Alla inlägg under oktober 2014

Av tommy norum - 15 oktober 2014 22:00

Rolig reklamfilm på 1990 talet med filmskaparen Roy Andersson. 



 


Klicka på adressen för att ta del av Roy Anderssons film för Arla på 1 min.


https://www.youtube.com/embed/oQCQCuyWhMc

Av tommy norum - 15 oktober 2014 07:00


 



Nu får vi se hur domstolen nästa vecka tolkar tvisten efter branden i hamnterminalen .


Sune Tholin har ju sedan länge tagit ställning i sina krönikor och reportage som skribent, men tyvärr så vill han gärna utesluta det som inte gynnar hans sak även i gårdagens referat i PD. Inte ett ord har Sune Tholin skrivit om den betydande hyressubvention som Dalbobåtar fick ta del av under sin tid som hyresgäst. Att det sedan står i hyresavtalet att det är hyresgästen som skall stå för alla myndighetsbesiktningar och att hyresgästen till anläggningen varken anmält till sotningskontoret att anläggningen finns och skall tas in i sotningsrutinerna.

Sune Tholin vill inte  skriva om att efter branden så fick Skorstensfejarmästaren i Åmål ett besök av ägaren till Dalbobåtar och där ett försök få till ett besiktningsintyg över anläggningen i efterhand. Kanske ändå säger en del om hur man själv ser på sitt ansvar i vad hyreskontraktet säger och känner sig skyldig till att förbisett sina skyldigheter enligt detta.

Vi får väl se vad domstolen har för tolkning av det förfarandet när nu Dalbobåtar i efterhand försöker göra kommunen till syndabock och överföra ansvaret till det som regleras i det hyresavtal med en skrivning där det är hyresgästen som skall stå för myndighetsbesiktningen och de krav som dessa ställer före att få använda installationer i byggnaden.


Där ingår också sotning med eldstadsbesiktning men som hyresgästen totalt nonchalerat genom att själv utföra sotningen utan att anmäla anläggningen till sotningskontoret.

Det är många turer både i hur anläggningen kom till, hur man försökt kringgå kommunallagen genom hyressubventioner, hur kostnaderna inte helt redovisats för investeringen, Investeringar som inte redovisades tillhörande fastigheten som rampen som i efterhand fick göra till en allmän ramp för att hyresgästen skulle slippa att investeringskostnaden skulle drabba hyresnivån på anläggningen.

 Där politiker inte brydde sig om det fullmäktigebeslut som klart deklarerade att alla investeringskostnader skulle tas ut av hyresgästen men som i efterhand i stället blev en kostnad för skattebetalarna på en halv miljon om året

Allt detta och mycket mer visste PD med Sune Tholin som ansvarig utgivare men vägrade att låta läsarna ta del av detta som så mycket annat när det gäller hur kommunens före detta samhällsbyggnadsnämnd under ledning av en kompis till Sune var ansvarig i hur man använde våra skattepengar långt utanför ramarna av de beslut som fattas i fullmäktige.

Nu när medborgarna fått andra medier att ta in information ifrån då gråter chefredaktörerna runt om i landet krokodiltårar över att nu går medborgarna miste om värdefull samhällsinformation när man tvingas avskeda skribenter på grund av nedåtgående upplagor. Skribenter som är en så viktig del i samhällsdebatten och i sitt grävande om hur våra politiker och tjänstemän sköter sig i sitt uppdrag vill man i retoriken göra sken av.


 Det man kan säga om PD i den rollen det är en skam för hela medievärlden när man heller gick till angrepp på budbäraren och i sin tidning försökte göra sken av att budbäraren som förmedlade alla tokigheter i andra medier inte var något att lita på för han hade också lurat kommunen i en fastighetsaffär.


Helt befängda uppgifter som inte dementerades i tidningen av Sune Tholin när den versionen både av tjänstemän och politiker klargjorde förhållandet i affären.  Så när ägarna använder tidningar i sitt eget syfte att försvara kompisar när de gör felsteg utan för kommunallagen och i stället försöker använda tidningen till desinformation med forna Öststaterna som förebild i sitt mörkande av fakta som man inte vill lämna ut av olika själ . Sådana tidningsägare vill vi inte ha att göra med som läsare, inte heller chefredaktörer och ansvarig utgivare som inte förstår sitt uppdrag gentemot läsarna.



Så på tiden Sune Tholin att du lämnar din post på PD innan du ställer till mer oreda på redaktionen.

Också en förutsättning för att PD skall bli trovärdiga i sitt media utbud i fortsättningen är väl att Sune  tar ditt pick och pack och i fortsättningen använder dina talanger i fårskötsel på din gård utanför Åmål i stället. För som tidningsägare i syfte att ta tillvara medborgarnas intresse i hur våra politiker och tjänstemän sköter sitt uppdrag så har väl PD under Sune Tholins tid blivit rena katastrofen .


 Vi får väl hoppas att NWT som nyblivna ägare rättar till den saken innan det är försent och läsarna helt försvinner från tidningen. . 

Av tommy norum - 15 oktober 2014 07:00



SJ Bildrullen (1988)

 

Reklamfilm för Statens Järnvägar.
 
klicka på adressen för att se reklamfilmen på 1 min.
 
 
 

Av tommy norum - 14 oktober 2014 07:00


 

Kan det ha något samband med de dåliga skolresultat som uppvisas i olika mätningar beror på att Sverige är ett av de länder vars elever lägger ner minst tid på läxläsning.

Med en valrörelse där en av huvudfrågorna varit att förbättra skolresultatet så går Vänstern ut och vill göra grundskolan helt läxfri där huvudargumentet är rättvisa och för att barn från studievana hem gynnas. I vänsterns värd där är likheten i kunskapsnivån det primära där ribban skall sättas efter de svagas prestation, inte att försöka nå de högpresterade elevernas kunskapsnivå. Så alla bra prestationer av elever som nås med en hemmiljö med studievana och intresserade föräldrar ses som orättvist i ett vänstersamhälle.


Risken är väl att kommunal läxhjälp kan få helt motsatt effekt på studieresultatet där risken att man lockas in i ett samhällssystem där också läxläsningen ingår och med risk att kraven blir allt mindre när föräldrarna lämna utanför.

.

Frågan är väl om inte skolan blir lika dåliga på att uppfylla läxläsningens absoluta kriterier för att lyckas, studiedisciplin , som man i många fall inte lyckat att i det vardagliga skolarbetet få elever att bli intresserade av i skolarbetet. Så det som krävs av elever för att uppnå resultat i skolan är att ställa krav på eleverna . Det har man inte lycka med i den Svenska skolan verkar det som när man läser hur många som inte lyckas . Så de föräldrar som är intresserade av barnens skolgång skall nog fortsätta med detta och delta i arbetet för att förbättra sina barns studieresultat. Det som vänster kallar orättvisor.


Allt som höginkomsttagare tar del av i samhällets offentliga utbud kallas orättvist i Vänsterns retorik , rutavdrag, ränteavdrag, barnbidrag,, rotavdrag det är avdrag som smakar illa när det är höginkomsttagare som tar del av dessa.


Men sanningen att säga är väl att de är de enda som fullt ut står för sina bidrag  genom ett högt skatteuttag. Så hög skatt skall man betala men skall inte få ta del av den gemensamma välfärden, det är orättvist i Vänsterretoriken.

Av tommy norum - 14 oktober 2014 07:00


SvD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG


       

Av tommy norum - 13 oktober 2014 07:00


Bilderna och texterna kommer från Värmlandsarkivet. Stämmer ej texterna med bilderna kan ni gärna i kommentarer rätta till dessa. 


Litet hörnhus Verkstadsgatan-Mellqvistgatan. T h stor fastighet på Mellqvistgatan  1960


Hantverksföreningens bygge på V.Torggatan 1a. 1960  foto: Dan Gunner


Martins Färghandel och Hagatorget  1960   foto: Lars Hellström 

Korsningen Nygatan-Åttkantgatan  1940 tal  

Västra Torggatan. Gamla Cosmora biografen, som sedemera blev Roxy biografen. Här ligger nu Folksamhuset.

Kungsgatan. Gamla Idrotsmagasinet och Nilsson och Öboms Speceriaffär, samt Biografen Röda Kvarn. 1960 


En av de första färg bilderna av Drottninggatan ?   1960


vill ni ta del av övriga inlägg med rubriken Karlstad förr så klicka på adressen.


http://t-norum.bloggplatsen.se/kategori/220676-karlstad-forr/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards