Alla inlägg under mars 2016

Av tommy norum - 9 mars 2016 07:00



 

Medan politikerna träter om marknadshyror så har buset börjat ta över och infört  marknadspriser på hyresrättskontrakt. .  

 

 

 

Här träter man mellan blocken om marknadshyror vara eller inte vara.  Men att marknadeskrafterna  tagit över för att få tag i en  hyresrätterna verkar gått våra politiker helt förbi. Här försöker de rödgröna vinna poäng med retoriken att marknadshyror kommer drabba de sämst ställda som inte har råd att bo kvar i sina hyresrätter om man låter marknaden bestämma hyran. .

Samtidigt som den förekommer en utbredd handel i andrahandskontrakt där summor på närmare 100000 kr förekommer för att få tillgång till ett kontrakt för en hyresrätt.  Företeelser som förkommit de senaste 10 åren utan att politikerna reagerat. I bland undrar man i vilken värld våra politiker lever i när man ser att de är totalt isolerad för verkligheten utanför riksdagshuset.

Men har man som politiker gräddfiler att ta till när man söker bostad utan att behöva riskera någon kontantinsats för ett hyreskontrakt så då verkar man inte bry sig. Konstigt får man väl säga när man talar om marknadshyror då tar man retoriskt avstånd från den lösningen men när det gäller handel med hyreskontrakt i hyresrätter som ger samma utslag i segregationen  då intar man en avvaktande hållning och låter handeln fortsätta och verkar måttligt intresserade att ta initiativ för en lösning.

Ett spel för galleriet kan man konstatera när man motarbetar marknadshyror men låter handeln med hyresrätter fortgå utan att reagera. Det är väl förts när media informerar om läget som våra politiker och myndigheter yrvaket vaknar upp och försöker verka intresserade av problemet som förkommit de senaste 10 åren utan att någon brytt sig. Man kan skapa så många lagar som helst både på det ena och andra men har man inte resurser att bevaka de samhällsintressen som man stiftar lagar om då står sig samhället slätt och man låter buset ta över.  Tyvärr så verkar det också gälla svarthandeln med hyresrätter  .


tn






Av tommy norum - 7 mars 2016 07:00



    

  

Politikerna politiska visioner om det Svenska folkhemmet visar inte alltid stämma överens med verkligheten .  

 

 

När skall de Svenska väljarna bli så mogna i sina val av politiska partier att de väljer parti efter vad de gjort inte vad de vill göra. ?  


Svenska väljare har en tendens att gå på våra politikers visioner i valrörelsen men glömmer lätt hur facit av dessa löften gav för utslag i verkligheten. Vid varje valrörelse vill man åldrig ta ansvar och stå till svars för vad man gett väljarna under mandatperioden utan man vill alltid börja om från scratch utan att behöva stå till svars hur man uppfyllde löftena som man lovat.

 


År efter år ser vi hur medborgarna går i samma fälla och låter politierna gå fria och inte behöva stå till svars för det som gick snett under valperioden. Men enligt professorn i statsvetenskap Henrik Oscarsson så verkar det som om enligt  Statistiska Centralbyråns rapport, väljarna börjar bli mer flytande, blir allt rörligare. Andelen väljare som uppfattar sig som övertygade anhängare av ett visst parti har stadigt sjunkit under flera decennier. Dessutom har även de starkt övertygade partianhängarna blivit mer och mer villiga att lägga sin röst på ett annat parti. Här kan taktikröstning, exempelvis att vilja hålla ett annat parti kvar över riksdagsspärren, vara en tänkbar förklaring.

 


Väljarna i Sverige blir allt rörligare men inbitna  Socialdemokrater och Moderater verkar vara de som är trögast att vilja byta parti, där är det fortfarande traditioner och ideologiska övertygelser som bestämmer valet inte vad deras partier åstadkommit under valperioderna. De äldre har svårare att byta parti medan de unga börjar bli mer transparanta i sina val. Det man konstatera är väl att rörelser mellan blocken inte är så vanligt som mellan partierna i respektive block.  


Men om medborgarna i Sverige skall få full valuta för vad vår demokrati står för då gäller det att man också röstar bort de som inte klarat av att leverera det de lovade.   





Av tommy norum - 6 mars 2016 10:24



 


Föredragshållare & Profane Predikant Tage Danielsson tar tempen på svenskt civilförsvar i en Hink Sand. Lämplig på årets Folk och Försvar.
Slutord av Gösta Ekman och Hans "Fänrik Stål -64" Alfredson.




 https://www.youtube.com/watch?v=5xebrzcLYfo

Av tommy norum - 5 mars 2016 10:45



Sven-Åke Runelids profilfoto



Flyktingmottagandet ger klirr i kommunkassan och befolkningen ökar. Åmåls kommun visar upp positiva siffror.

I två år efter att flyktingar fått uppehållstillstånd ersätter staten kommunerna med ett generöst bidrag. Sedan får kommunen själv stå för kostnaderna, så det är som att pinka på sig, det värmer ett tag.

Under tiden skall alla som anlänt integreras i det svenska samhället med hjälp av skolor, socialförvaltning, arbetsförmedling och alla tänkbara goda krafter.

 
 

Hur vi gör när pengarna är slut och alla möjligheter till att slussa in de nyanlända har uttömts, det pratar vi tyst om.

Att påpeka att flyktingmottagandet kostar pengar är som att svära i kyrkan. Då får man huka sig i bänkarna för att inte bli skjuten som budbärare och stämplad som främlingsfientlig rasist. För att ett samhälle ska ha god ekonomi krävs det att 85 procent av befolkning är i arbetet annars blir det röda siffror i boksluten. Efter 30 år i Sverige saknar fortfarande 50 procent av de lågutbildade invandrarna  arbete.


Siffror som utbildade statsvetare och ekonomer räknat fram.

Att med den bakgrundsinformationen räkna ut, att vi har ett i det närmaste omöjligt integrationsprojekt framför oss, behöver man inte vara speciellt begåvad för. Att diskutera lägstanivån på löner eller var gränsen går för att kunna leva på sin lön är ett hån mot alla våra egna fattigpensionärer och att inte våga nämna ordet ekonomi i samband med flyktingmottagande är som om politikerna vore anställda i Ebberöds bank.

Idag frestas vissa kommuner, både ekonomiskt och befolkningsmässigt, att ta emot fler flyktingar än de kommer att kunna hantera i framtiden. Det är en naiv kortsiktig och inhuman politik mot både nya och gamla medborgare.

Inför ekonomisk gränskontroll för flyktinghantering, en inre gräns på vad en kommun i en viss storlek kan klara av.

Det finns tillräckligt många kommuner i Sverige för att fördela antalet flyktingar med uppehållstillstånd.


Sven-Åke Runelid

Av tommy norum - 5 mars 2016 07:00


Vem som hamnar i diket får vi veta först vid nästa val.

 

 

Socialdemokraterna och Moderaterna åker som en jojo upp och ner i opinionsmätningarna och media gottar varje gång det blir en förändring. Nu har det hänt, nu är moderaterna störst, 14 dagar senare, nu har det lossnat för Socialdemokraterna, nu har vi glömt fack och lägenhetsaffärer så nu är Socialdemokraterna störst. Att alla siffrorna i opinionsundersökningarna ligger för det mesta ligger inom felmarginalen och mycket osäkra det vill man gärna glömma bort i reportagen med analyser hit och dit av de som följer förändringarna med stort allvar.

 

TV sofforna fylls med förståsigpåare som tar uppgifterna på fullt allvar att försöka analysera det senaste utfallet.  Alla som är någorlunda intresserade av politik och hur media i sina försök att låtsas att vara experter för det mesta gissar fel. Amerikanska valet är väl ett  bra exempel på när media experter med sina fördomar och förutfattade meningar grundade på helt personliga uppfattningar visats sig varit helt ute och cykla i sina bedömningar hur man trodde valet skulle utvecklas. Media experterna i Sverige har ju också en tendens att analysera med utgångspunkt från ett önsketänkande än den reala verkligheten.  



        
14 dagar mellan rubrikerna för Socialdemokraternas rörelse  i opinionsmätningarna,  att ena dagen det stora raset där de får finna sig att bli disdanserade  av Moderaterna,  några dagar senare så har man åter tagit täten i opinionsligan    
 
 

Sverigedemokraterna (17,7%, 1,1) backar till den lägsta nivån sedan juni 2015.

 
 
 
mars 201624,56,46,03,15,726,37,217,72,039,939,2
februari 201627,25,86,63,05,523,07,118,81,942,635,7
Diff-2,70,6-0,60,10,23,30,1-1,10,1-2,73,5
Diff val 20141,21,0-0,1-1,5-1,2-4,71,54,8-1,10,5-4,4

 

S vänder uppåt efter det stora kristappet

S vänder uppåt efter kristappet i februari.

Det visar Expressens/Demoskops nya väljarbarometer för mars.

Nu är det nästan lika mellan blocken.

– Statsminister Stefan Löfven har varit väldigt tydlig med att vi vill utveckla den svenska modellen genom att inte sänka löner, utan se till att fler jobbar, säger Carin Jämtin, S, partisekreterare.

 

 


Av tommy norum - 4 mars 2016 07:00




 

Här har vi gänget som håller på att styra skutan Sverige på grund med besked . Den som saknas på bilden är Jonas Sjöstedt som på sin Vänsterkant befinner sig längst bort från verkligheten.   


Paniken börjar sprida sig i politikerkretsarna när de nu upptäcker att medborgarna via sociala medier får reda på hur illa man sköter Moder Svea där verksamhet på verksamhet  i samhället är på väg att krackelera..Våra politiker försöker hålla masken i sitt försök att inbilla medborgarna att de har läget under kontroll men där opinionsundersökningarna visar väl att medborgarna sakta men säker börjar förstå hur det ligger till.

De etablerade partierna har försökt skapa ett samhälle med mål som utgår ifrån naiva ideologier i tron att man kan styra medborgarna i en riktning utan att ta hänsyn till den verklighet som till slut sätter stopp för drömmarna, en realitet som man i det längsta försöker att inte låtsas om.

 

Invandrar politiken är väl ett lysande exempel men vi har också andra som ligger i samma klass där väl bostadspolitiken hör till den sektor som politikerna i bägge lägren totalt har ignorerat i ett tjugotal år. Vi har skapat oss en samhällsordning på bostadsmarknaden där familjeförhållande i ett ökande ensamhushåll, en ökad invandring med en ökad inflyttning i storstadsområdena som orsakat en ökande bostadsbrist som våra politiker stått helt handfallna inför  utvecklingen de senaste tjugo åren.Trots att de borde vara medvetna om problemet när vi ser hur de själva blivit tvingade att skaffat sig gräddfiler för att gå förbi bostadsköerna i många år på grund av bostadsbristen. 

 


Det enda de ägnat sig åt är käbbel där retoriken går ut på att skapa politiska poäng snarare än att sätta spaden i marken så fort som möjligt för att skapa bostäder. Att man också här försöker manipulera medborgarna med olika procentsatser där man bollar friskt mellan färdigställda och påbörjade vilket som passar bäst i sken att ge en bra bild för den bostadspolitik man för.

 

Skolan är väl ett kapitel för sig där man av rent ideologiska  skäl gjorde skolan till en förvaringsplats där alla skulle ta en gymnasieexamen och där studie kvalitèn skulle anpassas till de svagaste, samtidigt som man övergav ordning och reda och studiedisciplin som är en förutsättning för ett bra resultat. Politikernas lösning var ändrade betygsskalor ett antal gånger och nu är det högre löner till lärarna som gäller. 

 

Men grundproblemet som sätter sina tydliga spår i utvärderingen av kunskapsnivån för Svenska elever den verkar man helt obekymrad lämna åt sidan. Nu finns det politiska krafter som vill förbjuda hemuppgifter för att de som inte har hemförhållanden eller föräldrar som kan hjälpa till och stötta sina barn skall känna sig diskriminerade.

 

Våra myndigheter, där väl polisen är ett sorgligt kapitel där större delen av medborgarna lämnas utanför lagens långa arm som i dagsläget visat sig inte ens har ett en liten tumme att förlita sig på ute i glesbyggdskommunerna när man behöver hjälp. Politikerna skapar lagar men ingen kontrollerar om man följer dessa. Uppdrag gransknings reportage  om bränder i flyktingboende gav väl en tydlig bild hur illa ställt det är med polisens vilja och kompetens i utredandet. Inga förhör med grannarna utan det hela blev väl i statistiken uppklarat. Detta är ju också något som pågått i årtionden där buset kan röra sig fritt och begå brott utan att våra politiker verkar bry sig. 

 

I det avseendet var det bättre förr innan förstatligandet då fanns det tillgång till poliser dagligen i hela Sverige även om man så kom cyklande till brottsplatsen så kom man i alla fall. 

 

Beteendet mot våra sjuk och fattigpensionärer skall vi inte tala om hur dåligt man är med i verkligheten, Där har man lämnar stora grupper i dagens Sverige i ett fattigdomsträsk utan att ta initiativ till en förändring. 

 

Vi har ett försvar som i bästa fall klarar sin uppgift några dagar. Vi har stora problem i sjukhusvården med läkarbrist,sjuksköterske brist med ett skatteuttag  som är på väg att gå i taket.

Det finns åtskilliga samhällsfunktioner som nu kommer att brista ytligare på grund av den påtvingade invandrarmottagandet där staten skickar över ansvaret till kommunerna utan att lämna full kostnadstäckning för den invandrarpolitik man där nästan alla partierna stått bakom i riksdagen men där   skicka ansvaret till medborgarna som med med sina kommunlskatter få stå för fiolerna i fortsättningen.

 


Så när den sociala välfärden tvingas monteras ner bit för bit så vet vi vem som skall få betala det det politiska priset vid nästa val. .

 


Inte så konstigt att Reinfeldt och Borg lämnade skeppet innan det gick på grund och sjunker.    


tn





Av tommy norum - 3 mars 2016 07:00


Det vi väl kan konstatera är att opinionsmätningar skall man ta med en nypa salt. Om inte så talar den senaste för den saken i Yoguv:s mätning som skilljer sig markant från övriga opinionsinstituten när det gäller Sverigedemokraternas siffror. SD rasar med 3.5 % men är fortfarande det största partiet i mätningen. 

 

Men med en genomsnittberäkning av alla mätningar från 8 olika institut så ligger man och nosar på 20 % för mätningar Jan-Feb 2016, en siffra som i dagsläget kanske mer speglar det nuvarande opinionsläget.  

Sören Holmberg, professor i Statsvetenskap vid Göteborgs universitet, tolkar inte SD:s resultat som ett tapp – tvärtom. – Deras väljarstöd återgår till det stöd som SD haft under en längre tid i flera mätningar, runt 25 procent.


Att den senaste mätningen av naturliga skäl inte gav några stora rubriker i kvällspressen kan man förstå när man ser deras ansträngning att marginalisera SD som ett parti  med rötter lite här och där ute i världen. Måste känns frustrerande när moderpartiet sjunker som en sten så håller fortfarande Sverigedemokrartena ställningen med bravur.     

   

 tn


Status den 25 februari 2016 
 Medelvärde för de senaste mätningarna från respektive institut 
 
Institut
AntalSD i %AlliansenRödgröna
Sifo
1940
16,6
42,039,2
Ipsos
1200
16,2
42,638,1
Sentio
1037
25,5
32,736,1
Skop
1004
16,3
41,539,6
Novus
4001
19,3
40,936,9
Demoskop
1256
18,8
42,635,7
YouGov152625,336,134,5
Inizio
2073
20,9
40,135,6
 
Viktat medelv.
14037
19,7
40,436,6
Utan viktning19,940,236,5
    
Valresultat 2014
12,9
39,443,6

 

Yougov: SD rekordrasar – men är fortsatt största parti

SD tappar men fortsätter ändå att vara Sveriges största parti. Det visar den senaste väljaropinionen från Yougov.

 



Sverigedemokraterna tappar 3,5 procentenheter och går från 28,8 till 25,3 procent i Yougovs senaste opinionsundersökning, utförd på uppdrag av Metro. Det är det största tappet någonsin för SD i en Yougovmätning. Men partiet är fortsatt störst, enligt Yougov.

Alla förändringar i undersökningen ligger inom den statistiska felmarginalen. Sammanlagt har 1 526 intervjuer genomförts via Yougovs onlinepanel.

 

Sören Holmberg, professor i Statsvetenskap vid Göteborgs universitet, tolkar inte SD:s resultat som ett tapp – tvärtom.

 

– Deras väljarstöd återgår till det stöd som SD haft under en längre tid i flera mätningar, runt 25 procent. Förra opinionsundersökningen ser jag snarare som en slumpmässig glädjemätning för SD. Deras stöd ökade ju väldigt mycket när flyktingfrågan blev akut men nu har stödet slutat att öka i takt med att andra partier adresserat flyktingfrågan, säger han till Metro.

 

 

Av tommy norum - 2 mars 2016 07:00



 
Där här gänget har uteslutande ägnat sig åt ljug och mörkläggning i invandrardebatten för att få kredit för sin naiva invandrarpolitik inför folket.



De fakta som Tino Sanandaji kommer med i invandrardebatten kan inte våra politiker och media lika lätt avhysa som invandrarfientlig när han har ett gediget faktaunderlag att tillgå som är svårt att ifrågasätta. Nu får man lämna tomma argument som främlingsfientligt och annat trams i brist på sakliga inlägg i debatten och försöka argumentera utifrån den verklighet som invandringen fört med sig.  Tänk att inte politiska beslut har mer substans i beslutsunderlagen utan att man måste tumma på sanningen och mörka besvärliga fakta för att få trovärdighet i sin flyktingpolitik. .

 

 

Men vi som hela tiden ifrågasatt de glättade underlag för framtidens Sverige får väl känna oss nöjda att det kommer mer trovärdiga personer som har en gedigen forskarbakgrund och som talar klarspråk och avslöjar hur våra politiker, kändisar med kultureliten och media skrivit och pratat smörja när man med osanningar och mörkläggning försöker  få gehör för en invandringspolitik som i grunden de flesta medborgare med lite sunt förnuft är emot.    

 

   


        Fakta om invandring Tino Sanandaji

 

    

 

Sanandaji, som är kurd , kom 1989 från Iran till Sverige. Han avlade ekonomiexamen  vid Handelshögskolan i Stockholm och blev civilekonom . Därefter tog Sanandaji masterexamen (MA) vid University of Chicago, och senare doktorsexamen (PhD) i public policy vid University of Chicago.

 

 

Trots att det finns forskning och siffror som visar att invandrarna i grupp lite över 50% kommer in på de svenska arbetsmarknaden efter 30 år i Sverige och då räknar man alla som går i åtgärder av olika slag som icke arbetslösa. Var siffran hamnar om man skulle räkna in dessa det är inte våra politiker intresserade att ta reda på för då skulle deras optimistiska analyser om chansen att komma in på arbetsmarknaden sättas på skam. Det betyder i verkligheten att över  50% av våra invandrare överhuvudtaget aldrig kommer att sätta sin fot på en arbetsplats med ett riktigt jobb. Varför man mörkat det faktumet i alla år kan man fråga sig utan fortsätter att att stå upp för och fortsätta med den naiva invandringspolitiken är mig en gåta  ? 

 

Så att Sverige är beroende av invandringen för vi har en förväntad arbetsbrist är rena rama lögnen utan resultatet  blir i stället att Sverige får ökade Sociala kostnader på halsen som ingen vill tala om. För att Invandrargruppen skall ge Sverige en nettovinst ekonomiskt så måste också invandrarna ha samma sysselsättningsgrad som svenskarna på över 85% för att det hela skall gå ihop. Så den ekonomiska tillväxten som våra politiker i retoriken försöker få till det med den ökade invandringen har de senaste 30 åren bara givit tillväxt i sociala kostnader för de svenska skattebetalarna.

 

Våra politiker vill gärna ta som exempel på invandring som är bra för Sverige där tandläkare och läkare är exempel på det positiva för Sverige . Men att ta ca 200 läkare som kom in i verksamheten 2015 som exempel där inte ens alla kommer från ursprungsländer som man kan hävda skyddsbehov som den enda lyckade integration under alla år belyser väl att våra politiker lämnat verkligheten bakom sig när man tar till vilka argument som helst för att försvara den invandringspolitik man står bakom.

Att det kom 160 000 invandrare 2015 där mer än 80% är lågutbildade och man med facit i hand efter 30 år fortfarande över 50 % inte har ett riktigt arbete att gå till trots alla dessa fagra löften och visioner som våra politiker haft under åren borde få våra politiker att vakna upp.

 

Det är inget våra politiker vill ta upp när man talar om hur man skall komma tillrätta med den misslyckade integrationen. Då är det bekvämare att prata om den lilla gruppen högutbildade och dra procentsatser för att förvilla medborgarna för att få kredit för sin invandrarpolitik.

 

Att media som i andra sammanhang vill göra gällande att vara en garant det fria ordet och där granskning av makten i retoriken är en av deras huvuduppgifter så visar verkligheten något helt annat.

En skam för journalistkåren och politikerna i Sverige att vägra se och rapportera om verkligheten utan i stället använder man påhopp som främlingsfientlig, rasist , nazist som en billig utväg när argumenten tryter i invandrardebatten.

 

Vi får väl se hur man lyckas att oskadliggöra och sätta stopp för Tino Sanadaji genom skitprat, skvaller och påståenden som inte har ett dugg med verkligheten att göra. Tino har nu satt bollen i rullning för en mer sanningsenlig debattklimat i framtiden som vi får hoppas både politiker och media tar till sig i framtiden..  

 

tn

 

Innan nu tar till pennan och ifrågasätter inlägget så ta del av  Tinos information om läget och försök analyser vem som ljuger i invandrardebatten.  .    

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=F3UA6fSgONc   

 

 

 

      

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards