Direktlänk till inlägg 29 januari 2015

Håller våra politiker på att skapa ett konfliktsamhälle mellan olika grupper på grund av den ökade invandringen ? .

Av tommy norum - 29 januari 2015 07:00


Bara att konstatera att våra politiker är på väg att skapa ett hårdare samhälle på grund av en invandringstakt som man har svårt att klara av.

Där man tagit med sig problemen  mellan religiösa grupper i politiska konflikter från sina hemländerna till Sverige. Muslimska krafter som har Palestinafrågan  med sig i bagaget till sitt nya hemland Sverige och där Svenska judar får lida både med glåpord och hot och där polis som vanligt står handfallna utan det minsta intresse att stämma i bäcken. Det håller också på att  skapas segregerade samhällen också bland invandrare där den religiösa övertygelsen mellan kristna och muslimer skapar oro ute i samhället. Och som vanligt står våra politiker handfallna och uppträder i retoriken till medborgarna som om problemen inte existerar.


Det mångkulturella samhället har sakta men säker övergått till att bli en strid mellan religiösa och extrema politiska ståndpunkter, ett nytt klassamhälle med sociala spänningar där framförallt stora invandrargrupper har svårt att komma in och bli intrigerade och försörja sig själva.

Vi har skapat ett samhälle med bostadsbrist, hög arbetslöshet, spänningar mellan folkgrupper, mellan religiösa ståndpunkter och med en ökad främlingsfientlighet, också mellan invandrargrupper, där utanförskap tar sig utryck i civil olydnad med upplopp , bränder och förstörelse och där myndigheter och politiker står handlingsförlamade och tittar på och tror sig har lösningen i retoriken, men som i verkligheten visar sig att vi kommer längre och längre bort från det mångkulturella samhällets fördelar som man så naivt har värnat om utan att ta till sig verkghgheten ute i världen.


Vi har skapat ett samhälle där främlings fientligheten ökar mellan invandrare, mellan svenskar och invandrare och där högerextrema grupper skrämmer, hotar och bränner ner för att demonstrera sin frustation över den rådande situationen .

Ett lugnt och fridfullt land som Sverige utan varken religiösa eller stora politiska motsättningar har helt plötsligt blivit ett land där olika grupper i samhället ställs mot varandra och skapar konflikter där många gånger trosbekännelsen till olika religoner är den springande punkten i det hela.


Vi har skapat en situation där muslimska ungdomar, många gånger födda i Sverige, ser sin framtid i att vilja förändra världen genom att gå med i rövarband där man mördar och våldtar för att tvinga in befolkningen i en extrem muslimsk tro där demokrati och mänskliga rättigheter sätts på undantag. Men i stället för att straffas i det Svenska samhället för sin medverkan när de återvänder så ordnar man till en gräddfil med arbete och bostad när de utfört sitt uppdrag utomlands. Tala om naiva Svenska politiker


Frågan är nu, att det är inte om, utan när vi får ett nytt muslimskt politiskt parti i Sverige som grundar sig på religiösa och politiska värderingar som är så främmande för en stor del av oss som har bott sedan generationer i Sverige 

Ett parti som kommer att suga upp all denna frustration som många invandrare känner att inte få möjlighet att komma in i den Svenska gemenskapen. Ett parti som troligtvis kommer att försöka sparka tillbaka oss 100 år tillbaka i tiden i sin syn på kvinnor, sexuell frihet, och där medborgaren mer skall styras av religlösa krav än

individuell frihet.    

Sverigedemokraterna har nu en viss vågmästarroll i politiken som många ondgör sig över.  Vad händer om det bildas ett muslimskt parti med den växande muslimsk befolkningen som etablerar sig i Sverige ? Vad får det för följder för det samhälle som generationer har värnat och arbetat för där lika rättigheter, demokrati, människors lika värde  oberoende av kön och sexuell läggning , religiös tro och politisk färg , det som så framgångsrikt har skapat ett av de bästa länderna i världen att bo i för dess medborgare.  

tn

Så här ser rubrikerna ut dagligen i media.


Stor ökning av moskéattacker 2014

Bränder, hotfulla brev och krossade fönster. Under förra året inträffade minst ett 20-tal attacker mot muslimska samlingsplatser i Sverige.

Kvinnor i slöja extra utsatta

Anmälningarna om islamofobiska hatbrott ökar med 69 procent på bara fyra år. En utsatt grupp är muslimska kvinnor. För systrarna Abdelghani har trakasserierna varit förknippade med att de bär slöja.



Judehatet i Malmö

”Vi fick sms om att vi skulle komma och kasta ägg”

De absolut flesta bryr sig inte, eller tittar lite nyfiket på kippan på huvudet. Men hos andra så finns hatet där. När SVT:s reportrar gav sig ut i Malmö med kippa och davidsstjärna, så fick de utstå glåpord och äggkastning.


Judehatet i Malmö

Palestinakonflikten bakom judehat

Bara en mindre del av antisemitismen har kopplingar till nynazism. Istället har konflikten mellan Israel och Palestina en stor roll, visar Brottsförebyggande rådets rapport om hatbrott.


Politikerna står handfallna över situationen som håller på att utvecklas i SVERIGE.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

29 januari 2015 09:55

Avkristnad är den person som vill kalla sig kristen men inte vill veta av bibeln i alla dess delar.

Avislamiserad är den person som vill kalla sig muslim men inte vill veta av koranen i alla dess delar.

Eller med andra ord: den personen är sekulariserad, förvärldsligad.

De enda som är rättrogna muslimer är ju de där ISIS som vill skapa kalifat och införa sharia. Sharia betyder "lagen av Gud" och är ett begrepp inom islam som avser att beskriva den gudomliga välviljan.

Kalifat kallas de muslimska riken som styrs av en kalif, det vill säga en ledare som gjör anspråk på religiös såväl som politisk överhöghet som "ställföreträdare", den titel Abu Bakr tog när han efterträdde Muhammed som muslimernas andliga och världsliga ledare år 632.

Teoretiskt ska kalifaten organiseras som konstitutionella teokratier där statsöverhuvudet, kalifen, ska regera i enlighet med Medinakonstitutionen som utfärdades av Muhammed ca år 622. Enligt traditionell sunnitisk islam skall folkvalda kalifer regera medan man inom shiaislam menar att ättlingar till profeten Muhammed, ärftliga imamer, skall spela den rollen.

I juni 2014 utropade terrorgruppen Isis (Islamiska staten i Irak och Syrien) ett kalifat i de områden som gruppen kontrollerade. Isis ledare, Abu Bakr al-Baghdadi, utnämndes till statens ledare och kalif. Gruppen bytte samtidigt namn till Islamiska staten.

Sharia är en idé om en gudomlig lag, och dess tolkning utgör konkreta lagar och normer. Dessa stöder sig på föreskrifter i 350 verser i Koranen (Muhammeds uppenbarelse), samt på exempel ur Muhammeds sunna, som återfinnes i haditherna. Sharia vänder sig till den enskilde troendes personliga samvete, etik och rättspatos och liknar på så sätt i mångt och mycket talmud, den judiska lagen.

Reglerna omfattar:
plikter inför Gud, som behandlar personliga frågor som till exempel klädsel, hygien, kost, bönen och gudstjänstlivet.
transaktioner mellan människor, som rör samhälleliga föreskrifter om kriminalitet, politik, ägande och giftermål, samt regler för hur icke-muslimer ska behandlas i muslimska områden, vid krig och konflikter.

Införandet av sharia är ett mål för islamistiska rörelser i många samhällen, med argument som att plikter att utöva religion och de stränga straffen förväntas minska kriminalitet, korruption och regimers förtryck, och ge ett rättvist samhällssystem såsom rättvisebegreppet definieras inom Islam. En tydlig majoritet av muslimer i muslimskt dominerade länder är positivt inställda till sharia, men inställningen till hur sharia ska tolkas varierar.

Försök att införa sharia i olika länder har emellertid åtföljts av konflikter med befolkningsgrupper som utövar andra religioner såväl som med sekulära och liberala muslimer, och har förorsakat krig såsom det andra sudanesiska inbördeskriget 1983-2005.

Tillämpning av sharia är mycket olika i olika kulturer, och debatt pågår om hur sharia ska tillämpas i västerländska samhällen. I Storbritannien använder den muslimska skiljedomstolen (Muslim Arbitration Tribunal) sedan 1966 sharia för att lösa civilrättsliga tvister i familjerätt och ägandefrågor. I länder som Iran, Pakistan och Saudiarabien är sharia officiell lag, medan den i många länder som Egypten utgör en källa för lagstiftningen.

I vissa länder gäller sharia inte dem som utövar en annan tro, och i vissa länder har tolkningen påverkats av kolonialmakternas gamla rättssystem eller av regionala traditioner såsom acceptans för hedersmord.

Sekulära muslimer (avislamiserade, otrogna) och icke-muslimer har framfört kritik mot föreskrifter och tolkningar som skiljer sig mycket från moderna sekulära etiska normer om mänskliga rättigheter. Det gäller bestraffningen av homosexualitet, otrohet, konvertering från islam och behandlingen av icke-muslimer.

Hududstraffen är kanske de som oftast uppmärksammas men även ("blodshämnd" som föreskrivs i Koranen). Hudud betyder ungefär begränsning och syftar på fem olika typer av brott som man menar att det redan finns bestämda straffsatser för och som går att finna i uppenbarelsen: äktenskapsbrott/sexuella relationer utanför äktenskapet, stöld, rån, falsk anklagelse för äktenskapsbrott, berusning.

Offentliga avrättningar, stening, stympning och piskstraff istället för fängelsestraff uppfattas som obarmhärtigt av icke-muslimer och sekulära muslimer (avislamiserade), och har också ett varierande stöd bland den muslimska befolkningen i olika länder. Sharias rättvisebegrepp skiljer sig avsevärt från sekulär lag, exempelvis i synen på könsroller, och i vissa länder som praktiserar sharia, exempelvis Saudiarabien, behandlas inte muslimska gästarbetare likvärdigt med landets medborgare.

Även om Islams införande på 600-talet i allmänhet avsevärt förbättrade kvinnans svaga ställning i flertalet arabiska stamkulturer, så kritiseras sharia idag för att konservera patriarkala strukturer och leda till diskriminering och förtyck av kvinnor eftersom döttrar ärver hälften så mycket som söner, och kvinnors rörelsefrihet och möjligheter att utbilda sig är begränsad i länder som praktiserar Sharia.

Religiösa ledare har utfärdat fatwor som uppmanat till mord på islamkritiker, varför sharia kritiseras för att leda till förtryck av oliktänkande och hindrande av åsiktsfrihet, så som vi nyligen såg hända i Frankrike där muslimer sköt ner ett antal journalister.

Så den rätte muslimen utgör därför egentligen ett grymt hot mot västvärlden och vårt sätt att leva. Så ju fler inkommande personer som är muslimer skapar större och större spänningar i vårt fria samhället som hellre ser till de mänskliga rättigheterna än koranens begränsningar.

Detta hot måste tas på allvar. Vi ser ju hur rättrogna muslimer (ISIS) beter sig och hur mullorna i olika moskéer uttalar sig. En mulla är en skriftlärd islamisk ledare, teolog och jurist i en person som har studerat Koranen, hadith-traditionerna och den islamiska rättsvetenskapen och som anses vara expert i religiösa angelägenheter.

Är det så att vissa muslimer avsäger sig sharia och vissa delar i koranen så är de förvärldsligade och inte längre muslimer. De är avislamiserade. De vill kanske ha ett sken av att vara muslim men vill inte veta av dess kraft. Att exempelvis klä sig (svepa in sig i en massa tyg), som en rättrogen muslim, räcker ju inte.

I många länder i Europa är det olagligt att göra Hitlerhälsning offentligt. I Tyskland, Österrike, Nederländerna och Tjeckien är det brottsligt. I Sverige är det inte det. Bärande av till exempel en nazistisk symbol eller utförande av så kallade Hitlerhälsning räcker inte ensamt för att någon skall kunna dömas för hets mot folkgrupp. Det måste för straffbarhet krävas att en sådan gärning, genom en bedömning av det sammanhang i vilket den förekommer, kan sägas ge uttryck för nedvärdering av andra befolkningsgruppers människovärde. Om så inte är fallet kan således inte dömas för hets mot folkgrupp. Däremot kan gärningar av detta slag ofta vara att bedöma som grovt förargelseväckande beteende.

Och det kan man ju förstå när man tänker på vad nazisterna stod för och hur de obarmhärtigt och grymt praktiserade sin uppfattning om olika människor.

Lika självklart borde det vara förbjudet att bära förargelseväckande muslimska symboler. Vi vet ju redan vad islam står för och hur det praktiseras i de områden där man vill vara en rättrogen muslim.

Eller finns det olika grader av nazism och olika grader av muslimskt beteende vilket vi ska åthutas att acceptera? Men vem ska då dra gränsen mellan dessa olika grader av förtryck?


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards