Alla inlägg under februari 2016

Av tommy norum - 28 februari 2016 13:30







Kerstin Anita Marianne Ekberg, född 29 september 1931 i Malmö, död 11 januari 2015 i Rocca di Papa, Italien

Bildresultat för anita ekberg




Terras fönster nr 5 (1951)   22 min

 

Oslo fyller 900 år och Anita Ekberg inviger Barnens dag i Humlegården. Festligheterna fortsätter i Harg som firar Hargsdagen. Vi får också besöka skulptören Einar Luterkorts atelje och ta del av en längre musikalisk kavalkad med Povel Ramel, Martin Ljung och Brita Borg.
 

http://filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=573&autostart=true


Bildresultat för anita ekberg




NUET Nordisk Tonefilms journal (21-27 november 1955) (1955)   9 min

 

Kappbutiken Perfekt på Drottninggatan i Stockholm. Betupptagning i Skåne. Per Oscarsson boxas. Bokens vecka. Anita Ekberg på Östarps värdshus. Ungdomsgård i Stadsgården.
 



Bildresultat för anita ekberg




Anita of Sweden (2007)  55 min

 

När Anita Ekberg fyllde 75 besökte hon Filmhuset i Stockholm. Några filmare dokumenterade besöket, som blev ett unikt möte med en av våra riktigt stora klassiska filmstjärnor.

http://filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=1212&returnurl=http://filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3dANITA%2bEKBERG



Wikipedia


Anita Ekberg var dotter till Alva och Gustav Ekberg och växte upp på Östra Fäladsgatan 29 i Malmö.[3][4] 1951 vann hon skönhetstävlingen Fröken Sverige. Hon kom samma år till USA för att delta i Miss Universum-tävlingen. Hon vann inte skönhetstävlingen, men fick arbeten som fotomodell och på nattklubbar innan hon gjorde filmdebut i Hollywood 1953. Howard Hughes ville att hon skulle byta namn för att Ekberg var för svårt att uttala. Men hon vägrade och menade att om hon blev känd skulle folk lära sig att uttala hennes namn, och om hon inte blev känd spelade det ingen roll.

Ekberg uppmärksammades första gången på film för sin roll i Krig och fred (1956). Ekberg fick dock sina största framgångar i Italien i filmer regisserade av Federico Fellini. Hon är mest känd för rollen som Sylvia i Fellinis Det ljuva livet mot Marcello Mastroianni 1960. Där badar hon i en berömd scen i Fontana di Trevi i Rom.

1987 gjorde hon en minnesvärd roll i Intervista. Hon har aldrig medverkat i någon svensk film.

Anita Ekberg var åren 1956-1959 gift med den engelske skådespelaren Anthony Steel och 1963-1975 med skådespelaren Rik Van Nutter.

 

Ekbergs stora kärlek var Gianni Agnelli, ägare av Fiat och ledande inom det italienska näringslivet.

 
Anita Ekberg på Studentafton i Lund 2007.

I flera år var de ett kärlekspar trots att han var gift med prinsessan Marella Caracciolo di Castagneto.

Anita Ekberg avled efter en tids sjukdom på kliniken San Raffaele di Rocca di Papa nära Castelli Romani på förmiddagen den 11 januari 2015.[1]

Av tommy norum - 28 februari 2016 11:15


En stor grupp bilder från den gamla Norrmalmsbebyggelsen innan rivningarna började. Skepparegatan, Hotell Bristol, Thor Johanssons affär, skomakeri, bakgårdar och utedass.

Fotografering

Fotograf: Norrlandsbild


Klicka på adressen för att ta del av 50 bilderav den gamla Norrmalmsbebyggelsen


http://digitaltmuseum.se/021015642272/?query=sundsvall&page=6&pos=123&count=17738

Av tommy norum - 28 februari 2016 07:00


   Konstigt samhälle vi skapat när det visar sig att det måste till journalister som med sin granskning är det bästa och effektivaste sättet att få en förändring bland politiker och tjänstemäns sätt att tolka sina uppdrag i samhällets tjänst  

 

  

Man kan ju fråga sig varför inte mediepressen är lika framgångsrika i grävande journalistik som Uppdrag Granskning gett bevis på under åren. I stället verkar det som om våra kvällstidningar och övrig press är mer belägna att mörka istället för att avslöja vad som händer för att inte skapa förutfattade meningar inför sina läsare när personliga politiska värderingar sätter stopp för ett neutralt utbud i nyheterna. Det är inte för inte som Uppdrags Gransknings frontfigurer beskylls för att ha kopplingar i allt från yttersta högern till yttersta vänstern. Ett bra betyg för en granskande journalist som rapporterar om de verkliga förhållandena där handlingen sätts i centrum och där den politiska bakgrunden och de politiska målen sätts på undantag i granskningen. Vi skulle behöva mer av den journalistiken i Sverige.

 

Det är nog många både myndighetspersoner, politiker och tjänstemän som bävar när Uppdrag Granskning tar kontakt inte sällan för att granska hur illa man sköter sitt arbete. Kanske var det därför ledningen inom Sveriges Television, kanske med politiska påtryckningar, ville göra en ommöblering i ledningen på det populära programmet och där samtidigt ledningen gick ut och varnade för att man skulle vara lite försiktig i sitt kritiska samhällsgranskande speciellt vid valår.


Här skapar våra politiker en massa lagar och förordningar hur samhället skall styras men som det visar sig många gånger de som har ansvaret för totalt struntar i att följa upp och lagföra de som bryter mot lagarna.
Här visar det sig att myndigheter och politiker ofta struntar i vilken riktning samhället utvecklas där buset tar över utan att någon av de ansvariga reagerar förrän Uppdrag Granskning dyker upp och konfronterar dem på problemen. Det senaste exemplet är hyresmarknaden som varit känd länge för alla där man med svarta pengar ordnar hyreskontrakt för framförallt många invandrare där summor som 70 000 kr nämns för att få till ett boende. 

 

Och som vanligt så verkar både politiker och myndigheter blivit tagna på sängen. Vilket samhälle lever våra politiker och myndigheter i egentligen som är så isolerade och okunniga vad som vad som föregår där ute ? Bedrövligt att det skall behöva vara TV team som skall väcka upp tjänstemän och politiker när de missköter sina arbeten i offentlig tjänst. Här har man avslöjat inbyggda kulturer i väggarna på kommunkontoren som en får att tänka på maffian i Italien eller Amerika.... . Göteborg, Solna, Vänersborg, Leksand, listan kan göras lång där politiker och tjänstemän totalt missat i vad deras förtroendeuppdrag går ut på.

 

Det som vi vanliga medborgare tror är en självklarhet i myndigheternas uppdrag visar sig i själva verket ha så stor brister så man tror inte att det är sant. Vi har de senaste programmen fått insyn i hur illa man kontrollerar hyresmarknaden, vi har fått en inblick i hur illa de kommunala tjänstemännen och politikernas sköter hemtjänsten i Göteborg.Vi har sett hur illa man skötte när EU emigranterna tog ett helt privat markområde i Malmö utan att varken politiker eller myndigheter brydde sig. Det som ansågs omöjligt blev helt plötsligt möjligt när Uppdrag Granskning dök upp och ställde de rätta frågorna men inte fick några svar. Det tog inte många dagar förrän politiker och myndigheter förstod att de totalt missförstått sitt ansvar och uppdrag inför medborgarna och såg till att avhysa emigranterna från området.

Det finns många där ute både bland politiker och tjänstemän som det verkar totalt struntar i att ta ansvar för vad de håller på med . Man verkar inte bry sig utan verkar alltid förvånade när Uppdrag Granskning dyker upp och ger svart på vitt på när höga tjänstemän och politiker totalt struntar att sköta sina uppdrag utan skyller på andra i kedjan. Politikerna skapar lagar men man glömmer att se till att de också skall följas och att kontrollen fungerar att de hålls som var tänkt.

 

Polismyndigheten är tyvärr svårväckta i sin myndighetsutövning där man gång på gång påvisar brister i stort sett allt i verksamheten utan att under alla år kunnat visa på en förändring som gör att man får allmänhetens förtroende. När nu kvällspressen skriver om att medborgargarden börjar visa sig ute i samhället inte bara i storstäderna utan också i småkommunerna men där med det mindre stötande namnet samverkan. Då är vi nog inne på en farlig som kan sluta hur som helst om inte myndigheter och politiker tar sig samman och börjar leverera det medborgarna efterfrågar. 

 

Det var så här Tysklands förfall togs sin början, politiska organisationer tog till sig oron i samhället på 1930 talet och trodde sig ha lösningen på förfall, arbetslöshet, kriminalitet och fattigdomen. De som fick betala det största priset för den lösningen var Judarna som man ansåg vara ansvariga för Tyskarnas fattigdom och Europas övriga medborgare när de fick försvara friheten med sina liv.


tn

Av tommy norum - 27 februari 2016 07:00


 


Nu får pensionärernas riksorganisationer vakna till och koncentrera sig att få upp fattigpensionärernas pensioner till en nivå som det går att leva på. Så här kan det inte få försätta i all evighet. Nu är det på tiden att riksorganisationerna lämnar sin politiska bakgrund och koncentrerar sig problemet där man sätter medlemmarnas intresse i centrum. Varför inte börja inse att man som grupp är 28 % av valmankåren och böja agera efter den verkligheten. Varför inte börja inse att man med den verkligheten har mycket stor makt att inverka på politiken om man börjar samarbeta också mellan våra riksorganisationer för ett gemensamt mål i att få pensionärerna över ribban för fattigdom.

 


Något som de politiska partierna inte kommer att se med blida ögon och där man kan förvänta sig att det finns en och annan judas inom organisationerna som med order från politikerna försöka bromsa och inte låta pensionärsorganisationerna få för mycket makt över politiken.

 


Vi får väl se om inte mullret från pensionärerna till slut får våra politiker att vakna till för en förändring. Så de politiska partier som tar mullret från pensionärerna på allvar och börjar anpassa sina politiska förslag till vad som behöv för att bryta trenden mot fattigdomen de kommer att få många röster vid nästa val.        



   Fattigpensionärer – en växande grupp

 

   

 


Bedrövligt när vi tänker på hur många miljarder vi lägger på flyktinginvandringen där det erbjuds anhöriga pensioner utan att de lagt en enda krona till pensionssystemet så struntar man totalt i vår egen befolkning när vi ser hur fattigpensionärerna ökar år från år utan att våra politiker reagerar. Nu får ledningen för våra pensionärsföreningar i Sverige börja ryta till på riktigt så att våra politiker från alla läger förstår allvaret i den utveckling som pågått länge och där antalet ökat från 1995 med 150000 fattigpensionärer till 2014 enligt pensionsmyndigheten prognos.


Den har fördubblas sedan 2006 och år 2015 kan räkna med nästan en kvarts miljon i Sverige som är fattigpensionärer. Skamligt är väl rätta ordet hur man behandlar sina medborgare där nu en kvarts miljon pensionärer lever under 11000 kr/ månad. Här pratar man om minilöner för löntagare på 15000 kr som en lön som det inte går att leva på enligt fack och regering samtidigt som man då låter närmare kvarts miljon pensionärer leva långt under den nivån utan att bry sig. Det första man borde göra är väl att lyfta upp fattigpensionärerna till en nivå över fattigdomsgränsen där 1700 kr/ månad är en siffra som nämns till en kostnad på ca 4.5 miljarder/ år.


När man i Sverige de tio senaste åren haft reala löneökningar med omkring 20 procent, och hushållens förmögenheter har vuxit mycket tack vare prisutvecklingen på bostadsmarknaden så har pensionerna fallit med 4 % utan att politikerna reagerar. Man är på väg att göra stora delar av pensionärskollektivet till fattigpensionärer om man låter utvecklingen fortsätta.  




Kanske skulle man i solidaritetens namn öka pensionsinbetalningarna för dagens löntagare så att det även täcker in en real pensionsökning för dagens pensionärer. En utjämning där alla pensionärer inte bara för de som faller under fattigdomsstrecket får ta del av en real ökning av pensionen.  En solidaritets reform som gör att dagens pensionärer också får ta del av det ökade välståndet.

 


En reform som kommer att avslöja hur ordet solidaritet tolkas bland politiker och löntagare representanter när utslaget kommer att visa sig bli en bromsning av de reala löneökningarna till bekostnad av en stabilare positiv utveckling av pensionerna. Då kanske vi får reda på vad ordet solidaritet betyder i politiken och bland löntagarrepresentanter.  


     

Kanske dags att våra pensionärsorganisationer börjar ryta till och få regering och övriga politiska partier förstå att så här kan vi inte fortsätta längre.


 
Sveriges fem största pensionärsorganisationer PRO, SPF, SPRF, SKPF och RPG utgör tillsammans regeringens pensionärskommitté. Vi informerar och överlägger med företrädare för regering och riksdag om frågor som rör äldre, cirka 1,6 miljoner människor. Det är ca 17 % av Sveriges befolkning och 28 % av valmanskåren. Nästan 900 000 människor är anslutna till någon av de fem organisationerna. Vårt medlemsantal ökar stadigt och våra krav likaså. Vi arbetar aktivt för att påverka Sveriges beslutsfattare. Vi önskar att arbete och pension ska beskattas lika, att det ska finnas bostäder som byggts så att våra hem kan bli mer funktionella för vårt fortsatta liv, att omsorg och vård tillförs resurser så att ingen riskerar ovärdigt bemötande och att ingen människa i något sammanhang ska diskrimineras på grund av ålder.

 

Tydligt är väl att de i sitt samarbete med regeringen inte varit nog tydliga på vad som bör göras för att säkerhetsställa pensionärernas rätt till en pension man kan leva på. . 



 tn

Av tommy norum - 26 februari 2016 07:00


Speltid 5 min



            Åmåls småbåtshamn runt sekelskiftet 1900  Runt 1930 ?     


Film 5 min Åmålshamnen på 1950 talet

Av tommy norum - 25 februari 2016 17:11



Facebook sidan heta debatter skall man nog helst undvika om man vill ha en seriösdebatt om olika ämnen.


Här gäller tydligen adimstratörernas politiska ställningstagande och förutfattade meningar om vad som skall debateras på sidan.   



den 25 februari 12:45
Varför är det fel att man som privatperson ska kunna påverka sina egna pensionspengar om man vill?
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:43
De som lever under det nya pensionsavtalet JA de som får hanka sig fram på det gamla Nej . Svaret och argumentet för det har du i det förra svaret.
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:35
Är det inkomstpensionen du snackar om nu?
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:34
Du svarade inte på min fråga.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:33
Nu är det så att de som varit pensionärer i 15-20 år inte har några större summor att ta ansvar för. De får många snällt finna sig i en pension som de inte under sin livstid har haft så stora möjligheter i att förändra det dåvarande pensionssystemet. Men går man in i ett system då får man också ta ansvar för de som ramlade mellan stolarna mellan ATP pensionen och det nuvarande systemet.
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 11:10
http://t-norum.bloggplatsen.se/2016/02/25/11272771-pensionssystemet-bluff-eller-varldsbast/ 
Varför skall inte löntagarna behöva vara med att garantera dagens pensionärers välstånd i solidaritetens namn. ? Det fick de nämligen göra som löntagare för förra generationens pensionärer.
Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?
t-norum.bloggplatsen.se
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / mmånad högre skatt än...


Visa inlägg på Facebook · Redigera e-postinställningar · Besvara det här e-postmeddelandet om du vill lägga till en kommentar.





Marinda Holgerssonden 25 februari 12:45
Du skrev i din blogg att det är dyrt med fondförvaltare, men det är ju en sanning med modifikation, eller hur?

Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:45
Varför är det fel att man som privatperson ska kunna påverka sina egna pensionspengar om man vill?
Kommentarshistorik
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:43
De som lever under det nya pensionsavtalet JA de som får hanka sig fram på det gamla Nej . Svaret och argumentet för det har du i det förra svaret.
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:35
Är det inkomstpensionen du snackar om nu?
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:34
Du svarade inte på min fråga.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:33
Nu är det så att de som varit pensionärer i 15-20 år inte har några större summor att ta ansvar för. De får många snällt finna sig i en pension som de inte under sin livstid har haft så stora möjligheter i att förändra det dåvarande pensionssystemet. Men går man in i ett system då får man också ta ansvar för de som ramlade mellan stolarna mellan ATP pensionen och det nuvarande systemet.
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 11:10
http://t-norum.bloggplatsen.se/2016/02/25/11272771-pensionssystemet-bluff-eller-varldsbast/ 
Varför skall inte löntagarna behöva vara med att garantera dagens pensionärers välstånd i solidaritetens namn. ? Det fick de nämligen göra som löntagare för förra generationens pensionärer.
Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?
t-norum.bloggplatsen.se
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / mmånad högre skatt än...


Visa inlägg på Facebook · Redigera e-postinställningar · Besvara det här e-postmeddelandet om du vill lägga till en kommentar.



Marinda Holgerssonden 25 februari 12:34
Du svarade inte på min fråga.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:33
Nu är det så att de som varit pensionärer i 15-20 år inte har några större summor att ta ansvar för. De får många snällt finna sig i en pension som de inte under sin livstid har haft så stora möjligheter i att förändra det dåvarande pensionssystemet. Men går man in i ett system då får man också ta ansvar för de som ramlade mellan stolarna mellan ATP pensionen och det nuvarande systemet.
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:25
Ta du fram en prognos som bevisar motsatsen först.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:22
Om man nu har som mål att garantera dagens pensionärer samma välståndsökning som löntagarna där de under de sista 10 åren har en löneökning på 20% medan pensionärerna har en minskning på 4 % så är väl det naturliga frågan varför inte löntagarna via sin skattsedel på samma sätt som dagens pensionärer solidariskt fick till större delen stå för förra generationens pensioners levnadsgaranti . Dagens löntagare är väl de enda som kan ställa upp för att förbättra pensionärerna för att få en dräglig levnadsstandard när inte pensionen räcker till eller ?
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 11:10
http://t-norum.bloggplatsen.se/2016/02/25/11272771-pensionssystemet-bluff-eller-varldsbast/ 
Varför skall inte löntagarna behöva vara med att garantera dagens pensionärers välstånd i solidaritetens namn. ? Det fick de nämligen göra som löntagare för förra generationens pensionärer.
Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?
t-norum.bloggplatsen.se
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / mmånad högre skatt än...

Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:35
Är det inkomstpensionen du snackar om nu?
Kommentarshistorik
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:34
Du svarade inte på min fråga.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:33
Nu är det så att de som varit pensionärer i 15-20 år inte har några större summor att ta ansvar för. De får många snällt finna sig i en pension som de inte under sin livstid har haft så stora möjligheter i att förändra det dåvarande pensionssystemet. Men går man in i ett system då får man också ta ansvar för de som ramlade mellan stolarna mellan ATP pensionen och det nuvarande systemet.
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:25
Ta du fram en prognos som bevisar motsatsen först.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:22
Om man nu har som mål att garantera dagens pensionärer samma välståndsökning som löntagarna där de under de sista 10 åren har en löneökning på 20% medan pensionärerna har en minskning på 4 % så är väl det naturliga frågan varför inte löntagarna via sin skattsedel på samma sätt som dagens pensionärer solidariskt fick till större delen stå för förra generationens pensioners levnadsgaranti . Dagens löntagare är väl de enda som kan ställa upp för att förbättra pensionärerna för att få en dräglig levnadsstandard när inte pensionen räcker till eller ?
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 11:10
http://t-norum.bloggplatsen.se/2016/02/25/11272771-pensionssystemet-bluff-eller-varldsbast/ 
Varför skall inte löntagarna behöva vara med att garantera dagens pensionärers välstånd i solidaritetens namn. ? Det fick de nämligen göra som löntagare för förra generationens pensionärer.
Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?
t-norum.bloggplatsen.se
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / mmånad högre skatt än...

Visa inlägg på Facebook · Redigera e-postinställningar · Besvara det här e-postmeddelandet om du 


Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:35
Är det inkomstpensionen du snackar om nu?
Kommentarshistorik
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:34
Du svarade inte på min fråga.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:33
Nu är det så att de som varit pensionärer i 15-20 år inte har några större summor att ta ansvar för. De får många snällt finna sig i en pension som de inte under sin livstid har haft så stora möjligheter i att förändra det dåvarande pensionssystemet. Men går man in i ett system då får man också ta ansvar för de som ramlade mellan stolarna mellan ATP pensionen och det nuvarande systemet.
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:25
Ta du fram en prognos som bevisar motsatsen först.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:22
Om man nu har som mål att garantera dagens pensionärer samma välståndsökning som löntagarna där de under de sista 10 åren har en löneökning på 20% medan pensionärerna har en minskning på 4 % så är väl det naturliga frågan varför inte löntagarna via sin skattsedel på samma sätt som dagens pensionärer solidariskt fick till större delen stå för förra generationens pensioners levnadsgaranti . Dagens löntagare är väl de enda som kan ställa upp för att förbättra pensionärerna för att få en dräglig levnadsstandard när inte pensionen räcker till eller ?
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 11:10
http://t-norum.bloggplatsen.se/2016/02/25/11272771-pensionssystemet-bluff-eller-varldsbast/ 
Varför skall inte löntagarna behöva vara med att garantera dagens pensionärers välstånd i solidaritetens namn. ? Det fick de nämligen göra som löntagare för förra generationens pensionärer.
Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?
t-norum.bloggplatsen.se
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / mmånad högre skatt än...
 
 
 



Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Kommentarshistorik
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:25
Ta du fram en prognos som bevisar motsatsen först.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:22
Om man nu har som mål att garantera dagens pensionärer samma välståndsökning som löntagarna där de under de sista 10 åren har en löneökning på 20% medan pensionärerna har en minskning på 4 % så är väl det naturliga frågan varför inte löntagarna via sin skattsedel på samma sätt som dagens pensionärer solidariskt fick till större delen stå för förra generationens pensioners levnadsgaranti . Dagens löntagare är väl de enda som kan ställa upp för att förbättra pensionärerna för att få en dräglig levnadsstandard när inte pensionen räcker till eller ?
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:19
Kan du länka till den?
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:17
Du har inte visat någon prognos. Jag vill gärna se den själv.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:12
Marinda Holgersson den har du redan fått i inlägget vill du inte ta till dig den så får du ta fram en en prognos som visar något annat.
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
 
 
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Kommentarshistorik
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:25
Ta du fram en prognos som bevisar motsatsen först.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:22
Om man nu har som mål att garantera dagens pensionärer samma välståndsökning som löntagarna där de under de sista 10 åren har en löneökning på 20% medan pensionärerna har en minskning på 4 % så är väl det naturliga frågan varför inte löntagarna via sin skattsedel på samma sätt som dagens pensionärer solidariskt fick till större delen stå för förra generationens pensioners levnadsgaranti . Dagens löntagare är väl de enda som kan ställa upp för att förbättra pensionärerna för att få en dräglig levnadsstandard när inte pensionen räcker till eller ?
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:19
Kan du länka till den?
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:17
Du har inte visat någon prognos. Jag vill gärna se den själv.
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:12
Marinda Holgersson den har du redan fått i inlägget vill du inte ta till dig den så får du ta fram en en prognos som visar något annat.
Visa alla kommentarer
Ursprungligt inlägg
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 11:10
http://t-norum.bloggplatsen.se/2016/02/25/11272771-pensionssystemet-bluff-eller-varldsbast/ 
Varför skall inte löntagarna behöva vara med att garantera dagens pensionärers välstånd i solidaritetens namn. ? Det fick de nämligen göra som löntagare för förra generationens pensionärer.
Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?
t-norum.bloggplatsen.se
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / mmånad högre skatt än...

Visa inlägg på Facebook · Redigera e-postinställningar · Besvara det här e-postmeddelandet om du vill lägga till en kommentar.
 
Marinda Holgersson
Marinda Holgerssonden 25 februari 12:30
Du refererar till en prognos som tydligen inte existerar. Du har bevisbördan. Hela din TS bygger ju på något som du inte vill visa. Din blogg verkar vilja sprida lögner.
Kommentarshistorik
Tommy Norum
Tommy Norumden 25 februari 12:25
Ta du fram en prognos som bevisar motsatsen först.
Av tommy norum - 25 februari 2016 07:00


 
Fortfarande betalar dagens pensionärer som har en pension på över 10000 kr / månad högre skatt än löntagarna. 


Den som tar Pensionärernas parti vid nästa val och som ger dem möjlighet att ta del av det ökade välståndet på samma villkor som löntagarna de kommer att blir vinnare vid nästa val.  

  

 Pensionssystemet - bluff eller världsbäst?

 

Dagens pensionärsgeneration har varit med att solidariskt bistå med medel för att förra generationen skulle få en värdig ekonomisk stabil ekonomi i ålderdommen. Dagens Pensionärer får helt förlita sig till sina egna inbetalningar till pensionsystemet där solidariteten mellan generationerna helt har lämnats utanför i det pensionssytem som nu gäller.    

Man kan ju fråga sig när Sverige har de tio senaste åren haft reala löneökningar med omkring 20 procent, och hushållens förmögenheter har vuxit mycket tack vare prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Samtidigt har pensionerna fallit med runt 4 procent. Det är väl inte ett bra system?

 

– Enligt Pensionsmyndighetens prognos kommer underskotten i systemet inom tre år att ha slukat 7,5 procent av varje persons intjänade inkomstpension. För en normal intjänad inkomstpension på 2 miljoner kronor efter 40 års arbetsliv innebär 7,5 procent att runt 150 000 kronor har försvunnit. Maximal årlig insats till inkomstpensionen är knappt 70 000 kronor, och en normal löntagare måste alltså arbeta i mer än två år för att kompensera bortfallet. Var det vad politikerna utlovade? 

 

En sammanfattning är att  den största myten med dagens pensionssystem är att pensionerna går att förutspå, att systemet är tryggt och ger garantier men som det visar sig att man om man skall få en vettig utfall av sitt pensionssparande måste starta ett privat inlåst pensionssparande med höga avgifter.

Tar våra politiker för lite ansvar för medborgarnas pensioner och överlåter till individen eget ansvar att optimera sin  premiepension, tjänstepension och eget sparande med exponering mot aktiemarknaden helt oberoende av bromsen, som bara kan slå mot pensionsrätterna i inkomstpensionen.


tn

.

Av tommy norum - 24 februari 2016 07:00




 

Åmåls befolkningsökning är nyinkomna flyktingar utan arbete. I Sverige bor det nu 1,6 miljoner som är utlandsfödda




 

Reportaget i PD om befolkningsökningen med 275 fler Åmålsbor får man intrycket det är enbart positivt för kommunen.

 

Det faktumet att 294 kommit som flyktingar så kanske man skulle ge en mer nyanserad bild vad som väntar kommunen i framtiden. En sådan ökning till i folkmängden där de flesta inte på många år kommer att platsa på arbetsmarknaden och många inte ens då. Med tanke på att inte ens 50 % av de lågutbildade har ett arbete att gå till efter 30 år i Sverige. Att det tar 10 år för hälften av de övriga att komma in på arbetsmarknaden så behöver man inte vara någon professor i ekonomi för att förstå de ekonomiska följderna för kommunen i framtiden.

  

Ett faktum som våra kommunpolitiker helst inte vill tala om och ibland undrar man om man överhuvudtaget har klart för sig förutsättningarna för de småkommunernas där politikerna i media i början såg invandringen som något positivt och som ett lyft för kommunerna.  Det börjas att ge andra signaler nu ute i kommunerna när verkligheten kommit i kapp och när räkningarna kommer på bordet.        

 

Ökningen av Åmåls folkmängd kan bli en dyrköpt erfarenhet för skattebetalarna i framtiden. Med en arbetslöshet som nästan är dubbelt så hög som i Sverige genomsnitt så ökar Åmåls befolkning med 275 personer där hela ökningen består av 295 st. flyktingar som kommit hit. Alla utan arbete men tar del av vår sociala välfärd där kommunen måste utöka de sociala verksamheterna både i skolor, arbetsmarknadsåtgärder med mer anställda för att kunna ge den service som erfordras för de nyinkomna.

 

En sådan befolkningsökning till och Åmål går mot en säker katastrof i framtiden om man inte får mer arbetstillfällen i kommunen. Skaffa arbetstillfällen ligger tyvärr utanför kommunens kompetensområde. Det blir Returen och arbetsmarknadsåtgärder med hjälp av arbetsförmedlingen som kommer att få uppdrag försöka hitta på olika projekt som finansieras med allmänna medel som blir medicinen men som det visat sig har dålig effekt i en kommun som Åmål med en hopplös arbetsmarknad att erbjuda.

.

En kommun som ligger i överkant på kommunalskatteskalan, ligger i överkant på arbetslöshetsskalan, har en tuff framtid framför sig. En kommun med bostadsbrist, med arbetsbrist där kommer som ett brev på posten ökade social kostnader som fodrar ökade kommunalskatter. Så frågan är väl om inte den positiva folkökning blir en pyrrhusseger som visar sig kommer att leda till en förlust längre fram för Åmåls medborgare. 

 

PS: Tolka nu inte inlägget som rasistiskt eller främlingsfientliga utan ett försök att förmedla konsekvensernas för den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste åren . Något som våra politiker och media helst velat blunda för in i det längsta. 

 

 tn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor