Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015

Är Svenska kyrka på väg att avskaffa kristendomen ?

Av tommy norum - 25 augusti 2015 07:00




Var är Svenska kyrkan på väg kan man fråga sig ?


När 5 domkyrkopräster i DN försöker göra tron till en världsreligion utan särskiljning på vilken gud man tror på. . Alla som tror hör dit enligt de 5 domkyrkoprästerna. Så om nu alla religioner är lika sannas så kan man fråga sig vad våra kristna präster håller på med när predikar i våra tomma kyrkor som om det är de kristna som äger sanningen.

Så nu har man börjat anpassa sig också inom kyrkan till den tafatta inställningen till samhällsutvecklingen där kyrkan blir någon samlingsplats för diverse religiösa andra yttringar. Ingen har rätt , ingen har fel och allt flyter på i en salig röra utan att man inte ens längre vågar stå upp för sin tro där man ser risker att konfronteras med andra trosbekännelser i Sverige som växt upp de senaste åren genom den stora invandringen. 


 Så det verkar som om ängsligheten i Svenska kyrkan tenderar att genom att likställa respekten för andras tro med förnekelse av den egna.


Frågan är väl om det inte har gått för långt i vår anpassning till de som kommer som gäster till vårt land som flyktingar att vi också skall anpassa den Svenska kyrkan efter deras trosbekännelse. Bra att konstatera att Svenska Kyrkan är lika rädda och förvirrade i sin roll som den svenska samhällsdebattens splittrade attityd mot fundamentalism . Rädslan för att uppfattas som förakt mot olikheter så lägger man sig platt på marken i sin ängslighet .

Så sluta att lämna den egna tron åt sidan i rädsla för att den egna tron skall stöta dem som har en annan. Det är inte bara i Kyrkan som det pågår en gradvis förändring av våra värderingar och kulturarv för att inte stöta sig med de som kommer som flyktingar till Sverige. 


I stort sett i alla samhällsfunktioner har man gradvis anpassat sig till invandrarnas attityd till hur samhället skall se ut och leva i med rädsla för att inte uppfattas som främlingsfientlig .

I

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 augusti 2015 09:11

Om det står i texten att ett plus ett är två, så kan det ju lika gärna vara 43 - om vi nu ska tro de kristna prästerna.

Eftersom man "tolkar" en text kan den innehålla vad som helst utifrån vilken präst som tolkar texten. Det där att läsa innantill och tro det som faktiskt står i texten är tabu och stämplas som synd och liksom kommet från onda makter. Präster läser alltid mellan raderna medan människor med tankeförmåga läser det som står på raderna.

Kyrkan som sanningssägare är förbi för länge sen - om den nu någonsin har förmedlat någon sanning överhuvudtaget.

Bibeln är en bok som dom själva har plockat ihop (utifrån sina egna privata uppskrämda vanföreställningar i avsaknad av vetenskapliga fakta) genom att välja ut vissa skrifter som man kanoniserat medan man ratat andra. Därmed har man lämnat objektiviteten, vetenskapen och verkligheten och hamnat i ett ingenmansland där allt kan vara sant likaväl som ren lögn.

Kyrkorna gapar tomma i ett ekande kallt rum som ingen vill vara i annat än i uppskrämda situationer och/eller i förljugna förskönande syften. Och när gemenerna själva inte orienterat sig kan vilken gammal grangren peka åt vilket håll som helst, åt det håll man uppmanas att springa.

Prästernas famlande i sina skrudar, altarblommor, ritualer, val av dagar och år och hoprafsade påståenden sopar manegen för en mera målmedveten och påläst ideologi där ingen tvekan finns om vad som faktiskt står i deras "bibel" om vem man ska skära halsen av. Muslimer har mera kött på sina religiösa ben än de flatskrapade kristna prästskallar som falskeligen agerat resebyrå i två tusen år till en himmel Jesus inte lovade någon människa att få komma till.

Den dagen de kristna prästerna börjar läsa innantill och börjar tro på det som faktiskt står skulle man dämma upp mot både ondska, lögn och högfärd. Men då agendan deras varit, och tydligen även fortsättningsvis kommer att vara, en helt annan, kommer deras mörker aldrig att skingras. Vilsekomna famlande i sina egna fantasier irrar de vidare dragande alla som inte har en förankring i verkligheten med sig in i fördärv och ond bråd död.

Att inbilla sig att muslimer skulle vilja utnyttja det kristna kyrkorummet för sina böner är ju befängt. Redan i de kyrkorum som ordnats fram på sjukhusen har man ju fått rensa bort alla kristna symboler som t. ex korset för att en muslim skulle kunna lägga ut sin bönematta där för att förrätta sin bön till sin gud.

Nä, eftersom prästerna tappat sin trovärdighet och "solen" faktiskt går upp på ställen de inte förutspått, gapar kyrkorummet tomt. Då behöver de andra marknader för sin överlevnad. Så deras sista halmstrå är väl då att lyckas lansera en världsreligion där alla gudar kan samlas i samma himmel och tillbedjas i samma "heliga" rum av samtliga ditlurade.

Men de pålästa verklighetsförankrade tänkande människorna kommer de aldrig åt att fördärva.


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

27 augusti 2015 14:27

Att attackera kyrkor och kristna hem är ett effektivt sätt att driva bort de kristna.

Läs hela World Watch Violence List:
https://www.open-doors.se/nyheter/2014/maj/3127592/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards