Direktlänk till inlägg 16 oktober 2015

Nu gäller det för våra kommunpolitiker att agera för den ohållbara invandrarpolitiken som regeringen för.

Av tommy norum - 16 oktober 2015 07:00


  Nu är det dags att visa lite ledarskap Michael Karlsson (s) innan Åmåls kommun helt går i kras .    



Nu är det dags att säga ifrån till dina partivänner i regeringen Michael Karlsson (s) Det är inte Socialdemokraterna  i rikspolitiken man fått mandat för vid senaste kommunalvalet. Det är i första hand kommuninnevånarna intresse man har fått mandat för att representera i politiken.

Här utnyttjar emigrationsverket sin makt i den rådande flyktingkaoset genom att placera flyktingar i kommunerna utan att först ta reda på om det finns nog med resurser för att de nyanlända skall få en chans att komma in i det Svenska samhället. Ordning och reda basunerar Stefan Löfven ut i media samtidigt som man för en politik där det råder rena kaoset i mottagandet. Glesbygdskommuner utan varken arbetstillfällen , kompetens eller ekonomiska förutsättningar att sätta till resurser för att kunna intrigera de nyanlända utnyttjas av emigrationsverket med regeringens goda minne .

Många kommunpolitiker runt om i Sverige många med Socialdemokratiska ledningar som i sin frustation över de senaste årens tillbakagång med utflyttning, förlorade arbetstillfällen , minskad befolkning tror sig se en lösning på problemet med att ta emot flyktingar som fyller de tomma lägenheterna, där man får ökade stadsbidrag när kommunen helt plötsligt får nya medborgare .. Men nu har man även där insett att situationen är ohållbar. Vad som händer sedan , när arbeten saknas, när de sociala kostnaderna rakar i höjden , när skolan måste ha mer resurser för att klara åtagandet den problematiken verkar man totalt har lämnat därhän.

Dags att prata klartext Michael Karlsson du kan inte längre gömma dig bakom regeringens invandrarpolitik som många anser totalt har spårat ur. De första som borde göra klart för Stefan Löfven att det här håller inte längre är våra kommunpolitiker, som har den direkta erfarenheten i den rådande situationen att det här går inte längre .

Det räcker det inte med att i PD göra uttalanden utan här får man som Årjängs kommunalråd också Socialdemokrat försöka göra klart för regeringen i alla tills bud kontakter inom media , radio, TV att den varande situationen är ohållbar. Gör klart för Regeringen nu att det går inte att domdera över våra kommunpolitiker hur som helst där man låter våra kommunerna runt om i Sverige ta över det ekonomiska ansvaret för regeringens invandrarpolitik . Tyvärr så finns det mesiga företrädare hos våra kommunalråd som inte vågar stöta sig med regeringen utan låter det hela fortsätta utan att göra sin röst hörd på riktigt.

Frågan är väl om inte Michael Karlsson tillhör den sorten som är livrädd att stöta sig med sina partivänner i regeringen. Tala klartext Michael det är enda sättet för att få regeringen att agera där det första är att regeringen måste ta sitt ekonomiska ansvar för hela processen från när de anländer till de fått ett arbete att försörja sig med. Om det sedan tar ett eller 10 år så får inte regeringen låta kommunerna ta det ekonomiska ansvaret som kommer att utarma den sociala välfärden i kommunerna , med ökade kommunalskatter och minskad social service.


Tack för den utvecklingen Stefan Löfven socialdemokrat och  Sveriges stadsminister,



 

 
 
ingen

ingen

18 oktober 2015 19:15

utanför invandringen har hört bobbo bor i Åmål är arbetsledare i Säffle hans kompis bor i Säffle jobbar i Åmål detta kan väl inte vara sant för då bör nog alla politiker bytas ut

http://url

 
Ingen bild

Åmålsbo

18 oktober 2015 23:48

En stor skämskudde åt Michael K. du sviker kommunen och de som gett ditt parti stöd! Börja agera nu! Vad är problemet egentligen?
Alternativt lämna över stafettpinnen till någon handlingskraftig politiker.
Någon som vet om om Bert och Jokarjo AB är på G. med flyktingboende i Åmål?
I Säffle och Vänersborg har han startat upp utan att kommunerna var informerade. Enligt Migrationsverket är det ett krav att det ska finnas dokumenterat godkännande av kommunerna. Undrar vilken tom byggnad som kan vara aktuell i Åmål.

 
Ingen bild

Nyfiken

19 oktober 2015 01:06

Ja det har han jobbat som i många år. Tidigare chef. Dubbla ersättningar kan det du vara det du syftar på?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards