Alla inlägg under oktober 2015

Av tommy norum - 29 oktober 2015 07:00




Kan någon förklara varför så många sympatiserar med Sverigedemokraterna? Jag har ännu inte förstått detta säger Gunnar Fredriksson i Aftonbladet.


Grunden för deras idéer är ju 1) de tycker inte om utlänningar, i varje fall med visst utseende, och 2) de vill krossa den svenska, demokratiska parlamentarismen. Åsikterna påminner om tyskt 20-tal, när Weimar-republikens parlamentarism angreps, ofta med våld, både från vänster, kommunisterna, och från höger, nazister och andra högerextremister och så kallade frikårer jag undrar: även om SD:s sympatisörer inte kan mycket om historia eller än mindre om politisk ideologi, så vet de väl vad de röstar på. .Jag har aldrig träffat någon som stöder SD skriver Gunnar Fredriksson.


Det är väl ett bevis på att Gunnar Fredriksson kanske inte rör sig ute i verkligheten för enlig den senaste opinionsundersökningen så var det ca 20 % som tänkte rösta på Sverigedemokraterna om det vore val nu och i hans egen hembyggd nere i Skåne så var det 30 % som röstade på partiet i det senaste valet.


Gunnar Fredriksson fortsätter sin analys : . De skriver sällan tidningsartiklar för att förklara sig och de flesta kan väl inte skriva, men de snackar ju, vitt och bett. Vi vet att deras bildningsnivå är under genomsnittet och att fler män än kvinnor men i övrigt är mycket dunkelt, åtminstone för mig.


Det är väl bara att konstatera att Gunnar Fredriksson inte bara har förutfattade meningar han tycker sig tydligen stå över en del medborgare förstår vi med det uttalandet där han direkt klassar 20% av de röstberättigande som dumskallar som inget förstår.


Gunnar Fredriksson fortsätter: Det tog sin tid innan humanism, upplysning och demokrati blev levande ideologier. Nu har i varje fall svensk parlamentarism klarat en kris, trots SD:s försök till sabotage. Vi får väl samla oss och lära läxorna igen, samma gamla lärdom på nytt.

Men varför stöder så många de så kallade Sverigedemokraterna frågar sig Gunnar Fredriksson ?


Kanske är det så Gunnar Fredriksson att gräsrötterna har en annan syn på den verklighet de lever i. Dö är död, det kanske inte riktigt gott hem på alla ställen det som de flesta uppfattade som ett hot mot demokratin och svensk parlamentarism. Medan Gunnar Fredriksson är kvar vid andra världskriget för att skaffa argument för sin sak så finns det andra på Aftonbladet som har en mer nyanserad syn på vad som händer.


Johan Hakelius skrev nyligen i sin i Aftonbladet om hur den svenska åsiktskorridoren kan svänga:


”Ståndpunkter som för bara någon månad sedan ansågs ligga nära gränsen för det anständiga, finns nu i den mitt som sex partier har enats om. Ansatsen är tydlig: strömmen av flyktingar måste fås att avta. Det går inte att fortsätta så här särskilt länge till.


Vem har i år påpekat den självklara insikten i politiken om inte Sverigedemokraterna. ?


Johan Hakelius fortsätter

:Det är nästan magiskt och mycket svenskt. Plötsligt viker korridoren av. Det som var suspekt att säga för någon månad sedan, är plötsligt sunt förnuft i åsiktskorridorens mitt.

Skiftet föregås inte av någon fri, frejdig och öppen debatt. I offentligheten pågår snarare arbetet med att hålla ned, brännmärka och förtränga in i det sista. Det är under ytan förberedelsen sker. Där växer insikterna om vad som är ohållbart och orealistiskt.


Tänk vilket spott och spe som kommit ur våra politiker i retoriken mot Sverigedemokraterna men där man nu börjar inse att man måste ändra riktning på politiken inte från utan närmare.



Johan Hakelius fortsätter:

Under ytan har ”öppna våra hjärtan” sedan länge skrivits av som naiv studentpolitik. Men ingen vill ensam spräcka fasaden. Bit för bit rivs i stället hela huset bakom fasaden, som får stå kvar. Så kommer det avgörande ögonblicket. På en given signal faller den gamla fasaden. Bakom den finns redan en ny. Den ser ut att alltid ha stått där. I ett slag är allt ändrat. Politiker, journalister, alla, följer med.” (---)


Alla utom Gunnar Fredriksson  för han är fortfarande kvar i andra världskriget och det vi klarade då det skall vi klara nu. Han börjar bli ensam i sitt korståg mot Sverigedemokraterna när nu till och med våra etablerade politiker börjar inse att de varit ute och simmat på djupt vatten alldeles för länge .


Johan Hakelius fortsätter

En aktuell illustration är hanteringen i Malmö av ett illegalt läger för EU-migranter. Det ska nu bort. Utan någon nämnvärd kritik. Jag var nyligen i London. Inte en tiggare i sikte. Så var det inte för något decennium sedan.

En engelsman jag känner väl sedan länge svarade på min fråga om hur det kom sig:-Det är förbjudet att tigga. Skulle någon försöka kommer polisen. Det är inte bara i Sverige det finns åsiktskorridorer som svänger.


Så frågan som Gunnar Fredriksson ställer i sin artikel varför man stöder Sverigedemokraterna. Kanske är det så att de ligger ett steg före och har svårt att inse varför våra politiker hårdnackat fortsätter en invandrarpolitik som leder oss i fördärvet.


Vilka alternativ finns det när ingen vill lyssna ?














Av tommy norum - 28 oktober 2015 07:00


  
Nog finns det väl mer angelägna projekt att stoppa SIDA pengar ( skattepengar ) i än att ordna charterresor för våra politiker och tjänstemän runt om i världen.  ?      






Vem av kommunens medborgare förutom våra politiker önskar ett långvarigt samarbete med en kommun i världens största och mäktigaste diktatur där man inte ens kan stava till ordet demokrati.?  Är det reslystnaden att med skattepengar få ta del av andra kulturer runt om i världen. ?  Alla samarbeten skall väl inte bara ge utbyte för resor runt om i världen med kommunala och Sida pengar för en liten klick politiker och tjänstemän där det enda resultatet av besöket i bästa fall blir en redogörelse i fullmäktige av besöket. ?

Frågan är väl om våra kommunpolitiker är så  politisk medvetna  om att alla kontakter man nu får med kinesiska staden Dunhuang är representanter för en diktatur som vill utnyttja våra kunskaper i vårt sociala system utan att kunna ge något igen för oss medborgare i kommunen, i alla fall inte i demokrati. För nämner man det ordet  och arbetar för den ideen  i Kina så blir man satt inom lås och bom utan rättegång. 

För var det inte  hela iden med vänorterna att ta del av sina verksamheter för att kunna utveckla sina kommuner med hjälp av nya idéer som man insuper i respektive vänort.  Man måste ge en känga åt SIDA om man på så lösa premisser ger bidrag till vänortsarbete där en diktatur är ena partnern. när vi ser runt om i världen vad det samhällssystemet ställt till med. .  Det finns betydligt mer angelägna projekt att satsa på i dessa tider än att hålla världens största diktatur under armarna med  Sida projekt. Och det där med att det är viktigt att ha kontakt med andra kulturer för att få nya versioner i sitt ledarskap det tror jag inga andra tror på än de som utnyttjar det hela.

Fråga medborgarna Michael Karlsson de som du är vald att representera och då menar jag inte dina ja sägare i fullmäktige utan gräsrötterna vad de tycker om att politiker och tjänstemän åker jorden runt utan kunna visa ett enda konkret förslag i förbättringar som gynnar vår kommunens medborgare. ?. 

Så nu har ytligare en vänort kinesiska staden Dunhuang tillkommit förutom de sju som redan finns .


 


 Våra vänorter 

Twin towns / Partnerstädte / Comunidades hermanas / Vänortskommuner Vänorterna är sex europeiska städer samt en amerikansk stad som åmåls kommun har tecknat avtal med för samarbete inom olika...

Kubrat Staden ligger i nordöstra Bulgarien och det enda sättet att ta sig dit är via landsvägen. Det tidigaste skrivna beviset för Kubrats existens är från 1624, men det är först 1949 som Kubrat...


Türi Türi är beläget i hjärtat av Estland och arean är 9,79 km2, i Türi bor det ca 6900 invånare. Genom historie så nämns Türi första gången 1347, men går då under namnet Turgel. Det är först...


Loimaa Staden har en befolkning på 13 100st. Stadens areal är 480,1 km2 och befinner sig i sydvästra finland ca 6 mil från Åbo(Turku). Åmål och Loimaa blev vänorter i mitten av 1940-talet. ...


Drøbak Som för många andra städer i Norge var det handeln med trä som på 1700-talet fick fart på Dröbak. Längs huvudgatan växte det fram stora köpmansbyggnader och längs stranden kom det sjöbodar...


Gadebusch Den pittoreska staden är en av de äldsta städerna i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Staden är belägen i i Tyskland västra Mecklenburg på gränsen till Schleswig-Holstein. Gadebusch har en areal på...


De Pere Den 8 november 2007 undertecknade Åmål ett vänortsavtal - ”Sister City Agreement” - med De Pere i Wisconsin, USA. Staden ligger 330 km norr om Chicago, Illinois och har cirka 22 000...


Frågan våra kommunmedborgare borde ställa sig . Vad har konkret alla dessa vänorter runt om i Världen tillfört kommunens verksamheter ? . Är det ett sätt för våra tjänstemän och folkvalda att komma ut i världen på skattebetalarnas bekostnad utan att kunna visa ett enda konkret resultat av besöket som gynnar vår kommuns verksamhet.? Har vi inte nog med problem i Åmål utan att vi skall behöva skicka representanter  utomlands utan ett enda förslag i bagaget när de kommer hem som stärker vår kommun. 

Michael Karlsson ( s) det räcker med de problem du har här i Åmål. Vi behöver alla resurser både bland tjänstemän och folkvalda för att klara av vår egen situation nu och i framtiden på grund av den rådande flyktingkaoset som råder både här och i Sverige och övriga Europa..

Att i det läget ge resurser att också hjälpa andra kommuner i andra länder det tyder på en dålig  politisk kompetens att tyda uppfattningar och strömningar från de väljare man fått förtroendet att representera i kommunen. 


   

Av tommy norum - 27 oktober 2015 07:00




SvD KULTUR



BERGLINS SÖNDAG



       

Av tommy norum - 26 oktober 2015 07:00


Kan man förvänta sig något annat när man sätter sig i knät på de två största flumpartierna i Svensk politik, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Kanske inte så konstigt att Socialdemokraterna på alla sätt försöker bryta Alliansen och få över något parti för att slippa  bli beroende av de två flumpartierna som verkar i bland helt främmande för verkligheten och som Socialdemokraterna tvingas ta hänsyn till i sitt regerande. Jag tror nog inte något Alliansparti är beredda att gå över med den politiken i botten som Socialdemokraterna står för där ekonomin  alltid löses med skattehöjningar aldrig med besparingar. Ett fenomen som också spridits till kommunsektorn i de Socialdemokratiskt styrda kommunerna . Allt löses med skattehöjningar aldrig med sunt förnuft och inskränkningar i områden utanför kärnverksamheten. 

tn


 

Regeringen tappar förtroende mot Alliansen




  


SVT:s nya mätning visar att moderaterna tvärtemot förra året i dag har ett större förtroende på tre av fem områden. Att styra landet, sköta ekonomin och sköta sysselsättningen. De tre områden som traditionellt krävs för att ett regeringsalternativ ska kunna vinna ett val. Foto: TT

Förtroendet för en socialdemokratiskt ledd regering jämfört en moderatledd dyker på samtliga sakpolitiska områden. Värst är tappet när det gäller jobbpolitiken. Det visar en Sifo-mätning som SVT Nyheter har låtit göra.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-forlorar-jobbfragan-till-moderaterna



S-regeringens usla resultat i Sifos förtroendemätning spelar en besvikelse på grund av att regeringen ännu inte har fått igenom hela sin politik, tror Socialdemokraterna. Moderaterna drar helt motsatt slutsats: Väljarna köper inte regeringens budget.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-forsvaret-vi-har-inte-fatt-igenom-hela-var-politik


Men moderaterna med sina Alliansbröder köpte tydligen Socialdemokraternas budget kan man förstå när man inte tog strid för en förändring. Var det rädsla för det döende Dö som spökade när man la sig platt i omröstningen ? 


Av tommy norum - 25 oktober 2015 16:48


  

Det var det här gänget som såg till att öppna gränserna på vid gavel med sin otroligt naiva migrationspolitik som man stadsfäste med Miljöpartiet 2011 det vi nu ser följderna av. 


MP driver  en politik som i praktiken skulle innebära fri invandring till vårt land (trots att de inte driver frågan just nu). Sverige med sina stora sociala transfereringar skulle alltså bli det enda land i världen som hade en fri immigration. De slår dessutom två flugor i en smäll. då de framförallt hindrar SD från att få inflytande i frågan.
Somaliska familjer ska få återförenas i Sverige och papperslösa barn ska få rätt att gå i skolan. Det är första steget i regeringens och Miljö­partiets gemensamma migrationspolitik.


Frågan är väl om inte Anna Dahlberg än en gång slår huvudet på spiken i sin ledare i Expressen. Att man inte vågar   säga stopp för det skulle vara ett erkännande för Sverigedemokraterna som i åratal ifrågasatt den invandrarpolitik som Fredrik Reinfeldt och alliansen med miljöpartiet rodde i land 2011 där det i retoriken inte fanns någon gräns för hur många som vi kan ta emot. Där Fredrik Reinfeldt som stadsminister välkomnade alla som ville skapa sig en framtid här och han var stolt över att man valt Sverige som mottagarland. Det var då han flög över Sverige och kunde konstatera att här får vi alla plats med så mycket obebyggda landområden som finns att ta del av. Den nuvarande moderatledning med sina alliansbröder hoppade med på tåget utan protester.

Så frågan är väl om det inte är Moderaterna och Alliansen som har den största skulden i det kaos vi nu ser på flyktingområdet. Men de som alla andra har svårt att se lösningar på problemet utan att börja närma sig Sverigedemokraternas lösningar sedan länge, varningar som man vägrat lyssna på för det som nu händer. 

tn




Sverige har medvetet styrt mot en situation där vårt land är ett förstahandsval inom EU. År 2011 träffade alliansen den första migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet som av Fredrik Reinfeldt beskrevs som "historisk". När andra EU-länder började strama åt signalerade Sverige att vi ville vara landet annorlunda, där det inte finns någon gräns för hur många som vi kan ta emot.


Den branta klättringen mot dagens historiska nivåer inleddes sommaren 2012.


Debattklimatet. Det livsviktiga samtalet om rasismen har på ett olyckligt sätt blandats samman med debatten om vår kapacitet att ta emot asylsökande. Följden har blivit en utbredd rädsla för att närma sig frågan för alla med självbevarelsedriften i behåll, däribland akademiker, debattörer och politiker. En brunstämpling skulle kunna innebära slutet på den egna karriären.

Politikens fragmentisering. Fler riksdagspartier och en socialdemokrati i långvarig utförslöpa har skapat ett mycket mer ogynnsamt läge för ansvarstagande. Numera premieras ungdomlig karisma och ideologisk skärpa framför icke-mediala gråsossar och ärrade kompromisspolitiker.



läs hela inlägget från Anna Dahlnerg  genom att klicka på adressen 

         http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sa-hamnade-sverige-i-dagens-krislage/

Av tommy norum - 25 oktober 2015 07:00


ÅMÅL FÖRR OCH NU 

Foto runt 1960     

Foto Bruno Jönsson  1950



      

Så här såg det ut fram till början av 1960 talet där sedan större delen av kvarteret revs för att lämna plats åt det nya Domusvaruhuset  .


 

Så här ser det ut i dag 2015

Av tommy norum - 24 oktober 2015 23:56


  Är det här den nya järnladyn,  EBBA BUSCH THOR  ?  Har kommit in i Svensk politik som en frisk fläkt och skapar ett förtroende som kanske räddar Alliansens från den flumpolitik som bedrivits sen valförlusten.  Hon tar för sig och har förmågan att lyssna på medborgarna och inrättar sin politik efter detta vilket har gett positiva utslag i den senaste opinionsmätningen. . 



Efter den här uppgången av KD och SD borde väl en och annan partiledare fundera över om det är rätt politik man för fram i invandrar och flyktingfrågan . SD och M är nu lika stora i den här opinionsmätningen . Om moderaterna skall ha en chans att vara det ledande partiet i Alliansen får man nog börja tänka om i sina politiska ställningstagande i flyktingfrågan om man inte helt skall försvinna från den politiska arenan som det ledande partiet i Alliansen. Frågan är väl om man inte inom den närmaste tidens opinionsmätningar får finna sig i att distanseras till en tredjeplats i mätningarna. Frågan är väl om det inte blir folkpartiet som kommer att hänga på gärdsgården framledes med den insatsen och inställning man visade i FÖ.

tn


 




Efter DÖ-kaoset: KD fördubblar sitt stöd



Kristdemokraternas myteri mot DÖ har gjort ett rejält avtryck i opinionen.


I Aftonbladet/Inizios oktobermätning fördubblar partiet nästan sitt väljarstöd.


Samtidigt når Moderaterna en bottennotering.


– Vi har fattat många viktiga beslut och varit synliga – det krävs för att man ska vinna väljare, säger KD:s partisekreterare Acko Ankarberg.



 


 Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 2 256 intervjuer under perioden 12-20 oktober 2015 och är genomförd som en webbundersökning

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards