Alla inlägg under augusti 2015

Av tommy norum - 8 augusti 2015 07:00

  


Att ta lagen i egna händer skapar inget bra klimat mellan olika grupper som har olika syn på vilket samhälle man eftersträvar att skapa. Om man tror att man genom olagliga metoder stoppar SD:s framfart i opinionsmätningarna så har det visat sig under tid att man rejält är ute och cyklar. Ju mer massmedialt utrymme de får för sin politik ju större blir de.  Så det blir Ingen lätt uppgift man tar på sig i att försöka stoppa deras framfart. Nu har man i stort sett provat allt ,men ju mer negativa saker som skrivs om deras politik och hur en del medlemmarna missköter sig så ökar deras förtroende bland väljarna. De övriga riksdagspartierna är till och med beredda att lämna ifrån sig makten till det andra blocket för att hålla SD utanför. Man kan ju fråga sig var den politiska kompetensen tagit vägen med den strategin. Men förr eller senare så blir de övriga partierna tvingade att börja samarbeta i frågor där SD ligger nära i uppfattning för att politiken skall komma framåt. Jag tror inte att det Svenska folket på sikt finner sig i att det tredje största partiet lämnas utanför den demokratiska processen i riksdagen. Vi får väl se hur länge man står i mot det ökade trycket från befolkningen att släppa in SD i riksdagsarbetet på lika villkor som de övriga partierna. .



JK: SD-kampanjen inte tryckfrihetsbrott

 Pi Frisk/SvD/TT

Foto: Pi Frisk/SvD/TT

Sverigedemokraternas omdebatterade kampanj i Stockholms tunnelbanan utreds inte av Justitiekanslern. ”De anmälda uttalandena kan inte antas innefatta något som utgör tryckfrihetsbrott. Justitiekanslern inleder därför inte någon förundersökning”, skriver man i ett uttalande på sin hemsida.



http://www.svt.se/nyheter/inrikes/jk-sd-kampanjen-inte-tryckfrihetsbrott

Av tommy norum - 7 augusti 2015 07:00

När skall de övriga politiska partierna ta ställning i frågan om den är förenligt med den Svenska demokratin att man med olagliga medel försöker kväva opinionen i Sverige ?


  

Romson mot att SD-kampanj förstörs

 TT



Vice statsminister Åsa Romson (MP) menar att Sverigedemokraternas tunnelbanekampanj mot tiggeri är ”stötande”, men fördömer att kampanjen vandaliserats.


 Jag såg den här kampanjen som ett angrepp på den öppna stad som Stockholm är och som missriktad i förhållande till det som är allas vår vision, att tiggeriet på våra gator ska upphöra, säger Åsa Romson.

Kampanjen har väckt stora protester och affischerna har vandaliserats. Delar av kampanjen har stoppats av SL av säkerhetsskäl, eftersom flera personer klättrat upp och rivit ned annonserna från takbjälkarna.

Romson är emot vandalismen.

– Att riva ner affischer som sitter i tunnelbanan är olagligt. Det finns andra sätt att visa sitt missnöje, säger Åsa Romson.

Av tommy norum - 6 augusti 2015 07:00


Var är vår demokrati på väg när användandet av det fria ordet hotas av grupper som tar till våld och förstörelse för att stoppa information som inte ligger i linje med deras uppfattning.   

SD:s kampanj i tunnelbanan i Stockholm att förbjuda tiggeri anses av en klick vänstersympatisörer och annat löst folk att de står över de politiska beslut som klart framgår vår rätt att förmedla våra budskap på offentlig plats på de villkor som riksdagen bestämt och och de representanter för ägarna som upplåter platsen. Nu har det bestämts att politiska budskap skall få förekomma på platsen. Att det då finns grupper som vill sabotera våra demokratiska rättigheter att förmedla sitt budskap när det inte stämmer överens med de egna värderingarna, det rimmar dåligt om att värna om vår demokrati. Frågan är väl vilken är den största faran för demokratins fortlevnad ? Är det budskapet som förmedlas eller är det tillvägagångssättet att försöka stoppa det fria ordet med våld och förstörelse ?

Tryter argumenten så tar man till odemokratiska medel för att nå sitt syfte. 





  

”SD vill att det ska brinna och vi hjälper till”

 Bertil Ericson / TT

Foto: Bertil Ericson / TT

”Provokationer som tunnelbanekampanjen fungerar som tändvätska, SD vill att det ska brinna och vi hjälper till”, skriver Tor Löwkrantz.


klicka på adressen för att ta del av inlägget

http://www.svt.se/opinion/article3154552.svt

Av tommy norum - 5 augusti 2015 07:00


 

Så såg korsningen Norra långgatan - Västerlånggatan ut fram till 1980 talet


Så här ser det ut i dag 2015

Av tommy norum - 4 augusti 2015 20:13


Glädjebeskedet – kan bli 30 grader varmt i söder

Värmen kommer, meddelar SVT:s meteorolog.

Värmen kommer, meddelar SVT:s meteorolog. Foto: TT

Vädret det kommande dagarna blir varierat. Sol som varvas med regn- och åskskurar väntas över Sverige. Men framförallt kommer det att vara varmt. – Vi har varmt igen, säger Per Stenborg, SVT:s meteorolog.


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sol-och-varme-blandas-med-regn

Av tommy norum - 4 augusti 2015 11:56

Frågan är väl om inte Michael Karlsson som är ansvarig för att Regnbågsflaggan kom upp på stadshuset började få ångest på vad han ställt till med när han beordrade upp flaggan. Efter en massiv debatt på insändarsidorna där man har ifrågasatt hans förnuft har han nu bestämt att den gamla kommunflaggan fick ta över flaggstången tills den nya kommer på plats. De flesta i Åmål är nog för att kommunhuset skall prydas med kommunflaggan och Svenska flaggan vid flaggdagar. Vi får väl se om nu regnbågsflaggans vänner opponerar sig i insändarsidorna och framför sin sak att kommunhusets flaggstång skall i fortsättningen ha regnbågsflaggan som symbol för Åmål. Jag tror nog att den politiska ledningen i fortsättningen tänker sig för mer än en gång innan man förändrar flaggordningen på stadshuset.


    

En någon förskrämd syn visar den gamla kommunflaggan när den äntligen fick ta sin ordinarie plats på stadshuset


Av tommy norum - 4 augusti 2015 07:00


En bil som som väcker uppståndelse på Östra Storgatan i sä'ffle. En förstklassig automobil ägd av en engelsman .


       

Av tommy norum - 3 augusti 2015 07:00


SVD KULTUR



BERGLINS SÖNDAG



       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards