Alla inlägg under september 2015

Av tommy norum - 28 september 2015 07:00




 

Här har vi ett typexempel på hur politiker ser på våra gemensamma tillgångar och  förvaltningen av dessa.

 Kanske ändå säger en del att vi inte  har inte begåvats med de smartaste företrädarna att förvalta våra  gemensamma tillgångar varken i politikerleden eller på tjänstemannasidan. Om det nu blir en byggnation av det första huset som om jag förstår rätt skall bli en enskild bostadsrättsförening där hyreskostnaderna och insatsen är baserat på , byggkostnaderna , inklusive tomtkostnad . Skall bli intressant och se vilka råmarkspriser som är satta som ett underlag för slutpriset av tomten. Här finns det nog skäl för kommunen och de köpare av lägenheterna att se upp  innan man går vidare så att det inte blir så att det blir andra som tar vinsterna på medborgarnas bekostnad i och med att man gav bort marken för ingenting


Vad blir det av Måkeberg ?. En vevision  som gjorde att våra politiker gav bort marken för noll och ingenting.

Var det den här presentationen som gjorde att kommunen gav bort marken för noll och ingenting.?


750 000 kr och ett åtagande att investera för lika mycket blir 0 kr för marken.


 

1000 m2 tomt i Sunnanå, Mellerud  2015 för 750 000 kr


Höganäs ca 1000 m2  runt 500 000 - 1 miljon

     

Måkeberg Tomt pris 0 kr


Beslutet  om  Måkeberg...... Kan tänka mig att ett enigt fullmäktige gav sin röst för etableringen. En satsning som många har haft synpunkter på, där priset som  satts med utgångspunkt från nyttan som kommunens politiker och tjänstemän tror kommer ut av byggnationen. Det är det som medborgarna mest reagerat över.


Det betyder att i fortsättningen kommer kommunens markpris regleras efter den nytta som man anser sig få av intressanta företagare och fastighetsägare som vill etablera sig i kommunen. eller ? Är inte det en konstigt politik att man så har så lösa boliner när man går till beslut vilka markpriser som skall gälla för kommunens mark i fortsättningen. 


Hur skall kommunen agera i fortsättningen när förtagare och fastighetsägare knackar på dörren ? Skall då våra  politiker och tjänstemän med magkänslan avgöra nyttan, och sätta markpriset efter detta. En intressant utveckling i kommunen i fortsättningen när det saknas ordentliga riktlinjer och  beslut hur markaffärer skall gå till för att skydda medborgarnas intresse.

Att realisera bort våra gemensamma tillgångar för noll och ingenting i utbyte mot några visioner som bara finns på pappret , visioner som blir mindre och mindre ju längre tiden går kan väl inte vara utgångspunkten för ordning och reda och på bästa sätt ta vara på medborgarnas intresse i den politik man för.

Hur skall vi kommunmedborgare få förtroende för dessa politiker som varit med och fört kommunen i den absoluta ekonomiska botten av Sveriges kommuner ? Politiker som fortfarande klänger sig fast i Stadshuset utan att förstå att de varit med och förstört kommunens ekonomi årtionden framåt med sina amatörmässiga visioner utan verklighetsförankring och en total saknad av sunt förnuft..


Av tommy norum - 27 september 2015 11:05


Tiotusen SvD -läsare har sagt sitt : förgätmigej är svenskans vaxkraste ord, det avslöjade SvD:s kulturchef Lisa Irenius på bokmässan i går . Författare Björn Runelid, som nominerat ordet , jublar. 



Förgätmigej  glöm mig inte


   Foto på blomma Förgätmigej Fotograf: Daniel Ryde

Alla håller inte med.

 

Av tommy norum - 27 september 2015 07:00


 

Tydligen är inte allianspartierna intresserade av att driva sin egen politik när man går med en sådan urdum överenskommelse med Socialdemokraterna att de skall få regera ostörda till nästa val. Medborgarna har mer och mer kommit till insikt att det finns bara ett oppositionsparti i Sverige och det är Sverigedemokraterna. Med DÖ överenskommelsen så driver man medborgarna till SD. En otroligt konstig politik om man i fortsättningen tänkt sig ha något politiskt inflytande i framtiden. Någon borde väl reagera av dessa politikerbroiler att fortsätter man på den inslagna vägen så finns det risk att småpartier som fp, KD och Centern i Alliansen kommer att försvinna från den politiska arenan fortare än man anar. Samma är det med V och MP på den andra skalan. När medborgaren upplever att ingen lyssnar på dem då kommer förr eller senare att reagera vilket kommer att bli en chockartad upplevelse för många politiska företrädare när man börjar inse att den politiska kartan förändras på grund av att man inte har förmågan att lyssna in medborgarnas krav på hur man vill att oppositionspolitik skall drivas.

”Allianspartierna borde stoppa vansinnet”

 Maja Suslin/TT/Marcus Ericsson/TT/Henrik Montgomery/TT/Janerik Henriksson/TT


”Min önskan är att DÖ faller på eget grepp, att alliansen tar sitt förnuft till fånga och börjar opponera på riktigt genom att även stödja sin ekonomiska politik fullt ut”, skriver Finn Bengtsson (M).

Budgeten
 
 
Riksdagsledamot Finn Bengtsson (M).
Finn BengtssonRiksdagsledamot (M)
 
läs hela inlägget genom att klicla på adressen
 
 
Av tommy norum - 24 september 2015 23:00

   

Vi har fått ett samhälle med livrädda byråkrater, myndigheter och politiker som inte törs ta tag i de samhällsproblem där det finns risk att bli anklagad för främlingsfientlighet. Heller blundar man men som i sin förlängning blir jus denna främlingsfientlighet där medborgarna i sin frustration , desperation till slut tar lagen i egna händer.
Vi har redan sett exempel på detta ute i samhället.


 

Här har vi ett fritidshus som EU emigranter tagit sig friheten i att bryta sig in och bo utan att ägarna får hjälp med att avhysa dem.


 

Efter att ha sett tv programmet Uppdrag granskning om EU emigranter så får man bilden av en samlig FRÄMST från Rumänien, Bullgarien många är romer som tar för sig i det Svenska samhället och där man gömmer sig bakom fattigdomsfasaden som gör att våra politiker, myndigheter har svår att ingripa med risk att bli kallade fascister, främlingsfientliga, nazister allas rätt till ett drägligt liv mm mm.


Det förekommer kriminalitet, man ockuperar annans egendom, man till och med bryter sig in i sommarstugor som sedan hyrs ut till emigranter  utan att myndigheterna vill agera för att avhysa dem.

Polisen bryr sig inte trots signaler från de boende runt de läger som växt upp vad som föregår. Först när ett TV team kommer till Högfors så visar sig polisen på platsen och kör med den vanliga visan det saknas resurser.

Att dagens razzia bland emigranterna gav till resultat att man upptäckte ett 20 tal bilar som används i trafiken som var oförsäkrade, oskattade och belagda med körförbud. Man hittade också stöldgods.


 Man kan ju undra hur man prioriterar sina resurser hos polisen ? .


Här köper svenskar och eu emigranter upp fallfärdiga hus billigt från kronofogden som sedan hyrs ut. Att man har rätt att vistas i Sverige i 3 månader det verkar inga myndigheter bry sig om varken i Högfors eller i Malmö som också Uppdrag granskning besökte. Man kan kanske förstå att i dessa hemländer de kommer ifrån har en negativ attityd till romer om man också där struntar i samhällsregler, man skräpar ner, man ockuperar privat mark utan att myndigheterna vill hjälpa till med avhysning.

I centrala Malmö så har ca 400 emigranter ockuperat ett privat markområde med en kåkstad där de sanitära spåren blivit bedrövliga. Man kastar sopor på marken trots att det finns container att lägga soporna i. Man gör sina naturbehov runt en närbelägen kyrkogård där man också förser sig med de vattenkannor som är till för gravskötsel.

Man utför sina sexuella drifter i omgivningen där spåren av utslängda kondomer runt lägret visar var man håller på. Man har satt upp toaletter men dessa används inte för det är ingen som vill städa dem. I mina ögon en samling romer som inte vill ta seden dit de kommer utan vill leva enligt sina egna regler i det land de har förmånen att få gästa

. Inte underligt att de blir kallade kackerlackor , ohyra och parasiter på nätet när vi ser hur de beter sig när de besöker vårt land .Och frågan är väl om inte det är våra politiker med myndigheter som skapar främlingsfientlighet i samhället med sin oförmåga att agera mot det som kom fram i TV programmet Uppdrag Granskning.





Se hela programmet genom att klicka på adressen

http://www.svtplay.se/video/3795399/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-5-1
      

Av tommy norum - 24 september 2015 07:00



SVD KULTUR



BERLINGS SÖNDAG






         

Av tommy norum - 24 september 2015 07:00


En 15 minuters koll en morgon på cykelkulturen I åmål gav det här resultatet. Bara att konstatera att det är ingen som bryr sig om hur cykeltrafiken på övergångsställen och trottoarer används. Polisen blundar, skolorna bryr sig inte och våra politiker är som vanligt helt ointresserade av problemet. 3 gånger på 3 år har jag i bloggen informerat om den cykelkultur som härskar i Åmål utan det minsta tecken på förändringar. Förr eller senare kommer det att inträffa en olycka. Hur reagerar våra politiker och polismyndigheter då ? För ingen kan väl påslå att man inte vet vad som försegår ute i trafiken.

 

 


   


                                 


klicka på bilderna för större storlek.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards