Alla inlägg under augusti 2014

Av tommy norum - 11 augusti 2014 07:00


SVD KULTUR



BERGLINS SÖNDAG



     


 

Av tommy norum - 10 augusti 2014 07:00


Sommarens turistinvasion är nu på väg att ta slut. Örnäs har haft en bra turisttillströmning som gör att vår turistchef i PD går ut och propagerar för en utbyggnad av campingen för att man under juni juli har haft ca 30 dagars fullbeläggning och därigenom fått säga nej till turister som vill in på området. Så här ser det ut nu på Örnäs och husbilsparkeringen vid småbåtshamnen i början på Augusti 2014, en sommar som vädermässigt var och är fortfarande en av de varmaste och regnfattigaste i manna minne. Halva Juni Hela Juli och halva Augusti ca 2 månader är det vi kan förvänta oss av turisttillströmning ett normal år. En ökning av beläggningen på Örnäs har samtidigt visat en minskning i gästhamnen där båtfararna föredragit att tillbringa nätterna i naturhamnarna. 


             



Detta skrevs i bloggen för ett år sedan 2013 och har väl samma aktualitet nu som då.

 


Sommaren är kort

i år har den verkligen varit torrt

våra turister flyr nu sakta men säker bort


 

I början på Augusti, båtgästhamnsplatserna gapar tomma, Husbilsparkeringen på andra sidan visar också en betydligt lägre besöksfrekvens . Frågan är väl om det är turister som skall bygga den fortsatta välfärden i Åmål. Många tycks tro när man läser alla satsningar som planeras för dessa. 


 

Den här skylten  sitter på Marinans café . Många tror att det är Jarnryd, vår turistchef, komponerat textinnehållet för turistbyråns öppettider.  

Av tommy norum - 9 augusti 2014 15:03

Det verkar som om vi går mot en rysare i årets val där man länge trott att de rödgröna tar hem segern med stor marginal men som det nu verkar alliansregeringen tar in på försprånget och vi kan konstatera att utgången verkar oviss i i det sista. TN

De rödgröna får majoritet – knappt

Socialdemokraternas Stefan Löfven.

Socialdemokraternas Stefan Löfven. Foto: Henrik Montgomery/TT
 

De rödgröna partierna leder mot Alliansen – men med liten marginal. Vore det val i dag skulle de få 176 av riksdagens 349 mandat.

De rödgröna partierna leder med 9,8 procentenheter mot Alliansen, visar Svenska Dagbladets senaste Sifoundersökning som bygger på 1.259 intervjuer gjorda 4-7 augusti.

Om det vore val i dag skulle det rödgröna övertaget precis räcka till egen majoritet med 176 av 349 mandat. Alliansen kammar hem 141 mandat och Sverigedemokraterna når inte vågmästarrollen med sina 32.

SD kan bli vågmästare

Historiskt sett har dock sittande regering spurtat i valrörelsens slutskede, skriver SvD, vilket pekar mot att inget block får egen majoritet utan att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll.

SvD:s genomgång av de sex senaste riksdagsvalen visar dock också att det block som leder i valrörelsens upptakt även stått som segrare på valdagen. Som mest har ett block – de borgerliga 1994 – lyckats kapa 4,9 procentenheter av försprånget.

För respektive parti rör det sig dagens mätning om relativt små förändringar från förra mätningen, utom för Moderaterna som ökar med 2,7 procentenheter. Samtliga riksdagspartier hamnar över fyraprocentsspärren, medan Feministiskt initiativ hamnar under med 2,6 procent.

Fakta/Undersökningen

Siffrorna är i procent, förändring inom parentes

  • Vänsterpartiet 6,6 (+0,2)
  • Socialdemokraterna 30,7 (+1,3)
  • Miljöpartiet 11,4 (-1,6)
  • Centerpartiet 4,6 (-0,9)
  • Folkpartiet 6,1 (-0,7)
  • Kristdemokraterna 4,3 (+0,8)
  • Moderaterna 23,9 (+2,7)
  • Sverigedemokraterna 9,0 (0)
Av tommy norum - 9 augusti 2014 07:00

 
            
 
  
Stockholm beskrivs som ett lås vid Mälaren i detta soliga filmporträtt på vers, uppläst av en mycket ung Bibi Andersson


http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=368&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?quicksearch%3dlatest%26page%3d11

 
 

Av tommy norum - 8 augusti 2014 07:00



              
                       



Här har vi brevet till polisen som representant från Djurparken i Åmål skickat angående stölder och andra konstigheter som förkommit runt och i parken under en tid. 


Hej Magnus
För att vara formell vill ja skriva så här
I Mars el April prackade AF på oss en s,k utvecklingsanställd ..som styrelsen egentligen var ytterst tveksam till att ta emot  ..med tanke på tidigare refferenser m.m ..men då AF blockerade alla andra sökande för att få ut denna människa ..och vi behövde förstärkning så blev det så ..sedan hennes handläggare på Åmål AF försäkrat oss om att det fanns ingen i hela Åmål som hade så goda refferenser så blev det så att hon hamnade hos oss som utvecklingsanställd sedan 28 April
25 Juni sedan 4 av mina feriepraktikanter tagit kontakt med mej och rapporterat att de sett hur hon slagit våran lilla miniatyrhäst Barbie inne i sin box över hela kroppen med ett grimskaft ..samt knäat henne i låret ...hon skall även enligt samma vittnen ha stressat en annan äldre häst samt sagt att alla djurparkens hästar borde slaktas inkl sagt att får är dumma djur samt hällt ut en burk med hovtjära inne i serveringen
Ja ber henne då att omg ta semester..och hon sägs upp av styrelsen 10 Juli
Men allt det här har ja redan dragit för Per-Åke  
Ungefär i denna vevan stjäls ett combinationslås med 4 siffrig cod på den gamla timmerkojan bredvid djurparken
Någon vecka därpå hittar vi gift som någon lagt ut ...inkl en död kanin..
26Juli märker vi att en killing är försvunnen...samt att det försvunna codlåset är tillbakasatt på timmerkojan?!
Vi sammankopplar inte direkt killingen med den utvecklingsanställde
Morgonen 2:e Aug finner min kollega Kristina djurparkens sparbössa liggandes nere vid fotbollsplanen
Då vi kör bevakningsfilmen kan vi se att någon 1 Aug kl 19.45 stjäl sparbössan som hänger mitt emellan djurparkens grindar
Ja lägger ut filmen på facebook och flera personer tar omgående kontakt med mej för de säger sej känna igen individen på bilden
Densamme har för övrigt annonserat efter nyslaktat lammkött för på FB för 2 månader sedan..
Bra om du v.b detta mejl till åklagaren omgående Magnus ..för som du förstår så är väldigt många människor mycket upprörda ...inkl att somliga är helt berättigat oroliga över att brottserien skall fortsätta...                                      






                ...mvh Rickard å styrelsen Prima Zoo:s vägnar    076 8188827


Här kan man se filmen som nämns i texten till polisen. klicka på adressen för att se filmen



 
 

 
 
 
Av tommy norum - 6 augusti 2014 07:00


En hobby som är till för i huvudsak medelålders män med en bra kassaflöde att ta till i sina modellinvestereingar. 




                              


Ett rikt utbud av flygande modeller  presenterades, en del med  häpnadsväckande flygegenskaper. 

 KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA BILDERNA


 

Readrivna flygmodeller blir det mer och mer av i byggandet. Här har vi en bild på motorerna som både ljudmässigt och kraftmässigt gör modellerna verklighetstrogna i flygandet. 


 

Den här modellen gjorde en fin uppvisning som ni kan se i de 4 kommande filmavsnitt. Gäller att hålla tungan rätt i munnen när man rattar en skapelse som kan betinga ett värde på en kvarts miljon i byggkostnad.


 
 
  En flyguppvisning som både ljud och flygmässigt gav en verklighetsintryck.  


  Här presenterar flygaren skapelsen efter uppvisningen som berättar att han är från Norge och började med flygmodeller i 50 års ålder. Flygplanet är också utrustat med mesiler som kan avfyras. En leksak för medelålders män med en bra kassa att ta till där modellerna kan hamna i närheten av en kvarts miljon. 


 

Det var en lång kö till att få tillgång till banan för en uppvisning av modellen.


Det fanns modeller som uppförde sig i sitt flygande på ett sätt som man inte kan åstadkomma i verkligheten som modellen i filmen här.



  En flygning i den högre skolan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards