Direktlänk till inlägg 6 oktober 2015

Tomtar på lofter hos insändarskribent i PD ?.

Av tommy norum - 6 oktober 2015 07:00


Det där med ekonomi verkar för en del vara av underordnad betydelse när man på insändarsidorna ger utryck för sina åsikter. Signaturen Tomte på loftet i PD :s ynpunkt verkar stirra sig blind på vilka bidrag man kan få för olika projekt men glömmer bort kostnaderna  för drift och underhåll och investeringar med kommunala skattekronor för att visionen skall komma till.

Tuta och kör så får vi se vad som händer det var den politik som Centerpartiet under ledning av Kurt Svensson höll på med. Här byggdes det bollhall, ridhus, köptes slalombacke, konstsnö på skidspåren, en båtfabrik, en Båthall med förvaringa av båtar i samarbete med Bluesen , Örnässatsningar på campingen där visionerna aldrig tycks ta slut för en del hur mycket man än investerar med våra skatter så fortsatte  underskotten i verksamheten. 

 Samtliga investeringar har blivit en dyr affär för skattebetalarna. Som tur var så stoppade Socialdemokraterna  den tänkta investeringen på en kulturcentrum nere på Södra Hamnplan  där hela projektet byggdes på ett bidrag på en och en halv miljon som i sammanhanget var en droppe i havet för visionerna man hade för området. 

Vi har haft nog av tuta och kör politiken  i Åmål den Centern introduserade under Curt Svenssons tid som kommunalråd . Då struntade  man i både Pensionsskulder,  låneskulder eller de driftkostander som man fick för alla projekt man rodde i hamn med underlag som var så långt från verkligheten man kan komma i framtida kostnader.

Man struntade i infrastrukturen med vägar vatten och avlopp. Man struntade i att underhålla bostadsbeståndet, man fick pengar  i budgeten för underhåll men som användes till annat utan att man reagerade på Stadsshuset.

Nu verkar det som om man vaknat till igen och vill blåsa liv i de gamla takterna tuta och kör så får vi se vad som händer det som visade sig bli en så dyr affär för skattebetalarna när man nu har facit i hand.  Att vanstyret under tio år med  Centern som man sedan försöker förklara  med den den ekonomiska kris som uppkom i deras slutskede av sin regeringsperiod på stadshuset skvallrar väl ändå om att man inte riktigt vill stå för fadäserna i sina politiska beslut utan vill skylla på yttre omständigheter för att det gick som det gick.  

Vi skall väl inte lägga oss ner och dö säger en del visionärer när man tar till pennan och kräver satsningar. Men tyvärr efter alla dessa satsningar så är det precis dit vi är på väg . Vi har slängt ut hundratals miljoner på olika projekt utan att det gett ett enda spår i positiv utveckling för kommunen. Det enda man lyckats åstakomma är att vi ligger i den över skalan av Sveriges kommuner i skatteuttag, man ligger på den övre skalan i arbetslöshet och man har en stor låneskuld att beta av man ligger numera också på den över skalan att ta emot flyktingar i Sverige. .

Vi har fått bostadsbrist, de kommunalanställda inom vård och omsorg känner sig överkörda att ingen vill lyssna på dem vilket ger utslag i sjukskrivningar.  Det var kanske inte de toppplaceringarna man förväntade sig som medborgare efter alla visioner man fått ta till del under åren. Men visionärerna fortsätter oavbrutet att lobba för sina intressen utan en tanke på vilka följder det får för skattebetalarna och kommunens utveckling..

   



 
 
Ingen bild

Åke Olsson

6 oktober 2015 08:17

Insändarsignaturen "tomtar på loftet"borde förvissa sig om Vänersvik och Gamla Badhusets konsistens innan man uttalar vad dessa kan användas till.

 
Sven-Åke Runelid

Sven-Åke Runelid

6 oktober 2015 09:10

Bra Tommy. Du är verkligen energisk och lyckas ofta sätta tangenten på spiken. Vad vi kan göra är att skicka in medborgarförslag som kan ge politiker lite att tänka på både inom och utom den berömda boxen.
Ett kan vara att använda invandrare (praktiklön?)som är utbildade i vården med hjälp av Babel Fish. En hörsnäcka som översätter språk direkt så att de kan göra sig förstådda när de bäddar eller hjälper gamla med sina dagliga sysslor.
OCH varför skall kommentare få vara anonyma på en blogg. I en tidning som har tomtar på loftet må det finnas en anledning men inte på en blogg. Vad säger Bloggchefen?

http://Medborgarförslag

 
Ingen bild

Åke Olsson

6 oktober 2015 10:52

Ett råd till Bloggchefen.Har någon åsikter om en person,så bör du skriva under eget namn.I alla andra fall kan du skriva under signatur,om du känner att du inte officiellt vill stå för din åsikt.(En del åsikter förstår jag att man täcker med signatur.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards