Alla inlägg under oktober 2015

Av tommy norum - 5 oktober 2015 16:00



Foto: Liljeroth, Erik / Nordiska museet Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)

  

Bostadshus i Landala, Göteborg


      Näsetbadet, Göteborg

  

Trafik i centrala Göteborg

   
Vy över Göteborgs hamn
  


Lisebergsbadet, Göteborg


  
Lastning av fartyg i Göteborgs hamn

  

  
Göteborg. Fiskförsäljning i "Feskekörka

   

Av tommy norum - 5 oktober 2015 07:00


Michael Karlsson (s) skulle inte skattehöjningen gå oavkortat till kärnverksamheten , inte till att köpa restaurang fastigheter, eller hålla Högheden med kapitaltillskott i form av investeringar ? 


Medan vård och omsorgssektorns personal går på knäna och saknar de resurstillskott som gör att man får ordning på sjukskrivningarna på grund av dålig personalvård, underskotten i budgeten duggar tätt i verksamheterna , heltid som uppfattades som  ett vallöfte , den utlovade skattesänkningen som uteblev.


 Då  går Socialdemokraterna och köper en restaurangfastighet för över 8 miljoner som troligtvis i åratal kommer att generera underskott som får betalas med våra skatter och som kommer att tränga undan satsningar på kärnverksamheten.



 

  


När man äntligen gjorts sig av med surdegen Stadshotellet som kostat skattebetalarna miljoner i underhåll investeringar och,hyressubventioner under åren så går man och gör om samma misstag igen när man nu köper Seaside vid Södra Hamnplan där man skall försöka få tag i någon som vill driva restaurangen .

Vi får väl hoppas för oss Skattebetalare att det inte går lika illa som när politiker och tjänstemän trodde sig ha kunskapen att driva Örnäsrestaurangen under några månader . Politikerna gjorde samma misstag när man köpte Slalombacken fast man visste med ett tidigare ägarskap att den inte går att driva runt utan betydliga bidrag med skattemedel.

Vi får väl höra om Michael Karlsson är lika kaxig sim Centerledaren Kurt Svensson var inför köpet av Högheden där han i fullmäktige bedyrade att det är bara köpeskillingen som gäller inga mer bidrag till backen. Resultatet blev miljoner av skattemedel som pumpas in både av  Socialdemokraterna och Centern på sin tid under flera år..

Att sedan inte alla bidrag hamnade på rätt konto under Centerns tid för att dölja för medborgarna var pengarna hamnade. Frågan är väl vad köpet av Seaside kommer att kosta skattebetalarna i slutändan.


   

Fastigheten har varit till salu flera år utan att någon nappat på att köpa. Varför borde väl också våra politiker fråga sig ?

Att 3 krögare försökt utan att få det att gå runt med de kringkostnader i energi , underhåll och framförallt har inte Åmål ett kundunderlag som matchar investeringen. Hur tänker sig Michael Karlsson kunna få in en hyra som täcker investeringskostnaden på över 8 miljoner + ombyggnadskostnader och underhåll.

Köpeskillingen blev ett ägartillskott till ÅKAB förändrar ju inte kravet från oss medborgare och skattebetalare att vill ha täckning på det insatta kapitalet som motsvarar vår insatts. Vi får väl se om man lyckas få hyresgäster som är villiga att betala runt 7-800000 kr per år eller om det blir så att skattebetalarna får finna sig i att ägartillskottet blev en insatts för en lägre hyra för hyresgästerna (subvention ) när det försvinner in i ÅKAB: s kassa.


Det här är utbudet på restauranger och matställen  i Åmål, 25 stycken. Tydligen räcker det inte för Socialdemokraterna som vill ha ett ännu större utbud i och med man köpte på sig Seaside . Frågan är väl vad våra krögarföretagare tycker om det visar sig att de blir utkonkurerade av någon som har subventioner i Åkabs restaurangfastighet.


                                                     

Vi får väl se om  ägartillskottet på 8 miljoner till ÅKAB innebär en subvention från skattebetalarna till  den tänkta hyresgästen

Av tommy norum - 4 oktober 2015 07:00





Är minnesförlust en politisk diagnos?




Inför varje valår står vi i valet och kvalet om vem vi ska rösta på.
De flesta partier har något bra att erbjuda (troligen V och Mp också även om jag inte kom på något just nu). Den enes löfte övertrumfas av den andre. Det är svårt att välja.
De politiker, som likt en väckelsepräst har talets gåva, lovar mest, saknar närminne och är utrustade med kameleonthud vinner flest röster .
Här finns ingen skammens rodnad.
De som vann och bildade regering har plötsligt blivit maktberusade och förlorat omdömet. Alla löften om guld och gröna skogar har försvunnit lika snabbt som en avlöning.
Det borde finnas en hedersreglerad kravspecifikation på politiker där man omedelbart blir utbytt, om man inte ens försöker hålla något löfte man på heder och samvete bedyrat.
Att låtsas som om man aldrig sagt det man lovat är en skymf mot oss väljare. Man vet att vi väljare också glömmer och till nästa val kommer vi åter att lockas in i en ny löfteskarusell.
Efter regeringens senaste budget kan man konstatera att historien har än en gång upprepat sig.
Till nästa val borde man åtminstone byta ut Internationalen mot Hasse Kvinnaböske Anderssons Guld och gröna skogar. Den passar bättre och förresten tycker jag decemberöverenskommelsen DÖ borde dö.



Sven-Åke Runelid






Av tommy norum - 3 oktober 2015 19:48



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards