Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015

Surt sa räven om de två nya opinionsmätningarna där SD växer så det knakar.

Av tommy norum - 21 augusti 2015 07:00

 Kommentarerna från partierna brukar normalt följa en regelbok som ungefär så här . Om partiet går framåt- ta hem segern och slå fast att ni känner ett ökat stöd. Om partiet backar- ifrågasätt mätningens trovärdighet eller ett förnumstigt - den enda verkliga opinionsmätningen är den före valet. När vi ser kommentarerna av resultaten så kan vi konstatera att uttalandena följer regelboken. 


Två opinionsmätningar som visar  samma tendens , nämligen att Sverigedemokraterna växer så det knakar.Det är inte första gången ett opinionsinstitut får ett sådant resultat.


– Jag är inte alls förvånad. Det gjordes en norsk undersökning för bara några veckor sedan och den visade ungefär samma resultat som yougovs.  säger Li Bennich-Björkman, statsvetare vid Uppsala universitet, till Expressen .

Yougov som publiceras i Metro


Sverigedemokraterna är för första gången i en opinionsundersökning Sveriges största parti. I mätningen från Yougov som publiceras i Metro får SD 25,2 procent, medan S får 23,4 och M 21,0 procent.

"Det är helt otroligt", säger SD:s partisekreterare Richard Jom


Aftonbladet/Sverige

Sverigedemokraterna når en toppnotering och är nu största parti bland manliga väljare, visar en ny mätning från Aftonbladet/Sverige tycker.

Samtidigt backar Moderaterna och Socialdemokraterna kraftigt.

– Folk är frågande till hur flykting- och invandringsfrågan ska hanteras, säger Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker.


Väljarbarometer augusti 2015
 
Opinionsmätningen från Aftonbladet/Sverige tycker är den första sedan i juni, då Sverigedemokraterna nådde en ny toppnotering. Trenden har fortsatt under sommaren. I den nya mätningen går SD kraftigt framåt och landar på 20,8 procent. Ökningen med 2,9 procentenheter innebär att man nästan är ikapp Moderaternasom dock fortfarande är Sveriges näst största parti.

Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker, säger att tidigare trender kring SD har förstärkts, bland annat det starka stödet hos manliga väljare.

– De är nu största parti bland män. Vi ser att SD framför allt tar väljare från Moderaterna och Kristdemokraterna men även en del från Socialdemokraterna. Vi ser också att de är näst största parti utanför storstadsregionerna. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 20 nov 06:45

Björklund: Vi har misslyckats med invandringen, vi har misslyckats med integrationen , vi har misslyckas med att få bättre skolresultat, vi har misslyckas att stävja brottsligheten, vi har varit med att skapa utanförskap med vår politik, vi har skapa...

Av tommy norum - Söndag 19 nov 07:00

Det där med rätt värdegrund är en svår tolkning för Socialdemokraterna. Urban Ahlin (s) utnämndes till Riksdagens talman efter att han blivit anklagad för sextrakasserier vid flera tillfällen.  Vad betyder egentligen rätt värdegrund för So...

Av tommy norum - Torsdag 16 nov 11:33


En rejäl käftsmäll för Liberalerna skriver Lena Mellin i Aftonbladet om deras fall i den senaste opinionsmätningen där partiet nu hamnar under 4% spärren. Liberalernas kärnväljare verkar tröttna på Jan Björklund och hoppar över till Moderaterna oc...

Av tommy norum - Tisdag 14 nov 11:59

Nu får våra kommunpolitiker börja vakna upp runt om i landet och inte i stort sett gå med på allt för att regeringen skall ha chans att lappa ihop Sverige med sviterna efter den naiva flyktingpolitiken som bedrivits de senaste åren. Här har våra r...

Av tommy norum - Måndag 13 nov 13:45


Göte Wilhemsson besöker Åmål för en konsert i veckan         Här har vi brudparet  Lilly- Åke  Wilhelmsson 1956.   Här ett besök i Åmål 1957     ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se