Alla inlägg under juni 2015

Av tommy norum - 25 juni 2015 07:00

 

Våra sommarjobbare har tydligen fått i uppgift att hålla de privata fastighetsägarna gångbanor fria från ogräs i centrum . Räcker det inte med att kommunen är med och finnansierar snöröjningen vintertid . Ett tiotal sommarjobbare tas i anspråk att med delvis skattefinnansierad arbetskraft hålla gångbanorna fria från ogräs åt de privata fastighetsägarna i  centrum . Nog borde det finnas betydligt viktigare sysselsätning för våra sommarjobbare. Det är banne mig fastighetsägarnas skylldighet att hålla sina gångbanor rensade från både från snö och ogräs utan att behöva blanda in våra skatter i deras åtagande. Men som vanligt är det väl naiva politiker som tror sig använda våra skatter på ett förnuftigt sätt. Skärpning politiker. 


   

Många som frågar sig hur upphandlingen av fisketorgets byggnation gått till. Både amatörer och proffs ifrågasätter när man ser vilken takt byggnationen utförs i om det är på löpande eller om det finns offerter som styr kostnaden på bygget. Skall bli intresssant att ta del av kostnaden på investeringen när den är färdig utan tvekan blir det en dyr investering för oss skattebetalare med tanke på den tid som bygget tagit.     

  

ANNONS
Av tommy norum - 25 juni 2015 07:00Den gamla Strömsbron som revs 1957 
Harris Gramén försåg Säffleborna på sin tid  med tidningar och böcker i sin tidningskiosk på Stortorget. foto 1950 eller tidigare.I Viktoriska huset 1951 Säffles första snabbköp ,AK Snabbköp


Börjesson och Larssons järnhandel på 1950 talet

Korsningen Västra Storgatan-Billerudsgatan med Reinholds Nilssons Speceriaffär . Revs 1958 .
ANNONS
Av tommy norum - 24 juni 2015 07:00
365 sätt att slösa med dina skattepengar som Martin Borg har sammanställt i bokform borde var och en läsa.

Åmåls politiker ligger verkligen inte på latsidan för att bidra till hur man slösar med våra skatter. Stadsotellet, Najadfabriken , Hamnterminalen, Örnäs camping, Höghedens slalombacke, och ett dussintal andra investeringar som man gått till fullmäktige med orealistiska förväntningar vad det skall få för gynsamma verkningar för kommunens expansion. 

100-tals miljoner har man slösat bort för ingenting.

Gustav Möller, socialdemokrat sa en gång att varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. Med den utgångspunkten så kan vi konstatera att vårt fullmäktige består till stor del av en massa tjuvar som spenderar andras pengar utan en susning vilket resultat som kommer ut av besluten .

Vi kan konstatera att tjuveriet fortsätter i och med köpet av Seaside .

 Först så lägger man in 8 miljoner som ett aktietillskott i Åkab av våra skattepengar. Sedan så hyr man tillbaka fastigheten för 800 000 kr/år, också med våra skattepengar. Sedan skall man i sin tur hyra ut restaurangdelen för 200 000 kr till någon som är intresserad . Sedan skall man investera i en ombyggnad som ingen vet till vad och hur lokalerna skall användas.

Prata om tjuveri på högsta nivå av våra skattemedel.

Det är väl bara att konstatera att vi har blivit begåvade med det B-lag eller som en fullmäktigeledamot i ett av våra större parti  uttryckte det, ett C-lag som totalt missat vad förtroendeuppdraget man fått av väljarna går ut på. Men vi har oss själva att skylla när vi inte lyckas få mer kompetent folk att ställa upp på politiksa uppdrag. Man kan ju hoppas med den prioriteringen hur våra skatter skall förvaltas ingen av våra  politiker antyder, när skola vård och omsorg begär mer pengar för att tillfredställa kärnområdena,  tyvärr så saknas det pengar för att ni skall få det ni begär för att verksamheten skall fungera. Så den lovade skattesänkningen som Socialdemokraterna gick till val på för att återställa skatteatsen till den förra det blev i stället rondeller, köp av Seaside . Frågan är väl om det var detta medborgarna räknade med att den senaste skattehöjningen skulle gå till. 

Vi kan också konstatera att Laila Andren (s) och Anne Sörqvist (c) varit i Kina på skattebetalarnas bekostnad  besökt en av våra vänorter . Frågan man ställer sig om inte också detta är en form av tjuveri som mer är till att tillfredställa sin egen reselystnad än att komma medborgarna till del. De som fick ta del av reseupplevelsen var fullmäktige, men vi andra då, vad får vi ut av ett sådant besök ?  


ps. Hur politiskt korrekt är det att ha vänort i en av världens hårdaste diktaturer där representanterna för vänorten är diktaturens förlängda arm som med alla medel försöker kuva befolkningen med odemokratiska medel ?

Av tommy norum - 22 juni 2015 07:00
SVD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG
       

Av tommy norum - 22 juni 2015 07:00 

klicka på bilderna för större format


                               

Av tommy norum - 21 juni 2015 07:00

Med utgångspunkt från resultatet från det Danska valet och de opinionsmätningar som duggar tätt där alla har en gemensam nämnare att Sverigedemokraterna ökar utan avmattning i alla mätningarna. Att hela tiden hänvisa till det senaste  Svenska valresultatet där man tror sig ha 85% av svenska folket med sig i den förda invandrarpolitiken och att det Sverigedemokraterna står för inte har någon substans i verkligheten hos större delen av väljarna.


Med det synsättet så idiotförklarar man sin egen politiska kompetens med ett synsätt som skvallar om att man totalt har avskärmat sig från verkligheten ute bland medborgarna

År väl bara en tidsfråga när de svenska väljarna slutar och ta till sig all skrämselpropaganda som massmedia och politikerna försöker skrämmas med för att inte rösta på Sverigedemokraterna.  Vi får väl se om inte Sveriges väljare till slut hamnar där Danskarna nu befinner sig när det gäller hur man ser på hur invandrarpolitiken  i framtidenskall se ut.
tn
Trippelrekord för SD – 22,1 hos Sentio18 juni 2015 kommer bli en dag sverigedemokrater sent lär glömma. I inte mindre än tre olika opinionsmätningar slår partiet nytt rekord. I två av mätningarna passerar partiet även 20 procent i väljarstöd.


Under morgonen presenterade både Novus och YouGov opinionsmätningar där Sverigedemokraterna fick 18 respektive 20,1 procent. I båda fallen är det nytt rekord för partiet. Idag presenterade även norska Sentio sin senaste opinionsmätning.

SD går fram 2,7 procent ifrån den senaste mätningen och når ett resultat på 22,1 procent. Det högsta resultatet någonsin i en opinionsmätning och bara 1,7 procent ifrån Moderaterna (23,8) och 1,8 ifrån Socialdemokraterna (23,9). SD är även tio gånger större än Kristdemokraterna (2,1). 

                                                M 
     FP      C         KD        S      V      MP      SD     FI       Ö
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se