Alla inlägg under juli 2015

Av tommy norum - 3 juli 2015 07:00

  

Detta inlägget var infört i bloggen 2010 . Nu 5 år efteråt kan vi konstatera att man kanske får ihop sina tjugo förhandsbokningar för en lägenhet så att projektet kan påbörjas. med ett hus.  Fråga är väl om inte våra naiva politiker som svalde presentationen med hull och hår och skänkte bort hela Måkerbergsområdet till för noll och ingenting har uppträtt lite naivt med våra gemensamma tillgångar.. Varit lite trögt att få intresserade att nappa med ett pris på över 2 miljoner för en lägenhet och en hyra på ca 6-7000 kr / månad i lilla Åmål. Vi får väl se om man lyckas komma i närheten av de versioner man presenterad för våra politiker . Onekligen ett lyckad koncept för att få tillgång till attraktiv mark i centrum till noll och ingenting. Vi skattebetalare får val hoppas att versionerna blir sanna så att även kommunen får den spark mot en expansion som man hoppas på genom att erbjuda attraktiva bostäder i kommunen. Men med en av Sveriges högsta kommunalskatt så kanske det blir svårt att locka hit nya medborgare att flytta till Åmål.



Det var det här konceptet som våra politiker svalde med hull och hår



Har tagit del av Måkebergsförslagen ett steg i framtiden som är arbetsnamnet på

de fantasieggande förslagen som presenteras med hjälp av data på ett imponerade

sätt. Om det finns någon realism i dessa förslag utan att kommuninnevånarna skall bidra med skattemedel återstår att se. Det kulturhus som är inritat i förslagen tyder väl på en otydlig distans till verkligheten i dessa spartider. Drömma kan man ju det kostar inget. 


             

  

        

Det man som före detta fastighetsförvaltare förundras över är att de som ritar hus inte tar åt sig de problem som platta tak ställer till med i detta klimat som förekommer i Sverige. De synpunkter som allmänheten på gula smålappar skrivits ner och fäst på dörren till visningsrummet var till större del negativa till förslagen.

Går någon av förslagen igenom utan att kommuninnevånarna behöver vara med och finansiera med sina skatter så är väl det bara att gratulera oss som bor i Åmål.

Av tommy norum - 2 juli 2015 07:00






Mellanbrogatna från gatan och gården  1950 talet. 

1926 foto Birger Hultgren 

foto från hamnen årtal okännt.

Kallbadhuset som revs på 1930 talet, placerat utanför där nu Seaside finns  Foto: Bohlin

Fisketorget , fiskaren Albert i Mellanbroten i Kilane: foto Olle Englund 1950 talet

Åmål Torggatan runt 1900.

Örnäs från Kungsberget runt 1900

Av tommy norum - 1 juli 2015 07:00



Av tommy norum - 1 juli 2015 07:00


När skall våra svenska politiker börja gå i samma takt som svenska folket i sitt sätt att se på den invandrarpolitik som förs. Trots intensiv propaganda från både massmedia, de etablerade politikerna i alla partierna utom Sverigedemokraterna så förflyttas sakta men säkert opinionen bland Svenska folket för en reglering av invandrartakten.

Trots dagliga rubriker om oroligheter, så vägrar politikerna se verkligheten med ökad kriminalitet, dödsskjutningar, gängbildningar, sjunkande skolresultat en utveckling som har ett direkt samband med en misslyckad integrationen.


 Vi tar emot mer invandrare än vi är kapabla att integrera.


Det vi nu ser så tydliga spår ute i samhället på men som våra politiker i de etablerade partierna vägrar inse. Så den strutsmentalitet som präglat både politiker och massmedia men som större delen av svenska folket nu börjar vakna upp och börjar se den verklighet som strutspolitiken har lett till och som så tydligt nu gör avtryck i opinionsundersökningarna .

Nu går det inte längre att gömma sig bakom valresultatet genom att påstå att 85 % av Svenska folket står bakom den förda invandrarpolitiken när det så klart visar motsatsen i opinionsmätningarna där 65% är missnöjda och hela 40% är mycket missnöjda.

Välkommen till verkligheten politiker och media.

tn


Stort missnöje över invandringspolitiken


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/stort-missnoje-over-invandringspolitiken



Missnöjet över invandringspolitiken eskalerar

Svenska folket är mycket kritiskt till hur frågan om invandring han-teras och enligt en ny Sifoundersökning är 65 procent missnöjda och hela 4 av 10 är mycket missnöjda.

- En del anser att integrationen inte fungerar och invandringen i sig där en del tycker att den borde minska, säger Toivo Sjörén, prognos-chef vid TNS Sifo.

Trycket på politikerna att samarbeta med Sverigedemokraterna (SD) ökar i alla fall bland svenska folket.


I dag vill 51 procent att partierna ska göra det i frågor där man tycker lika.

 
- Varje gång vi har mätt under våren så har det blivit en mer positiv inställning till att samarbeta med SD och det gäller framför allt inom Alliansen där två tredjedelar tycker att man ska samarbeta mer, säger Sjörén.
 
Anhöriginvandringen är den största gruppen och de så kallade en-samkommande flyktingbarnen kommer i år att uppgå till över 10 000, med råge flest i EU.

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards