Direktlänk till inlägg 27 december 2014

Vågade inte de etablerade partierna ta till extraval med rädsla för Sverigedemokraterna ?

Av tommy norum - 27 december 2014 13:24


 TT
Frågan är väl om det var för Sveriges bästa eller för de etablerde partiernas bästa som blev avgörande för att extra valet ställdes in. 




Frågan är väl om inte julskinkan var på väg att fastna i halsen på partiledarna när man läste resultatet av opinionsundersökningen på hur medborgarna  uppfattat KD: s förslag om vissa ändringar i flyktingpolitiken.

Det man då började förstå var att det extra valet kommer att i huvuddel handla om flyktingpolitiken som då kommer att stärka Sverigedemokraterna ännu en gång. Det ville de etablerade partierna på alla sätt förhindra för att få lite andrum fram till valet 2018 i förhoppning att medborgarna skall komma på bättre tankar och lämna Sverigedemokraterna.

Frågan är väl om det inte blir precis tvärt om där många medborgare ser att de etablerade partierna nu sett till att ännu en gång blockera medborgarnas chans att göra sin röst hörd i invandrarpolitiken.


Man får väl säga att förtroendet för politikerna har av den här uppgörelsen inte stärkt för medborgarna .

Bläcket hann ju inte ens torka förrän de nu börjar och träta om vem som tog initiativet till uppgörelsen. Så hur det samarbetet skall kunna fortgå när vi förstår att blocken har så olika uppfattningar i den verklighet de befinner sig i . Lekstugan fortsätter med andra ord, inget som direkt stärker förtroendet för våra politiker.


Nu kommer media att gotta sig i och analyser om det var Stefan Löfvens förtjänst i hans roll som förhandlare som bidrog till att valet inte utlystes eller om det var alliansen utsträckta hand och deras inlägg i media om hur det hela borde har skötts efter budgetnederlaget som var det avgörande i att uppgörelsen kom till.


Så de som ville att invandrarfrågan som berör så många skulle vara huvudpunkten i en valfråga får vänta till 2018 innan de får göra sin röst hörd..

Det som avgör frågan då är väl hur man lyckas med få våra invandrare i jobb, hur man lyckas ordna till bostadsfrågan, hur man lyckas bryta segrationen, utanförskapet och hur man skall bryta skapandet av en allt större och större underklass med etniska förtecken som fortgår, hur man lyckas med att stävja ökade våldet och otryggheten i samhället där man nu nästan dagligen blir uppmärksamma via media om dödsskjutningar , bränder, bomber i de invandrartätat bostadsområdena som ett led av den misslyckade invandra och flyktingpolitiken. 


 Det är fortfarande något som de etablerade så kallade seriösa partierna vägrat ta till sig, utan fortsätter på den inslagna vägen med mer flyktingar som genererar mer av de problem och där man efter tjugo års letande fortfarande inte hittat den nyckel som skall öppna den kista som innehåller lösningar på problemen.

Många frågar sig nog om inte en invandrar och flyktingström som är anpassad till vad vi förmår att lotsa in i det svenska samhället är en bra lösning .

Vi får väl se hur Svenska folket tar till sig problem och hur långt man kommit till en lösning vid valet 2018 om inte tidigare kanske när man upptäcker att uppgörelsen mellan blocken inte blev som man tänkt sig och utlyser ett extra val ännu en gång eller om då de etablerade partierna hittat nycken till lösningen för en bra invandrarpolitik, det som så många numera tvivlar på och vill göra förändringar i.





 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

27 december 2014 20:11

Jaha, då har vi bara två partier i riksdagen: Sverige Demokraterna och den odemokratiska ihopskrämda flocken.

Alla de odemokratiska flydde tydligen in i en och samma hiss. Men blev det inte för många i den där hissen? De får nu bara se till så att de inte trampar ihjäl varandra i all trängseln. Och: vågar de komma ut en och en när väl hissen stannar år 2018? Eller har de då vuxit ihop till en enda vanställd klump för all framtid? Där ingen känner igen varken sig själv eller den andre.

Och har de nu tryckt på rätt knapp? De förmodar väl att det är uppåt de åker. Och tänk om nu hissen inte klarar anstormningen och störtar? Ja den som lever får se. Men med den trängseln och paniken så vet väl ingen om de åker upp eller ned. Alla trycker och trycker på de knappar de kommer åt och nu vet de väl varken ut eller in, jag menar; är det någon av dom som vet vad väljarna tycker? En stor del av väljarna låstes ju in på de nedre och ut utanför för länge sen.

Och vem flyr dessa åsiktens trashankar ifrån? Från väljarna, eller från sig själva? Eller från vad? Eller är det bara det egna skinnet de tror sig kunna rädda? Men verkligheten brukar ju hinna ikapp även den mest ihopskrämda flyende buffelhjorden.

Så när allt kommer omkring så hjälper föga hur djupa bastoner vederbörande än brölar med och vilka horn de sätter i sidan på sin nästa och vilka överenskommelser, tysta som högljudda, de tror sig ha lånat sig till av varandra för att rädda det inbillade anseendet.

Men till 2018 har nog de inkommande flyktingarna ökat med 300 tusen ytterligare och därmed tillspetsat läget dels på bostadsmarkanden och dels på arbetsmarkanden. Om nu inget oförutsett inträffar som i ett enda svep förändrar hela situationen innan dess. Ja, sånt vet man ju inte i förväg.

Så framtiden är nog det svåraste att sia om. Men nog tycker jag att det redan nu är den röda varningslampan som lyser där ovanför hissdörrarna och larmet där ute i de förbigångna förorterna som ljuder ...

Ps. Lägg märke till att socialdemokraterna har bytt ut sin röda slips mot en blå och alliansen sina färgade diton till en röd slips. Ja, det var bara en reflexion som jag gjorde. DS.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards