Direktlänk till inlägg 31 mars 2015

Fredrik Skavlan har ändrat inriktning på programmet verkar det som.

Av tommy norum - 31 mars 2015 07:00

 

 

 

Vi kan ju hoppas att Skavlan i fortsättningen också skärskådar våra politiker i alla partier vid utfrågningarna där misstag och löften de lovar inför väljarna före valen som de sedan bryter utan den minsta tendens att bry sig .


Socialdemokraterna är väl ett sådant bluffparti som går in i valrörelsen och lovar saker men som de med hänvisning till sin samarbetspartir visar att de löftena var inget att lita på.


Höjd bensinskatt, och rotavdraget var väl löften som man i valrörelsen lovade inte göra förändringar i.

Vi får väl hoppas att Skavlan också grillar de övriga politiska partiernas representanter så att inte tittarna får för sig att det är redaktionen och Skavlans egen politiska uppfattning som avgör hur de medverkande skall grillas inför tittarna.


Kanske borde man läsa sig av det som hänt tidigare när journalister på alla sätt försöker smutskasta och där framförallt Sverigedemokraterna har varit ansatta en längre tid men som man kan se bara förstärker förtroendet till partiet hos medborgarna till journalisternas förtvivlan, där nu Sverigedemokraterna med råge intar  tredje platsen med sina 15% i de senaste opinionsmätningen.

Så fortsätt gärna med den inriktningen på frågorna när Skavlan på alla sätt försöker sätta dit utfrågningsoffren  på saker de har ställt till med i det politiska livet. Det man kan säga att många tittare nu börjat uppfattat att en ny Skavlan är på väg där de politiska partiernas representanter blir grillade utifrån vad de lovat och vad de gjort. Kan bli en nytändning för ett program som redan är bra att bli ännu bättre och intressant för många tittare.

Vi får väl se om det bara var en engångsföreteelse i utfrågningen av Jimmie Åkesson Sverigedemokraterna, eller om redaktionen med Skavlan har ändrat inriktningen på programmet så att det gäller alla partirepresentanter i fortsättningen att få stå till svars vad de gjort, vad de lovat och att också att få stå till svars för vad medlemmarna ute i landet ställer till med i det politiska arbeten.  

tn


 

Tittarstorm efter Skavlanintervju.


Fredrik Skavlans intervju med SD:s partiledare Jimmie Åkesson har väckt massor av tittarreaktioner både i Sverige och i Norge. Många tycker att Åkesson grillades för hårt.

- Vi har fått ungefär 800 inlägg till Tittarservice, därutöver har vi också blivit taggade i sociala medier. Det är mer än vad vi brukar få efter andra program, säger Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT.

Sedan i fredags har omkring 300 anmälningar kommit in till Granskningsnämnden.

- Det är ett av de största antalen efter ett program, säger Peter Schierbeck, enhetschef på Myndigheten för Radio och TV till SVT.


klicka för att ta del av inlägget

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/tittarstorm-efter-skavlanintervju/ar-AAaagnV

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

31 mars 2015 23:19

Att förvänta sig något vettigt av en som Skavland är nog inte möjligt. Hela hans program, upplägg, och hela det skrået överhuvudtaget, luktar bara populism. Han intervjuar ju bara s.k "kändisar". På det viset blir han själv en kändis, liksom.

Och skulle han gå på djupet i någon sakfråga och dessutom börja agera i rättvisans namn och därmed fråga ut ALLA politiker om deras skrävlande blir Skravlan till slut en skrävlare själv - och det var ju nu tydligen inte syftet med hans agerande. Han vill tydligen framstå i en annan dager. Därför, misstänker jag, kommer han att nöja sig med att ha agerat mot SD. För det verkar vara bara SD som är bytet för dagen, bytet som alla kan jaga och hata utan att varken bli åthutade eller tillrättavisade av varken moralens väktare eller diskrimineringsombudsmannen.

Som jag ser det så är han bara ute efter att sjunga med i mobbningskören som endast sjunger den aktuella, och mot för dagen allmänt vedertagna lovliga byte. Ungefär som jakthunden som skäller upp endast de stackare som för dagen är lovliga att jaga och därmed skjuta skallen av. Något annat törs inte den mannen - verkar det som.

Sen några ord om de där s.k politikerna:
Det har ju visat sig att politiker är sådana som aldrig agerar utifrån de mandat de fått av sina uppdragsgivare = väljarna. Nu stod den där svetsaren före valet och sa nej till höjd bensinskatt. Bl.a därför röstade nu några på honom i valet. Väljarna röstar ju på den politik som de vill se bli förverkligad efter valet. Det är det som är liksom hela vitsen med det demokratiska valet, om nu ingen visste det.

Så när nu dessa svekfulla envåldshärskare struntar i demokratin och praktiserar en annan sorts retorik (typ diktatur) än den de har mandat att föra, mister de allt existensberättigande som vald politiker. Därför borde de kastas ut, stötas bort, med avsky och våld avlägsnas från sina uppdrag.

För Lövéns uppdrag är inte att införa bensinskatt utan ATT LÅTA BLI ATT INFÖRA BENSISKATT. Något annat uppdrag har inte den mannen i den frågan. I en demokrati skall all makt utgå ifrån folket, men sådant "trams" vill inte sådana simpla mentaliteter veta av. De är sig själva nog. Och har de bara med svek, manipulationer och lögner lyckats lura in sig i politiska positioner skiter de fullständigt i vilket uppdrag de fått och vilka som givit dom deras uppdrag och vilka som dessutom i sitt anletes svett betalar deras lön.

Dessa politiker uppträder som om de är de som anställt medborgarna och därmed kan fabricera vilka scenarier som helst för att legitimera sina låga och simpla drifter att sparka och spotta medborgarna rakt i ansiktet.

Samma sak hände i Åmål. Där satt centern och styrde i 12 år. Och de förlorade all vett och sans och blev dessutom totalt fartblinda, hemmablinda och kriminella i sina göranden och låtande. Och de skrattade öppet i TV åt Länsstyrelsen som om länsstyrelsen vore några busaktiga opålitliga småpojkar som inga skulle lyssna på överhuvudtaget.

Åmålsborna valde då bort eländet och valde in socialdemokraterna. Men de gick ur askan och direkt in i elden! För så fort den där Mikael Karlsson (S) blivit vald kryper han upp i knä på centerns gaphals och lyssnar till hennes argumentering. Sen tassar han fram till talarstolen och lägger fram förslag i fullmäktige, ett förslag som vänder sig mot honom själv och hans beslut i kommunstyrelsen och som ljuder enbart i samklang med centerns politik.

DET VAR JU SOCIALDEMORKATERNAS POLITIK I FRÅGAN SOM VÄLJARNA VILLE ATT HAN SKULLE FÖRA! Men de brydde han sig nu inte om det minsta. Och då karln ville ha lugn och ro på kommunen ville han inte ligga i strid med varken centern eller perifera bolags vinstintressen i kommunen.

Så det är dags att skrota hela det nuvarande systemet och införa demokrati. ... men då får väl politikerna stora darren och pissar i byxorna, för det har de ju aldrig förut varit med om - eller ens hört talas om, verkar det som..

 
Ingen bild

Åke Olsson

1 april 2015 09:24

Till Dag!Vi har olika uppfattning om Fredrik Skavlan.En programledare helt i min egen stil,vilken givit många glada ögonblick i TV-soffan.Den demokrati som finns i Sverige borde fungera mycket bättre med mera dialog mellan allmänmedborgaren och politiskt förtroendevalda.Du skriver skrota hela det nuvarande systemet och inför demokrati.Jag undrar hur din lösning ser ut?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

1 april 2015 16:46

Svar till Åke:
Inför demokrati. Skulle det vara så svårt det?
Begriper du inte vad demokrati är för något?

Att det skulle vara demokrati som politikerna i Sverige arbetar inom är fullständigt fel. I en demokrati utgår all makt från folket. Folket väljer i ett val vilken politik som ska föras i landet. Att politikerna efter valet struntar i de mandat de fått omintetgör, utestänger, demokrati.

Sen är ditt ställningstagande för Skravlan är ju bara att beklaga. Men lika barn brukar ju leka bäst ....


.

 
Ingen bild

såg Skavlan

6 april 2015 03:16

En sliten Skavlan gjorde sitt bästa för att provocera Jimmie. Men där högg han i sten enligt mig. Han gjorde väl sitt jobb även om viss partiskhet märktes.
Visade filmen som tv stoppat.Jagad pensionär som försökte dra i nödbromsen för att trygga sin surt förvärvade pension. Jagad av invandrare med barnvagnar. Fredrik frågade något om klippet var ok och kopplade till "jagad av gräshoppor". Åkesson hängde på att den var ok och avslutade med "såg du några gräshoppor eller". Han blir inte mållös den pöjken. Fick mig ett gott skratt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 16 juli 07:38


  11 artikelförfattare försöker i Söndagens SvD debatt få våra politiker att ändra ordval i sina anföranden för att inte bygga upp hat. Man vill att man använder andra ord än vad det är. Sluta använd belastning, ociviliserad, sluta att använ...

Av tommy norum - Söndag 15 juli 19:00


  Frågan är väl om det som hänt i USA:s presidentval verkligen har hänt efter som sannorligheten att det skulle hända var så liten att den var i princip försumbar. Men nu har det tydligen hänt det som experterna spådde aldrig kunde hända. Så fr...

Av tommy norum - Lördag 14 juli 20:00


Skrämmande dålig effektivitet på Migrationsverket på grund av fel processtyrning och en total passivitet som bottnar i okunskap hos våra politiker i riksdagen skriver Lars-Gunnar Lundh överdirektör vid Migrationsverket på SvD DEBATT. .   Varför...

Av tommy norum - Fredag 13 juli 17:43

    I våra skogslän så är det Älgjakten som är centrum i kalendern där allt är före eller efter Älgjakten. I Åmål så har många Bluesfesten i juli som en riktpunkt. Då lever kommunen upp under några dagar med besökare som gillar att umgås med de s...

Av tommy norum - Torsdag 12 juli 19:45

SD :s klarläggande av Sverigebilden i världspressen för en tid sedan fick kändisarna att gå i taket.        Frågan är väl om det inte sådana här uttalande som spär på näthatet ?         Henrik Schyffert till attack mot Sverigedemok...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se