Direktlänk till inlägg 27 oktober 2014

Svt anklagas för att framhäva Svensheten i allt för Sverige programmet

Av tommy norum - 27 oktober 2014 07:00


Nu får det vara nog  att en liten  klick opinionsbildare skall bestämma hur Svenska folket skall uppföra sig för att inte uppfattas som nationalist, främlingsfientlig, diskriminerande


Skall man nu också börja  politisera våra TV programs innehåll , räcker det inte nu. Vi får inte ha skolavslutningar i kyrkan längre, vi får inte framhärda vårt kulturarv i TV program utan att någon förståsigpåare anklagar tv för att vara nationalister. Vem vill inte vara stolt över Sverige och det kulturarv som vi fått av våra förfäder med både mat traditioner och språk. Här skall det ändras i litteratur och barnböcker skrivna för ett femtiotal år sedan för att inte våra nya Svenskar skall känna sig diskriminerade . Vi får inte kalla svarta för negrer, eller romer för Zigenare, eller samer för lappat, vi ändrar till och med namn på våra bakelser för att ingen skall känna sig diskriminerad. Frågan är väl om vi skall finna oss i att en liten klick opinionsbildare skall bestämma för oss vad som är diskriminerande. Kanske skulle man i stället förklara för de som känner sig diskriminerade på grund av ordval, bilder eller texter i böcker och tidningar att de har inte kommit dit för att diskriminera utan varit ett naturligt användande av texter och bilder utan tanke på något annat. Hur vore det om man i stället lade krut på krafter som ser främlingsfientlighet, diskriminering i stort sett i allt som skrivs och säjs och där man anser sig ha rätt att tolka ordens betydelse efter sina egna uppfattningar, i ändra attityd och sluta se spöken på ljusa dagen. Det räcker nu, inte är väl det meningen att vi totalt skall utplåna våra traditioner och inte se allt som man framhärdar som typiskt Svensk som nationalistiskt , främlingsfientlighet eller diskriminering.

TN


”SVT går nationalismens ärenden”

21 oktober

Anders Lundin, programledare

Anders Lundin, programledare "Allt för Sverige" med årets tävlande i bakgrunden. Foto: SVT

”SVT cementerar en föreställning om vad det innebär att vara 'svensk'. Svenskheten verkar bygga dels på blodsband och dels på att vara svensk 'på rätt sätt'. Vissa passar språkligt och kulturellt inte riktigt in i Sverige”, skriver Adam Hjorthén.


Klicka på adressen för att se inslaget


                   http://www.svt.se/opinion/allt-for-sverige-gar-nationalismens-arenden

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

27 oktober 2014 09:00

”SVT cementerar en föreställning om vad det innebär att vara 'svensk'. Svenskheten verkar bygga dels på blodsband och dels på att vara svensk 'på rätt sätt'. Vissa passar språkligt och kulturellt inte riktigt in i Sverige”, skriver Adam Hjorthén.

Nä, just det. De kanske är utlänningar ...

Nu finns det också olika länder på vår jord. Ett land heter Somalia. Ett annat land heter Indien. Ytterligare ett annat land heter Kanada osv. Alla de olika länderna på vår jord har var sitt språk och sina olika seder och bruk. Vad är det för konstigt med det? Inte är väl alla jordens människor rasister bara för att dom bor i, och älskar, sitt land?

Sverige är inget undantag. För Sverige har också sitt språk, sina seder och bruk och sina olika maträtter. Vad är det för fel med det? Åk till Iran t.ex och försök bygg en kristen kyrka så ska du få se vad som händer. Alla de olika länderna är OLIKA.

Sverige har också en flagga, även om man nu inte har råd att sy upp den inom landet utan använder lågavlönade stackars utlänningar utomlands att sy upp den. Även USA har en flagga. Den flaggan syr man t.o.m kläder av. Medan det i Sverige är rasistiskt att tycka om sitt lands flagga.

Nä, Sverige är ett konstigt land ... Vad är det för fel att säga att en neger är en neger? Vad är det för fel att säga att en tattare är en tattare? Eller vad är det för fel att säga att en 08 är en 08? Eller vad är det för fel att säga att en som har svart hår är en svartskalle? Man säger ju att en som inget hår har är en skinskalle. Typ Reinfeldt; han är en typisk skinskalle. Eller vad är det för fel att säga att en som är född i Sverige och bor i Sverige är en svensk? Eller vad är det för fel att säga att en som är född utomlands och bor utomlands är en utlänning? Och skulle en sådan utlänning komma till Sverige så är hen ju fortfarande en utlänning precis som en svartskalle som kommer till Sverige fortfarande är en svartskalle. Vad är det för fel med det? Vi är ju alla olika. Det är ju inget fel på de olika skallarna, även om vi i Sverige stundtals har mätt och forskat på varandras skallar för att utröna vilken ras vi är.

Nä, i Sverige är vi svenskar och i Finland är dom finnar och i Norge så är dom norrmän osv. Det är inget fel i det.

Och nu är jag pensionär med vitt hår och vitt skägg, och det skäms jag inte alls över och tänker absolut inte färga håret svart för att passa in och inte stöta mig med alla svartskallar.



.

 
Ingen bild

B.Svedberg

27 oktober 2014 17:58

Ja du T.Norum nu har du petat i getingboet, när du visar tecken på antiZiganism, vilket är Sveriges ny modeord. Det fick jag lära mig när jag råkade titta på SVT Forum i morse. En Thomas Hammarberg (ordförande i Regeringens kommission mot Antiziganism) talade med verklig inlevelse om denna minoritet bland de stygga svenskarna. Så tiggeri, nedskräpning och kriminalitet som följer med denna stackars folkspillra på 12 miljoner är bara att acceptera ! Så lägg till Antiziganism på slutet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards