Alla inlägg under mars 2016

Av tommy norum - 1 mars 2016 15:00

Om Stockholm och dess svåra trafikproblem. Propaganda för att använda allmänna trafikmedel.


http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=183

Av tommy norum - 1 mars 2016 14:45

..


  ..  

..  

  

..

 .

....

..

.  

--

.  

 

.  

 

 



  

  

   



  

Av tommy norum - 1 mars 2016 07:00




  Så går det när man glömmer gräsrötterna ute i samhället



Inte så konstigt när många känner att man blir  lämnad i sticket ute i landet där många av våra fattigpensionärer som varit  med att stötta Socialdemokraterna under sin tid på arbetsmarknaden i förhoppning att man skulle få ett erkännande i en vettig pension

.

Socialdemokraternas sviker sina gamla väljare när man lämnar dem och erbjuder r pensioner som det inte går att leva på enligt vad de själva påstår i retoriken när minilöner på 15000 kr / mån kommer på tal i debatten. Fattig pensionärerna ökar, pensionerna gröps ur år efter år utan att Socialdemokraterna reagerar på vad som händer. De som för många var en garanti för solidaritet och gemenskap blev i stället  utanförskap man blev bjuden på i ålderdomen..

 


Ett spel för galleriet före valet är väl det Socialdemokraterna bjuder när man pratar om allas lika värde, solidaritet, utanförskap när det gäller invandrarna men när det kommer till de svenska pensionärerna då är det helt andra värden som gäller i gemenskapen. Det går inte hur länge som helst gömma sig bakom ett gemensamt pensionsavtal mellan de Borgliga  och Socialdemokraterna och sedan  låtsas som det regnar när utslaget håller på att skicka stora delar pensionärskollektivet till fattigdomen.

 

I minst 10 år har vi sett att våra pensionärer tappar köpkraft utan att man reagerar.Medan den relativa välståndet för  lönekollektivet ökat med 20% de senaste 10 åren så har det för pensionärerna minskat med 4% utan att politikerna reagerar och är ett skrämmande tecken på hur illa man bryr sig om sina egna medborgare.  Själva ger sig  både riksdagsmän och kommunalråd  pensioner värda miljonbelopp men sedan struntar man totalt hur medborgarna  upplever sin situation. Socialdemokraterna som i retoriken talar om allas lika värde , solidaritet, och att man skall bry sig.

 


Men verkligheten där väl huvuddelen av de som nu är fattigpensionärer har röstat på Socialdemokraterna hela livet i tron att man röstat på ett parti som bryr sig om medborgarna. Man kan inte gömma sig bakom ett avtal och sedan låtsas som det regnar när utslaget av uppgörelsen blir att fler och fler hamnar bakom fattigdomsribban. Här åker Stefan Löfven runt i världen och lovar miljarder till både det ena och andra men när det kommer till våra egna pensionärer då finns det inga pengar.

 


Tyvärr som vanligt så vill inte regeringen redovisa de rätta kostnaderna för vår invandring men det finns siffror på över 100 miljarder per år . Om man till en början skulle få upp fattigpensionärerna över fattigdomsribban skulle det kosta ca 4.5  miljarder per år. En kostnad som våra politiker anser sig inte kunna skapa fram ur budgeten varje år.  Skamligt är väl ett milt ord i sammanhanget när man struntar i sina egna som varit med och byggt Sverige erbjuder  pensioner som man inte kan leva på.

 

Anhörige invandringen där erbjuds det pensioner lika och till och med mer utan de lagt en enda krona i pensionssystemet. Tydligt är väl att solidaritet och allas lika värde, risken att hamna i utanförskap det gäller tydligen bara de som kommer uteifrån inte våra egna Svenska pensionärer har det visat sig.

 

Så frågar man sig varför man sjunker som en sten i opinionsmätningarna. 


tn

Av tommy norum - 1 mars 2016 07:00



SvD KULTUR




BERGLINS SÖNDAG



       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards