Alla inlägg under oktober 2014

Av tommy norum - 6 oktober 2014 07:00



strutsmentaliteten  fortsätter i invandrarpolitiken.


Hur många ensamkommande barn är egentligen vuxna kan man fråga sig när man tar del av hur våra grannländers undersökningar ?


Danmarks rättsmedicinaska institut undersökning 2011, 2012 visade det sig att hälften av de undersökta visade sig ha ljugit om sin ålder. i undersökningen de första fyra månaderna under 2013 ljög 75% om sin ålder enligt statistik från Danmarks Justitieministeriet.

I Sverige finns det ingen möjlighet att göra åldersutredningar utan här släpper man igenom i stort sett alla som säger sig vara barn. I Finland och Norge har med generösa åldersbedömningar kommit fram till att 66% bedöms vara vuxna.

Vad håller man på med i Sverige kan man fråga sig ?

Är det risken för att uppfattas inhuman när man ifrågasätter åldern på de asylsökande eller är det för att det inte anses politiskt korrekt kan man fråga sig. Men att en stor del av de asylsökande barnen är vuxna som utnyttjar myndigheters och politikers naiva inställning, bereder sig plats i det svenska samhället på falska grunder.



Har vi bestämt oss att lägga ner stora summor på på mottagandet av ensamstående minderåriga asylsökande bör man också säkerhetsställa att resurserna går till dem de är avsedda till skriver Merit Wager i sin ledare i SVD. 


Kanske på tiden att man lämnar det naiva synsättet bakom sig och börja med kontroller som i de andra Nordiska länderna så att vi medborgare vet att de resurser som vi sätter av mad våra skatter också går till det de är avsedda till. Här har de politiska partierna en stor uppgift att våra myndigheter ges tillfälle att kontrollera de asylsökandes ålder vilkas skäl att söka sig till Sverige är oklara och sker på falska grunder. Kanske inte så konstigt att SD växer så det knakar när gemene man för länge sedan har insett att de som i emigrationspapperna är barn i själva verket hälften är vuxna . Ett konstaterande som man lite till mans kan uppleva när man ser dessa ensamkommande barn vandrar omkring i städerna. .


Lärare och personal på emigrationsverket säger att bland de asylsökande finns mängder av betydligt äldre som kommer in utan att tydligen någon reagerar och försöker göra någonting av det hela.

Bara att konstatera att vår asylpolitik har havererat här också, inte bara utanförskap, inga jobb, socialt utslagna med kriminalitet, inga bostäder men man fortsätter med sina skygglappar , stoppa likt strutsen huvudet i sanden och höjer man sin röst och påpekar att vi kan inte fortsätta så här då är man rasist, främlingsfientlig vete gudarna allt man hittar på. Kanske är det så att en röst på SD är ett rop på hjälp och få upp ögonen på våra politiker hur illa man sköter invandrarpolitiken i Sverige.

Av tommy norum - 5 oktober 2014 16:00




 
Start i Arvika 1990.
Start var fortfarande 1965-66 förhyrd av Billerud för virkesdragning på Glafsfjorden.



Start och Thor i Säffle sluss 1967


 

Rolf går ur Säffle sluss 1967
notera även att slussvakten i bakgrunden bär mössa, vit skjorta med slips.

 

På väg från Spesshult till Säffle med 3 pråmar, 1964




Hilda och Billerud IV väntar på bogsering i Säffle 1966

 


  Ner genom Byälven, 1964


På Hökeströmmen i Byälven - maj 1966


Av tommy norum - 5 oktober 2014 16:00












Bildkonstnär Knöppel



Kungens Eriksgatan 1953


Av tommy norum - 5 oktober 2014 15:45

Foto: Liljeroth, Erik / Nordiska museet Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


  
Experimenthus i Sorgenfriområdet, Malmö.


   Interiör från Malmö auktionskammare

  
Bangårdsområdet, Nyhamnen och Industrihamnen, Malmö.


  
Kalendegatan i Malmö

Ölcaféet Vega vid Skeppsbron, Malmö


  
Barn och en hund som leker på en gata i Malmö


   Musikunderhållning vid Margaretapaviljongen

Av tommy norum - 5 oktober 2014 07:00

 


Jonas Rydh verkar ha huvudet på skaft när han analyserar den parlamentariska läget i Sverige genom att med rubriken blockpolitiken behövs i PD: Synpunkt ge sin syn på det politiska läget.

De som ropar på samarbete över blockgränserna i rikspolitiken de har nog missuppfattat hela det demokratiska system som vi alla värnar om genom att med de olika alternativ som erbjuds lägga våra röster på det vi anser vara det som får Sverige att utvecklas mot den ideologi som man vill skall vara riktmärket för styrandet.


Att man kan ha samarbete i olika sakfrågor där man har en gemensam uppfattning om är ju en självklarhet i rikspoltiken liksom i kommunalpolitik . Men att lägga sig och få en lösning av de politiska frågorna genom en kompromisser känns nog lite främmande för de som röstat i bägge de politiska lägren. 

För Sveriges bästa , ta ansvar är honnörsorden från Socialdemokraterna nu när man inser att man får svårt att föra den politik man i retoriken fört fram i valrörelsen.

Men att en regering som har ca 37% av rösterna bakom sig försöka få till det att om inte borgarna samarbetar så tar man inte ansvar för Sverige.

Kanske skulle man tillägga att om man inte ville klargöra för väljarna vilka verkliga alternativ som stod tills bud genom att i förväg tala om vilken politik man skulle driva det är väl roten till det parlamentariska läget som nu föreligger.

Att Socialdemokraterna nu med alla medel försöker splittra alliansen har ju bara ett syfte att ta över de politiska frågorna genom sin position som det största partiet.

Med en motståndare där alliansen är större än Socialdemokraterna och miljöpartiet tillsammans och med SD som dark hors så ligger verkligen den nya regeringen illa till. Vi som röstar på någon av allianspartierna gör det för att det är en motpol till den vänsterpolitik som Socialdemokraterna vill föra med MP och med V som stödparti.

Och som det parlamentariska läget som nu föreligger så är de borgliga större i riksdagen så länge Alliansen håller ihop.

Varför borgarna skulle ge bort den positionen genom att något parti går över till vänsterblocket är nog inte särskilt troligt . Det skulle nog straffas vid nästa val med risk att åka ur riksdagen . .

Frågan är väl hur många vallöften man kan genomföra med en regering som inte har en chans att få till det utan stöd från det borgliga blocket. .

Om senast ett år har vi nyval i Sverige är mitt stalltips. Då får väljarna ta ställning till vilken politik man vill skall föra fram Sverige. Men frågan är väl om väljarna  törs köpa grisen i säcken en gång till utan att veta få veta något om innehållet.

Av tommy norum - 4 oktober 2014 23:00

STOCKHOLM Norrmalmstorg
 
 
Stockholm. Hamngatan, Kungl. Dramatiska Teatern
 
 
STOCKHOLM
Utsikt från Skandinaviska Bankens Centralkontor vid Gustav Adolfs torg.
 
Stockholm. Gustaf Adolfs torg med Operan
 
Stockholm. Kungl. Operan och Norrström
Stockholm. Utsikt från Stadshuset
 
 
Stockholm. Tegelbacken
 
Stockholm. Sjötaxi vid Tegelbacken
 
 
 
Stockholm. Karl XII:s torg o. Jacobs kyrka.
 
Stockholm. Strömparterren med Operan.
 
 
 
 

Av tommy norum - 4 oktober 2014 22:45




  

Buda Herrgård i Eds socken 1898. Löjtnat Per Ragnar Söderheim förvaltare på Liljedal bruk. Huvudbyggnaden från 1700 talet revs 1961 men flygelbyggnaderna står fortfarande kvar. Här är hela familjen med anställda i hushållet med på bilden,  


 


 


 


  


  


  



Av tommy norum - 4 oktober 2014 22:45

Foto Erik Liljeroth

Ingår numera i Nordiska museets samlingar  

 

Krontorp


 


 

Rådhuset

 

Rådhuset

   

Auktion Nya Kyrkogatan

      

Bakgård i centrum klicka för större bild.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards