Direktlänk till inlägg 18 november 2014

När skall våra politiker börja ta ansvar över Åmåls ekonomi istället för att skjuta problemen framför sig hela tiden. ?

Av tommy norum - 18 november 2014 07:00


 

Det har nu gått 4 år sedan Michael Karlsson ( s ) uttalade att Åmål 2018 skulle vara årets tillväxtkommun.

Frågan är väl om det inte har gått precis tvärtom i Åmåls utveckling. Högre arbetslöshet, den kommunala ekonomin fortsätter att försämras med stigande underskott i de sociala verksamheterna, befolkningen ökar men där den ökade flyktingmottagningen friserat siffrorna med ökade sociala kostnader som ett brev på posten.

Ordentliga besparingar med en sanering av byråkratin lyser fortfarande med sin frånvaro efter 4 år.

Vi står och stampar på samma fläck medan våra politiker verkar handlingsförlamade över situationen och väntar på vadå kan man fråga sig. Det finns inte längre några försäkringspengar som löser ekonomin temporärt som har varit Socialdemokraternas räddning de senast åren för att få ekonomin att gå ihop. Men vad väntar man på ? Är det en skattehöjning som så många gånger förut man skall ta till när man inte har varken viljan, kunskapen eller modet att börja skära i det som måste till för få debet och kredit att gå ihop i fortsättningen.


Tillväxtkommun 2018 är nog inget man skall gå och vänta på som skall lösa den ekonomiska krisen.

Den politiken har man fört nu i de sista 15 åren där man väntat på att kommunen skall växa och spenderat våra skattepengar under en massa år som om den förhoppningen redan inträffat. Lev i nuet och anpassa kostnader efter detta det är en filosofi som är bra i alla lägen något som våra politiker har haft så svårt för under en herrans massa år.

Konflikträdda politiker är ingen bra förutsättning för att ordna till kommunens finnanser.


Det här skrevs  i bloggen för 4 år sedan       


 "2018 skall Åmål vara årets tillväxtkommun" säger vårt nya kommunalråd  Michael Karlsson (S) i PD. Det räcker inte med att ha visioner för vad som komma skall, om man inte har konkreta planer för sina uttalanden. Åmåls kommuns politiker har levererat drömmar till sina väljare flera sekel nu utan att kunna visa någonting som kommer i närheten av det de förutspått.


Om man som Michael Karlsson tror att Måkeberg och Södra hamnplans byggplaner på sikt kommer att förändra kommunens expansion på ett positivt sätt så är jag rädd för att han kommer att bli besviken. Att tro att inflyttning av nya kommuninnevånare som med pendling till andra orter för att arbeta skulle lösa avflyttningen från Åmål är nog en dröm som har små möjligheter att förverkligas.


I ett samhälle där halva befolkningen lever i ensamförhållande med barn och där resterande är beroende att bägge arbetar för att klara uppehället förstår nog de flesta att med barnpassning och hämtning på dagis tidsmässigt inte skulle vara den optimala lösningen för ett fungerande familjeliv.


Att försöka locka penningstinna pensionärer till Åmål för att fylla strandnära bostäder kommer på sikt bara försämra det ekonomiska läget i kommunen  med en växande obalans mellan tärande och närande befolkning. Jag tror nog att den politiska ledningen skall lägga sitt krut på att försöka få kommunen i ekonomisk balans med utgångspunkt från den befolkningsutveckling vi har haft de senaste tjugo åren och inte förlita sig på drömmar och hemmasnickrade visioner som har små förutsättningar att förverkligas har det visat sig med facit i hand. 


Vi måste tro på en positiv utveckling har man hört från politikerhåll annars kan vi lika gärna lägga oss ner och dö. Om någon tror att det  på något sätt skulle avgöra vår utveckling då är vi illa ute. Tror det gör man i kyrkan, i kommunen får man kavla upp skjortärmarna, gneta, se över alla kostnader och anpassa sig till den situation som råder för tillfället .


En anpassning till verkliga förhållanden, som våra politiker har haft så svårt för de senaste årtiondena och som kommuninnevånare dyrt får betala med försämrad service och en av landets högsta kommunalskatter.                   

 
 
Ingen bild

väntar på en förklaring

19 november 2010 23:47

Kanske sossarna har lättare att ta till sig verkligheten får vi hoppas. Måste säga att de har inte visat det i Samhällsbyggnadsnämnden.Där har vice ordföranden (s), svärfar till vårt nya kommunalråd inte visat sig förstå kommunens ekonomiska situation med alla konstiga beslut enligt vad bloggen har informerat om. Och det utan att reagera på hur man sköter kommunen. Vad skall man tro, har Sossarna flera lik i lasten som de vill gömma för oss i kommunen. Hur förklarade man den låga hyressättningen i hamnmagasinet. Det senast om campingen där man gömmer kostnader,ingen reaktion från politikerna. Skall vi få förtroende för sossarna så måste de få upp alla oklarheter till ytan och förklara varför det gått så snett i styrandet av kommunen. Kanske är det en namninsamling som måste till för att få de ansvariga att krypa fram ur sina hålor.

 
Ingen bild

vän av ordning

20 november 2010 23:49

Socialdemokraterna har lika stor del i alla konstiga beslut som har tagits i kommunen eftersom inga röster har höjts under åren för få klarhet i bedrövelsen. Ordföranden i revisorgruppen var socialdemokrat, en person som inte lyfte ett finger för att få klarhet hur hans forne chef strulade med våra skattepengar. Tystheten är för att skydda sina politikervänner i
alla partier som inte vill stå för sina handlingar utan tystas ner med hjälp av vår nye
kommunchef.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards