Direktlänk till inlägg 21 november 2014

Vi kanske skall börja bojkotta de service och handelsplatser som inte välkomnar alla.

Av tommy norum - 21 november 2014 07:00


Fortfarande så lyser fastighetsägarna och handlarnas intresse med sin frånvaro i att  ordna till affärslokalrena i Centrum så att de blir anpassade till alla konsumenter. Måste säga att kommunen med alla skattepengar som lagts ner för att göra affärs och handlarna i Centrum till lags där till och med en centrumutvecklare,antälld med kommunala pengar, men verkar totalt strunta i tillgängligheten där många rörelsehindrade utestängs från det utbud som finns.

 Nog är det väl ändå medborgarnas intresse ni skall ha som ledstjärna i ert förtroendeuppdrag inte fastighetsägarnase.

Är det inte på tiden att våra politiker nu sätter ner foten och klargör för handeln och fastighetsägarna att skall man kunna ordna till området så måste alla vara med och dra sitt strå till stacken. Som det ser ut su verkar det som om Kommunen är den som ser seriöst på sin uppgift medan våra fastighetsägare struntar i om området utvecklas med handel och istället erbjuder lokalerna till servicenäringen vilket på sikt kommer att bli förödande för centrumområdet.

Vi får skatta oss lyckliga att det finns personer med framtidstro och nu är på väg att ordna ett nytt Handelsområde utanför centrum, om nu inte politiker och fastighetsägare sätter stopp på planerna för att skydda sina intressen runt torget.  
Blogginlägg för ett år sedan.

  
Vi läser i PD s synpunkt den svidande kritik representanter för handicaporganisationerna levererar till fastighetsägare runt om i Sverige. Där påpekar man svårigheterna för rörelsehindrade att ta del av servicenäringens och handels utbud runt om i Sverige .


Åmål är verkligen inget undantag . Här har väl över 50% av våra butiker och servicenäringar inte levat upp till vad organisationerna menar med tillgänglighet för sina medlemmar. Här fokuserar sig fastighetsägarna på den yttre miljön där rondeller och parkeringsskivor upptar deras intresse för att förbättra kundunderlaget men glömmer bort sina egna åtagande för att få handeln att växa i Åmål.


Ser vi oss runt omkring så är det bedrövligt hur man behandlar sina kunder med de entréer man visar upp i sina fastigheter.

Här har det gällt investeringar med skattemedel runt om i centrum för att hålla handeln under armarna men där en del fastighetsägare totalt struntar i att investera i sitt eget bestånd för att utöka tillgängligheten för kunder med rörelsehinder.

Nu är det läge för politikerna att sätta press på de fastighetsägare som missköter sina åtagande mot de rörelsehindrade genom att frysa anslagen med skattemedel till Centrumgruppen så att även de fastighetsägare som inte vill vara med på tåget, att öka handeln i Centrum , förstår allvaret i att alla hänger på om man skall komma i närheten av att kunna kalla Åmål för  handelsstad i framtiden.


Och har man inte ekonomiska muskler förr att investera i sina fastigheter då skall man lämna den branschen för allas bästa , framförallt för våra kunder och för Åmål framtid att vilja framstå som en handelsstad i framtiden.Vad säger ni om dessa fastighetsägares nonchalanta sätt att främja centrumhandeln i Åmål ?  

                                                                


 Varför skall kommunen satsa miljoner på centrumgruppens olika förslag där nu minirondeller är det senaste miljoninvesteringen som handeln kräver. Hur vore det om man först sopade rent utanför egen dörr.

Det här problemet har i åratal påpekats utan att fastighetsägare och handels representanter verkar bry sig. Och har man sen flata och konflikträdda politiker så lär nog det bli svårt för en förändring där man sätter medborgarna och kunderna främst och inte fastighetsägarnas sätt att hålla hårt i plånboken för att slippa investeringarna.


 Vi får kanske svara med samma mynt, när stora delar av  handeln bojkottar de med funktionshinder att besöka deras butiker så kanske vi som är välkomna utan handicap i fortsättningen skall bojkotta på samma sätt och koncentrera oss till att göra våra inköp i de service och handelslokaler som välkomnar alla.      

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 november 2013 13:27

hmm ... hur sopar man bort en stentrappa? :-)

 
Ingen bild

Tant

22 november 2013 17:07

Hur har du tänkt nu? Först ska du ta död på dom som hyr lokalerna för att försörja sig. Sedan så finns det ingen som hyr där, vad tror du händer då? Du har för bråttom ibland när du skriver!

tommy norum

22 november 2013 19:06

Ja om man tycker att kraven på hur vårt samhälle skall förbättras efter ekonomin av vad enskillda företagare tål då lär vi få vänta på förändringar. Jag får väl säga som Stig Malm Lo ordförande en gång sa. Kan inte företagen betala de löner vi begär så har man inget berättigande att finnas till. Det fick de som arbetade i Tekoindustrin och andra personal intensiva företag på 1970 och 80 erfara när man blev varslade på grund av att företagen inte klarade av Lo:s lönekrav. Jag menar nog detsamma. Klarar man inte ekonomiskt av att vara med och göra om sina lokaler för allas tillgänglighet då har man inget på marknaden att göra.

 
Ingen bild

Tant

22 november 2013 19:28

Du kan väl inte på fullaste allvar mena att den som hyr lokalen också skall bekosta entrén? angående vad S. Malm har sagt tidigare kan vi lämna därhän, för han har visat prov på att tala först och tänka sen. Jag föreslår att du går in till dessa butiker och säger det till dom, att du hoppas att alla skall bojkotta dom tills dom ändrar sin entré. Butiker av många som redan idag går dåligt, dom vill du bojkotta och snart ser staden ut som Detroit!

tommy norum

23 november 2013 01:14

Vem skulle annars betala investeringen ? Nog trodde jag att Tant var så upplyst att när det gäller lokalers investering så blir det hyresgästen i sista hand via sin hyra som får stå för kalaset. Kan butiksägarna bojkotta medborgare med funktionshinder att få ta del av deras utbud så kan jag inte se någon skillnad på att om vi som inte har funktionshinder kan svara med samma mynt för att få en ändring till stånd. Stig Malms uttalande är bara en realitet av förhållandet som gällt Svensk arbetsmarknad de sista femtio åren. Sen kanske Stig Malm liksom jag själv många gånger har en förmåga att tala klartext som en del hade svårt att ta till sig alla gånger verkar det som. Kanske tant också skall ta sig en funderare innan hon tar till pennan i sin frustration av att någon påpekar saker i samhället som inte faller tant i smaken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 juli 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - Tisdag 11 april 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - Söndag 9 april 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - Onsdag 8 feb 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - Lördag 4 feb 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards