Direktlänk till inlägg 10 september 2014

Ni som har vindkraftsfrågan som ett viktigt del hur ni skall rösta skall nog välja bort M,C,FP.

Av tommy norum - 10 september 2014 06:45

 
Vindkraftsstriden har ebbat ur står det i PD.Anser ni att fler vindkraftsverk kan byggas i kommunen och i så fall var ? Det var frågan PD ställde.


Som vanligt har man svårt att svara rakt utan i sina svar vill man gärna gardera sig för förändringar för att slippa låsa fast sig i positioner som man egentligen inte står för. C., M, FP vill helst slippa ge besked på fråga där väl svaren mer blev typ god dag yxskaft . Kanske något att tänka på ni som har vindkraften som en viktig fråga när ni tar ställning i valet på Söndag.

 

 

Frågan är väl om inte de som tycker att vi skall vara restriktiva och hålla oss till den vindbruksplan som tagits i fullmäktige och som speglar folkopinionen hur vindkraftsfrågan bör lösas fått de svar man efterfrågar av politikerna. ?


När det gäller de rödgröna S, V och MP så ger de klara besked om hur de tänker agera där en fortsatt restriktiv hållning i ny etableringar . Och där den tagna vindbruksplanen gäller även i nästa mandatperiod. Och där MP anser att kvoten är uppfylld inte ser behovet av nya verk.


Men hur ser svaren på de övriga partierna ut .

 

Centerpartiet som har många markägare som förtroendevalda i sina led tänker nog mer på sin egen utkomst än bryr sig om vad de boende runt verken har för åsikter.

I deras värld är det den enskilde markägare som bestämmer , svarar man till PD , om han vill investera på sina marker utan att bry sig om opinioner och där kommunens roll skall inskränka sig att i sin vetorätt kunna säga nej.

Men frågan är väl hur den vetorätten kommer att användas om Centern kommer in och få bestämma i politiken . Och kommer man att anpassa vindkraftsbeslut efter den rådande vindkraftsplanen eller kommer man också passa på att riva upp denna för fler etableringar så att Centerns förtroendevalda skall kunna sätta upp vindsnurrorna på markerna de äger. Med det svaret de levererade till PD skulle jag inte som väljare lita på Centerpartiets förtroendevalda som anser att förtroendeuppdraget de fått är mer för att politiskt kunna styra utvecklingen i besluten som gynnar dem själva än att ta intryck av vad medborgarna har för åsikter.


Moderaterna vill heller inte svara på om den liggande vindkraftsplanen med en restriktiv hållning i nya etableringar bör vara riktpunkten i deras vindkraftspolitik utan hänvisas till miljölagsstiftelsen, kompetenta tjänstemän på regional kommunal nivå och som sköter detta på ett utmärkt sätt. God dag yxskaft får man väl säga om ett sådant uttalande på frågan PD ställer.


Folkpartiet tycker hela beslutet om vindkraftsplanen tydligen är ett fiasko och vad jag förstår skall kunna medverka till en förändring . Men om vi behöver bygga mer vindkraft i Åmål det skall tydligen markägarna få besluta om och det där med återhållsamhetsprincipen det är inget som Folkpartiet köper i framtiden förstår man av uttalandet.


Den som gjorde sig besväret att svara på frågan rakt utan svävningar på målet var Kristdemokraterna där svaret var rakt, vi ser för närvarande inte det behövs nya vindkraftsverk i Åmål.


Så ni som är vindkraftsmotståndare eller tycker det är nog nu med vindkraft i Åmåls kommun de skall nog tänka sig för mer än en gång när de lägger sin röst på Söndag. Tyvärr får jag väl säga för ett borgligt hjärta att Åmåls borglighet i vindkraftsfrågan har många frågetecken som inte rätades ut av de svar man fick utan här vaknade nog känslan att man helst vill sopa hela frågan under mattan för att sedan efter valet göra förändringar som passar deras  egna intressen. .

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 september 2014 08:55

Vindkraftsstriden har INTE ebbat ut! Det är bara så att de som kämpar för sina liv och sin livsmiljö, mot dessa miljöfarliga giftspridande och fullständigt onödiga maskiner, mot lögner, mot lagbrott och mot svekfulla lea och onda politiker, laddar om.

Vad som planeras i motståndskretsar i fråga om den här jäsande surdegen i samhällets yttersta utkanter och mörka vrår på kommunhus och i länsstyrelsernas illaluktande salonger kanske kommer att överraska vissa medan andra ser det bara som en direkt följd av centerpartiets, miljöpartiets och socialodemokraternas vansinne, lögner och vanstyre.

Det är skrämmande att se hur dessa politiska vandaler ljuger sig fram och med svekfulla debatter manipulerar sanningen. Det som blottats i denna strid är inte värd att benämnas "samhälle". För när lögnerna från de snikna vindkraftsbolagen, tilltäppta tjänstemän och dessa vämjeliga och onda politiker tar över, likt brännässlor på ogräshögen, återstår inget annat än ... ja, just det.

Nej, ingen strid i den här frågan har ebbat ut. Vi bara laddar om och byter till andra mera kraftfulla vapen - om nu någon någonsin vunnit mot satan och en ful diktatur. Sverige är inget undantag härvidlag. För om socialodemokraterna kommer till makten så har de bedyrat och bestämt sig för att de minsann ska avskaffa demokratin och ta av kommunerna vetorätten, precis som centern vill så att markägarna ohindrat ska kunna plåga livet ur sina grannar maximalt.

Att bygga vindkraftverk för att producera ytterligare mera el när vi redan har ett överskott på el i Sverige är totalt vansinne. Vi exporterar redan dubbelt så mycket el som dessa miljöfarliga maskiner lyckas harpla ur sig.

Att bygga vindkraftverk som går med nära två miljoner i förlust per år är fullständigt vansinne. Ett antal vindkraftsbolag är redan konkursfärdiga.

Att bygga vindkraftverk som släpper ut mer CO2 per kWh än vad både vattenkraften och kärnkraften gör tillsammans är rena vansinnet. Då vi redan vet att den globala uppvärmningen är en växande katastrof.

Att bygga vindkraftverk som läcker ut bisfenol A i skogarna är också det rena vansinnet. Då bisfenol A är ett hormonstörande gift som hotar slå ut mannen som art.

Nej, striden mot vindkraftsvansinnet är inte över. Vi måste fortsätta att kämpa mot alla som vill förstöra våra liv och vår livsmiljö och ekonomi. Därför uppmanar jag alla att åtminstone rösta på de partier som klart och tydligt säger nej till detta sjuka vindkraftsvansinne.

Med vänlig hälsning
Dag Blomqvist
Ånimskog


.

 
Ingen bild

Åke Olsson

10 september 2014 10:35

Fråga Lisbet Westlund(fp),hon har säkerligen ett personligt svar här också,visserligen inte förankrat hos sina partikamrater men varför inte som vanligt,köra sitt eget "race".

 
Ingen bild

silvio

11 september 2014 23:45

Svar till Åke ...visst du har rätt i sak ..men du får inte glömma att Kvinnorna är centrum i valdebatten ..50% av alla väljare är trots allt kvinnor ...Ja tror personligen att Åmåls lilla Sarah Palin kommer att slå Berne. Arvidsson.mfl med hästlängder i detta val ..just därför att hon har den charmen som så många övriga politiker saknar ...samt förmågan att engagera sej i vad hennes väljare önskar ...förbered er för ett kvinnligt kommunalråd

 
Ingen bild

P.Enning

24 september 2014 01:08

Ja förstår bara inte Dag Blomkvist aggressioner emot vindkraftverk.Har aldrig hört andra klagomål gällande vindkraftverk än från just Ånimskog i Dalsland.. ..eller är det en enmanshow ifrån Dag Blomkvist..? Var nyligen uppe gällande ett konsultuppdrag i Mellerud där lantbrukarna stolta över att få visa upp dessa miljövänliga vackra vindkraftverken på sina ägor

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

24 september 2014 12:49

P.Enning verkar vara både blind och döv som inte varken sett eller hört något klagomål mot vindkraftverken annat än från Ånimskog. Att man både på TV och i dagstidningar runt om i hela Sverige, där detta vansinne pågår, rapporterar om klagomålen mot dessa miljöfarliga giftspridande lågpresterande och fullständigt onödiga livsfarliga och olagliga maskiner verkar ha gått vederbörande totalt förbi. Vilken planet bor du på?

Och tar vi exemplet från Fengersfors så samlade man in namn mot den planerade tortyren därstädes och fick in fler namn än postlådor i byn. Och varför inte nämna Jakobsbyn. Där höll vi, jag och Björn Carlén, ett informationsmöte i en fullsatt bygdegård. Efter det stegade 50 - 60 personer in på kommunalrådets kontor och sa nej till den planerade vindparken. "Enmanshow" ??? Nej, det jag håller inte med dig om.

Och över hela Sverige, och världen i övrigt, är det likadant; inga grannar vill bli torterade med dessa miljöfarliga maskiner. Du glömmer tydligen bort att dessa maskiner ska miljöprövas därför att i Länsstyrelsens vokabulär så går de under benämningen "miljöfarlig verksamhet".

Att du dessutom tar Mellerudseländet som exempel på "vackra" vindkraftsverk är ju lustigt. Ja, rent av fullständigt barbariskt - eller så begriper du inte bättre - för där har berörda grannar börjat dra ner persienner och rullgarndiner för att slippa se fanskapet. Och ända in i sovrummen plågas de av detta vansinniga vindkraftsljud som mal på dygnet runt - speciellt när de ska försöka sova. Att alla dessa utsatta, enligt professor och överläkare Göran Holm på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, riskerar en lång rad sjukdomar och dessutom en för tidig död på grund av dessa hemska maskiner, vet du tydligen ingenting om alls.

Att vissa hårdhjärtade typer skryter om sina tortyrredskap är bara utslag av ren penalism och ett bevis på hur penningbegäret kan förstöra en människa. Men den kanske skrattar bäst som skrattar sist den dagen dessa maskiner ska monteras ner och skrotet ska tas omhand. Jag tänker närmast på kostnaden och rotorbladens bisfenol A innehåll. Hur man ska hantera detta vet man än i dag inte hur det ska går till på ett "miljövänligt" sätt. För att inte tala om hur detta gift hela tiden läcker ut i naturen från rotorbladen och skadar människor och djur.

Jag skulle sen kunna räkna upp en lång rad påverkan på sin omgivning, speciellt fåglar och fladdermöss, som dessa fullständigt onödiga elprishöjande maskiner åstadkommer men till det räcker inte forumet till, eller ens din ork att läsa till punkt. För när du skriver som du gör så säger det en hel del om din moral och empati om dina medmänniskor som varje dag utsätts för plågan. Eller så beror ditt agerande endast på att du inte är insatt i ärendet. Men då kanske det vore på sin plats att hålla tyst för att inte skämma ut sig allt för mycket.


.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 september 2014 09:29

Jo, så en sak till:
Ett bra sätt att öka CO2-utsläppen är att bygga vindkraftverk. För dessa miljöfarliga och giftspridande maskiner släpper ut lika mycket koldioxid per kWh som vad både vattenkraften och kärnkraften gör tillsammans.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 8 april 10:11

    Problemet Dan Eliasson som med sin meritlista från  Migrationsverket, Arbetsförmedlingen , polischef och nu myndighetschef för samhällsskydd och beredskap har ställ till oreda i samhället. Bara att konstatera att hans myndighetsutövni...

Av tommy norum - Söndag 5 april 10:23

Statsepidemiolog Anders Tegnell hymlar inte med att statistiken släpar efter, och att även de senaste totalsiffrorna kommer att stiga. På lördagen rapporterades att 373 hittills har dött. Om eftersläpningen blir lika stor för den noteringe...

Av tommy norum - Fredag 3 april 20:15

  Mediejättarna  har det svårt att få debet och kredit gå ihop när marknadskrafterna säger sitt.  Både läsare och annonsörer har hittat betydligt bättre och mer trovärdiga plattformar att ta in sina nyheterna på sedan länge . Sociala medier hå...

Av tommy norum - Fredag 3 april 10:55

        Statsminister Stefan Löfven säger i en tv intervju att det är regeringen och han som regeringschef som alltid har det slutliga ansvaret i vad som beslutas runt Corona. Även om nu Anders Tegnell ångrar att Folkhälsomyndigheten i...

Av tommy norum - Torsdag 2 april 11:04

Statsepidemiolog Anders Tegnell medger nu att regeringens strategi att skydda de äldre har misslyckats.         Bara att konstatera att den svenska strategin som gick ut mot att skydda äldre för Corona smitta har totalt misslyckats i vå...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se