Direktlänk till inlägg 11 november 2014

By tänkandet fortsätter runt de kommunala verksamheterna .

Av tommy norum - 11 november 2014 07:00

Det här inslaget var infört i bloggen för ett år sedan . Har det verkligen hänt någonting sedan dess ?

 


Hur skall Åmåls kommun komma tillrätta med den ökande byråkratin i administrationen om man inte börjar tänka i andra banor och andra organisationer för att komma tillrätta med de skenande kostnaderna ?

Här ordnade man till en gemensam turistorganisation med Dalslandskommunerna där man med gemensamma krafter skulle marknadsföra Dalsland med en turistchef och adimistartion runt dessa frågor.

Alla kommunerna i Dalsland tog till den nya situationen där man överförde sina lokala resurser till den nya verksamheten samtidigt som man avslutade sina egna.

Vad gjorde man i Åmål ?

Jo här behöll man den lokala turistorganisationen med en turistchef och det utan en ordentlig analys om hur de utsatta målen har uppnåtts under åren med den egna verksamheten.

Vad jag vet så svävar politikerna fortfarande ovetande om situationen på den fronten utan tar beslut i blindo med två kostsamma organisationer och utan att ta reda på fakta genom en utredning av en oberoende konsult för en ordentlig genomlysning vad som åstadkommits under åren .


Nu är man tydligen på väg att göra om samma misstag igen där en ordentlig genomlysning med en oberoende konsult utreder det eventuella samarbetet med ett gemensamt miljökontor med Dalslandskommunerna och hur det i fortsättningen får för konsekvenser för kommunens kostnader som då också i slutändan kommer påverka  skattebetalarna och de kunder som är tvingade att använda miljöenhetens tjänster i fortsättningen.


Om man nu skall uppnå samma service grad som övriga Dalslandskommuner så kommer det att bli kostnadsökning som kan sluta på nästan 4 miljoner.

Frågan man då ställer sig som skattebetalare och de som tar del av miljökontorets tjänster.. Är det med ökade miljöavgifter till våra småföretag som är tvingade att ta del av tjänsterna som skall betala den dyrare organisationen eller är det skattebetalarna som kommer att få ta smällen för att man vägra att rationalisera och samarbeta över kommungränserna.


Vad säger våra småföretagare runt om i kommunen när miljötjänstemännen hälsar på och det senare dimper ner en faktura som är betydligt högre men utan en ökad servicegrad ?


För inte skall väl skattebetalarna vara med och subventionera tillståndsprövningar och miljökontrollen hos våra småföretagare ute i kommunen ? Det är väl ändå medborgarnas bästa som gäller och deras intresse som skall stå i fokus när man gör förändringar, inte de kommunalanställda tjänstemännen som mer ser på sin egen situation än de de är satta att serva.


Och för medborgarnas bästa, sluta med att använda tjänstemän till utredningar där de är involverade i verksamheter och där slutresultatet kan påverka deras egen arbetssituation.


Vi har haft nog med amatörmässiga utredningar där slutresultatet många gånger blir det man önskar men sällan blev det man ville . Det har vi sett åtskilliga exempel på inom Åmåls kommun.


Att det skall vara så omöjligt att samarbeta över gränsrena för medborgarnas bästa, det gäller både skola, miljöenheten och turistorganisationen i Åmål

Här verkar man mer ser till arbetstagarnas intresse än medborgarnas när man tar del av det politiska facit man efterlämnat, det som på så många punkter verkligen visar hur man misskött medborgarnas gemensamma resurser under åren. Kanske det nu är dags för en förändring i det politiska tänkandet så kan komma tillbaka till något som kan upplevas som en positiv utveckling och där sanering i ekonomin är ett måste för att det skall kunna förverkligas. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards