Alla inlägg under oktober 2015

Av tommy norum - 16 oktober 2015 07:00



Medan de övriga partiernna står hanfallna inför den rådande  invandring kaoset så finns det ändå ett parti som tar den rådande situationen på allvar. Skrämmande att ingen annan reagerar och tar initiativ för en förändring . Inga bostäder, inga arbeten, vi har inte klarat av att intregera våra nyanlända full ut under de rådande förhållande med betydligt färre som kommer hit under alla år.

Kommunerna klarar inte av mer flyktingar trots detta så är det dödstyst om de drastiska åtgärder som måste till för att förändra situationen ute i landet. Stefan Löfven pratar om ordning och reda men där vi kan konstatera att det råder kaos i mottagandet. Stefan Löfven talar om att vi alla skall ställa upp solidariskt inom Eu men det är Sverige som får ta det stora ansvaret. 

Hur länge tänker Regeringen och de övriga partierna stå och titta på eländet utan att ingripa ? Bedrövligt att vi inte fått en regering som visar handlingskraft utan förlitar sig på att andra skall lösa flyktingkaoset i Sverige. Bra Sverigedemokraterna ni är de enda som visar att man tar situationen på allvar genom att visa handlingskraft. Inte konstigt att partiet växer så det knakar i en situation där medborgarna känner sig utlämnad i politisk fråga som berör alla medborgare utan att de etablerade parterna verkar bry sig om den rådande situationen.  



SD-kampanj ska avskräcka flyktingar

SVT.se" data-start="click" data-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=4216455&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false"> TT

  



En annonskampanj riktad direkt mot flyktingar samt intensivt arbete för att få till en folkomröstning om invandringen. Det presenterade Sverigedemokraterna i dag som partiets nya inriktning. Målet är att färre människor ska söka sig till Sverige.

Det var en minst sagt dyster bild av tillståndet i riket som Sverigedemokraternas partiledning målade upp vid en välbesökt presskonferens på torsdagen. Man talade inte om en hotande kollaps i välfärdssystemen utan hävdade att kollapsen redan inträffat och att vitala samhällsfunktioner slutat fungera.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-kampanj-ska-avskracka-flyktingar

Av tommy norum - 16 oktober 2015 07:00


  Nu är det dags att visa lite ledarskap Michael Karlsson (s) innan Åmåls kommun helt går i kras .    



Nu är det dags att säga ifrån till dina partivänner i regeringen Michael Karlsson (s) Det är inte Socialdemokraterna  i rikspolitiken man fått mandat för vid senaste kommunalvalet. Det är i första hand kommuninnevånarna intresse man har fått mandat för att representera i politiken.

Här utnyttjar emigrationsverket sin makt i den rådande flyktingkaoset genom att placera flyktingar i kommunerna utan att först ta reda på om det finns nog med resurser för att de nyanlända skall få en chans att komma in i det Svenska samhället. Ordning och reda basunerar Stefan Löfven ut i media samtidigt som man för en politik där det råder rena kaoset i mottagandet. Glesbygdskommuner utan varken arbetstillfällen , kompetens eller ekonomiska förutsättningar att sätta till resurser för att kunna intrigera de nyanlända utnyttjas av emigrationsverket med regeringens goda minne .

Många kommunpolitiker runt om i Sverige många med Socialdemokratiska ledningar som i sin frustation över de senaste årens tillbakagång med utflyttning, förlorade arbetstillfällen , minskad befolkning tror sig se en lösning på problemet med att ta emot flyktingar som fyller de tomma lägenheterna, där man får ökade stadsbidrag när kommunen helt plötsligt får nya medborgare .. Men nu har man även där insett att situationen är ohållbar. Vad som händer sedan , när arbeten saknas, när de sociala kostnaderna rakar i höjden , när skolan måste ha mer resurser för att klara åtagandet den problematiken verkar man totalt har lämnat därhän.

Dags att prata klartext Michael Karlsson du kan inte längre gömma dig bakom regeringens invandrarpolitik som många anser totalt har spårat ur. De första som borde göra klart för Stefan Löfven att det här håller inte längre är våra kommunpolitiker, som har den direkta erfarenheten i den rådande situationen att det här går inte längre .

Det räcker det inte med att i PD göra uttalanden utan här får man som Årjängs kommunalråd också Socialdemokrat försöka göra klart för regeringen i alla tills bud kontakter inom media , radio, TV att den varande situationen är ohållbar. Gör klart för Regeringen nu att det går inte att domdera över våra kommunpolitiker hur som helst där man låter våra kommunerna runt om i Sverige ta över det ekonomiska ansvaret för regeringens invandrarpolitik . Tyvärr så finns det mesiga företrädare hos våra kommunalråd som inte vågar stöta sig med regeringen utan låter det hela fortsätta utan att göra sin röst hörd på riktigt.

Frågan är väl om inte Michael Karlsson tillhör den sorten som är livrädd att stöta sig med sina partivänner i regeringen. Tala klartext Michael det är enda sättet för att få regeringen att agera där det första är att regeringen måste ta sitt ekonomiska ansvar för hela processen från när de anländer till de fått ett arbete att försörja sig med. Om det sedan tar ett eller 10 år så får inte regeringen låta kommunerna ta det ekonomiska ansvaret som kommer att utarma den sociala välfärden i kommunerna , med ökade kommunalskatter och minskad social service.


Tack för den utvecklingen Stefan Löfven socialdemokrat och  Sveriges stadsminister,



 

Av tommy norum - 15 oktober 2015 19:27


Byt ut Anna Kindberg Batra som partiledare innan hon helt förstör partiets ställning i Svensk politik. 


Maken till otydlig partiledare som i moderaterna får man leta efter. Det är väl bara Stefan Löfven (s) som ligger i samma klass. Inte underligt att väljarna väljer andra alternativ i politiken. En moderatledning som inte vill regera och på alla sätt försöka få bort den vänsterregering som nu försöker skatta ihjäl svenskarna med sin flumpolitik det är inget som borgliga väljare har förtroende för. . Ett parti som hymlar om flyktingkaoset och där den förre moderatledarens Fredrik Reinfeltdt inställning att Sverige är stort här får alla plats fortfarande är en ledstjärna för moderaternas invandringspolitik. 

 


  

                   Anna Kindberg  Batra - Fredrik Rainfeldt
         
               

M-väljare flyr till SD och C'



Moderaterna tappar just nu väljare till både Centern och Sverigedemokraterna. Dessutom förlorar partiet stöd bland högutbildade och kvinnor, enligt DN/Ipsos undersökning.

 

Moderaterna tappar just nu väljare till både Centern och Sverigedemokraterna. Dessutom förlorar partiet stöd bland högutbildade och kvinnor, enligt DN/Ipsos undersökning.

I dag, torsdag, inleder Moderaterna sin stämma i Karlstad och för partiledaren Anna Kinberg Batra blir det första tillfället att på allvar sätta avtryck genom en ny inriktning på M-politiken. Stämman ska bland annat ta ställning till det som Moderaternas arbetsgrupper sedan i våras mejslat fram i form av nya förslag på allt från integration till ekonomisk politik och äldrevård.

Förslagen har portionerats ut det senaste halvåret men hittills har smakbitarna av den nya politiken inte lett till något lyft för Moderaterna i opinionen – tvärtom.

Av tommy norum - 15 oktober 2015 07:00



Det är nog många som önskar genom ett trollslag Sverigedemokraterna försvinner från den politiska verkligheten.

Att inte våra folkvalda i Riksdagen fattar att Sverigedemokraternas inställning till den okontrollerade invandringen delas av allt fler medborgare. Det är väl bara för var och en att ta till sig det som pratas om i vänskapskretsen, hur tongångarna går där ute utanför politikersfären. Hur det pratas på arbetsplatserna runtom i Sverige så är det en begränsning av inflödet av invandrare som är på agendan för de flesta.

Flata politiker utan pondus att ta tag i det de flesta ser som en ohållbar situation i längden där nu många verkar tycka att gränsen är nådd. Men så länge de etablerade partierna vidhåller sina ståndpunkter att inte ta hänsyn till Sverigedemokraterna i politiken så kommer dessa uran tvekan att växa vilket man vill eller inte. När nästan 20 % av medborgarna i opinionsmätningar har Sverigedemokraterna som första alternativ hur man skall rösta, det finns mätningar där 27% har Sverigedemokraterna som det parti man skall rösta på vid nästa val.

Att det sedan finns kritiker inom media som försöker ironisera över resultatet att det inte stämmer, samma krafter som ifrågasatte samma instituts siffror tidigare under året på 17% . Nu har även mätningar från andra opinionsundersökningar med råge uppnått de siffror , över 19% var väl den senaste från ett etablerat opinionsinstitut som inte är lika lätt att ifrågasätta.

Bara att konstatera att många inom media branschen försöker på alla sätt att stoppa Sverigedemokraterna framfart i opinionsundersökningarna utan att hittills har lyckats kan vi konstatera . Vi kan skattade oss lyckliga för att den etablerade medias makt har brutits där nätet många gånger har satt de etablerade medieföretagen på undantag .

Förut var det en liten klick som satte agendan både för åsikternas innehåll och vad som skulle komma ut till medborgarna. Nu är det helt andra aktörer som bestämmer med betydligt fler läsare som avgör för vilka åsikter som skall komma ut. Tydlig är väl att många inom de etablerade mediekoncernerna har svårt att ta till sig den ordningen utan fortsätter som vanligt i tron att de fortfarande har makt att påverka medborgarna i en viss riktning. Sverigedemokraternas framfart i opinionsmätningar har ju med klarhet visat att det är helt andra aktörer som avgör medborgarnas ställningstagande i politiken. Inte lätt för en yrkeskår som kallats den tredje stadsmakten  att  helt plötsligt får finna sig att ha förlorat makten över medborgarna åsikter.

tn



  

”Sverigedemokraterna är nu på väg att etablera sig som en bestående del av det svenska partipolitiska landskapet. Det är också därför naturligt att den beröringsskräck som länge funnits hos de etablerade partierna är på väg att passeras”, skriver Stig-Björn Ljunggren.


http://www.svt.se/opinion/om-sverige-demokraterna

Av tommy norum - 14 oktober 2015 07:00


Varför inte försöka återskapa plantaget till det som våra politiker för ett hundar år sedan hade visioner om skulle bli en grönskande oas och rekreationsplats för Åmåls medborgare ?

Åmålsplantagets runt år 1900         En plats där Åmålsån med sin småbåtstrafik var en del av upplevelsen ......




 

Det är väl så här de flesta åmålsbor vill se Åmålsån .


Tyvärr så har våra politiker förstört Åmålsån som numera är ett vattendrag utan liv och rörelse där våra politiker och tjänstemän fick för sig att Åmåls ån skulle bli en väg för laxen  uppströms där man byggde laxtrappa uppe vid Nygård. Men som vanligt när kompetensen saknas hos tjänstemän och politiker som rör om i grytan för att skapa sina visioner, så det blev en enda flopp av allt när det visade sig att man inte fick det att fungera som tänkt. Och som vanligt gömdes hela projektet i någon arkivbox utan att göra en utvärdering vad som gick snett och vem som hade ansvaret det ville man helst sopa under mattan. Vi ser nu resultatet av det projektet där Åmåls pulsåder har ändrat karaktär och inte till det bättre vill jag påstå.


                                  

         


En liten bildserie hur Plantaget sett ut under ett femtiotal år.  


När vi ser dagens plantage där klåfingriga politiker och tjänstemän förstört den park som i många år upplevts som en liten idyll i centrum . Numera har det blivit en lekpark och fotbollsplan och inbjuder inte till något besök av Åmålsborna. Men vem har ansvaret för att det blivit som det blivit det lär aldrig medborgarna få reda på. Själv vet jag vilken hade den politiska makten när besluten togs och vilka tjänstemän som agerade både i stort och smått under många år. Men gjort är gjort och Åmåls ån och plantaget kommer troligtvis inte igen i sitt ursprungliga skick inom överskådlig tid.

      En flygbild över området runt 1960 . Då var det en livlig båtfabrik på Åmålsån ser vi på alla båtar som är förtöjda längst ån 

.        

Av tommy norum - 14 oktober 2015 07:00


 SvD KULTUR


 BERGLINS SÖNDAG


         

Av tommy norum - 13 oktober 2015 07:00




1950 talet där Kommunisterna  förberedde en revolution genom att filtrera in celler i LO . Den bakgrunden av sin samarbetspartner i Regeringen är tydligen inget som Socialdemokraterna bryr sig om i det politiska läget som de nu befinner sig i .


SVT:s inrikespolitiska kommentator Margit Silberstein säger efter partiledardebatten i Agenda att Alliansen nu pressas från två håll. . 
Alliansens företrädare i Partiledardebatten .

Frågan är väl hur seriösa Alliansens företrädare är i sin retorik i partiledardebatten där man sågade regeringens politik i stort sett på allt.. Jimmie Åkesson slog väl huvudet på spiken när han i debatten påstod att det är ett spel för galleriet . Här anser Alliansens företrädare att man i den sittande regeringen för huvudlös politik både när det gäller skatter, invandringen, och bostäder där alliansens företrädare har helt andra utgångspunkter i sin politik. Att man då är beredda att släppa fram Regeringens budget som det verkar i partiledardebatten verkar ju mer som man vill inte ta ansvaret för den politik man i retoriken anser vara den bästa för Sverige. Man vill inte ta sitt ansvar utan skyller på att de rödgröna har majoritet i blocken.

Samtidigt vet man att Sverigedemokraterna som varit en joker i leken sedan de blev Sveriges tredje största parti är lösningen på att kunna ta makten från Socialdemokraterna. Ge Sverigedemokraterna ett litet köttben att gnaga på, det kanske räcker med att man tar bort det permanenta uppehållstillståndet som flera partier i alliansen är överens om , öka vårt gränsskydd så att vi vet vilka som kommer in för att få med Sverigedemokraterna på tåget.

Socialdemokraterna är livrädda för att Alliansen skall släppa i Jimmie Åkesson i den politiska värmen vilket skulle betyda att de hamnar utanför maktens boningar lång tid framöver. Därav denna ständiga flört med en del av Alliansens företrädare för att spräcka Alliansblocket. Det är den enda chansen för Socialdemokraterna att i fortsättningen få ha någonting att säga till i Svensk politik. Alliansen vet att förr eller senare så kommer man att behöva föra dialog även med det tredje största partiet i riksdagen för att säkra sin position som en maktfaktor i Svensk politik. Frågan är väl hur länge man kan låtsas om som partiet inte existerar, som i grunden är ett borgligt parti med en grundsyn i de flesta poliska frågor som stämmer överens med alliansen.

Man kan inte i evigheters evighet skylla på deras påstådda politiska bakgrund som en del av partimedlemmarna i sin ungdom bedrev. Att sedan Vänsterpartiet eller som det hette förut kommunistpartiet som har betydligt  allvarligare bakgrund i Svensk politik där man på 1950 talet försökte infiltrera bland annat fackföreningsrörelsen med komunistceller för en förberedelse av den revolution man drömde om att göra om Sverige till en diktatur i Sovjets anda.

Deras samarbetspartner numera, Socialdemokraterna, fann sig tvingande att ordna till en olaglig spionorganisation för att hålla reda på kommunisterna framfart runt om i Sverige där Sovjet och Stalin var hjältarna. Lars Ohly den förre vänsterledaren var vid upprepade tillfällen både i Sovjet och Östtyskland och insöp deras ideologi i tron att det skulle göra Sverige bättre som land att leva i. Det paradoxala är väl att det är det partiet med den bakgrunden som är de som ät de största ivrarna att försöka stoppa Sverigedemokraterna på grund av deras bakgrund .

Främlingsfientlig är retoriken men själva har man en ideologisk bakgrund som oliktänkandefientlig som också speglar sig i Vänsterns demonstrationsuppträdande runt om i Sverige där man inte drar sig för att ta till våld och förstörelse för att få fram sitt budskap.

Stalin mördade flera miljoner ryssar på grund av hans paranoida rädslas för att oliktänkande skulle ta makten från honom. Det var inget som kommunistpartets företrädare i Sverige tog någon notis om. Han beslog all privat egendom med tvång .

Så prata om vilket parti som skulle frysas ut med tanke på deras historiska bakgrund och i vilka rötter som vänsterpartiet har så borde nog en och annan Socialdemokrat ta till sig i sin tanke när man ser hur man behandlar Sverigedemokraterna och vilken parti man numera är helt beroende av sin regeringsställning.







Av tommy norum - 12 oktober 2015 07:00



 

Fyrtornet i korsningen Västerlånggatan - Lunnegatan 1943 

foto: Bruno Jönsson .


  

Här har vi samma fastighet på 1950 talet. Här fanns hotell, Hjalmar Johanssons bageri, Margit Svenssons blomsterhandel, Ernst Sjöbergs speceriaffär och Ossian Jönssons mössfabrik på den tiden.

Foto :Folke Mogren

     

 

1989  fanns det inga stora förändringar i fasaden medan hyresgästerna bytts ut efter hand.

Foto. Leiler Norén


2003 så försvann mer än halva fastigheten i en brand

Nu 2015 så ser Korsningen Lunnegatan-Västerlånggatan ut numera .

Wirströms bageri i korsningen Västerlånggatan - Torgatan som det såg ut fram till 1980 talet.  En idyll mitt i centrum

foto . Henry Stake ?

  
Wirstöms bageri i korsningen Västerlånggatan Torgatan 1979  foto: Leiler Norén 

Så här ser korsningen ut i dag 2015

 

Här har vi  flygbilder över de båda fastigheterna från mitten av 1950 talet  En grön oas mitt i centrum.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards