Direktlänk till inlägg 26 juni 2015

Vore på tiden att man prioriterar våra kärnområden i debatten.

Av tommy norum - 26 juni 2015 07:00Varför är det så tyst på kommunhuset i Åmål ?  Det skrivs både i bloggar och i insändare men våra politiker föredrar att inte föra någon kommunikation via media till medborgarna .

Varför kan man fråga sig ?


Nog ingår väl det i det förtroendeuppdrag man fått att man kommunicerar med väljarna ?  Att låsa in sig i kommunalhuset utan att ha den minsta dialog med medborgarna utan in stället försöker man lägga locket på om ifrågorna blir för besvärande .

Är det den demokratin man strävar efter att bara göra sig tillgängliga i media när det är valtider ?  Sedan sluter man likt en mussla allt informationsutbyte med medborgarna. 


 

Man ställer  gärna upp  på fotografering när man tagit ett beslut .


Men om någon ifrågasätter besluten då blir det dödstyst bland de ansvariga politikerna där man tydligen anser att får fullmäktige  informationen så kan man strunta i vad medborgarna tycker i frågorna.  Nog skulle man önska lite mer diskussion runt besluten när medborgarna har synpunkter som går utöver det politikerna i vårt fullmäktige lyckas åstakomma  i debatten.  Svagt att gömma sig på kammaren när frågorna blir för besvärande och när man inser att argumenten inte riktigt räcker till i sitt försvar  det man beslutat om.  


 Dagens insändare i Synpunkt med rubriken - Ta bättre vara på Vänern  - av Lisbeth Vestlund FP kanske ändå ger en fingervisning om kvalitén på våra politiker och vilka intressen de föredrar för att föra fram i sitt förtroendeuppdrag

 

När får vi konkreta idéer på hur framtiden skola skall se ut eller  hur vi skall vi få omsorgen att fungera  med en allt fler äldre att ta hand om, hur skall man lyckas att intrigera våra nyanlända flyktingar så de får en ordentlig chans att komma in i det Svenska samhället. VI har massor av politiska utmaningar för att få samhället att fungera . 

Men var finns de politiska debattörerna i de frågor som är de viktiga i framtiden. Sluta lägg krut på det oväsentliga i det stora hela och  ägna er istället åt kärnområdena .


DET ÄR DET SOM ÄR ER HUVUDUPPGIFT I ERT FÖRTROENDEUPPDRAG. 


Allt för ofta  får man intrycket  att våra politiker och tjänstemän ser som sitt uppdrag att i första hand förse medborgarna med upplevelser där man skall roa sig men där man i alla fall i informationsflödet har en förmåga att glömma och informera om hur man tänker sig framtiden för våra kärnområden skola vård och omsorg. 


  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke Olsson

26 juni 2015 09:48

Saknar också våra förtroendevalda i debatten.Allt som delges via bloggar och övrig media är sant,så länge det står utan dementi eller motsvar.Har försökt ett antal gånger,men valet har varit tystnad.Ett vägval som känns helt fel för att skapa förtroende till våra folkvalda!!!.Därför väljer jag att vara fri debattör istället för politiskt bakbunden.

 
Ingen bild

upprörd medborgare

28 juni 2015 13:10

Vem fan har hängt upp bögflaggan utanför statshuset?!!

 
Ingen bild

?

28 juni 2015 18:02

Åh fan, har vi fått en stat här?

 
Ingen bild

Åke Olsson

28 juni 2015 19:42

En fråga till alla politiskt förtroendevalda.Hur lyder policyn för bidrag till idrottsföreningar.Vem får och vem får inte?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Av tommy norum - Lördag 4 maj 16:23

        Malmö. Hotel Savoy.   Malmö. Rådhuset.   Malmö. Järnvägsstationen   Malmö. Regementsgatan   Malmö. Kanalparti med Slottsmö...   Malmö. Hamnen.    Malmö. Inre hamnen.   Malmö. Savoy Hôtel och ...

Av tommy norum - Lördag 4 maj 15:32

  Nationalmuseét i bakgrunden     Grand Hotell   Norsfiskare på strömmen.   Konsärhuset   KUNGLIGA OPERAN,   Stockholm Fredhäll   Vanadisbadet   Djurgårdsbrunnsviken.   Nybroplan   Nybroviken med N...

Av tommy norum - Torsdag 2 maj 17:26

    Isbjörnarna , elefanten Bambi, Soliden mm.                      ...

Av tommy norum - Tisdag 16 april 18:01

  Statens Jernvägsstation. Göteb...   Lillo Bommens hamn Göteborg.   Grönsakstorget. Göteborg.   Göteborg. Sjömanshemmet   Göteborg. Storgatan.   Göteborg. Drott i Hamnen   Göteborg. Linnégatan.   Göteborg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se