Alla inlägg under augusti 2015

Av tommy norum - 26 augusti 2015 07:00

 

Hålskogsgatan nu 2015
     


  
Så här såg det ut långt in på 1960 talet

Bryggeriet Viken  foto: Nils Gunnar Elfstedt  1960


Av tommy norum - 25 augusti 2015 10:15


Ingen tvekan om att Sverigedemokraterna börjar komma i kapp Moderaterna och Socialdemokraterna. För varje rubrik i massmedia om det som man dagligen får till sig och som har en samband med den misslyckade invandrarpolitiken så växer Sverigedemokraterna. De etablerade partierna vill inta ta till sig samhällsutvecklingen utan fortsätter att anklaga Sverigedemokraterna för främlingsfientlighet medan Sverige sakta men säkert går mot en situation där många påstår att utvecklingen som nu pågår kan bli en fara för vår demokrati.  Nu går det inte längre att prata om metodfel i mätningarna som man försökt gömma sig bakom som enda argument för det rådande opinionsläget.




TV4 Novus väljarbarometer augusti 2015: Sverigedemokraterna störst bland män

I TV4/Novus väljarbarometer för augusti slår Sverigedemokraterna nytt rekord samtidigt som Moderaterna och Socialdemokraterna backar.

M                         23,3 (-1,7)
FP                        5,2 (+0,3)
C                          6,7 (+0,3)
KD                       3,3 (-0,7)

S                           25,1 (-1,3)
V                          7,3 (+0,8)
MP                      6,7 (+0,7)

SD                        19,4 (+1,4)
FI                         2,1 (+0,3)
Övriga                0,9 (+0,1)

M+FP+C+KD   38,5 (-1,8)
S+V+MP           39,1 (+0,2)

Inga förändringar är statistiskt säkerställda jämfört med juni

Av tommy norum - 25 augusti 2015 07:00

  

 


  Kungliga Automobilklubbens paus vid Hotell Royal i Säffle 1908

En junidag 1908 kom inte mindre än fem bilar till köpingen .




 
   

Av tommy norum - 25 augusti 2015 07:00




Var är Svenska kyrkan på väg kan man fråga sig ?


När 5 domkyrkopräster i DN försöker göra tron till en världsreligion utan särskiljning på vilken gud man tror på. . Alla som tror hör dit enligt de 5 domkyrkoprästerna. Så om nu alla religioner är lika sannas så kan man fråga sig vad våra kristna präster håller på med när predikar i våra tomma kyrkor som om det är de kristna som äger sanningen.

Så nu har man börjat anpassa sig också inom kyrkan till den tafatta inställningen till samhällsutvecklingen där kyrkan blir någon samlingsplats för diverse religiösa andra yttringar. Ingen har rätt , ingen har fel och allt flyter på i en salig röra utan att man inte ens längre vågar stå upp för sin tro där man ser risker att konfronteras med andra trosbekännelser i Sverige som växt upp de senaste åren genom den stora invandringen. 


 Så det verkar som om ängsligheten i Svenska kyrkan tenderar att genom att likställa respekten för andras tro med förnekelse av den egna.


Frågan är väl om det inte har gått för långt i vår anpassning till de som kommer som gäster till vårt land som flyktingar att vi också skall anpassa den Svenska kyrkan efter deras trosbekännelse. Bra att konstatera att Svenska Kyrkan är lika rädda och förvirrade i sin roll som den svenska samhällsdebattens splittrade attityd mot fundamentalism . Rädslan för att uppfattas som förakt mot olikheter så lägger man sig platt på marken i sin ängslighet .

Så sluta att lämna den egna tron åt sidan i rädsla för att den egna tron skall stöta dem som har en annan. Det är inte bara i Kyrkan som det pågår en gradvis förändring av våra värderingar och kulturarv för att inte stöta sig med de som kommer som flyktingar till Sverige. 


I stort sett i alla samhällsfunktioner har man gradvis anpassat sig till invandrarnas attityd till hur samhället skall se ut och leva i med rädsla för att inte uppfattas som främlingsfientlig .

I

Av tommy norum - 24 augusti 2015 20:02

Är det inte just sådana här tendenser som de etablerade partierna vägrar ta till sig. Kommer det upp på agendan så är det främlingsfientlighet om någon påpekar situationen som nu råder. På tiden att man pratar klartext vad som försegår i våra förorter utan att man behöver anklagas att vara främlingsfientlig.    



Radikalisering i förorter drabbar kvinnor hårt

 SVT / TT

Foto: SVT / TT

Forskare varnar för att radikaliseringen i miljonprogramsförorter och en tilltagande islamofobi kan bli ett hot mot demokratin. Samtidigt visar en ny rapport på stora brister i kunskaperna om radikaliseringen. – Kvinnorna blir offren i miljöerna där fanatismen växer, säger Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.


SVT Nyheter har träffat Hashim Salad Elmi, ordförande vid Svensk-somaliska stödföreningen i Stor-Stockholm, som menar att radikaliseringen pågått länge i flera förorter i Stockholmsområdet. Han säger att utanförskapet många lever i är en del av förklaringen till att flera har kunnat fångas upp av rekryterare till extremistorganisationen IS, Islamiska staten.


– Radikaliseringen har pågått länge




klicka för att ta del av inlägget


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/radikalisering-i-fororter-drabbar-kvinnor-hart

Av tommy norum - 24 augusti 2015 07:00





Av tommy norum - 24 augusti 2015 07:00



       

Av tommy norum - 23 augusti 2015 08:32



Efter att  (YouGov) i veckan publicerade en ny opinionsmätning i samarbete med Metro, har diskussionen varit livlig. Vem som står som segrare i den debatten får väl valet 2018 avgöra






”Tveksamma undersökningar är en fara för demokratin”


”Den största faran för demokratin är att massmedia inte verkar förstå sin enorma påverkansmakt. Där publiceringar av metodmässigt tveksamma undersökningar med för sensationella resultat är ett tydligt tecken”, skriver Torbjörn Sjöström.

klicka för att ta del av inlägget

http://www.svt.se/opinion/article3197153.svt



”Öppna paneler mäter verkligheten”

 Skärmdump Metro

Foto: Skärmdump Metro

”Diskussionen är inte svart-vit när det gäller metodfrågor”, skriver Lars Gylling.


När diskussionen hettar till bli argumenten ofta mycket fyrkantiga och dåligt underbyggda.


klicka på adressen för att ta del av inlägget

http://www.svt.se/opinion/article3215236.svt



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards