Direktlänk till inlägg 18 november 2015

Franske säkerhetsexperten: ”Det här är bara början”

Av tommy norum - 18 november 2015 12:53  

Vem har kontroll av alla de som har IS som sin ledstjärna ?  I Frankrike finns det ca 100 000 tals anhängare. Hur många finns det i Sverige ? 


 

Vem har i åratal varnat för den situation som nu uppstått i Europa där terrorgrupper med islamska förtecken försöker skrämma medborgarna i Europa att hålla sig ifrån IS försök att i Mellan Östern ta över herraväldet och skapa ett samhälle med en egen tolkning hur Koranen skall följas ? . Där är där den manliga hearakin skall  dominera och där kvinnorna skall vara tysta i församlingen och där de som har avvikande meningar mördas för att upprätthålla ordning i leden.

Var det inte Sverigedemokraterna som tidigt för flera år sedan varnade för den islamiska påverkan på de flyktingar som etablerat sig i det Svenska samhället men som då mer sågs som främlingsfientiligt uttalande men som nu med facit i hand visar sig vara sant . Nu visar det sig att de som varit ungdomsledare i Muslimska föreningar har anslutit sig till IS och krigar för ett samhälle så långt från våra värderingar som det samhälle de lämnat där demokrati , lika rättigheter mellan kön och religiös bakgrund är en grundförutsättning för att få ett samhälle att fungera.

Men om nu islam som har koranen som förebild hur man skall leva  så måste nu de islamister som ser IS som en varböld i samhället agera. Det går inte längre om man skall ha en framtid i det Svenska samhället låta IS och andra extremisters tolkning av koranen få verka ostörda i sin rekrytering av vilsna ungdomar som har islam med sig i modersmjölken.. Så skärp till er nu ni som ser Sverige som en framtid att leva i där demokrati och där religiös bakgrund är av underordnad betydelse.

Frågan är väl om inte Islam och dess företrädare har mer moralisk skyldighet att försöka stoppa dessa vanarter av tolkningen av koranen än vi som lever som kristna i samhället men som får rensa upp efter resterna av det de åstadkommer.

Det är faktiskt från eran tro och tolkning av koranen som ställt till det kaos där våld och mördande, våldtäckter och rån i Allhlas namn vi nu ser runt om i världen. Men var håller ni hus som har Koranen som riktmärke i ert leverne.

Troligtvis har ni 95% av islamister med er i era fördömande av de som använder Koranen och Allha  i sina rövarstråt världen runt. Men för guds eller Allhas skull börja agera i ert fördömande av vanarterna hur koranen skall tolkas .

Visa lite jävlar anamma och visa var skåpet skall  stå annars finns det en risk att vi får ett inbördeskrig mellan muslimer och kristna i Europa som väl ingen önskar.


tn

Thiabult de Montbrial vid den franska säkerhetspolitiska tankesmedjan CRSI. Karin Axelsdotter Olsson/SVT

Thiabult de Montbrial vid den franska säkerhetspolitiska tankesmedjan CRSI. Foto: Karin Axelsdotter Olsson/SVT

– Attentatet i fredags var väntat. Men att det var multipla mål och självmordsbombare var mer oväntat. Det kommer att hända igen. Antingen de närmaste dagarna eller om några veckor. Det säger den franske säkerhetsexperten Thiabult de Montbrial till SVT Nyheter.


 Vi är en fredsgeneration och vi har inte den stora bilden. Vår frihet har blivit ett hot mot oss själva. Det kommer hända igen. Antingen de närmaste dagarna eller om några veckor. Och likande attentat kommer att hända i Sverige också.

– När premiärminister Manuel Valls säger: ”Vi ska förgöra IS” betyder det att vi ska döda dem. Politikerna talar bara inte klarspråk, säger han.


Den franska säkerhetstjänsten har 5.000-6.000 franska medborgare under sin radar. De i sin tur har, med stor sannolikhet, i sin tur 100.000-tals anhängare, enligt de Montbrial.


http://www.svt.se/nyheter/utrikes/franske-sakerhetsexperten-det-har-ar-bara-borjan


Höjer terrorhotsnivån i Sverige

Säpo höjer svenska terrorhotsnivån, skriver flera medier.

Enligt Gefle Dagblad ska Säpo hålla presskonferens 19.30

 

Det finns en förhöjd hotbild mot Sverige, enligt Säpo, skriver SVT


Jätten på väg – trefaldigar kapacitet mot IS

Det franska atomdrivna hangarfartyget Charles de Gaulle skickas in i kampen mot IS efter terrordåden i Paris. Enligt franska myndigheter trefaldigas därmed kapaciteten att genomföra attacker mot terrorsekten.Från öppna hjärtan till gränskontroller

På ett år har Sverige gått från att tala om öppna hjärtan till att införa gränskontroller – och fler åtgärder väntar. 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 november 2015 09:55

"hur koranen skall tolkas" ???

Tänk det finns ingenting som retar mig så mycket som just det där uttrycket.

Uttrycket används i tid och otid. Men mest i otid. Och oftast i religiösa, juridiska och politiska sammanhang. Det har liksom blivit ett mantra som rabblas när vederbörande saknar insikt i vad det är som faktiskt står. ... eller inte vill veta vad som står.

Tar vi bibeln t.ex så räcker det inte med att man läser vad som står skrivet på raderna. Man ska underförstått också läsa vad som står mellan raderna. Det är väl få "kristna" som läser innantill. Oftast så hittar man på en egen lära som man vill försöka pracka på bibeln.

I politiken är det likadant. För att inte tala om rättsväsendet. Där läser man in i lagtexten till och med vad externa, ej behöriga, tänker. Speciellt då vad massmedia har för åsikter från tid till annan. Detta får till följd att den text man hänvisar till, som nu till koranen, blir totalt främmande och så förvanskad att man inte känner igen den alls. Vad som faktiskt, och bevisligen, står på raderna blir till lögn och förbannad dikt.

Nu var jag hos optikern för inte så länge sedan och fick mig nya glas till mina glasögon. Därmed fick jag också min syn undersökt för att se om någon förändring till det sämre hade skett sen senast jag undersökte synen.

Och läser man koranen innantill så finner jag att det är en av de värsta och hemskaste böcker som finns på den här planeten. Det står ju där att muslimerna ska döda oss som inte är muslimer:

"När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred - Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig." (Koranen 9:5)

Det vi ser är alltså detta att Koranen befaller muslimer att strida för att upprätta Allahs kungarike (kalifat) på hela jorden genom vilka medel som helst.

"Kämpa mot dem! Gud skall straffa dem genom era händer och förödmjuka dem och hjälpa er till seger över dem. Och han skall läka såren i de troendes bröst och stilla vreden i deras hjärtan." (Koranen 9:14)

"Och om de återgår till sin tidigare hållning, grip dem och döda dem, var ni än finner dem." (Koranen 4:89)

Sådana verser behöver ingen tolkning. Det räcker att man läser vad som står på raderna. Vad jag kan se så finns det ingenting mellan raderna. Det djävulska budskapet är klart och tydligt angivet PÅ raderna.

Därför är jag av den åsikten att man snarast borde förbjuda islam i Sverige. Och koranen borde man absolut bränna och förbjuda. Och att som nu också sker på ett flertal platser i Sverige att man öppnar privatskolor med inriktning på islam är mer än skrämmande. Det borde vara förbjudet att indoktrinera barnen i denna hemska onda lära.

.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 12 dec 14:00

  Karl Nyström Karlstadsbilder 1800 talet Stadsvy över Karlstad ( Carlstad ) Älvgatan 1700 tal ?     I mitten Johan Ahlströms affär. T v Pråmkanalen. T h Mariedals trädgård. 1880 Panorama över Tingvallastaden, Hagaborg och Haga....

Av tommy norum - Onsdag 11 dec 19:06

            Aftonbladets rubrik talar sitt tydliga språk att Sverige har problem med att avhysa flyktingar som befinner sig illegalt i landet. Något som inte bekymmrar regeringen som bjuder på nästan gratis sjuk och tandvård under tide...

Av tommy norum - Söndag 8 dec 13:42

Sveriges  välfärd håller på att krackelera under den socialdemokratiska fanan.  Löfven i Aftonbladet : Fokus nu kan inte vara på stor migration utan på snabbare integration. Man tar sig för pannan , inte så konstigt att vi har det samhälle ...

Av tommy norum - Lördag 7 dec 13:59

Kanske inte så konstigt att förtroendet för våra politiker minskar. Det som före valet var klartext blev efter valet något helt annat. Aldrig bli beroende av SD blev i stället ett beroende av Vänsterpartiet. Det som skulle bli en garant för att ...

Av tommy norum - Fredag 6 dec 12:19

Vår utbildningsminister (s) Anna Ekstrand skall nog inte slå sig för bröstet när man ser att Svenska 15-åringar har  sämre kunskaper än de hade  i början av 2000-talet. Läsförståelsen har blivit sämre och det gäller också i andra ämnen  trots at...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se