Direktlänk till inlägg 9 januari 2016

Expressen, Aftonbladet och DN fortsätter att sopa verkligheten under mattan.

Av tommy norum - 9 januari 2016 07:43

ger



 

Vänsterjournalisterna vägra att låta kulturbakgrunden vara orsaken till det som hände i Köln och Kalmar utan vill heller fokusera på könet där också den Svenska mannen får sig en känga för det som inträffat.

 

Medierapporteringen om kvinnoförtrycket ger en bra bild hur man inte fullt ut vill kritisera den vidriga kvinnosynen inom stora invandrargrupper där man likt hyenor i grupp attackerar kvinnor ute i samhället. Vi ser ett tydligt mönster i att inte vilja tala klarspråk i rapporteringen utan lindar in händelsen som ett könsrelaterat fenomen som även finns bland Svenskarna.

Man kan ju fråga sig i vilka kretsar dessa journalister befinner sig i man jämför händelserna i Kalmar och Köln som ett naturligt uppträdande som förekommer även i Sverige bland infödda män.

Varför inte jämföra rapporteringen om händelsen från SVT: S opinions inlägg med de Expressen, Dagens Nyheter och Aftonbladet inlägg och rapportering Så frågan är väl om man fortfarande  håller på att sopa verkligheten under mattan för att inte fylla på med bränsle och argument för de som varnat för utvecklingen. 

 

tn




”Vidrig kvinnosyn ska inte sopas under mattan”

För det första är det absolut inte kvinnor som ska ändra något beteende utan män med unken kvinnosyn är de som ska ändra sig, och straffas. 

För det andra, om media medvetet börjar låta bli att publicera nyheter för att de är oroliga för rasistkortet är en otrolig allvarlig utveckling. Pressetiken kräver att media förhåller sig konsekvensneutralt till publiceringar. 

För det tredje måste vi någon gång kunna hålla två saker i huvudet samtidigt. Vi måste kunna prata om att vissa utländska män har en kass kvinnosyn som till viss del beror på kulturella och religiösa skäl.

Om vi struntar i att prata om det drabbar det i slutändan inte bara kvinnor. Utan också alla de utländska män som vill bo i Europa och som har en alldeles utmärkt syn på kvinnor. För det finns även många sådana. 


http://www.svt.se/opinion/article5762210.svt


Problemet är männen, inte råden till kvinnor

Lite skitstorm i ett vattenglas i skuggan av det groteska mansvåld av alla kulörer som härjar över hela världen, kan jag tycka. Vem säger inte åt sin unge eller för den delen vuxna medmänniska av vilket kön som helst att hålla sig undan från grupper av aggressiva fyllon och skummisar i tätbefolkade områden mitt i natten?

 

http://www.expressen.se/kultur/problemet-ar-mannen-inte-raden-till-kvinnor/

 

 

 

Hanna Fahl: Den gemensamma nämnaren vid övergreppen är kön, inte etnicitet

Efter kränkningarna av kvinnor i Köln är ilskan förståelig. Men snarare än mäns våld mot kvinnor har det i debatten handlat om förövarnas härkomst.

Det är vidrigt att det där sistnämnda är relevant. Men det är det. För Kölnförövarnas etnicitet har använts som slagträ från både rasistiskt håll och från mer rumsrent högerhåll. Moderatpolitikern Lars Beckman twittrade till exempel så här: "Ni i twittervänstern som försvarar de män som tafsade och våldtog i Köln kan ni länka till när infödda svenska eller tyska män gjort motsv?" Det är bland det mest oförblommerat dumma och farliga jag läst om Köln. Att ursäkta övergrepp är oacceptabelt. Lika oacceptabelt är det att låtsas som om det inte finns "infödda svenska eller tyska" personer som är del av exakt samma mönster som förövarna. Den gemensamma nämnaren är inte etnicitet, den är kön.

 

http://www.dn.se/kultur-noje/hanna-fahl-den-gemensamma-namnaren-vid-overgreppen-ar-kon-inte-etnicitet/

 

"Att undvika berusade män i grupp sitter i ryggmärgen"

En flicka berättar: "De ­pekade på en bil och försökte dra mig dit. Det var så genomplanerat, tre ­tafsade på mig och två höll vakt."

Att nyhetsnatten var "lugn" är polisspråk för att ingen dödats eller hela kvarter slagits sönder.

Inte heller media har undanhållit något. Polisens informationsansvarig får framföra i Barometern: "Det var utländska ­killar som antastade tjejer runt Larmtorget."

Alltså; vanligt polisarbete som återges i relevanta nyhetsartiklar.

ch i åtminstone mig finns ryggmärgsreflexen att undvika berusade svenska män i grupp.

Den avgörande skillnaden är att svenska kvinnor vet att de kan polisanmäla och bli tagna på allvar. Det fungerar i Kalmar, säkert även i Köln.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article22059857.ab




Kanske är det uppropet till journalisterna via Twitter som sätter sina spår i nyhetsförmedlingen.

Efter sexattackerna i Köln: Upprop bland svenska journalister – Markerar mot “vita 

SVERIGE Efter nyårshelgens sexattacker i Köln går flera svenska journalister ut på Twitter och markerar mot “vita män”. En av dem är Sydsvenskans journalist Sofie Dahlstedt som påstår sig ha blivit sexuellt trakasserad av en “vit man” så sent som under dagen idag

Svenska journalister i upprop

Med anledning av nyårsnattens sexattacker i Köln startade under eftermiddagen idag ett upprop på Twitter av Expressenjournalisten Irena Pozar. Men uppropet är inte riktat mot arabiska eller nordafrikanska sexualförbrytare, utan mot “vita män”.

“Handen upp alla som någon gång blivit sexuellt trakasserade av en vit man”, skriver Pozar.

Flera svenska journalister och politiker har hörsammat uppropet och svarar att de trakasserats sexuellt av en vit man. En av dem är Liberalernas HBT-profil Maria Jern.

 

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

9 januari 2016 12:30

"Den gemensamma nämnaren är inte etnicitet, den är kön."

Hmm. Få se nu, vad är det hon skriver?

Det är väl självklart att det är etnicitet det handlar om. Nu har vita också en penis precis som de mörkhyade och invandrare har. Så där är ingen skillnad

Men skillnaden här är att de vita svenska männen aldrig har samlats i tusental i staden för att tafsa och råna kvinnor. Den vita svenska mannen har inte den kulturen, den vanan eller ens den tanken.

Så vad saken gäller är faktiskt endast och enbart: etnicitet.

På grund av invandrarnas kvinnosyn är det rent logiskt och följdriktigt för dem att bete sig så här simpla sättet mot kvinnor. De t.o.m gifter sig ju med småflickor under 9 års ålder. Alltså med outvecklade barn. Svenska vita män har inte denna simpla kvinnosyn. De aktar kvinnan mera värd än vad muslimer gör.

Vi kan aldrig säga att alla svenska män inte tafsar på kvinnor. Precis som vi inte heller kan säga att alla invandrare tafsar på kvinnor. Skillnaden är bara den att invandrarna har en annan kvinnosyn och därför har närmare till denna kriminalitet än vita svenska män.

Däri ligger skillnaden. Alltså i just ETNISITENTEN! Och inte i mannens penis, vare sig han nu är en utlänning eller en vit svensk man.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards