Alla inlägg under februari 2015

Av tommy norum - 25 februari 2015 17:01



Johan Olssons bragdlopp gav VM-guld

 Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Johan Olsson har missat nästan hela säsongen. I dag tog han VM-guld på 15 km fristil efter ett fantastiskt lopp.

 
 

 Bildbyrån

 Johan Olssons guld på 15 km fritt vid VM i Falun var ett bragdlopp på flera nivåer. Starten i VM var länge osäker för Johan Olsson, och det är inte första gången som han trots skador och sjukdomar lyckats vara som bäst när det gäller som allra mest.



Petter Northug tokhyllar Johan Olsson: ”En legend”

 

 

 
 
 
 
 
Av tommy norum - 25 februari 2015 07:00

 



Det är bra att Sune Tholin avslöjar sig gång på gång i sina krönikor i hur han tänker och handlar som rapportör till PD :s läsare så att läsarna kommer till insikt vad han håller på med.


I Sunes värd där är det hans tolkning av hyggligheten och hedligheten som avgör vilka uppgifter som skall rapporteras om i PD. Men vi får väl säga att det där med hederlighet är något som stämmer dåligt in på vårt förra kommunalråd Kurt Svensson som i Sunes värld är höjden av hederlighet och hygglighet enligt gårdagens krönika.


Hur var det med ljuget till åklagaren om subventionen på en halv miljon om året  till Dalbobåtar.?

Hur var det med att han inför kommunens advokat bedyrade att han inte lovat något till Dalbo.Båtar utöver hyreskontraktet. ?


 

Hur hederlig är egentligen Kurt Svensson ( c) ? 


Hur var det när han när han som kommunalråd drev egenom ett hyresavtal i Hamntrminalen som både stred mot kommunallagen och det fullmäktige beslut som deklarerade förutsättningarna för investeringen . ?

Hur var det att när han inför köpet av Högheden inför fullmäktige bedyrade att det inte skulle kosta skattebetalarna mer än köpeskillingen på en miljon ?

Hur var det när han informerades om turerna runt den förre förvaltningschefen Tommy Jingfors skötte sitt jobb om hur han konsekvent bröt mot den arbetsordning som reglerade tjänsten och där fullmäktige blev grundlurade på hur pengarna användes i verksamheterna ?

Vem stod först i kön när han avtackades och i sitt tacktal hedrade han insatts för kommunen , jo Kurt Svensson och Sune Tholin. Där fick vi ytligare ett prov på hur man ser på ordet hederlighet hos gänget runt Sune Tholin som stod i kö för Tommy Jingfors insatts att låta egenintressen få ta del av våra skatter men som i bokföringen blev något helt annat. .


Det vi kan konstatera är väl att Sune Tholin i sina krönikor försöker vilseleda läsarna med en egen tolkning vad ordet innebär.


Så länge PD i sina krönikor försöker vilseleda läsarna så skall man överväga att säga upp tidningen för gott och ta in information från medier som försöker ta med hela sanningen och sedan låta läsarna avgöra vilket som är rätt och fel .

Jag vidhåller att Sune Tholins insatts som tidningsägare och skribent i en lokaltidning är katastrofal och en skam för lokalpressen i hela landet.

Och tyvärr så fortsätter han med sin desinformation i sina krönikor där han i sin egen tolkning inte låter läsarna ta del av hela bilden utan utesluter för läsarna det som inte passar in på hans definition på hygglighet och hederlighet.


Jag vill gå så långt att PD med sin journalistik liknar Putins Ryssland där man konsekvent tystar ner kritik som inte passar in på ledarens ideèr om vad som är rätt och fel i hur samhället styrs och är i sin förlängning ett hot på vår demokrati om man låter sådan tendenser härja fritt i media .


Vi får väl se hur länge det tar innan ägarna reagerar vad som förmedlas och inte förmedlas i PD med sina försök att vilseleda läsarna. Är man aldrig så lite intresserad att försöka få tillbaka förtroendet för PD till en stor del av läsarna som numera lämnar tidningen för att man inte får en korrekt information i vad som händer i vår kommun.  Då lär man nog behöva göra en ordentlig ommöblering i PD: ledarskikt för att få läsarna att återvända eller i alla fall minska fallet i läsarkretsen så att de matchar den övriga lokalpressen i NWT koncernen. . . .

Av tommy norum - 25 februari 2015 07:00










foto Norrlandsbild


Flygande fordon var en annorlunda sevärdhet i Sundsvalls  hamnen då ångfartyget Lestris i maj 1950 anlände med 140 bilar, 70 Ford Anglia och 70 Ford Prefect.
 
 
 
 



Av tommy norum - 24 februari 2015 07:00

  •  



Söderhamn i Vaxholm. Till höger Vaxholms hotell.1938


Segelbåt vid Vaxholms fästning.
 
 
 
VM i kanot i Vaxholm  1938
 
 
 
Båtar. Segelbåtar Sandhamn 1938
 
 
Söderhamn i Vaxholm, hörnet Hamngatan/Strandgatan. Sommarklädda människor på kajen och i bakgrunden en vaxholmsbåt. 1938
 
 
 
Båtar. Motorbåt Sandhamn 1938
 
Segelbåtar vid strand. Sandhamn 1938
 
 
Sandhamn 1938
 
 
 
sandhamn 1§938
 
 
 
Sandhamn 1938
 
 
 
Bad Vaxholm 1938
 
 
 
 
Radioreportern Sven Jerring sitter, nere till vänster, bland publik till kanottävling iklädd kostym. VM i kanot, Vaxholm.
 
1938
 
Folksamling framför fartyget Sandhamn  1938
 
 
 

Av tommy norum - 23 februari 2015 07:00


SVD  KULTUR



BERGLINS SÖNDAG




       

Av tommy norum - 23 februari 2015 07:00



Vilket samhälle är det våra politiker försöker skapa i sin roll att skapa lagar som skyddar medborgarna från övergrepp i vilken sektor i samhället det än gäller ?.

Vi har tyvärr blivit begåvade med en samling konflikträdda representanter för oss medborgare som mer ser till att hålla sig väl med massmedias tolkning av hur medborgarnas känner sig än se till verkligheten utanför Rosenbad och Riksdagshuset.

Förra veckans debatt i tv är väl ett bra exempel på hur våra politiker lägger fram förslag som både är tandlösa och i praktiken verkningslösa för sitt ändamål i tron att folk helt blir befriade från skadlig miljö med att kriminaliserar rökning utomhus i offentliga miljöer. Det blev en intensiv munhuggning om detta TV programmet Debatt..


När man sedan tar upp dessa fanatiska hjärntvättade Muslimer som med dubbla medborgarskap strider med IS där man  mördar, våldtar oliktänkande utan skrupler som när man sedan skadad i striderna åker  hem till Sverige och låter den allmänna sjukvården i Sverige ta hand om det hela tills man är beredd att åka ner igen.

Och blir man allvarligt skadad så fär man ett bonus från svenska staten att bli sjukpensionär för resten av livet i sin insatts för en sak som ligger så långt från demokrati och mänskliga rätigheter man kan komma .


Debatten gick ut på om man skall ta ifrån dessa det svenska medborgarskapet där det visar att våra politiker inte verkar vara lika positiva till åtgärder för den saken som man är till att skydda svenska medborgare för passiv rökning utomhus.

En självklar sak för många att dra in medborgarskapet när man vet att de utan risk kan återvända och slippa bli lagförda för varken mord, våldtäckt eller andra saker de är skyldiga till när de är med IS ( Islamska staten) och strider .


Här i Sverige fodrandet det bevis för vad man gjort och inte ens detta räcker många gånger till för att straffa gärningsmännen .


Nyligen blev en man befriad från att straffas för en våldtäckt där han bestämt förnekade syftet var våldtäckt när han plötsligt vaknade upp i sin sömn och fanns sig liggande på sitt offer i full gång med ett samlag. Han friades i rätten där man resonerad som att det var inte helt osannolikt att han sov när han påbörjade sitt samlag.


Jag kan se framför mig när man skall lagföra dessa kriminella individer när de kommer hem från sida religiösa räder där man bokstavligen har röjt alla vittnen ur vägen genom att mörda dessa. Ingen lätt uppgift för våra domstolar att i framtiden försöka lagföra dessa gangsters, terrorister utan man kan presentera ett enda bevis som talar för en fälland dom.

Men att ta ifrån deras medborgarskap i Sverige det är för många helt främmande när man då hänvisar till mänskliga rättigheter, rättsstat och som då innebär att man kan med Statens goda minne kan utföra illdåd i utlandet utan att det får rättsliga påföljder här hemma.


Här kommer de stridande att tas emot som hjältar i stora ungdomsgrupper när de kommer hem till Sverige runt om bland de invandrartäta områdena i våra storstäder. 


Rötägg som inte drar sig att i förtäckta ordalag på frågan om hur stor risken är att Sverige drabbas för attentat med svaret, så länge Sverige inte utför något som inskränker på deras rätt att delta i IS strider så kan vi känna oss lugna . Vi är på väg mot ett samhälle där politikerna tappat fotfästet i verkligheten och står handfallna inför hur sakta men säkert Svenska traditioner med ordning och reda , hänsyn till varandra, hänsyn till lagar och förordningar som skall skydda oss mer och mer börjar uppfattas av stora grupper i samhället som helt onödiga att ta till sig i sitt medborgarskap.


Dagligen får vi signaler om att samhället håller på att förändras och är på väg att krackelera. 


De senaste dagarna har vi dessa  bilbränder som blossar upp då och då.. Vi fick i dagarna statistik över Domstolsverket  över bombhot som kraftigt ökat det senaste året. Vi kan konstatera att den utveckling som påbörjades med de stora invandrargrupperna inträde i det Svenska samhället där religiösa motsättningar, kriminalitet ökar , där stora religiösa grupper helt plötsligt känner sig hotade i Sverige (Judar ) sitt eget land som de bott i generationer . Sverige håller på att förändras till det sämre och där våra politiker står handfallna och tittar på utan visa det minsta tecken på att skapa förändringar som sätter stopp för den utveckling som pågår.



Frågan är väl om medborgarna är beredda att betala priset för det mångkulturella samhället som håller på att skapas i Sverige av våra politiker ?  



Av tommy norum - 22 februari 2015 07:00




Förutsättningarna för att PD skall finnas kvar är väl att man tvättar bort  den mentalitet som finns ingrodda i väggarna på tidningshuset efter Sune Tholin 


PD rasar mest av alla tidningar NWT koncernen . Nästa 7% har man tappat av läsarna under senaste året. .

Med den takten så finns inte PD längre om 10 år Bara att konstatera att läsarna tappat förtroende för PD:s journalistik under ledning av förre ägaren Sune Tholin som fortsätter i sina krönikor vilseleda läsarna utan att ledningen reagerar.  Både privatpersoner, tjänstemän och politiker i kommunen har blivit utsatta för Tholins förföljelse där han med metoder som närmast kan likna de forna öststaternas användande av media i sin propaganda när han utan skrupler undanhållit fakta som inte gynnar hans sak.

Där han försvarat kompisar som varit ledande tjänstemän och som i sin roll totalt tappat omdömet hur våra skattepengar skall användas . Han har inte ens dragit sig för att anklaga privatpersoner för att lurat kommunen i en fastighets affär i sin tidning, för i någon mån misskreditera denna i ett försök att få läsare i andra medier tappa förtroendet för de som har andra åsikter än PD.

.

Så länge man fortfarande i denna dag fortsätter att mörka omständigheter som har med god journalistik att göra där man vägrar att ta med alla parametrar när man informerar läsarna i syfte att driva sin egen vandetta mot tjänstemän och politiker som sköter sitt uppdrag så har man inget i mediavärlden att göra . .


Jag säger som jag sagt förut sluta läs PD så länge man har en ledning som inte förstår sitt uppdrag full ut utan har använd tidningen för sina högst privata intressen där skyddandet av tjänstemän som inte skött sina uppgifter på grund av en kompisrelation och där man driver kampanj mot politiker och tjänstemän som sköter sina uppgifter på rätt sätt enligt den kommunallag som skall garantera medborgarnas skydd .


Ett PD som har informerats av mig hur tjänstemän och politiker misskött sina uppdrag men där PD mörkat och vägrat delge läsarna de faktiska omständigheterna .


PD är en skam för Svensk lokalpress som med en ledning använd tidningen under många år för sina egna högst privata syften där man med underhållande av obekväma uppgifter försöker skapa en bild av en verklighet som bara existerar i huvudet på den förre ägaren av PD, Sune Tholin. Så länge den mentaliteten sitter kvar i väggarna hos i tidningshuset kommer PD att tappa läsare.


    

En utmaning för branschen säger Ove Rydh i sin krönika. Men man kanske skulle till en början informera läsarna på ett mer neutralt sätt i fortsättningen så att man kan lita på det som står i tidningen.


Tyvärr har det varit lite si och så med det de senaste tio åren. .


Så en kommission där man lyfter på alla stenar i hur PD har skött sin media bevakning under de sista tio åren och där börjar rannsaka sig själva och där man avslutar samarbetet med krafter som fortfarande inte förstått sin del i det hela och samtidigt går ut och erkänner misstagen och med det ber läsarna om ursäkt hur illa man skött bevakningen som den enda lokaltidning på orten.

Annars finns det nog risk för att tidningen inte finns längre om 10 år


PS . Vi får väl se hur länge det tar innan PD med NWT  kommer till insikt varför det är mer läsare som lämnat PD än andra tidningar i koncernen och börjar en utrensning av vissa orosmoment som inte gynnar tidningens image . . 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards