Direktlänk till inlägg 30 januari 2016

Kan vi lita på att vänsterns idéer på hur man skall lösa vårdkrisen.?

Av tommy norum - 30 januari 2016 10:54


 
Det är väl så här, både anställda och patienter uppfattar Svensk offentlig sjukvård de senaste åren. Gud nåde den som försöker få in lite andra dimensioner hur sjukvård skall drivas .Då reagerar den politiska vänstern.   

Kan vi lita på Socialdemokraterna i politiken ? .


Man blir lite fundersam när man läser Inlägget från Helèn Eliasson (s) och Lena Hult (s) bägge Regionsråd i opposition V:a Götalands region i PD:s Synpunkt. Att fackföreningsfolk med (s) har för vana att lura skjortan av medlemmarna när de utan skrupler skor sig själva på medlemmarnas fackavgifter det är inget nytt under solen. Likaså så har Socialdemokratiska kommunalråd både här och där skott sig på skattebetalans bekostnad med både resor och pensionsavtal som inte ens väljare vågar drömma om.

 

Jag vet inte om man talar mot sitt eget förstånd eller om det är en medveten strategi i tron att medborgarna och framförallt de Socialdemokratiska gräsrötterna de kan luras till vad som helst.  De senaste brutna vallöftena är väl ett stående exempel på lurendrejeri i den högre skolan för att kunna ta makten. Nu fortsätter man i samma anda genom att ge vilseledande information om läget i och med att den moderatledda styrelsen i regionen försöker få ordning på de offentligt styrda vårdcentralerna som inte lyckas att uppfylla kraven för en bra vård enligt det avtal som styr verksamheten..

Svårt med bemanning med ständiga läkarbrister, klarar inte ekonomin som är baserad på listningen, och där många offentligt styrda vårdcentraler har dålig arbetsmiljö har det visat sig. Att i det läget höra Socialdemokrater och Vänsterpartister i sin argumentation att för att behålla Vårdcentralerna skriva  om att de borgliga lägger ner för att de inte är nog lönsamma.

Att med falsk marknadsföring försöka få politiska poäng bådar inte gott för att skapa förtroende i politiken.  Vård skall inte ges för att vara lönsam fortsätter man- vård skall ges utifrån behov. Men om nu de offentligt drivna vårdcentralerna ersätts med privata så faller ju det argumentet som en sten.

Om nu är som det har visat sig att privata vårdcentraler med samma intäkter, med samma vårdkvalité och där personalen känner sig mer sedda och med större inflytande än i den offentliga. Där läkarbemanningen fungerar och dessutom drivs billigare även om det tas ut en vinst så blir ju kontentan av det hela att vi skattebetalare får mer vård för våra skattekronor i stället för tvärt om som Socialdemokraterna försöker göra sken av i debatten.

Vi säger nej till lönsamhet som krav i varje vårdcentral betyder i verkligheten att Socialdemokraterna i ideologins namn säger ja till slöseri med våra skatter, säger ja till att vi skall få ut mindre vård per skattekrona, säger ja till fortsatta bemanningssvårigheter där Centralerna bemannas med stafettläkare i ett system där patientsäkerheten sätts på undantag. Det är Vänsterns sätt att driva sjukhuspolitik där ideologin sätts framför kostnadseffektivitet, patientsäkerheten. Slutklämmen från de båda (s) regionsråden kanske ändå speglar Vänsterns sätt att ta till sig verkligheten. Vi vill satsa på och ta ansvar för personal och patienter, inte sälja ut dem till högstbjudande.

Att det är det de gör när man varken tar ansvar för patienter eller personal och man vill cementera att låta den högstbjudande som i det här fallet är fortsatt drift med offentligt styrda vårdcentraler få fortsatt förtroende. Inte är det för skattebetalarna och patienterna skuld man driver den tesen utan det är nog mer för ideologin och då gäller tesen kosta vad det kosta vill för sakens goda skull.

Man får väl hoppas att gräsrötterna har mer förstånd än deras representanter i politiken som mer verkar sitta på partiets mandat än på de medborgare man fått förtroendet att representera i politiken.                  

                                          

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke Olsson

30 januari 2016 12:24

Patienter listade på Närhälsans vårdcentral i Åmål kan känna sig lugna och trygga om Praktikerjänst AB tar över verksamheten och ordnar ordinarie läkare med fast anställning.Vi kan inte med bästa vilja i världen påstå att detta fungerat i nuvarande form.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 januari 2016 13:07

Ers excellenser och övriga statsråd – detta duger inte!

http://avpixlat.info/2016/01/30/ers-excellenser-och-ovriga-statsrad-detta-duger-inte/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 17 juli 09:48

  I semestertider om man nu skall nämna semester när man lever som pensionär sedan flera år tillbaka. I alla fal så vaknar besöksintresset upp för olika aktiviteter. Arvika har en del intressanta besöksaktiviteter att erbjuda därav Arvika fodonsmus...

Av tommy norum - Tisdag 16 juli 19:46

  Frågan är väl hur länge Stefan Löfven och Socialdemokraterna klarar av att hålla de tre kvinnliga partiledarna stången innan partiets politik totalt fallerar ?  Bara att konstatera att behålla regeringsmakten till varje pris kan bli en kost...

Av tommy norum - Lördag 13 juli 16:37

 - Att Moderaterna och KD med hjälp av SD sänkte skatten för låginkomsttagarna medan regeringen i sin oansvarighet blev tvingade av L och C - om de skulle få fortsatt förtroende att regera - i stället sänka skatten för höginkomsttagarna . Det är So...

Av tommy norum - Måndag 8 juli 20:51

    Zorn en av Sveriges populäraste och duktigaste målare och grafiker. Han var också en inbiten fotograf där motiven från hans konst ofta kom från ett fotografi som han tagit. Grafiken hämtade han sin inspiration från Rembrandt. Zorns stora privat...

Av tommy norum - Lördag 6 juli 18:39

  Åmål Bergslagernas Järnvägar, BJ tåg med lok A 46 foto 1905      ' Verkstaden i Åmål. BJ:s utbyggnad av reparationsverkstäderna i Åmål. foto  1918    Bergslagernas Järnvägar, BJ lokstall. BJ B3 133, BJ N3 80, BJ Y3 108 och BJ C3 73  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se