Direktlänk till inlägg 1 mars 2016

Sveket mot pensionärerna är det som nu visar sig i opinionsundersökningarna

Av tommy norum - 1 mars 2016 07:00




  Så går det när man glömmer gräsrötterna ute i samhället



Inte så konstigt när många känner att man blir  lämnad i sticket ute i landet där många av våra fattigpensionärer som varit  med att stötta Socialdemokraterna under sin tid på arbetsmarknaden i förhoppning att man skulle få ett erkännande i en vettig pension

.

Socialdemokraternas sviker sina gamla väljare när man lämnar dem och erbjuder r pensioner som det inte går att leva på enligt vad de själva påstår i retoriken när minilöner på 15000 kr / mån kommer på tal i debatten. Fattig pensionärerna ökar, pensionerna gröps ur år efter år utan att Socialdemokraterna reagerar på vad som händer. De som för många var en garanti för solidaritet och gemenskap blev i stället  utanförskap man blev bjuden på i ålderdomen..

 


Ett spel för galleriet före valet är väl det Socialdemokraterna bjuder när man pratar om allas lika värde, solidaritet, utanförskap när det gäller invandrarna men när det kommer till de svenska pensionärerna då är det helt andra värden som gäller i gemenskapen. Det går inte hur länge som helst gömma sig bakom ett gemensamt pensionsavtal mellan de Borgliga  och Socialdemokraterna och sedan  låtsas som det regnar när utslaget håller på att skicka stora delar pensionärskollektivet till fattigdomen.

 

I minst 10 år har vi sett att våra pensionärer tappar köpkraft utan att man reagerar.Medan den relativa välståndet för  lönekollektivet ökat med 20% de senaste 10 åren så har det för pensionärerna minskat med 4% utan att politikerna reagerar och är ett skrämmande tecken på hur illa man bryr sig om sina egna medborgare.  Själva ger sig  både riksdagsmän och kommunalråd  pensioner värda miljonbelopp men sedan struntar man totalt hur medborgarna  upplever sin situation. Socialdemokraterna som i retoriken talar om allas lika värde , solidaritet, och att man skall bry sig.

 


Men verkligheten där väl huvuddelen av de som nu är fattigpensionärer har röstat på Socialdemokraterna hela livet i tron att man röstat på ett parti som bryr sig om medborgarna. Man kan inte gömma sig bakom ett avtal och sedan låtsas som det regnar när utslaget av uppgörelsen blir att fler och fler hamnar bakom fattigdomsribban. Här åker Stefan Löfven runt i världen och lovar miljarder till både det ena och andra men när det kommer till våra egna pensionärer då finns det inga pengar.

 


Tyvärr som vanligt så vill inte regeringen redovisa de rätta kostnaderna för vår invandring men det finns siffror på över 100 miljarder per år . Om man till en början skulle få upp fattigpensionärerna över fattigdomsribban skulle det kosta ca 4.5  miljarder per år. En kostnad som våra politiker anser sig inte kunna skapa fram ur budgeten varje år.  Skamligt är väl ett milt ord i sammanhanget när man struntar i sina egna som varit med och byggt Sverige erbjuder  pensioner som man inte kan leva på.

 

Anhörige invandringen där erbjuds det pensioner lika och till och med mer utan de lagt en enda krona i pensionssystemet. Tydligt är väl att solidaritet och allas lika värde, risken att hamna i utanförskap det gäller tydligen bara de som kommer uteifrån inte våra egna Svenska pensionärer har det visat sig.

 

Så frågar man sig varför man sjunker som en sten i opinionsmätningarna. 


tn

 
 
Sven-Åke Runelid

Sven-Åke Runelid

1 mars 2016 16:36

Bra Tommy.
Vi får försöka enas om att bilda opinion så att alla pensionärer röstar på det parti som lovar att hjälpa till med pensionerna för de som trots allt jobbat upp det här landet.
Eftersom det verkar finnas obegränsat med pengar till andra,så är det skamligt att sätta våra egna på undantaget.
Att värna om pensionärerna borde var en hedersrelaterad värdegrund för politiker, men som viftas bort utan den minsta av skammens rodnad i deras egna alter egon.

http://Fattigpensionärer

 
Jan Malmström

Jan Malmström

1 mars 2016 17:31

Varför får inte pensionärerna kosta lika mycket som kriminella/mördare våltäcktsmänn från andra länder

http://blogg

 
Dan Österlund

Dan Österlund

1 mars 2016 18:31

Person förde, i samarbete med övriga partier, över 258 miljarder från AP-fonderna till statskassan 1994.
Det kan säkert hända igen....?🤔

http://dabygg.se

 
Ingen bild

oppes

1 mars 2016 18:43

Väldigt bra skrivet,allafall en som engagerar sig. Toppen det är exakt så det är.Man blir ju förbannad dom som byggde sverige får joppu inte ens en kaka till kaffet när det skall sparas till nyanlända som inte har gjort ett skiter för samhället.

 
inget kan

inget kan

1 mars 2016 18:58

håller helt med runelid o tommy löven som har varit svetsare klara han det joobet








detta är brövligt löven som har varit svetssare eller var han inte det han bör avgå han har inte tillfört nåt















http://url

 
Ingen bild

Kvinna

3 mars 2016 20:14

Ja det finns många aspekter på detta. Många pensionärer har det väldigt gott ställt.De bor kanske i ett betalt hus och har en billig hyra och är två som förhoppningsvis delar på många kostnader. Vid låg pension kan bostadstillägg också erhållas.
En ensamstående får ibland ett rejält bidrag till hyran om den inte är ganska låg.
De som drabbas är de som har t.ex en sommarstuga vars hela taxeringsvärde räknas som förmögenhet. Är detta över 100 000 kr räknas inkomsten upp med 15 000 kr för varje 100 000 som stugan är taxerad i. Man får ha 100 000 kr så 400 000 i tax värde ger en inkomstökning med 45 000 kr Då blir det antagligen inget bidrag till bostaden. Kvar har personen då hela hyran och hela kostnaden för sommarstugan att betala. Många "tvingas att sälja", men de då erhållna pengarna bidrar sedan till att bidrag ändå inte erhålls. Så sommarstugor, hus och gårdar"ges" bort till barn om sådana finnes. Föräldern kan sedan erhålla bostadstillägg.

Hur sedan kontrollen görs när det gäller personer som invandrat hit och arbetat och sparat till hus eller annat kapital i det gamla hemlandet. Vem vet och kan kontrollera detta. Jag bara undrar??

 
Ingen bild

Ewa Hultin

5 mars 2016 11:31

När jag fyller 65 år i december så får jag pension som pensionär med 10.500 efter skatt inbakat bostadsbidrag.
Hyran är hälften plus 2000 i andra fasta utgifter
Va fan blir kvar Detta går inte
Fick inte en krona i julas i höjning däremot 1:-i restskatt
Ska detta kallas garantilön Medicin odyl finns ine på kartan...

 
Ingen bild

Agneta wiberg

23 augusti 2016 19:16

Socialdemokraterna har regerat i ett halvår på egen budget! Dessförinnan var det alliansen dom styrde i 8 år! Det var dom dom införde "Jobbskatteavdraget" där inte pensionärerna fick vara med! Skamligt att skylla på regeringen!!! 🍷

 
Ingen bild

Classe

24 augusti 2016 07:16

Bra skrivet Tommy, man kan bara hålla med om allt. Pensionärerna verkar ha blivit en ointressant grupp för politikerna. Det har blivit viktigare att människor från andra länder belönas rikligt i Sverige så att de kan skicka massor av pengar till sina pensionärer i deras hemländer.

 
Ingen bild

Marianne

24 augusti 2016 08:49

Vi får nog inse att de som håller i pengarna har själva sett om sitt hus så helt krasst de bryr sig inte. Många pensionärer är ensamstående och ska klara alla avgifter ensam. Pensionärsrabatter har nästan helt försvunnit. Däremot ska vi ju betala mer i skatt för att ge mer grädde på moset till de som inte behöver. Skamligt!

 
Marianne

Marianne

24 augusti 2016 09:03

Vi får nog inse att de som håller i pengarna har sett om sitt eget hus så de bryr sig inte. Vi är många ensamstående som ska klara alla avgifter ensam därtill kanske många har kostnader för mediciner läkarbesök mm. Rabatter för pensionärer finns knappast längre. Krasst.

http://pensionärer

 
Ingen bild

Sonja Helgesson

24 augusti 2016 12:41

Pensionerna är en gränsöverskridande överenskommelse. Alltså har S,V , MP och Allians lika stor del i att pensionerna ser ut som dom göt. Det var dock Herr Person som var drivande i den nya pensionsöverenskommelsen. Hns egna ord var "många kommer att vara arga" Precis! Det hade han alldeles rätt i den hycklaren. Sverige är i fritt fall. Invandringen kostar 100 miljarder i år. Vem står för den notan. Man behöver heller inte vara någon Einstain för att begripa att situationen är fullständigt ohållbar. Vad tror man pensionärer lever av? Medan det varit en reallöneökningar på 20% de senaste tio åren och pensionerna minskat 4%. Den ekvationen går knappast ihop. Pensionärerna behöver samla sig och gå till attack, sluta vara snälla till dumhet. Vi måste kräva vår rätt till ett bra liv.

 
Ingen bild

Bo Thestad

12 november 2016 11:06

Sossarna visar tydligt att de inte vill regera i nästa period. Var finns vår landsfader när han så väl hade behövts i landet? Jo,han sysslar med omvärldsproblem och skickar fram stackars Ygeman att förklara sitt stora misslyckande.Aldrig mer kommer jag att lita på socialdemokraterna, det är för mycket nu! Pensionör med knappt 10 000kr i månaden.

 
från en skattebetalare

från en skattebetalare

12 november 2016 15:53

jag med flera undrar hur mycke en invandrarfamilj får ut i månaden om dom är 5 personer om någon vet så vore det bra att veta det drar ihop sig till val det är nog åkesson som gäller själv får jag ut ca 12000 per mån

http://url

 
Ingen bild

Åmålsbo

15 november 2016 00:27

En invandrarfamilj med 4 barn kan få 32.800 kr/mån. t.ex barnbidr. bostadsbidr. socialbidrag, etableringsers. etc. källa: Dagens industri. Till Åmål verkar det fortfarande komma nyanlända. Trots att vi tagit emot över kvoten tidigare.

Politiker förklara Er i media eller denna blogg. Vi är många som undrar.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

15 november 2016 16:27

@Åmålsbo: Vi har EBO, egen bosättning, i Sverige. Nyanlända kan alltså bosätta sig precis där de vill, bara de får tag på någonstans att bo. Finns det lediga lägenheter och hyresvärdar som vill hyra ut så är fritt fram att flytta. Politiker kan inte göra något, men är skyldiga att ordna fram platser på förskola och i skola.

 
en skattebetalare

en skattebetalare

16 november 2016 17:48

tack åmålsbo är inte förvånad finns ingen svensk fam som får ut det som pansionär svergie är allt bra gulligt staten har flyttat över invandringen på komunerna ulva johansson sa att vi ska ordna det tänk vad staten gör det lätt för sig Ylva kankse har en kokvrå att hyra ut att dom inte avgår allihopa jävla kämt det är bara åkesson kvar

http://url

 
en skattebetalare

en skattebetalare

16 november 2016 18:01

till Agneta wiberg var har du varit sista tiden snart har två år gått du vet inget en familj med fyra barn får ut 32.800 i mån vem har inte skapat detta om inte sossar är det riktigt tycker du du kankse är högavlönad då är det ju lättare å leva vet du vad svesson har i månaden förmolingen inte ta reda på det




http://url

 
Ingen bild

Åke Olsson

17 november 2016 07:46

Vill Åmålsbo mera precisera sina siffror,lättare att förstå då.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards