Direktlänk till inlägg 30 september 2014

första uppgörelsen mellan S och MP verkar inte gå igenom i riksdagen.

Av tommy norum - 30 september 2014 07:00


Man kan ju fråga sig varför skoltrötta elever som inte ens klarar av grundskolan skall tvingas in i gymnasiet.

Man vill altså tvinga vuxna personer på 18 år att gå i skolan. Förmyndarsamhälle där de socialistiska tankegångar spökar och där politikerna tror sig veta bäst i alla lägen.  TN




Bakslag för nya regeringen – direkt

 TT

Foto: TT

Den nya regeringen kan komma att åka på bakslag i riksdagen redan i den första uppgörelsen som den har presenterat. – Förslaget från den nya vänsterregeringen innehåller tvång. Det är provocerande, säger Annie Lööf (C).

I går gick Socialdemokraterna och Miljöpartiet ut i SVT och presenterade den tillträdande regeringens första stora överenskommelse om skolan. Partierna vill göra gymnasieskolan obligatorisk och ge alla gymnasieprogram högskolebehörighet.

I riksdagen finns i dag en majoritet bestående av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna som är emot förslagen.

– Förslaget från den nya vänsterregeringen innehåller tvång. Jag tror att det är det som väntar Sverige de kommande åren. Det är provocerande, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Flera motargument

Vad regeringen än föreslår så är det bland de 349 ledamöterna i riksdagen som det hela avgörs till slut. Och när det gäller förslagen om gymnasiet är en majoritet bestående av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna i dag emot de idéerna:

– Förslaget är märkligt, de elever som inte klarar gymnasiet har ju ofta inte klarat grundskolan. Dessutom kan man inte tvinga elever efter att de fyllt 18 att gå ut skolan, säger Annica Eklund (KD).

– Tvång är fel väg att gå och alla elever är inte teoretiskt lagda, vissa är mer praktiskt lagda, säger Carina Herrstedt (SD), som sitter i utbildningsutskottet.

MP: Vill ge alla en chans

Miljöpartiet och Socialdemokraterna hoppas på diskussioner med de andra partierna.

– Det är viktigt att vi är tydliga med vad vi vill och nu ska vi inleda samtal. Vi vill ge alla barn och ungdomar den chans de behöver för att ta makt över sitt liv, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 september 2014 10:35

De barn som nu växer upp har inte samma förutsättningar som tidigare generationer även om de har samma möjligheter som hägrar för dem att ta makten över sina liv.

Teoretiskt lagda eller praktiskt lagda är inte frågan. Detta eftersom dessa nya generationer är skadade av olika gifter som de fått via navelsträngen. Se Stefan Jarls film Underkastelsen del 1 och del 2:
http://www.youtube.com/results?search_query=underkastelsen

Så att börja tvinga ungdomarna är fel väg att gå. Deras nuvarande beteende och inlärningsförmåga avgjordes redan i mammans moderliv.

Och att låsa in dem i skolan skapar inga fler arbeten i västvärlden, inte ens i landet som heter Sverige.

Så hur dessa ska få makt över sina liv, det begriper jag inte. Loppet verkar vara kört.

Bättre hade det varit om man börjat trappa ner på gifterna i våra hem och i samhället i övrigt. Som det nu är så är det bättre (det är mindre gifter) om barnet sover i en verkstad än i barnets eget rum.

Se filmen!


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards