Direktlänk till inlägg 7 oktober 2015

Alla politiker verkar fly ansvaret för den rådande flyktingsituationen.

Av tommy norum - 7 oktober 2015 07:00



 

Många ute i världen har anammat Stadsminister Stefan Löfvens välkomnande och flyr till det underbara Sverige där man får utbildning, bostad, arbete , sjukvård och där ger man anhöriga pensioner, kan utföra sin religion på sina egna villkor i en demokrati utan främlingsfientlighet. Frågan är väl hur länge de förutsättningarna kommer att gälla ?



Var håller våra politiker hus i flyktingfrågan. ?


Här lägger man energi på att presentera sina budgetar inför budgetomröstningen i riksdagen som är ett enda spel för galleriet i vetskap att enligt DÖ så blir det ändå de rödgrönas budget som går igenom. Men var håller man hus i debatten om den flyktingsituations som man nu befinner sig i. All partier borde vara ense om att dagens nivå på flyktingmottagning är ohållbar.

Dödstyst om hur man skall få lösning på problemen troligtvis med rädsla för att behöva närma sig Sverigedemokraternas idéer om hur det skall gå till. Kommunpolitiker tiger fast man vet att man inte klarar av den situation som nu uppstått varken i mottagandet, skolförpliktelser eller på bostads och arbetsmarknad. Hur skall som exempel Åmål som varken har bostäder, eller en arbetsmarknad att erbjuda kunna intrigera de som kommer hit ???.


Vi kommer att få en höjd kommunalskatt i ett utgångsläge där man redan nu ligger bland toppkandidaterna på listan. Vi saknar bostäder där en byggnation av nya troligtvis med den arbetsmarknaden kommer att innebära att de ökade sociala kostnaderna kommer att raka i höjden när det erbjuds bostäder till de som är arbetslösa.

Medan grannländerna försöker ge signaler till de flyende där många är så kallade ekonomiska flyktingar genom mindre bidrag, större ansvar för sin egen försörjning så går de Svenska politikerna raka motsatsen och bjuder in utan ha resurser att ta hand om massorna som kommer. Vi närmar oss 50 miljarders strecket för flyktingmottagningen och där en stor del betalas med omprioritering av utlandsbiståndet där det blir de fattiga i Afrika som får minskade resurser att ta del av.

 Det vi kan se är att våra riksdagspartier vill nu överföra ansvaret på kommunerna när man själva saknar lösningar på problemet. Hur i all sin dar tänker sig våra politiker ordna fram bostäder hundratusentals invandrare när vi redan har nått taket i de fleste kommuner.? Hur tänker man sig att den svenska skolan med redan nu lärarbrist skall ordna undervisningen till de tiotusental nyanlända elever årligen. Sjukvården som skriker efter utbildade sjuksköterskor i en ökad press på sjukvården på grunda av den ökade invandringen. Så vem tar ansvaret för de situation som nu vi befinner oss i.? 

Många frågor men tyvärr inga svar från våra politiker.


Börjar nu visa lite politisk handlingskraft och inte fly undan från ansvaret för flyktingsituationen i tron att det löser sig nog. Det verkar som om det är Åmålscenterns sätt att driva kommunalpolitik spridit sig till regeringskansliet, Tuta och kör så får vi se vad som händer. . .Och att det kommer att hända saker i det Svenska samhället på grund av konflikträdda politiker, rädslan för att bli kallade främlingsfientliga och rädslan att behöva närma sig Sverigedemokraterna är det som gör att utvecklingen lämnas vind för våg. 


Ett förhållande som troligtvis kommer att på sikt lämna stora negativa spår i samhällsutvecklingen.





Klicka på adressen för att ta del av två oika förslag på lösningar i Aktuellt i går .

Anna Dahlberg på Expressen möter Karin Pettersson Aftonbladet.  
Dra fram inslaget till 13.50 för att ta del av inlägget.


http://www.svtplay.se/video/3988365/aktuellt/aktuellt-462

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards