Direktlänk till inlägg 6 december 2015

Sluta och oroa medborgarna i onödan Michael Karlsson ( s )

Av tommy norum - 6 december 2015 07:00


  
Det verkar som om Michael Karlsson har svårt att lämna ideologin bakom sig i synen på hur vår primärvård skall drivas. I hans värld är tydligen anställningsformen viktigare än resultatet av servicen till medborgarna. .



Besvikelse efter vårdmötet är rubriken i PD .


Jag vet inte vad som rör sig i huvudet på vårt Kommunalråd där han gång på gång efterfrågar en konsekvensanalys efter primärvårdssyrelsen beslut att lägga ner Närhälsan. Att gång på gång fått samma svar från primärvårdsstyrelsen utan att kunna ta till sig informationen att det finns intressenter som vill ta över Närhälsana verksamhet.

En utredning den hade varit behövligt om man tänkt sig att Närhälsan inte skall ersättas med något annat. Men att som enda argument hela tiden kräva en risk och analys från ett läge som bara existerar i huvudet på våra vänsterpolitiker kanske ändå skvallrar att man inte riktigt hänger med i turerna runt nerläggningen.

Att behålla en primärvårdscentral som inte uppfyller de krav som avtalet förskriver under flera år och där den socialdemokratiska ledningen under sin tid som styrande i Västra Götaland totalt struntat i hur man sköter sina åtagande på våra offentligt styrda primärvårdscentraler i regionen utan pytsat på nya skattepengar år efter år utan att se en förbättring av att följa det avtal som reglerar samarbetet mellan partnerna.

Så det är på tiden att våra valda politiker sätter ner foten även för de offentligt drivna när de inte lyckas leva upp till sina avtal med primärvårdsstyrelsen i Västra Götaland.

Tänk om Michael Karlsson vore lika snabb i vändningarna när han pytsar ut skattepengar än hit och än dit utan att först göra en konsekvensbeskrivning innan man riskerar våra tillgångar till projekten runt om i Åmål.

Var fanns t.ex en beskrivning när man köpte 2 st kompressorer till Högheden och alla miljoner som lagds ner där ?  Där om något skulle det skulle det behövs en analys när vi ser hur klimatet utvecklas under åren där också Hannebols skidspår borde konsekvensbeskrivas med den utbyggnad som nu är på gång där.

Vi har köpet av Seaside, hur såg analysen ut för den affären tro.? Det finns många frågetecken runt den affären som borde utredas innan man gick till beslut både hur det inverkar på de privata krökarna och kommunens ekonomi. Om man nu inte lyckas få en krögare att ställa upp på en hyra som motsvarar investeringskostnaderna vad får det för konsekvenser för företagsklimatet när det förekommer subventioner på en verksamhet som redan nu är ansträngd och överetablerad i kommunen.

Man gick ju in och drev restaurangen på Örnnäs utan en tanke på konsekvenserna när man kommunala medel konkurerade med krögarna i Åmål. Var fanns utredningen före ett sådant inhopp i krögarvärlden ?

Så att göra en risk och en konsekvensbeskrivning för något som inte kommer att inträffa när man nu avvecklar Närhälsan det skvallrar väl om något att man inte vill hänga med i turerna nerläggningen utan mer inriktar sig att behålla den offentligt drivna av ideologiska skäl. Om den sedan inte fungerat på många år det är tydligen av mindre betydelse .

Att sedan både C och KD inte känner någon oro inför beskedet kanske ändå skvallrar om att det ligger helt andra faktorer i botten än omtanken  för medborgarna i S och V ställningstagande i frågan .

 

Så Michael Karlsson koncentrera dig nu i fortsättningen på dina domäner, nämligen kommunalpolitiken, och gör de konsekvensbeskrivningar som måste till för att värna om våra skattepengar I kommunen ( det har varit lite si och så med den saken under åren ).

 Låt våra valda politiker i Landstinget sköta sitt arbete där man har som utgångspunkt i sitt agerande en fungerande primärvård utan att stirra sig blinda på i vilken form den arbetar i offentlig eller privat.







 
 
Ingen bild

Sara

7 december 2015 22:11

Närhälsan Åmål har inte gjort sig skyldiga till avtalsbrott och får inte mer skattepengar än andra vårdcentraler - privata eller offentliga.

tommy norum

8 december 2015 00:33

Och varför säger man då upp avtalet i förtid ?

 
Ingen bild

Sara

8 december 2015 17:47

Av ekonomiska skäl på grund av höga kostnader för bemanningsläkare. Det är inte ett avtalsbrott att använda bemanningsläkare. Däremot är det svårt att få ekonomi i sådan verksamhet.

tommy norum

8 december 2015 18:36

Men Sara ekonomin hör till avtalet där man skall hålla sig inom ramarna som alla får göra offentliga som privata. Man har fått många chanser under årens lopp för att få ordning på verksamheten men misslyckats. På tiden att det blir andra som får försöka som kanske har en annan och bättre organisation för ändamålet.
Nog skall det vara samma förutsättningar för samma verksamhet där ekonomi, tillgängligheten av läkare är viktiga faktorer som har betydelse för om verksamheterna skall få fortsatt förtroende. Tyvärr så klarade inte Närhälsan av att uppfylla dessa kriterier.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards