Direktlänk till inlägg 30 januari 2016

Kan vi lita på att vänsterns idéer på hur man skall lösa vårdkrisen.?

Av tommy norum - 30 januari 2016 10:54


 
Det är väl så här, både anställda och patienter uppfattar Svensk offentlig sjukvård de senaste åren. Gud nåde den som försöker få in lite andra dimensioner hur sjukvård skall drivas .Då reagerar den politiska vänstern.   

Kan vi lita på Socialdemokraterna i politiken ? .


Man blir lite fundersam när man läser Inlägget från Helèn Eliasson (s) och Lena Hult (s) bägge Regionsråd i opposition V:a Götalands region i PD:s Synpunkt. Att fackföreningsfolk med (s) har för vana att lura skjortan av medlemmarna när de utan skrupler skor sig själva på medlemmarnas fackavgifter det är inget nytt under solen. Likaså så har Socialdemokratiska kommunalråd både här och där skott sig på skattebetalans bekostnad med både resor och pensionsavtal som inte ens väljare vågar drömma om.

 

Jag vet inte om man talar mot sitt eget förstånd eller om det är en medveten strategi i tron att medborgarna och framförallt de Socialdemokratiska gräsrötterna de kan luras till vad som helst.  De senaste brutna vallöftena är väl ett stående exempel på lurendrejeri i den högre skolan för att kunna ta makten. Nu fortsätter man i samma anda genom att ge vilseledande information om läget i och med att den moderatledda styrelsen i regionen försöker få ordning på de offentligt styrda vårdcentralerna som inte lyckas att uppfylla kraven för en bra vård enligt det avtal som styr verksamheten..

Svårt med bemanning med ständiga läkarbrister, klarar inte ekonomin som är baserad på listningen, och där många offentligt styrda vårdcentraler har dålig arbetsmiljö har det visat sig. Att i det läget höra Socialdemokrater och Vänsterpartister i sin argumentation att för att behålla Vårdcentralerna skriva  om att de borgliga lägger ner för att de inte är nog lönsamma.

Att med falsk marknadsföring försöka få politiska poäng bådar inte gott för att skapa förtroende i politiken.  Vård skall inte ges för att vara lönsam fortsätter man- vård skall ges utifrån behov. Men om nu de offentligt drivna vårdcentralerna ersätts med privata så faller ju det argumentet som en sten.

Om nu är som det har visat sig att privata vårdcentraler med samma intäkter, med samma vårdkvalité och där personalen känner sig mer sedda och med större inflytande än i den offentliga. Där läkarbemanningen fungerar och dessutom drivs billigare även om det tas ut en vinst så blir ju kontentan av det hela att vi skattebetalare får mer vård för våra skattekronor i stället för tvärt om som Socialdemokraterna försöker göra sken av i debatten.

Vi säger nej till lönsamhet som krav i varje vårdcentral betyder i verkligheten att Socialdemokraterna i ideologins namn säger ja till slöseri med våra skatter, säger ja till att vi skall få ut mindre vård per skattekrona, säger ja till fortsatta bemanningssvårigheter där Centralerna bemannas med stafettläkare i ett system där patientsäkerheten sätts på undantag. Det är Vänsterns sätt att driva sjukhuspolitik där ideologin sätts framför kostnadseffektivitet, patientsäkerheten. Slutklämmen från de båda (s) regionsråden kanske ändå speglar Vänsterns sätt att ta till sig verkligheten. Vi vill satsa på och ta ansvar för personal och patienter, inte sälja ut dem till högstbjudande.

Att det är det de gör när man varken tar ansvar för patienter eller personal och man vill cementera att låta den högstbjudande som i det här fallet är fortsatt drift med offentligt styrda vårdcentraler få fortsatt förtroende. Inte är det för skattebetalarna och patienterna skuld man driver den tesen utan det är nog mer för ideologin och då gäller tesen kosta vad det kosta vill för sakens goda skull.

Man får väl hoppas att gräsrötterna har mer förstånd än deras representanter i politiken som mer verkar sitta på partiets mandat än på de medborgare man fått förtroendet att representera i politiken.                  

                                          

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

30 januari 2016 12:24

Patienter listade på Närhälsans vårdcentral i Åmål kan känna sig lugna och trygga om Praktikerjänst AB tar över verksamheten och ordnar ordinarie läkare med fast anställning.Vi kan inte med bästa vilja i världen påstå att detta fungerat i nuvarande form.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 januari 2016 13:07

Ers excellenser och övriga statsråd – detta duger inte!

http://avpixlat.info/2016/01/30/ers-excellenser-och-ovriga-statsrad-detta-duger-inte/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards