – Vi er i ferd med å miste kontrollen

 

STOCKHOLM (NRK): Over 50 bydeler i Sverige er blinket ut som spesielt utsatte områder, hvor kriminelle nettverk har mye makt, og hvor lovløsheten råder. NRK var med da politiet ble angrepet.

 

   

 

http://www.nrk.no/urix/svensk-politi_-_-vi-er-i-ferd-med-a-miste-kontrollen-1.12920404

 

 

 



Det skall vara media från utlandet som vågar tala klartext om vad som händer i våra förorter.

 

Det anses vara tabu för för svenska journalister att inte lägga bränsle på elden som gynnar invandrarkritiska partier som SD. 

Tänk att det skall vara media från utlandet som skall stå för den sanna bilden för hur det står till i våra förorter. Var håller de politikerna hus som ville att vi skulle öppna våra hjärtan och ta emot all världens flyktingar. Nu har vi facit på den politiken. Utanförskap, kriminalitet, bostadsbrist, arbetslöshet. Drömmen om det mångkulturella samhället där alla skulle leva i samförstånd och stötta varandra blev precis tvärt om. Ett segregerat samhälle där invandrargetton i förorterna blivit grogrund för kriminalitet där arbetslösa och socialt utslagna samlas på ett ställe och där våra politiker verkar maktlösa inför situationen. Vi har haft en pågående trend i utvecklingen för utlandsfödda de sista 30 åren men där ändå våra generösa politiker stått uppe i talarstolarna och bjudit in alla världens flyktingar utan en tanke på att ta åt sig erfarenheten av hur man har misslyckats med integrationen för många under alla dessa år.  En ständigt växande skara allt eftersom invandringen ökat. Fortfarande har man inte hittat lösningen på att få in alla utlandsfödda i det svenska samhället

tn


 
 
Tino_Sanandaji levererar igen till förtret för alla med strutmentalitet och alla journalister i Sverige som heller vill mörka än skriva om invandrarrelaterade händelser.    



NRKs reportage har 1.6 miljoner Facebookvisningar. Ur Nyheter24: "Norska journalisten om svensk media: "Vågar inte skriva om situationen i förorterna"

 

När NRK-profilen Anders Magnus och kameramannen Mohammed Alayoubi besökte Rinkeby utanför Stockholm, för ungefär två veckor sedan blev deattackerade med stenar. Journalisterna var i Sverige för att göra ett reportage om parallella samhällen som uppstår i svenska förorter.

Under tiden i Rinkeby uppmärksammades journalisterna på ...att parkeringsvakter inte arbetade efter kl 12.00 på grund av säkerhetsrisk. Då började också våldet kontrollera samhället. De vittnar om att ungdomarna stenade ambulanser och brandbilar. I reportaget menas att svensk polis på rutin stenas av ungdomar. – Vi hade en representant från moskén med oss, men det hjälpte inte. Ungdomarna hade inte respekt för honom. De hade inte respekt för polisen eller andra auktoriteter.

 

Anders kritiserar svenska journalister för att inte våga ta tag i problemen. Han tror att de är rädda för att skriva om situationen i förorterna. – Svensk journalistik är en av de mest bedrövliga jag har upplevt i researchfasen av denna process. Jag tror att anledningen är att svenska journalister inte kommer skriva så mycket om den negativa situationen i en förort är att invandrare är inblandade. Det anses vara tabu"

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards