Direktlänk till inlägg 31 oktober 2014

Vad har Centerpartiet för ansvar i hela hamnterminalaffären ?

Av tommy norum - 31 oktober 2014 07:00


 

Kurt Svensson   Leif Aronsson

Kurt Svensson kommunalråd C och Leif Aronsson fullmäktigeordförande C

Här har vi nog de två största syndarna att hamnterminal investeringen blev så olycklig för skattebetalarna. Ett kommunalråd som drev igenom ett hyresavtal i början som varken matchade kommunallagen eller det fullmäktigebeslut som låg i botten för investeringen. En fullmäktigeordförande som inte reagerad på eländet trots signaler om att det inte gått rätt till.





Vad har Centerpartiet i Åmål för ansvar i Kurt Svenssons uppträdande i Tingsrätten ?. Flera Centerpartiset borde vara informerade av vad Kurt Svensson sagt och inte sagt i sin roll som kommunalråd på sin tid. Ena stunden så förnekar han att det finns ett avtal där han med underskrift i ett protokoll nekar till att det finns någon form av avtal skriftligt eller muntligt i de hyresförhandlingar som föregicks efter branden.


När han sedan i Tingsrätten påstår det motsatta så kan man ju fråga sig vad vi har för övriga företrädare för Centerpartiet i kommunen som inte ens verkar vilja reagera för eländet när ett före detta kommunalråd representant för Centerpartiet totalt verkar sinnesförvirrad när han påstår saker ena stunden med nästa stund kommer med andra uppgifter.

Tydligen är det tuta och kör så får vi ser vad som händer har satt så djupa spår i det vardagliga beteendet att man inte bryr sig längre vad som är sant eller påhittat. Subventioner på en halv miljon om året till en enskild medborgare som är roten till det onda i hela affären och som gick till Tingsrätten. Det  har jag inte sett några spår av ångerfullhet hos Centerpartister eller några uttalande om varför det blev som det blev. Här gömmer man sig på kammaren i tron att det snart blåser över så vi kan fortsätta som om ingenting har hänt. Vi får väl vara glada för att Centerpartiet lämnades utanför maktens boningar vid valet med företrädare som inte kan skilja på sant och osant där man med dubbla budskap skapar förvirring och använder det budskap som är gångbart för stunden.


En förvirrat före detta kommunalråd har satt sina spår i hur Centerpartiet har skött sina åläggande i sina förtroendeuppdrag under åren. Inte undra på att de struntad både i kommunallag, pensionsskulder, lånat till underhåll, investerat i fritidsektorn utan att ha ekonomiska förutsättningar, struntat i uppföljningar, analyser i stort sett allt som har med en ansvarsfull politik att göra.

Inte konstigt med en ledare som inte har en aning av han sagt eller gjort i sitt förtroendeuppdrag. Vi kan väl skatta oss lyckliga att Centern försvann med sina företrädare innan man hann ställa till mer problem för medborgarna.

Man kan ju undra när ett kommunalråd från Centern fått härja fritt i kommunen under så många år utan att medlemmarna reagerar. Ett kommunalråd som var uppskattad av väljarna för sin tillgänglighet men med ett  stort problem att inte kunna få fram ordet nej utan vill göra alla till lags.

Ingen reagerade inom Centern när han inför åklagare blånekade till att han som firmatecknare var ansvarig för det hyreskontrakt som innehöll en subvention på närmare en halv miljon om året som skulle inneburit en subvention på närmare 12 miljoner under kontraktstiden.

Ett kontrakt som Kurt Svensson också ville skulle fortsätta efter den brand som annullerade kontraktet. Att det fortfarande var fråga om ett avtal som hade subventioner som stred mot kommunallagen det var något som Kurt Svensson tydligen inte ville ta åt sig, inte heller Sune Tholin eller de övriga centerpolitikerna som på alla sätt försökte mörka det hela genom total tystnad.


Att det sedan satt en centerpartist som ordförande i fullmäktige, Leif Aronsson, som totalt missuppfattat sin roll genom att inte reagera på de signaler som hävdade att kontraktet varken ligger i linje med vad det fullmäktigebeslutet säger om investeringen eller kommunallagen . Det som kanske oroar mest är väl att Leif Aronsson fortfarande är en av ordförandena i fullmäktige med den meritlistan.


Kanske ändå talar sitt tydliga språk om att det är inte medborgarnas intresse de i första hand tänker på i sitt förtroendeuppdrag utan mer på sitt eget.

Och att sedan det fortfarande finns folk i revisionsnämnden som var med och blundade för eländet trots signaler att det inte stod rätt till kanske ändå säger en del om hur man uppfattar sitt förtroendeuppdrag att företräda väljarna i sitt uppdrag tillse att de politiska besluten går rätt till, inte att skydda kompisarna i politikerleden när de struntar i  fullmäktigebeslut och kommunallagen . Ynkligt




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards