Direktlänk till inlägg 10 december 2014

Sverigedemokraterna har satt en lavin i rullning med sin inställning hur dåligt flyktingpolitiken fungerar.

Av tommy norum - 10 december 2014 17:35



Nu äntligen , får  vi väl säga, som har förmågan att se med lite sunt förnuft på den allt större invandringen.

Med med en prognosen på över 100 000 nyanlända per år får vi vara beredda att organisera bostäder, utbildning, och arbeten för de nyanlända. En hundra tusen kommun varje år är utmaningen när vi kan konstatera att man hittills inte klarat av, trots alla politiska uttalande i 30 år , att klara tidigare betydligt mindre anhopning av nyanlända.  Men fortfarande efter 10 år i Sverige går 40% arbetslösa och lever på bidrag av någon form och man har skapat segregerade samhällen runt om i Sverige , isolerade med egna kulturer där socialt utslagna ligger långt ifrån att komma in i den Svenska gemenskapen.

 Frågan är väl om inte undersökningen hur våra moderata kommunalråd i Sverige ser på invandringen där 50% har en helt annan inställning till frågan än partiledningen i Stockholm är det första tecknet på att det finns andra än Sverigedemokraterna som inser att man måste göra begränsningar för att kunna leva upp till att ge invandrarna en chans att få komma in i det Svenska samhället.

Vi får väl se om riksdagspartiernas olika företrädare har lika lätt att komma åt de Moderater som har en annan mer verklighetsanpassad inställning till de problem som dagens invandring medför genom att agera som man gjort mot Sverigedemokraterna en längre tid med anklagelser som främlingsfientliga, att man står inte upp för människors lika värde osv. osv.

Frågan är väl om inte de Moderata kommunalråden har satt en lavin i rullning där det helt plötsligt blir helt korrekt att prata invandring med utgångspunkt från problemen och inte bara fokusera sig på de eventuella fördelarna som man hittills varit det man framhållit.


Man kan inte hur länge som helst att sitta i Stockholm som politiker och bestämma vilken invandringspolitik vi skall ha och sedan lämna över ansvaret till kommunerna att få det hela att fungera. På tiden att man vaknar till i Riksdagshuset och börjar inse att det kokar bland många medborgare när man ser att vår mottagning inte fungerat tillfredställande de sista 20 åren. Skall bli en intressant valrörelse när nu , det många har väntat på händer, våra politikerna börjar sakta men säkert närma sig hur många medborgare uppfattar situationen i kommunerna runt om i Sverige.

tn


SVT-undersökning: Moderaterna splittrat i flyktingfrågan

6 minuter sedan

 

Allt fler av moderaternas ledande kommunpolitiker vill att partiet går till val på en ny flyktingpolitik. En undersökning som SVT har genomfört visar att hälften av de svarande vill begränsa antalet flyktingar – vilket går på tvärs mot partilinjen. En majoritet vill också göra det svårare att få permanent uppehållstillstånd i Sverige.


SVT-undersökning: Moderaterna splittrat i flyktingfrågan . Allt fler av moderaternas ledande kommunpolitiker vill att partiet går till val på en ny flyktingpolitik. En undersökning som SVT har genomfört visar att hälften av de svarande vill begränsa antalet flyktingar – vilket går på tvärs mot partilinjen. En majoritet vill också göra det svårare att få permanent uppehållstillstånd i Sverige.


Läs hela inlägget genom att klicka på adressen
http://www.svt.se/nyheter/sverige/svt-undersokning-moderaterna-splittrat-i-invandringsfragan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards