Direktlänk till inlägg 20 februari 2016

Hokus pokus så är det slut på arbetslösheten för de lågutbildade.tror våra politiker..

Av tommy norum - 20 februari 2016 07:00När man får en idé till att öppna ett företag så är det marknaden som bestämmer vilka förutsättningar man har att lyckas. Man måste alltså skapa en produkt eller en tjänst som är efterfrågad.  Våra politiker börjar i fel ända med att försöka komma överens om en mini lön eller subventioner i tron att det  skall öka marknaden och efterfrågan på produkter och tjänster.  Här pratar man om dåligt utbildade invandrare och Svenskar som i åratal har svårt att komma in på arbetsmarknaden där det visats sig att fortfarande efter 30 år i Sverige så går över 50 % av de utlandsfödda arbetslösa.

 


Trots alla försök under decennier med subventioner till arbetsgivare där utslaget på personalkostnaderna klart understiger de minimilöner som man nu käbblar om i tron att det skulle vara lösningen för att få in fler lågutbildade på arbetsmarknaden. Här har man drastiskt sänkt lönekostnaderna med kraftiga subventioner i decennier för de som är svårplacerade på arbetsmarknaden utan att lyckas att minska arbetslösheten 


Man blir lite orolig som skattebetalare när man tar del av politikernas lösningar där man tydligen kör på i samma hjulspår utan att tänka nytt.   

 

Socialdemokraterna med Vänstern vill inte införa minimilöner utan vill fortsätta på den inslagna vägen sedan decennier med subventioner till arbetsgivare för att få arbetslösa attraktiva på arbetsmarknaden, en metod som också provats av Alliansen utan att lyckas. Man anställer och de får behålla anställningarna så länge subventionerna gäller. Sedan åker de ut har det visat sig utan att det ger några spår i ökad sysselsättning. 

 

Borgliga har nu lanserat minilöner som en lösning men som för arbetsgivaren är betydligt dyrare än de arbetsmarknadsåtgärder som har erbjudits under åren till arbetsgivarna. Hur tänker man då kan man fråga sig när man tar till förslag som ökar lönekostnaden för arbetsgivaren än dagens system med subventionerade i bland gratis och till och med att man fått betalt för att ta emot arbetslösa utan att det visat sig ge några spår i arbetslösheten ? 


Varför tar man inte lärdom av de senaste 30 årens arbetsmarknadsåtgärder och analysera hur den har påverkat arbetslösheten hos dåligt utbildade medborgare?  Ser man på utslaget så har den metoden som lösning totalt misslyckats ser vi när vi tar del av resultatet. 

 

Itron att ökade skatter på företag, ökade lönekostnader för pensionärer, minskade rotavdrag, ökade bränslekostnader och högre skatter för stora grupper mm är lösningen när det istället borde vara tvärt om att föra en politik som ökar köpkraften där medborgarna i större utsträckning kan ta del av erbjudande i tjänstesektorn och handeln där de har störst förutsättningar att få ett arbete borde vara en del i lösningen för att minska arbetslösheten bland de lågutbildade.

 

men den lösningen har en sådan politisk kraft i att ideologin sätter käppar i hjulet där skattesänkningar ses som ett rött skynke och blockerar allt sunt förnuft i tänkandet hos vänsterfalangen i politiken ..     
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 26 mars 19:14

  Livet i Smögen på 1940-50 talet när fisket forfarande var en viktig näring på orten.                  ...

Av tommy norum - Tisdag 26 mars 19:02

    7 vykort från ett Smögen där fisket fortfarande var en betydande näring på orten.                    ...

Av tommy norum - Söndag 10 mars 14:24

                                      Fotograf  Emil Rydbeck  Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)     Järnvägsstationen.     Kallbadhuset   Tingshuset och Hotellet.   Tullhuset   Torget...

Av tommy norum - Lördag 9 mars 13:42

  Bilder och text från Värmlands arkiv     Pråmkanalens norra del mot Västra Kanalgatan. I bakgrunden Nyströms Orgelfabrik ( och Mollstugan).        Pråmkanalen mot norr. I förgrunden frk Alstermark med några barn, katt och hund. T...

Av tommy norum - Torsdag 7 mars 13:00

    Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)     Vallgraven vid Stora Nygatan       Göteborgs hamn, sedd från Sjöfartskampanilen, 1951. foto Samuel, Dan      Göteborg Central och Drottningtorget. P...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se