Alla inlägg under maj 2016

Av tommy norum - 21 maj 2016 07:00

Medborgarna i opinionsmätningarna visar klart att det är inte rödgrön politik som man efterfrågar . 




 En förödande majoritet för det borgliga Blocket inkl. SD. Har man missbedömt sitt förtroendeuppdrag man har fått från väljarna ?  Nog är väl det politiska program som man gick till val på man fått mandat att fullfölja, inte att gömma sig i opposition och lämna över hela makten till de rödgröna som i en klar minoritet driver landet mot en kollaps    




M närmar sig SD-Och det skrämmer skriver Thomas Eneroth i Aftonbladet.


Att det skrämmer kan man förstå för att det skulle betyda att Socialdemokraterna skulle för lång tid lämnas utanför den politiska makten i riksdagen.  



Socialdemokratiska debattörer försöker på alla sätt att få in Alliansens företrädare i Vänsterbåset. Hittills har man fått kalla handen från samtliga Allianspartier. Bryt den skadliga blockpolitiken och det skrämmer när moderaterna sakta men säker börjar närma sig Sverigedemokraterna skriver debattören där trycket från M-medlemmarna har satt sina spår hos moderatledningen i ett försök att stoppa flykten till SD.  

 

Ett scenario som Socialdemokraterna till varje pris försöker stoppa där man har tagit hjälp av LO med en minoritet av Socialdemokratiska medlemmar i ryggen, den röda pressen under ledning av Aftonbladet som på alla sätt försökt distansera SD från de Borgliga. Man vet att om SD tas in i värmen så kan Alliansen med hjälp av SD skapa en majoritet på nästan 60 %. Då har man till och med råd att tappa någon av de borgliga småpartierna och ändå kunna regera med en borglig politik ohotade i riksdagen. 

 

Om något borgligt parti skulle försöka regera med Socialdemokraterna skulle bara betyda att i stället för en rödgrön sörja bli en annan färgsörja där medborgarna skulle bli de stora förlorarna. Antingen röstar man borgligt eller så röstar man vänsterpolitik det är det medborgarna förväntar sig när man går till val. Det är nog inte någon blandpolitik som förs långt över väljarnas huvud och som ligger lång i från det väljarna förväntar sig på bägge sidor av blockgränsen.

 

Vi går inte till val för att politikernas skull utan för en politik som vi vill skall driva Sverige i framtiden. Om inte annat så borde de rödgröna väljarna blivit ense om vad en sådan politik ställer till med som resulterat i ett missnöje över utfallet i den politiken man gick till val på och som nu sätter stora negativa spår i väljaropinionen.         


tn

Av tommy norum - 20 maj 2016 07:00


 
Här har vi slutprodukten av den naiva invandrarpolitiken som bedrivits i Sverige de senaste tjugo åren.



Trots politikernas och andra invandrarvänliga individer som påstår att invandringen är lönsam för Sverige så finns det nu forskning som visar det motsatta. När får vi någon från sjuklövern som tar åt sig den informationen kan man undra ?

 

Nu har man i åratal försökt inbilla medborgarna läget på arbetsmarknaden där man informerar med siffror som är rena lögnen. Man försöker också lura medborgarna genom att påstå utbildning statuset för de nyinkomna är bättre än de i verkligheten är. Man håller tyst om hur Svensk undervisningen har klappat ihop, hur skolresultaten för generationer av nyinflyttade ligger långt under vad födda i landet presterar. Nu försöker man tuta in i Svenska folket att invandringen är lönsam för landet.  

 

Flyktingmottagning kostar först under mottagning och etableringsfasen, och kostar ännu mer på "lång sikt" när vanliga välfärdsutgifter som sjukvård tillkommer visar forskningen. Ett konstaterande som våra politiker helst vill blunda för. Pensionsmyndighetens rapport visade att hundra tusen nyanlända långsiktigt genererar 70 miljarder kr i extra inbetalningar men 150 miljarder kr i extra kostnader.

 

Flyktinginvandring blir inte lönsamt på sikt, kostnader fortsätter bara öka finns det nu utredningar som fastslagit. Inget som våra politiker vill erkänna utan fortsätter försöker lura i medborgarna för att i någon mån dölja sin naiva flyktingpolitik under åren. Att hänvisa till en IMF-rapport om större BNP till följd av fler invånare men inte nämna att samma rapport visar att BNP per invånare sjunker. Att räkna större BNP till följd av större befolkning som en ”vinst” trots att fler invånare att dela ekonomin på minskar BNP per capita är ju ett sätt för att vilseleda medborgarna. Facket och politiker vill gärna  utesluta fakta som inte gynnar deras egna syften. 

 

Centerpartiet köper ljug rapporterna utan att blinka och använder dessa som ett underlag för att satsa folkhemmets framtid på fri invandring. Kanske det som nu börjar sätta sina spår i opinionsundersökningarna när det går upp för väljarna att man kör med falska kort i sin marknadsföring för fri invandring.

Vore nog en välsignelse om också medborgarna tar sig tid att också utanför den etablerade mediaföretagen ta till sig information i stället för att stoppa huvudet i sanden så fort som politikerinformationen ifrågasätts


tn.    

   

    



Av tommy norum - 19 maj 2016 07:00


Ett snabb besök vid fritidshuset i Västra Hungvik utanför Arvika under gårdagen så fick man en liten påminnelse vad som väntar. Gräsmattan skall klippas, sjövattenslangen skall sättas i, huset skall städas, bryggan och båtarna skall sjösättas, en trasig fönsterruta skall bytas, en ny tv antenn skall monteras, simsbräderna skall målas. Sedan får vi se vad som återstår av sommaren när allt är på plats.

 

Men när Glafsfjorden ligger spegelblank utanför stugknuten så glömmer man gärna arbetsinsatsen som väntar. 

 

Det gamla 60 åriga äppelträden blomstrar. Äpplena det tar älgarna  hand om



 

Utebojen ligger och väntar på Noblesse om vi nu tar oss upp för brohöjden i år. 19 m är masten, segelfri höjd på broarna är 16 m med stor marginal. Riktmärken i vattenståndet ger klartecken för en förflyttning upp till Glafsfjorden


     

På hemvägen så tog vi en runda runt gården i Västra Hungvik. En by som har anor sedan 1600 talet men nu mer speglar 1800 talets bondemiljö på byggnads sidan. Här hämtade vi mjölk och ägg i min barndom, här var vi med på höbärgningen på sommaren och här hoppade man i höet. Vi blev inbjudna till familjen Arnells släkt gård där vi visades runt i 1800 tals miljö i en fastighets som var byggd på 1860 talet och har bevarads under åren i sitt ursprungsskick med en del modernisering. En upplevelse att få flytta sig tillbaka mer än hundra år i tiden och beundra denna tids byggkonst där materialvalet många gånger var garantin för den långa livslängden på fastigheterna.   

 






.         

Av tommy norum - 17 maj 2016 10:30




Gripsholm var  Svenska Amerika Liniens första egna skepp, sedan företaget startat 1915


http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=164&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3d%26minyear%3d1910%26maxyear%3d1960%26page%3d16

Egentligen byggdes Gripsholm i Newcastle i England, men visst kunde ändå ett svenskt patriotiskt hjärta få svälla något vid åsynen av skeppet. Hon var vid tiden ett av de modernaste fartygen på Atlanten med simhall, träningslokal och diskmaskiner. Gripsholm var också Svenska Amerika Liniens första egna skepp, sedan företaget startat 1915.

Filmen menar att bilderna bör tala för sig själva, och att superlativen inte räcker till för att beskriva skeppets skönhet, men egentligen fick Gripsholms konservativa inredning hård kritik. Den brittiske inredningsarkitekten Durand hade stirrat sig alltför blind på Gripsholms slott, skeppets rokoko, barock och gustavianska stil fick det svenska formetablissemanget att skämmas. Misstaget reparerades till inredningen av M/S Kungsholm tre år senare, som smyckades i tidsenlig art déco.

Under och strax efter andra världskriget kom M/S Gripsholm att chartras av USA som använde fartyget för att transportera sårade och krigsfångar som skulle återföras till sina hemländer. Bland annat gjorde Gripsholm två längre resor 1942 respektive 1943 för att utväxla japanska medborgare mot västerländska. Skeppet rese med fri lejd över haven, helt upplyst, i en tid då hundratals andra skepp torpederades och sjönk.

1954 såldes Gripsholm till Tyskland, där hon fortsatte att trafikera New York, fram tills det att hon skrotades 1966,

Av tommy norum - 17 maj 2016 07:00



”Om inte ens polisen mäktar med, vem skall då göra jobbet?”

”Social oro? Socialt misslyckande? Kalla det vad ni vill. Problemen kvarstår oavsett rubricering!”, skriver Lisa Reventberg.

Lisa Reventberg, Polisinspektör Stockholm/tillika bekymrad medborgare och mamma
Lisa Reventberg
Polisinspektör Stockholm, bekymrad medborgare och mamma



Skall bli intessant och följa hur Socialdemokrater , Moderater, Kristdemokrater, Vänsterpartister, Centerpartister, Miljöpartister och Liberaler skall försöka slingar sig ur ansvaret för utvecklingen i Sverige vid nästa val. Nu har vi facit på den  naiva invandringspolitik under ett antal år där öppna era hjärtan och välkomna alla flyktingar att ta del av vår välfärd. har inneburit.

 

Men var håller ni hus nu när vi ser vad er politik ställt till med ? Total tystnad fast media dagligen fylls med invandrarrelaterade brott  med våldtäkter, mord, rån, överfall som har ett direkt samband med den invandrarpolitik som bedrivits de senaste 25 åren . I  talarstolarna har man talar om det mångkulturella samhällets fördelar men som i praktiken blivit precis tvärt om. 

 

I stort sett alla samhällsfunktioner har kollapsat. Polis, socialtjänst, skola, arbetsförmedling och migrationsverket, kommunerna går på knäna utan en chans att leverera det de är ålagda enligt lag . En bostadsmarknad som i storstadsområdena redan förut varit rena katastrofen har nu spridit sig till småkommunerna på grund av den oreglerade invandringen som bedrivits.

 

Men var håller de politiker hus som har ansvaret för situationen. Det går inte längre att använda rasist, främlingsfientlig som argument när man påpekar den uppkomna situationen. Det går inte längre att på alla sätt försöka dölja alla situationer som uppstått på grund av att våra etablerade politiker totalt tappat kontrollen över situationen. Vem blir det i slutändan som får ta ansvaret för situationen vid nästa val blir en fråga som kommer att dominera valrörelsen 2018.

 

Det vi ser är resultatet av en migrations- och integrationspolitik utan konsekvenstänkande. Det har inte funnits någon plan för hur lågutbildade ska komma i arbete. Det har inte funnits någon idé om var nyanlända ska bo. Och det har inte funnits någon strategi för hur polisen ska kunna garantera säkerheten i utsatta förorter.

Det har bara blivit en gå på politik som har haft karaktären av tuta och kör så får vi se vad som händer.  Ingen är ansvarig eftersom ingen har axlat något ansvar. Det kommer att krävas både ett krismedvetande och en kraftsamling för att bryta denna utveckling mot parallella samhällen. Dessvärre tycks  både Stefan Löfven och hans S-MP-regering samt Alliansens företrädare sakna förmågan till något av detta har det visat sig.

tn


 


Förra året tog Sverige emot 35.250 ”ensamkommande barn”, 92% av dem var pojkar. Det är 20 ggr fler än i Tyskland. 724 ggr fler än i Storbritannien! De flesta av dem är i sena tonåren. De hamnar som regel i utanförskapsområden. 1990 fanns det 3 sådana områden i Sverige. Nu finns det 186, varav 55 klassas som ”no-go-zoner”. Dvs områden som styrs av kriminella gäng och där ordningsmakten tappat kontrollen. Vi läser dagligen om mord, knivskärningar, handgranatattacker, stenkastning mot polis och blåljusfordon, bilbränder, attacker mot utländska TV-team, förföljelse av judar etc, etc. Polisen måste närma sig dessa områden med dubbla styrkor och iförda skottsäkra västar. Utryckningsfordon måste eskorteras av polis. Det påminner alltmer om Beirut.


INVANDRING, Underrättelseenheten inom polisens Nationella operativa avdelning har pekat ut 53 områden i landet dit särskilda polisinsatser bör sättas in. Områdena är utsatta för allvarlig brottslighet och har låg socioekonomisk status.

”För att komma tillrätta med problematiken krävs att polisen finns i områdena och arbetar långsiktigt med förtroendeskapande åtgärder. Samtidigt kommer vi att agera kraftfullt mot den kriminalitet som finns. De som begår brott ska inte komma undan”, säger enhetens chef Linda Staaf i polisens pressmeddelande nedan.


Sedan visar det sig att det finns partier som vill fortsätta med öppna gränser och tar varje tillfälle i akt att propagera för sin sak utan det  minsta konsekvenstänkande. Vänstern och Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna hör väl till den skaran som fortfarande inte inser vad deras politik får för konsekvenser.    


  

Av tommy norum - 16 maj 2016 18:30

..  

  ..  

  Forsbacka 40 tal ?


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards