Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015

Surt sa räven om de två nya opinionsmätningarna där SD växer så det knakar.

Av tommy norum - 21 augusti 2015 07:00

 Kommentarerna från partierna brukar normalt följa en regelbok som ungefär så här . Om partiet går framåt- ta hem segern och slå fast att ni känner ett ökat stöd. Om partiet backar- ifrågasätt mätningens trovärdighet eller ett förnumstigt - den enda verkliga opinionsmätningen är den före valet. När vi ser kommentarerna av resultaten så kan vi konstatera att uttalandena följer regelboken. 


Två opinionsmätningar som visar  samma tendens , nämligen att Sverigedemokraterna växer så det knakar.Det är inte första gången ett opinionsinstitut får ett sådant resultat.


– Jag är inte alls förvånad. Det gjordes en norsk undersökning för bara några veckor sedan och den visade ungefär samma resultat som yougovs.  säger Li Bennich-Björkman, statsvetare vid Uppsala universitet, till Expressen .

Yougov som publiceras i Metro


Sverigedemokraterna är för första gången i en opinionsundersökning Sveriges största parti. I mätningen från Yougov som publiceras i Metro får SD 25,2 procent, medan S får 23,4 och M 21,0 procent.

"Det är helt otroligt", säger SD:s partisekreterare Richard Jom


Aftonbladet/Sverige

Sverigedemokraterna når en toppnotering och är nu största parti bland manliga väljare, visar en ny mätning från Aftonbladet/Sverige tycker.

Samtidigt backar Moderaterna och Socialdemokraterna kraftigt.

– Folk är frågande till hur flykting- och invandringsfrågan ska hanteras, säger Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker.


Väljarbarometer augusti 2015
 
Opinionsmätningen från Aftonbladet/Sverige tycker är den första sedan i juni, då Sverigedemokraterna nådde en ny toppnotering. Trenden har fortsatt under sommaren. I den nya mätningen går SD kraftigt framåt och landar på 20,8 procent. Ökningen med 2,9 procentenheter innebär att man nästan är ikapp Moderaternasom dock fortfarande är Sveriges näst största parti.

Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker, säger att tidigare trender kring SD har förstärkts, bland annat det starka stödet hos manliga väljare.

– De är nu största parti bland män. Vi ser att SD framför allt tar väljare från Moderaterna och Kristdemokraterna men även en del från Socialdemokraterna. Vi ser också att de är näst största parti utanför storstadsregionerna. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 20 feb 19:07

  Peter Wolodarski tycker inte om att bli bemött på samma sätt som han bemöter andra.     Tinos inlägg talar väl sitt tydliga språk att de som vill framstå som seriösa journalisterna som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med ...

Av tommy norum - Onsdag 14 feb 07:00


  "Läget är jävligt allvarligt.” Orden är vår egen Baghdad Bob Jerzy Sarneckis, och han syftar på det ökande dödliga våldet och skjutandet i Sverige. Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet, är inte kän...

Av tommy norum - Tisdag 13 feb 07:00

  Åmåls relativa välstånd grundade sig på trähandel, sjöfrakter vid Byälven och i viss mån järnhantering ända fram till 1760 talet. 1777 ödelades de förnämsta bostadskvarteren öster om ån , vilket sammanlagt var ca en tredjedel staden befolkning bo...

Av tommy norum - Fredag 9 feb 07:00

  Åmåls stadssigill från 1643.   Redan på 1200 talet har det visat sig att vid Åmåls åns mynning varit en viktig handelsplats kallad Åmula  backe . Områdets betydelse framgår av den kyrka som uppfördes vid åmynningen troligtvis redan på 1200 t...

Av tommy norum - Onsdag 7 feb 07:00


  Det är den ökade temperaturen som ökar koldioxidhalten i atmosfären inte koldioxiden som ökar temperaturen. Med andra ord: först ändras temperaturen och sedan så anpassar sig mängden koldioxid efter detta. Temperaturen leder vägen och inte tvärto...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se