Direktlänk till inlägg 22 januari 2015

En ursäkt vore på sin plats av PD :s ledning till läsarna i hur man skött mediabevakningen i Åmål.

Av tommy norum - 22 januari 2015 07:00


 




frågan är väl om imte Ove Rydh,  borde ha ett och annat att ta till för att få PD skall få tillbaka förtroendet till läsarna. Efter att Sune Tholin totalt förstört tidningens anseende under de senaste åren. 

Frågor till ansvarige utgivare i PD Ove Rydh .


Varför informerade inte PD om att Kurt Svensson ( C ) vårt förre kommunalråd inför rätten i Dalbo båtar affären gav en annan information till rätten än det han inför kommunstyrelsen sa sig stå för , nämligen att han inte gav några löften utöver det hyreskontraktet som fanns En omständighet som gjorde att kommunen gav sig in i rättegången och inte gick med på en förlikning. Varför var inte PD intresserade och ta del av den kommunstyrelseprotokoll som med Kurt Svenssons namteckning verifierar det motsatta än det han sa i rättegången ?

I viket syfte agerar Provinstidningen när man utesluter information av den innebörden som avgjorde hela rättegångens till skattebetalarnas nackdel ? I stället så försöker PD ge sken av att det var andra omständigheter som avgjorde affären där man inte heller drar sig för att i sina inlägg göra sken av att de vittnen som Dalbo båtar inkallad bekräftat att det fanns muntligt avtal men vilket inte alls kan verifieras efter de domstolsutskrifter som finns tillgängliga.


Varför har inte en enda gång PD bekräftat att det hyreskontrakt som upprättades mellan Dalbo båtar och kommunen innehållen en subvention på närmare en halv miljon om året i tjugofem år emot den kommunallag som skall skydda medborgarna för sådan uppgörelser där hyresgästens ekonomi inte skattebetalarnas utlägg i investeringar bestämmer hyresnivån ? Istället så fortsatte man att i PD försöka få det uppbrunna hyreskontraktet att gälla trots att man visste att det innehöll stora subventioner och att det inte kommit till på rätt sätt enligt kommunallagen. Något som man konsekvent har vägrade PD läsarna att ta del av.

Varför har man inte en enda gång i PD skrivit om att den förre samhällsbyggnadschefen Tommy Jingfors systematiskt överskred sina befogenheter genom att i åratal lurat både skattebetalare och politiker i sitt sätta att bokföra kostnader i projekt som bara fanns på pappret ?

Varför har inte PD skrivit om att kommunstyrelsen gick emot de fullmäktigebeslut som skulle reglera de investeringar som man beslutat om ? Hanmterminalen...

Varför har PD inte skrivit om att den gamla samhällsbyggnadsnämnden totalt struntade i den arbetsordning som gäller i verksamheten där offerter, hyreskontrakt och hur kostnaderna skall bokföras totalt ignorerades ?

Varför struntade PD att informera om de hyreskontrakt som upprättas mellan kommunen och hyresgäst inte följdes utan där skattebetalarna trots kontraktets utformning fick stå för kostnaderna både i investering och el utan att det reglerades med hyresgästen. ? Svaret av det avslöjandet i bloggen blev en reaktion av Sune Tholin i PD att jag skall allt hålla tyst för jag har lurat kommunen i en fastighetsaffär.  Ett påstående helt taget ur luften och som mer väl speglar den desperation att blivit ertappad att inte informera läsarna fullt ut i sakfrågan.


Kanske är det så här vi skall uppfatta Provinstidningen ett konstant mörkande av information som skyddar vännerna runt Sune Tholin och där medborgarna som skattebetalare lämnas utanför i hur illa våra skatter används i verksamheterna.


Jag vidhåller att så länge PD , utan att be läsarna om en ordentlig offentlig ursäkt i hur man bedrivit sin journalistik under Sune Tholins ledning där man struntat i grundläggande principer, där läsarna som medborgare och skattebetalare satts på undantag i rapporteringen och där man konsekvent undanhållit besvärande uppgifter för de man skyddat i en vänskapkorruption som fått till resultat att våra gemensamma resurser gått till det som de inte var avsedda till.


Så länge man inte rensar ut ohyran från skrivandet i PD så föreslår jag att man slutar läsa tidningen.

Kanske på tiden att ledningen i tidningen börjar förstår att man inte längre är ensam herre på täppan i media bevakningen i kommunen utan att det finns andra som förmedlar det som PD försökt mörka i åratal . Den journalistiken är på sikt dömt att misslyckas där konsekvenserna blir, när det avslöjas , läsarna tappar förtroendet för tidningen.



not: Det här inlägget är också sänt till PD som en insändare.

 

 

.

 
 
Ingen bild

undrande

22 januari 2015 21:25

Skall bli mycket itressant och se om PD vill tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards