Direktlänk till inlägg 18 januari 2016

Köpet av Seaside kommer bli en dyr affär för skattebetalarna .

Av tommy norum - 18 januari 2016 07:00


   

Att man aldrig lär sig av sina misstag en relevant fråga i dessa tider när vi ser hur facket använder medlemmarnas fackavgifter.  

 

       

Hur är det?   Har Michael Karlsson (S) vårt kommunalråd blivit smittad av Kommunals ambitioner i tron att krogverksamheten skulle vara någon lösning på kommunens stå i utvecklingen. Varför tar man inte till sig erfarenheten  av det man åstadkommit genom att rycka in i den branschen tidigare kan man fråga sig när man vet att det kostat kommuninnevånarna miljoner under åren ? 

Stadshotellet var ingen kassako direkt utan här fick skattebetalarna gå in med årliga kapitalförstärkningar för att hålla hotellet flytande under kommunens ägarskap. Sedan försökte man att skaka liv i Örnäs restaurangen under en säsong men där slutresultatet blev ett under skott på närmare en halv miljon under några månaders drift.

Nu ta Socialdemokraterna nya tag i branschen genom att låta  Åmåls kommunala bostadsbolag köpa in Seaside för över 8 miljoner. Men som tur är har vi en kompetent ledning och styrelse i bolaget som sa tvärt nej till ett sådant köp om inte kommunen, vi skattebetalare, garanterade via ett hyreskontrakt som motsvarar investering och underhåll för fastigheten  låta bolaget stå skadefria för en förlust .

Analyser och konsekvensbeskrivningar vad köpet betyder för oss skattebetalare det som Michael Karlsson efterlyser i alla andra sammanhang när myndigheter flyttar från kommunen det gäller inte när han själv går in och som ägarrepresentant  och beslutar att vårt bostadsbolag skall göra investeringar i fastigheter som innehåller restaurangverksamhet. Då räcker det med några tjänstemäns visioner om hur man skall utveckla området till en turistmagnet.

Hur många gånger har vi hört de tongångarna i kommunala investeringar utan att det gett de resultatet som man förväntat sig. Men där man aktar sig noga för att göra utvärderingar för att inte komma i dålig dager hur man använder våra skatter.  I ett läge där kommunens styrande politiker S, V och  Mp:s  politiker går in och garanterar ÅKBs kostnader via ett hyreskontrakt som kommer att belasta skattekollektivets om inte man lyckas hyra ut restaurangen till det som täcker köpeskillingen, framtida investeringskostnader och underhåll och uppvärmningskostnader. Kommer att bli  intressant att följa när alla skattepengarna försvinner i intet . 

Ingen lätt uppgift må man säga när man vet hur lönsam restaurangbranchen är i dagsläget. Men man resonerar väl som kommunal och andra fackförbund som är inne i branschen och gör miljonförluster så det om det drabbar skattekollektivets eller medlemmarnas pengar det verkar man inte bry sig om.

 

tn





 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 januari 2016 18:58

Det jag undrar över är om kommunen har mandat av väljarna att hyra restauranger.
Är det verkligen kommunens uppgift att hyra en restaurang?
Vad ska kommunen ha den restaurangen till?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards