Direktlänk till inlägg 20 oktober 2015

Tuta och kör politiken fortsätter i Åmål .

Av tommy norum - 20 oktober 2015 07:00

      
      

Är det här nya radarparet i Åmålspolitiken Michael Karlsson ( s ) och Lisbeth Vestlund ( FP) som har som måtto Tuta och kör så får vi se vad som händer ?

 

Socialdemokraterna kan nog vänta sig att få en ny medlem i partiet i och med att Folkpartiet avsagt sig sitt samarbete med Lisbeth Vestlund . Ingen tvekan att det finns beröringspunkter i politiken som borde tillfredställa Michael Karlsson. .


Satsningen med skattepengar för att fortsätta med restaurang verksamheten på södra hamnplan är något Michael Karlsson och Lisbeth Vestlund ligger varmt om hjärtat även om Folkpartisten Lisbeth Vestlund i fullmäktige tog ställning till FP ::s förslag så går hon ut privat på facebooksidor och tar ställning för Socialdemokraternas.

Att det sedan finns planer på att göra om området till ett kulturcentrum som på sikt kommer att dränera kommunkassan med ytligare ekonomiska åtagande verkar inte bekymra varken Lisbeth Vestlund eller Michael Karlsson.

Man har samma grundsyn på satsningar på fritidsverksamheten i kommunen där det inte verkar finns några begränsningar på vad man gör investeringar i . Man har fortsatt att investera i Högheden som under åren har slukat miljonbelopp. Vi måste fortsätta att satsa för att överleva och utveckla säger Lisbeth Vestlund i en liten debattduell med mig på facebook sidan - Vi som växt upp i Åmål om-  Men när man ställer frågan trots att vi per invånare ligger i topp i investeringar per capita i Sverige på fritid och kultur så har kommunen inte lyckats att stoppa den negativa spiralen med hög arbetslöshet, hög kommunalskatt, arbetstillfällen som försvinner och medborgare lämnar kommunen på grund av arbetsbrist, det finns det inga svar på. från Lisbeth Vestlund .

Det där med ordentliga utvärderingar av våra investeringar för att klargöra om resultatet blev det som man gick till beslut om det intresserar inte våra politiker. Så frågan är väl om alla investeringar i fritid, kultur som kostat skjortan för skattebetalarna gett det önskade resultatet man hoppades på.

Men i en typisk kommunanalys är om inte förväntningarna blev som man hoppats, så kan man ändå hävda, hade investeringarna inte gjorts så hade vi haft ändå mer tillbakagång i Åmål. Det är väl ungefär som om ett företag investerat i ny maskinpark för att sänka kostnaderna och få ut ett bättre konkurens pris på produkten med en ökad försäljning men där resultatet blir det helt motsatta kanske på grund av att produkten inte  räcker till. Att då gå till företagsledningen med argumentet att hade vi inte investerat så hade resultatet blivit ännu sämre. De personerna som kom med den idén och det argumentet när utslaget inte blev som tänkt sig när man tog investeringsbeslutet, de lär nog få nog söka sig till andra arbetsuppgifter i fortsättningen. .


I det kommunala kan samma politiker och tjänstemän komma med förslag till investeringar år ut och år in utan att någon bryr sig om utfallet, för det verkar inte våra folkvalda vara intresserade av. Man fortsätter på samma spår nya investeringar som kostar skattekronor, men hittills bara gett till resultat en fortsättning på den negativa spiralen i Åmåls utveckling. .

Varför inte lägga de resurser som man tydligen anser sig ha till förfogande i stället på kärnverksamheten ? . Varför är det viktigare att köpa in restauranger , slänga ut miljoner i fritidsprojekt , kosmetiska investeringar i gatumiljön som cirkulationsplatser, när det saknas pengar i vård omsorg, i skolan , i infrastrukturen .?

Varför är det viktigare att tillfredställa en lite klick kulturarbetare och fritidslobbyister när de anställda går på knäna i vården , hemtjänsten som ger utslag i sjukskrivningar och otrivsel. ? Man begär mer resurser, men får inga, utan här blir det istället utvärderingar som slutar i omorganisationer som inte leder till förbättringar för de som arbetar.

Tänk om man vore lika noga med utvärderingar analyser och kostnader när man tar beslut om att driva restaurang på Örnäs, hålla Högheden flytande eller köp av Seaside där man inte har en susning om vad slutprodukten blir för skattebetalarna. Det är skamligt vad lätt man många gånger tar på sitt politiska uppdrag när man prioriterar efter sitt eget intresse och huvud utan en susning vad som kommer ut av investeringen, många gånger långt i från kärnområden skola vård och omsorg och den infrastruktur som man låter förfalla både i ledningsnät, underhåll av gator mm.

Att vi nu har en inflyttning till kommunen med arbetslösa flyktingar som friserar folkmängden till en tillfällig ökning är nog inget som på sikt löser Åmåls strukturella problem, snarare tvärt om, när notan kommer på bordet och staten lämnat sin hjälpande hand över de nyinflyttade. Mer lärare, personal och skollokaler, mer bostäder, högre sociala kostnader, en ökad arbetslöshet med mer och mer invånare som lämnas utanför arbetsmarknaden av olika skäl. Och med den prioriteringen som nu bedrivs var våra skatter hamnar så kan vi vänta oss som ett brev på posten ökad kommunalskatt i en kommun som redan nu ligger bland toppskiktet i ligan.


Har vi råd och ha sådana representanter för de folkvalda  som har till måtto - Tuta och kör så få vi se vad som händer- ?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

20 oktober 2015 08:23

Att Lisbeth Westlund skulle ansöka om medlemskap hos socialdemokraterna ser jag som helt främmande,däremot ser jag mera realism i KD vilka verkar har mera tunnsått i leden.Om något partibyte skall ske överhuvud taget.Känner jag Lisbeth rätt tror jag "kriget med gubbarna"i Folkpartiet inte är till ända än.

 
Ingen bild

tillsvidare åmålsbo

20 oktober 2015 21:31

har en dum fråga hur kan dessa politiker få hålla på dom bör väl ha större problem vi har inte jobb till våra egna så ska vi ta in andra är det ingen som fattar att detta inte funkar

 
Ingen bild

företagare

23 oktober 2015 21:03

Svar till tillsv åmålsbo.. ..tänkte just anställa en som invandrat för 5-6 år sedan ..men han är inte säker på om lönen ja kan erbjuda är högre än etableringstödet.. ..va är det som händer egentligen i vårt land.. ..I Norge har man redan infört vad som kallas aktivitetsplikt. ..den som vägrar ta ett anvisat arbete har inte rätt till en krona i bidrag..

 
tillsvidareåmålsbo

tillsvidareåmålsbo

24 oktober 2015 19:00

till företagare vet inte vad mitt tillägg hr med detta att göra har du en som varit här i fem år bör du anställa honom han får väl ta den lön du ger honom avtalsenlig lön

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards