Direktlänk till inlägg 21 augusti 2015

Surt sa räven om de två nya opinionsmätningarna där SD växer så det knakar.

Av tommy norum - 21 augusti 2015 07:00

 Kommentarerna från partierna brukar normalt följa en regelbok som ungefär så här . Om partiet går framåt- ta hem segern och slå fast att ni känner ett ökat stöd. Om partiet backar- ifrågasätt mätningens trovärdighet eller ett förnumstigt - den enda verkliga opinionsmätningen är den före valet. När vi ser kommentarerna av resultaten så kan vi konstatera att uttalandena följer regelboken. 


Två opinionsmätningar som visar  samma tendens , nämligen att Sverigedemokraterna växer så det knakar.Det är inte första gången ett opinionsinstitut får ett sådant resultat.


– Jag är inte alls förvånad. Det gjordes en norsk undersökning för bara några veckor sedan och den visade ungefär samma resultat som yougovs.  säger Li Bennich-Björkman, statsvetare vid Uppsala universitet, till Expressen .

Yougov som publiceras i Metro


Sverigedemokraterna är för första gången i en opinionsundersökning Sveriges största parti. I mätningen från Yougov som publiceras i Metro får SD 25,2 procent, medan S får 23,4 och M 21,0 procent.

"Det är helt otroligt", säger SD:s partisekreterare Richard Jom


Aftonbladet/Sverige

Sverigedemokraterna når en toppnotering och är nu största parti bland manliga väljare, visar en ny mätning från Aftonbladet/Sverige tycker.

Samtidigt backar Moderaterna och Socialdemokraterna kraftigt.

– Folk är frågande till hur flykting- och invandringsfrågan ska hanteras, säger Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker.


Väljarbarometer augusti 2015
 
Opinionsmätningen från Aftonbladet/Sverige tycker är den första sedan i juni, då Sverigedemokraterna nådde en ny toppnotering. Trenden har fortsatt under sommaren. I den nya mätningen går SD kraftigt framåt och landar på 20,8 procent. Ökningen med 2,9 procentenheter innebär att man nästan är ikapp Moderaternasom dock fortfarande är Sveriges näst största parti.

Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker, säger att tidigare trender kring SD har förstärkts, bland annat det starka stödet hos manliga väljare.

– De är nu största parti bland män. Vi ser att SD framför allt tar väljare från Moderaterna och Kristdemokraterna men även en del från Socialdemokraterna. Vi ser också att de är näst största parti utanför storstadsregionerna. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Fredag 22 sept 07:00

Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)   En färja passerar ett fraktfartyg vid Göteborgs hamn 19152 I förgrunden en bogserbåt och ett fraktfartyg. I bakrunden syns silhuetten av Masthuggsbebyggelsen Göt...

Av tommy norum - Torsdag 21 sept 07:00


   Det här inlägget var med i bloggen för  4 år sedan. Vad har hänt sedan dess?   Måkebergsprojektet gör en nystart likaså på Höganäs. Fastighetsägarna är fortfarande ointresserade att göra sina affärslokaler anpassade till rörelsehindrade. Po...

Av tommy norum - Onsdag 20 sept 07:00

 Kanske dags att tvinga våra politiker att lyssna genom att hota att starta ett pensionärsparti för att få gehör för pensionärernas krav. En stor väljargrupp på nästan 2 miljoner borde väl få våra politiker att vakna.      Hur länge till sk...

Av tommy norum - Tisdag 19 sept 07:00

Det här skrevs för 8 år sedan i bloggen. Det var en gång en liten kommun där arbetslösheten var väldigt hög. Kommunens skatt var en av de högsta i landet. Politiker och tjänstemän lade sina kloka huvuden ihop för att lösa problemen. Vi måste ...

Av tommy norum - Måndag 18 sept 07:00

  Har vi borgerliga väljare fått en samling politiker på halsen som sitter i riksdagen för sin egen skull och struntar i att de är valda i sitt uppdrag att föra fram en borgerlig politik ?     En politik i motsatts den socialistiska som n...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se