Alla inlägg under mars 2016

Av tommy norum - 24 mars 2016 07:00

 

 

Aftonbladets rubrik vid den senaste opinionsundersökningen

 


Stora raset för SD – väljarna flyr till höger och vänster 

 

 

 

En rubrik som också skulle spegla den senaste opinionsmätningen som Aftonbladet beställt.

 

Socialdemokraterna fortfarande den stora förloraren sedan senaste valet. Har tappat mest väljare av alla partier

 

 

SD:s nedgång  med 2 % blev det stora rubriker på men att Centern tappade mer sedan senaste mätningen gick rubriksättarna på Aftonbladet helt förbi..

 

S, M och SD intar en särställning i Svensk politik. Ett div 1 lag där övriga partier får finna sig i att hålla sig till gärdsgårdsserien.

 

   

 Partisekreteraren Carin Jämtin (S) tror att Socialdemokraternas ökning beror på att Stefan Löfven (S) på sistone tagit strid för den svenska modellen.

- Han har varit tydlig med vad vi vill med Sverige. Vi vill utveckla den svenska modellen, att jobben ska bli fler och att människor ska kunna leva på den lön som man får. Med den analysen på uppgången så är det nog tid att byta partisekreterare hos Socialdemokraterna när man inte förstår att uppgången till största delen beror på att man börjar närma sig SD:s invandrarpolitik. 
Men gud förbjude ett sådant erkännande. Vi får väl se hur länge det tar innan Centerpartiet intar samma inställning till den nya invandrarpolitiken. Risken är väl annars uppenbar att man försvinner från Svensk politik i framtiden
   

Jimmie Åkesson med Sverigedemokraterna sitter säkert i sadeln som 3:e största parti. 


 


Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson rasar i opinionen skriver Aftonbladet när man tappat 2% till 18.9% men intar med råge att fortfarande vara det 3 :e största partiet med god marginal. 


Många av partiets väljare söker sig nu tillbaka till Socialdemokraterna och Moderaterna, visar en ny mätning från Aftonbladet/Inizio.


– SD tappar stöd hos både kvinnliga och manliga väljare, säger Karin Nelsson, opinionschef på Inizio.

 

.


Aftonbladet/Inizio mars
Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av ­Aftonbladet inom ramen för Schibsted/­Inizios opinions­panel som speglar svenska folket. 2 064 personer över 18 år intervjuades mellan 15 och 22 mars 2016.  Frågan som ställdes var: “Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag?” Om den tillfrågade inte uppger parti får de följdfrågan: ”Vilket parti lutar det mot?” och de som inte svarar på denna heller får följdfrågan ”Vilket parti tycker du är minst dåligt?”. I redovisningen slås dessa tre frågor samman till parti­sympatierna om det vore val till riks­dagen i dag.



    
Frågan är väl vem Moderaterna skall regera med i fortsättningen när vi ser att de övriga Allianspartierna ligger farligt nära 4 % spärren. Sverigedemokraterna har ju Moderaterna uteslutit som samarbetspartner så om de borgliga vill vinna nästa val så man nog se till att Liberalerna och KD börjar leverera en politik som väljarna efterfrågar,   


 
Det parti som med råge vuxit mest är Sverigedemokraterna sedan förra valet, Socialdemokraterna är det partiet som förlorat mest väljare sedan förra valet. En rubriksättning som inte platsar i Aftonbladet, ger alldeles fel signaler till läsarna. 

 

Av tommy norum - 23 mars 2016 07:00




Tänk att inte politiska beslut har mer substans i beslutsunderlagen utan att man måste tumma på sanningen och mörka besvärliga fakta för att få trovärdighet i sin flyktingpolitik. Det visar sig nu att allt fler opponerar sig om mediadrevets försök till mörkning när fler och fler börjar göra sin stämma hörd i debatten.


 
Medan folket nyktrat till och tar bestämt avstånd från den naiva  flyktingpolitiken som  Alliansen och den nuvaranade Regeringens varit drivande för under en lång tid. Men den som inte vill ta till sig folkets vilja utan fortsätter med nya utspel tala om massinvandringens förträfflighet är förre Stadsministern Fredrik Reinfeldt (M). 



 

Nu går drevet mot paret Ulf Adelsohn (m) för att de utrycker sin oro om hur media sköter sina uppgifter i rapporteringen om flyktingkrisen. Det är nog många som har samma åsikt i Sverige när man tar del av andra social medier än den etablerade dagspressen eller SVT. Deras uppgift verkar vara mer att försöka tysta negativ information så långt det går för att inte Sverigedemokraterna skall få mer bränsle i retoriken för sina farhågor vad som händer och kommer att hända Sverige i framtiden. Kejsarklädessyndromet där många inte vill tala om det de verkligen ser har pågått alldeles för länge nu. Ytteligare en i raden som lämnat skygglapparna bakom sig . På tiden att det pratas klartext om förhållandet i Sverige på grund av den stora invandringen. .


Här är andra som genomskådat politikerna hyckleri i de pågående invandringsdebatten

 

Hans Rosling: ”Det är ett fruktansvärt hyckleri”

Oförtröttligt fortsätter Hans Rosling att upplysa oss om hur världen ser ut. Men han är förbannad på Sveriges hyckleri i flyktingfrågan.
– Skicka dit en färja och hjälp dem över istället för att rädda dem först när de håller på att drunkna, säger han.



 

Teodorescu: Politik i takt med väljarna

 

 

 

 


 

 Fakta om invandring Tino Sanandaji.

En forskare som talar klarspråk med siffror och statistik som gör att politikerna ser ut som fågelholkar när de debatterar med honom. Siffror som också den etablerade pressen helst vill gömma i byrålådorna så att inte läsarna får ta del av verkligheten.






S-debattör levererar skarpsynt mediekritik

Widar Andersson

Widar Andersson riktar skarp kritik mot mainstream-medias schablonartade sätt att skildra olika åsikter om invandring.

Widar Anderssson, f.d socialdemokratisk riksdagspolitiker och numera politisk krönikör i östgötska Folkbladet, gav en mycket skarp kritik till Dagens Nyheters uppmärksammade reportage om det ökade stödet för SD på Östermalm i Stockholm. Andersson visar tydligt hur “gammelmedia” alltid framställer invandringskritiker som “onda”, medan politiker och debattörer med en positiv inställning till hög asylinvandring beskrivs som “goda”. Den schablonmässiga uppdelningen är, menar Widar Andersson, så djupt rotad i journalisternas tänkande att de inte ens förstår när den kritiseras.

 

Det här är bara början där både politiker, media representanter, offentliga person, folk inom kulturen sakta men säkert börjar inse att det inte står riktigt rätt till med den mediabevakning som förekommit de senaste åren. Sent skall syndarna vakna.

 

 

 

Här är ett axplock av rubriker i våra lokala tidningar och världspressen de senaste dagarna som man har svårt att få ta del av i Media drakarna och SVT. Det är inte bara familjen Adelsohn som tycker sig ha märkt att journalisterna på media drakarna i Sverige har en agenda för sina rapportering att inte störa sin egna  politiska värderingar

 

 

 


 

Knivslagsmål på värmländskt asylboende

Skottlossning i illa beryktad Stockholmsförort

Hotfull asylsökande orsakade stort polispådrag

“Social oro” ledde till omfattande polisnärvaro i ökänd Örebro-stadsdel

Ännu ett kvinnoöverfall i Kungsbacka

Vänsterextremister kastade livsfarlig brandfackla under Folkets demonstration

Folkets demonstration “främlingsfientlig” enligt DN-journalist som ej var på plats

Islamistisk propaganda delades ut till skolbarn

Hycklande journalister läser Avpixlat

Fredrik Reinfeldt i nytt utspel om massinvandringens förträfflighet

“Flyktingbarn” i storslagsmål i Orsa – sex personer till sjukhus

Osämja om mattider ledde till misshandel på norrländskt asylboende

“Flyktingbarn” slog sönder inredning på boende i Umeå

Utländsk bedragare försökte lura äldre kvinna i Sigtuna

Vänsterpartiet vill inte straffa sexualförbrytare

Sveriges extrema migrationskostnader uppmärksammas i världsledande finanstidning

Bloomberg rapporterar om Sveriges skenande invandringskostnader.
Av tommy norum - 22 mars 2016 07:00

 




 

 

Hur är det finns det någon av våra valda ombud i fullmäktige som bemödat sig att ta reda på vad kommunen lagt ut i skattepengar för Måkebergs projektet. Eller är det också någonting som man sopar under mattan för att sedan återkomma med andra drömprojekt där skattepengarna är inblandade. Det minsta man kan begära är väl att fullmäktige gör en ordentlig redovisning av projektet både i hur många timmar tjänstemän har lagt ner och övriga kostnader runt projektet och redovisa detta för medborgarna. 

 

Har kommunen fått sina 750 000 kr för hela Måkebergs området? Vad händer med den nya småbåtshamnen? Vad händer och under hur lång tid kan de nya ägarna hålla på området innan köpet går tillbaka ? Eftersom våra valda politiska ombud verkar vara ointresserade vad som komma skall kanske en liten spark i form av detta inlägg för politikerna att vakna till och informera medborgarna om framtiden. 

 

Eller blir det som vanligt att visioner som inte blir som man hoppas sopas under mattan i förhoppning att det snart glöms bort så man slipper och redovisa vart skattepengarna tog vägen. Vi har alldeles för många sådana projekt de senaste 20 åren där man struntar att analysera och göra ordentliga utvärderingar som kanske skulle ge besked om att våra politiker i bland verkar ha noll koll hur man använder våra skattepengar till. Om det är någon politiker eller tjänsteman som opponerar sig så kan jag stå till förfogande med åtskilliga projekt under åren där underlagen för besluten varit så bristfälliga så man kan nästan tala om rena lurendrejeriet emot skattebetalarna. 

 

Vi får väl se om inte köpet av Seaside kommer att bli samma sak där man har visioner men där verkligheten har andra förutsättningar, i alla fall för restaurangen som kommer bli en dyr historia för skattebetalarna i framtiden. Finns liknelser om hur socialdemokraterna i Lo: s kommunal spenderade medlemsavgifterna på lyxkrogar med miljonförluster. 

Michael Karlsson med Socialdemokraterna i Åmål kommer troligtvis också hamna i samma situation när det visar sig att det behövs kommunala subventioner för att klara av att driva krogverksamhet i kommunens fastighet. För att täcka köpeskillingen på över 8 miljoner + driftkostnaderna + kommande investeringskostnaders så behövs väl runt 100 00 kr/månad året om för att skattebetalarna skall gå skadelösa ut affären. Skall bli intressant att följa i fortsättningen om vårt kommunalråd Michael Kalsson är karl nog att klara av att få tag i en krögare med den hyran. 

Annars får väl Socialdemokraterna ta underskottet ur egen ficka för att få tillfredställelsen att ha en lyxkrog i kommunens fastighet . Jag tror inte att många medborgare i kommunen är beredda att subventionera lyxkrogar med våra skattepengar. De gör betydligt mer nytta i våra kärnområden, skola, vård och omsorg.             

 

tn





Det här var presentationen som våra politiker svalde med hull och hår helt befriade från den verklighet Åmål befinner sig i, där väl arbetsmarknadssituationen som en av de högsta  arbetslöshetssiffror i Västar Götaland under många år borde varit en varningssignal för projektets framtid.

 

Det här skulle vara startsignalen för en utveckling med nya medborgare som skulle välja lilla Åmål som bostadsort där pendling till centralorterna både söderut och norr ut fanns med i beräkningarna för att locka hyresgäster trodde politikerna och tjänstemännen. Som vanligt får man väl säga så byggde hela projektet på orealistiska visioner fabricerade av tjänstemän och politiker utan tillstymmelse till en ordentlig utredning om vilka verkliga förutsättninger som fanns för projektets genomförande. Vi ser samma tendenser om förutsättningar i köpet av Seaside . Att man aldrig tar lärdom av sina misstag kan man fråga sig.  


tn






Av tommy norum - 21 mars 2016 07:00



Heder åt Anna Hedenmo som i SVT Granskning tog sin roll som grävande journalist på allvar i sin intervjun med Stefan Löfven. 




En av de bättre intervjuer jag tagit del av  när Anna Hedenmo i SVT Granskning klädde av Stefan Löfven in på bara skinnet där hon som en av de få reportrar ifrågasatte hans kovändning i invandringspolitiken. Anna Hedenmo påminde Stefan Löfvens  om uttalande när moderata migrationsministern Tobias Billström 2013 försökte få fram ett budskap om att det finns tak på vad vi klarar av för att kunna ge en rimlig chans att integrera de som kommer hit.


Då skrev Stefan Löfven på facebook och ondgjorde sig att man pratar om flöden och volymer i ett avhumaniserande språk. Inte bara Stefan Löfven som reagerade utan hela vänsterpressen tog i och satte Tobias Billström vid skampålen för sitt utryck att det finns begränsningar för hur många vi kan ta emot. Att Anna Hedenmo påminde Stefan Löfven att det han ifrågasatte då helt helt plötsligt är verklighet nu med Stefan Löfven som Stadsminister. Nu är det inte flyktingarna som står i centrum utan nu har de övergått till att få ordning och reda där volymerna har en central roll i den nya flyktingmottagningen det som Stefan Löfven ansågs suspekt när Tobias Billström förutsåg vart vi var på väg 2013.

 

Det som var ett avhumaniserat språk 2013 har helt plötsligt blivit något annat i Stefan Löfvens värld när han själv använder samma språkbruk. Konstig värld Socialdemokraterna lever i. Den som ställde välfärden mot flyktingmottagandets kostnader blev väldigt hårt kritiserade av Socialdemokraterna . I dag är det deras egen retorik.


Men det vi kan konstatera av intervjun är att det finns en humanitär syn på flyktingmottagandet före det senaste valet och en annan syn efter valet. Något som nu Stefan Löfven och andra tongivande personer från både vänster och höger nu får äta upp och bli påminda då och då om hur tongångarna och drevet gick mot Tobias Billström 2013 för han utalande om ett volymtänk för att skydda samhällsfunktionerna det kallades då av Stefan Löfven och andra för bristande tillit till människor och framtiden och en ovighet till mot utlänningar. Inte bara Moderaten Tobias Billström som fått utstå spott och spe för sin inställning om flyktingpolitiken.

Sverigedemokraterna är väl de som blivit hårdast ansatta från både höger och vänster för deras syn hur man bäst skall komma tillrätta och få ut mest hjälp av våra insatser. Nu har vi hamnat där som SD föreslog att insatserna i huvudsak skall koncentreras till närområdena det som bara för ett halv år sedan var totalt uppåt väggarna när SD kom med förslaget .


När Stefan Löfven och den sittande regeringen inför samma sak då blir det helt plötsligt att ta samhällsansvar. Inte lätt för Socialdemokraterna att bli så avslöjade och avklädda inför TV tittarna i sin syn på invandringspolitiken. Än slank han hit än slank han dit i intervjun tills han till slut hamnade rejält i diket som han sedan försöket kravla sig upp ur men då stod  reportern Anna Hedenmo där med nya frågor som gjorde att han sakta men säkert gled ner i dyn igen.

 

Heder åt en reporter som vågar ställa obekväma frågor och upprepa dessa när politikerna glider undan. Då har tittarna chansen att  uppmärksammade  politikernas retoriska uttalande när man med kluven tunga försöker villseleda medborgarna.


tn







Av tommy norum - 20 mars 2016 18:08




 Flera tunga remissinstanser har riktat hård kritik mot regeringens förslag att skärpa asylreglerna. I väljarkåren finns dock ett stabilt stöd för åtgärderna.

 

 

 

   

 

Stort stöd för regeringens flyktingpolitik där förnuftet till slut segrade men alldeles för sent. .



Det finns ett stort stöd i Sverige för regeringens förslag att skärpa flyktingpolitiken. Det visar en undersökning som opinionsinstitutet Novus gjort på uppdrag av SVT Nyheter. Nästan 70 procent tycker att regeringens förslag om hårdare regler är bra. Bättre sent än aldrig är väl reaktionen från de som under spott och spe försökt få gehör för den omöjliga invandrarpolitiken som bedrivits i flera år men där åtstramningen kommit alldeles för sent. Något som kommer att bli en dyr erfarenhet för både skattebetalarna och samhällsutvecklingen när vi dagligen får rapporter hur den okontrollerade invandringen under flera år fått för konsekvenser.

 

Skolan, bostadssektorn, arbetsmarknaden, brottsligheten, segregationen och en dålig integration som lämnat tusentals invandrare utanför där man blivit hänvisade till det sociala för att överleva. Kanske kan man nu göra en mer rättvisande analys hur det verkligen står till i Sverige så vi slipper denna konsekventa tystade av information som inte låg i fas med den rådande invandrarpolitiken. Det blir nog många som får finna sig att bli ställda till svars för följderna av sina naiva ståndpunkter där man vägrade att ta till sig farhågorna för den förda politiken.

 

Frågan är väl vilken retorik man skall använda nu till de som har varit emot den naiva invandrarpolitiken som bedrivits när det nu visat sig att det som var fel för ett halvår sedan nu är det rätta. ?

 

 

 


Fakta - den skärpta flyktingpolitiken:


  • Skälet med lagen är att få färre asylsökande till Sverige.
  • Tidsbegränsade uppehållstillstånd på 1-3 år i stället för permanenta uppehållstillstånd.
  • Sämre möjligheter för anhöriginvandring till en asylsökande som fått uppehållstillstånd i Sverige.
  • Det ska bli lättare att få permanent uppehållstillstånd om man har jobb.
  • Lagen ska gälla i tre år.

 

 

 

 

 tn

 

 

 

 

 

Av tommy norum - 20 mars 2016 14:39



Medborgarförslaget av Sten Lindström om en ett nytt räcke på Kungsbron i Åmål och som vårt Kommunalråd Michael Karlsson (s) tydligen tände på kanske ändå illustrerar hur våra politiker prioriterar våra skattemedel om nu förslaget kommer till skott. Att någon överhuvudtaget kan reagera på utformningen av ett broräcke och lägga in förslag om detta är mig en gåta när det finns så mycket annat som gått snett i kommunens verksamheter. Vad jag förstår så har väl inte förslaget fallit i god jord hos så många av kommuninnevånarna där man anser att det finns betydligt viktigare saker att ta beslut om än om hur ett broräcke skall se ut i framtiden.


     

Här har vi tre olika lösningar på broräcket på Kungsbron under 1900 talet. Det senaste med blomsterlådor på räcket sommartid är för mig och många andra visar det sig är en  helt acceptabel lösning för att göra Åmål välkomnande sommar tid anser många Åmålsbor.


tn

Av tommy norum - 19 mars 2016 07:00






Stadshotellet

Saluhallen

Teatern 






Värmlands Regemente. Trossnäs
Kungabesök Gustaf V:s besök vid Trossnäs
Honnörsvakten uppställd utanför centralstationen. I bakgrunden Centralhotellet och Hotell Drott  1926



Vill ni ta del av mer bilder av Karlstad.

klicka på rubrikens här nedan



Av tommy norum - 18 mars 2016 10:06


I Sentios och Yougovs opinionsmätningar i Mars är Sverigedemokraterna fortfarande det största partiet.  


Opinionsundersökningar som man helst inte vill höra talas om i pressen och SVT 

   


Tyst som i graven i de etablerade mediaföretagen om Sverigedemokraternas ledning i opinionsundersökningarna i Mars 2016












Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards