Direktlänk till inlägg 21 oktober 2015

Har våra politiker tappat kontrollen över samhällsutvecklingen ?

Av tommy norum - 21 oktober 2015 07:00


10 asylboenden förstörda i bränder runt om i landet och 100 tals utbrända bilar i invandrartäta bostadsområden  är 2 sidor på samma mynt. Ett sätt att få sin röst hörd i sitt rop på hjälp om en förändring i den pågående  samhällsutvecklingen. 


   

Bränder mot asylförläggningar och bilar i invandratäta bostadsområden är ett tecken på en frustration och missnöje för den pågående samhällsutvecklingen.  . .     


Är detta första allvarliga signalen på att vi håller på att skapa ett samhälle där stora skaror medborgare uppfattar sig överkörda av politikerna ,  de anser att politikerna inte lyssnar och ger tillfredställande svar på  på de frågor man ställer,  var är vi på väg i samhället ? Det är då man tar till dessa drastiska åtgärder med bränder i flykting boendet för att få uppmärksamhet i sin sak.


Det är väl också samma fenomen som man har i våra invandringstäta områden runt storstäderna, där har man satt hundra tals bilar i brand under åren,  man skjuter på utryckningsfordon som ambulans och räddningskår som måste begära  polisbeskydd för att kunna göra sina ingripande riskfritt. Ett fenomen som pågått i åratal utan att myndigheter verkat bry sig i någon större utsträckning men som i grunden är på väg att skada vårt samhälle. Man spränger lokaler där man uppfattar de anställda inte tar hänsyn till de krav man har..


Bara att konstatera att vårt samhälle är på väg att krackelera där ett ökat motstånd mot den samhällsordning som våra politiker har skapat börjar synas .


Men man kan förstå frustrationen för en del när man gång på gång ertappar politikerna att prata rappakalja i sin syn på åtgärdspaket som skall till för att skapa ordning och reda i invandringspolitiken som bränderna väl ger utryck för.

Samma rabakallja som man också pratar i integrationsfrågorna där man lämnat stora grupper invandrare utanför arbetsmarknaden, där också oroligheterna med olydnad, skjutningar, sprängningar och utanförskap ger utryck för samma frustration,  man pratar men det händer inget. .


Stefan Löfven pratar om att de som inte platsar i det Svenska samhället på grund av att de saknar flyktingstatus skall omgående avhysas från landet. Att man sedan låter de som inte fått uppehållstillstånd fortfarande bor kvar, fastän de inte har rätt, men fortfarande uppbär ekonomiskt bidrag från staten är väl inga bra signaler till medborgarna. om ordning och reda ?  


Eller när de visar sig att de länder som är destination för de som sparkas ut från Sverige vägrar att ta emot dessa, eller när polismyndigheterna klart säger ifrån att vi har inga möjligheter att klara av det praktiska i de regler som man nu helt plötsligt skall börja följa . Det finns nu, med den begränsande invandringen som var före explosion av nyanlända, redan 25 000 som borde lämnat landet och som polismyndigheterna fått order om skall utföras.


Men har man inga resurser, man vet inte var de håller hus , och en del länder vägrar ta emot dem. Hur i all sin dar tänker våra politiker lösa den ekvationen om man menar allvar att det skall råda ordning och reda i mottagandet, samma oreda som råder i integrationen , segregation och misslyckandet att få in invandrarna på arbetsmarknaden.


Det är det som nu ger så tydliga signaler på civil olydnad som är en protest mot hur våra politiker sköter det här landet. 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards