Direktlänk till inlägg 4 mars 2016

De etablerade partierna har helt tappat kontrollen över samhällsutvecklingen.

Av tommy norum - 4 mars 2016 07:00
 

Här har vi gänget som håller på att styra skutan Sverige på grund med besked . Den som saknas på bilden är Jonas Sjöstedt som på sin Vänsterkant befinner sig längst bort från verkligheten.   


Paniken börjar sprida sig i politikerkretsarna när de nu upptäcker att medborgarna via sociala medier får reda på hur illa man sköter Moder Svea där verksamhet på verksamhet  i samhället är på väg att krackelera..Våra politiker försöker hålla masken i sitt försök att inbilla medborgarna att de har läget under kontroll men där opinionsundersökningarna visar väl att medborgarna sakta men säker börjar förstå hur det ligger till.

De etablerade partierna har försökt skapa ett samhälle med mål som utgår ifrån naiva ideologier i tron att man kan styra medborgarna i en riktning utan att ta hänsyn till den verklighet som till slut sätter stopp för drömmarna, en realitet som man i det längsta försöker att inte låtsas om.

 

Invandrar politiken är väl ett lysande exempel men vi har också andra som ligger i samma klass där väl bostadspolitiken hör till den sektor som politikerna i bägge lägren totalt har ignorerat i ett tjugotal år. Vi har skapat oss en samhällsordning på bostadsmarknaden där familjeförhållande i ett ökande ensamhushåll, en ökad invandring med en ökad inflyttning i storstadsområdena som orsakat en ökande bostadsbrist som våra politiker stått helt handfallna inför  utvecklingen de senaste tjugo åren.Trots att de borde vara medvetna om problemet när vi ser hur de själva blivit tvingade att skaffat sig gräddfiler för att gå förbi bostadsköerna i många år på grund av bostadsbristen. 

 


Det enda de ägnat sig åt är käbbel där retoriken går ut på att skapa politiska poäng snarare än att sätta spaden i marken så fort som möjligt för att skapa bostäder. Att man också här försöker manipulera medborgarna med olika procentsatser där man bollar friskt mellan färdigställda och påbörjade vilket som passar bäst i sken att ge en bra bild för den bostadspolitik man för.

 

Skolan är väl ett kapitel för sig där man av rent ideologiska  skäl gjorde skolan till en förvaringsplats där alla skulle ta en gymnasieexamen och där studie kvalitèn skulle anpassas till de svagaste, samtidigt som man övergav ordning och reda och studiedisciplin som är en förutsättning för ett bra resultat. Politikernas lösning var ändrade betygsskalor ett antal gånger och nu är det högre löner till lärarna som gäller. 

 

Men grundproblemet som sätter sina tydliga spår i utvärderingen av kunskapsnivån för Svenska elever den verkar man helt obekymrad lämna åt sidan. Nu finns det politiska krafter som vill förbjuda hemuppgifter för att de som inte har hemförhållanden eller föräldrar som kan hjälpa till och stötta sina barn skall känna sig diskriminerade.

 

Våra myndigheter, där väl polisen är ett sorgligt kapitel där större delen av medborgarna lämnas utanför lagens långa arm som i dagsläget visat sig inte ens har ett en liten tumme att förlita sig på ute i glesbyggdskommunerna när man behöver hjälp. Politikerna skapar lagar men ingen kontrollerar om man följer dessa. Uppdrag gransknings reportage  om bränder i flyktingboende gav väl en tydlig bild hur illa ställt det är med polisens vilja och kompetens i utredandet. Inga förhör med grannarna utan det hela blev väl i statistiken uppklarat. Detta är ju också något som pågått i årtionden där buset kan röra sig fritt och begå brott utan att våra politiker verkar bry sig. 

 

I det avseendet var det bättre förr innan förstatligandet då fanns det tillgång till poliser dagligen i hela Sverige även om man så kom cyklande till brottsplatsen så kom man i alla fall. 

 

Beteendet mot våra sjuk och fattigpensionärer skall vi inte tala om hur dåligt man är med i verkligheten, Där har man lämnar stora grupper i dagens Sverige i ett fattigdomsträsk utan att ta initiativ till en förändring. 

 

Vi har ett försvar som i bästa fall klarar sin uppgift några dagar. Vi har stora problem i sjukhusvården med läkarbrist,sjuksköterske brist med ett skatteuttag  som är på väg att gå i taket.

Det finns åtskilliga samhällsfunktioner som nu kommer att brista ytligare på grund av den påtvingade invandrarmottagandet där staten skickar över ansvaret till kommunerna utan att lämna full kostnadstäckning för den invandrarpolitik man där nästan alla partierna stått bakom i riksdagen men där   skicka ansvaret till medborgarna som med med sina kommunlskatter få stå för fiolerna i fortsättningen.

 


Så när den sociala välfärden tvingas monteras ner bit för bit så vet vi vem som skall få betala det det politiska priset vid nästa val. .

 


Inte så konstigt att Reinfeldt och Borg lämnade skeppet innan det gick på grund och sjunker.    


tn

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

4 mars 2016 08:34

Och nu menar Johansson att Sverige kan ta emot drygt 100 000 nya flyktingar under 2016.

Men det finns ju inga bostäder till de som redan är här.
Det finns inga pengar till de som redan kommit.
Det finns inga bostäder till våra egna barn.
Det finns inga arbeten till varken de lycksökare som redan kommit eller till våra egna barn.

Den sittande regeringen kan tydligen inte tänka klart.
Det här kan inte annat än sluta mycket illa.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

4 mars 2016 08:57

Patrik Engellau skriver:

"Egentligen läste jag dessa skrifter för att ta reda på vad migrantmottagandet kostar skattebetalarna. Det var inte lätt, men efter att ha lusläst och kliat mig i huvudet några timmar kom jag fram till att prislappen år 2016 beräknas till minst 60 miljarder kronor, vilket är ungefär en och en halv BNP-procent (vilket är nästan dubbla biståndet). Med 100 000 migranter, vilket verket räknar med, betyder detta nästan 600 000 kronor per migrant. Observera dock att detta endast är Migrationsverkets kostnader. Andra slags välfärdstjänster tillika med polis och kriminalvård tillkommer. Lägger vi till sådant blir det kanske 750 000 kronor per migrant.

Låt oss anta att det efter ankomståret blir billigare för skattebetalarna och bara kostar hälften så mycket, alltså 375 000 kronor per migrant. Låt oss också anta att migranterna ska försörjas i sju år efter ankomståret och sedan får jobb och inte kostar något för skattebetalarna (vilket är ett osannolikt positivt antagande eftersom historiska data visar att en bit över 40 procent aldrig får jobb). Dessutom antar vi att migrationsvågen inte ger upphov till någon dyrbar anhöriginvandring (vilket också är osannolikt).

Det skulle betyda att en invandrare i snitt kostar Sverige 0,75 + 7 * 0,375 = 3,4 miljoner kronor under sin återstående livstid. Jag struntar i finliret med diskontering. (Det märkvärdiga är att denna generande grova överslagsberäkning stämmer på ett ungefär med vad en uppmärksammad norsk vetenskaplig undersökning kommit fram till, nämligen att en icke-västlig invandrare under sin livstid kostar 4,1 miljoner norska kronor för norska skattebetalare.)

De 163 000 migranter som kom förra året skulle i så fall kosta var och en av Sveriges fem miljoner löntagare i snitt 163 000 * 3,4 * 1/5 = 110 800 kronor under åttaårsperioden eller ungefär 14 000 kronor om året. Är vi villiga att betala det för att Anders Danielsson ska bli hyllad av UNHCR?

Ytterligare en årskull migranter så kostar det 28 000 om året. Tredje året, alltså 2017, ska löntagarna betala runt 42 000 kronor extra i skatt om året vilket betyder nästan 3 500 kronor mer i månaden för att Danielsson och den humanitära stormaktens övriga ledande företrädare ska förtjäna UNHCRs ärebetygelser. Var det den ökade ansträngningen Danielsson utbad sig?

År fyra och fem ska vi inte ens tala om. Jag kan inte förstå annat än att det är dags att slå till alla tänkbara bromsar genast."

Läs hela hans artikel här:
http://detgodasamhallet.com/2016/03/04/vad-en-aktivistisk-myndighet-kan-gora-for-sverige/

.

 
Ingen bild

oljemagnaten

7 mars 2016 20:42

Svar till Dag 4:e Mars ..det finns inga bostäder till flyktingar.. ..varför kan inte Åmåls kommun göra som många andra kommuner köpa Zenergys brandsäkra modulhus och placera på måkebergsplan el någon annanstans ..i stället för att använda vårt enda vandrarhem...

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 mars 2016 17:58

Personligen tycker jag att kommunen inte ska spendera en enda krona till på importen utan först och främst fokusera på de egna behoven som vi redan har inom kommunen.

Det var ju det skattepengarna var tänkta till....

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Av tommy norum - Söndag 17 nov 12:42

.   Så länge Jan Björklunds ande svävar över Liberalerna så kommer det bli svårt att lyfta partiet över 4% spärren.          Nyamko Sabunis tal på Liberalernas landsmöte vittnar knappast om något nytänkande för att lyfta Liberalerna öv...

Av tommy norum - Lördag 16 nov 11:38

Man har börjat tröttna på vänsterliberalernas politik att ge amnestier till höger och vänster under åren till personer utan flyktingstatus och där man hänvisar till humanism i stället för sakskäl för att få uppehållstillstånd.      ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se