Direktlänk till inlägg 30 oktober 2015

Moderaterna vill lagfästa DÖ

Av tommy norum - 30 oktober 2015 07:00



  
Har Anna Kindberg Batra fått hjärnsläpp som går mot allt förstånd och sunt förnuft när hon vill öppna samtal om ett nytt DÖ ?  .


Bara att konstatera att Moderaterna vill att all makt skall utgå från politikern inte från folket som det står i regeringsordningen. Här vill man frångå det som är naturligt i all regeringsbildning i stort sett i alla länder att sondera terrängen och skaffa regeringspartner med utgång från valresultatet och försöka skaffa en dugligt regeringsunderlag.

Det verkar som om Moderaterna har fått storhetsvansinne när de vill utesluta en stor väljarkår som inte passar in i de block som han skapats för kunna ta och behålla regeringsmakten med odemokratiska metoder. Andra gör sig inte besvär att delta i den politiska debatten, en väldig konstig syn på Demokrati.

Om nu Socialdemokraterna har känt sig tvinga att ta in Vänsterpartiet som ett stödparti för att kunna regera. Varför kan inte då andra partier vara välkomna in i värmen så att hela folket kan känner sig välkomna in i demokratins boningar . Det är inte längre gångbart inför svenska folket att hela tiden hänvisa till förslag är främlingsfientliga, rasistiska samtidigt som man sakta men säker närmar sig den politik som bara för ett år sedan i retoriken inte var rumsrena.

Det är faktiskt politikernas sak att med utgångspunkt från ett valresultat skaffa sig en regeringsställning . Men inte genom att utesluta en stor del väljarkåren att ha inflytande. En konstig ordning att två block i politiken kan sinsemellan ta beslut om att här är det vi som bestämmer vilken politik som gäller alla andra behöver inte göra sig besväret att delta. Bara att konstatera att det är de etablerade partierna som skapar kaos i politiken med den inställningen till demokratin.

Kan Socialdemokraterna föra dialog med Vänsterpartiet med sin bakgrund i bagaget varför i herrans namn kan då inte det borgliga blocket föra dialog med Sverigedemokraterna . Har man inte fattat att politik är att ge och ta, skapa kompromisser för att få igenom sin politik. Att skapa någon form av diktatur där det bara är de två blockens syn  på politik som gäller när det kommer till regeringsbildning där man anser all politik utanför blockgränserna som icke seriösa . Det om något skapar oro i samhället och är mycket konstig syn på  demokrati .

TN


   Statsminister Stefan Löfven (S) är ”mycket, mycket förvånad” över M-ledaren Anna Kinberg Batras inviter till samtal, för att säkra att en regering även i minoritet ska kunna stoppa en majoritet från att göra stora ändringar i budgeten.


Vid Nordiska rådets möte i Reykjavik säger Löfven, apropå en intervju i DN med Kinberg Batra häromdagen, att det är världsfrånvänt att nu komma med sådana förslag.

– Först säger man att DÖ är borta och sedan att man ska ha den reglerad i lag eller regler för riksdagen. De får hantera sina problem och åtminstone stå för en överenskommelse, säger Löfven som är mycket förvånad över att en oppositionsledare ”beter sig på det sättet”.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards