Alla inlägg under augusti 2014

Av tommy norum - 21 augusti 2014 07:00



Margot Wallström ( s )  kritiserar Moderaterna när de går ut i media och förbereder medborgarna på de ökade kostnaderna som den ökade flyktingmottagningen innebär. Att Anders Borg klargör att det blir inskränkningar i reformutrymmet där en ökad kostnad på runt 10-12 miljarder per år enligt den senaste prognosen vilket gör att medborgarna får börja se skatterna försvinna i allt större hål för att ta emot och försörja flyktingarna.


  Det här har regeringen vetat länge. Att nu gå ut och säga att det kommer att innebära ökade kostnader för samhället låter lite märkligt om du frågar mig  säger Margot Wallström (s) hon gillar inte att kostnaderna ställs mot välfärden man skall inte skapa motsättning där välfärden ställs mot kostnaderna i flyktingmottagandet. Det gynnar bara Sverigedemokraterna säger hon i sitt uttalande.  
Socialdemokraterna i sitt förtroendeuppdrag  uppfattar tydligen medborgarna som en skock får som skall hållas ovetande om sådant som inte faller in i ramen för den politik man driver och där medborgarna helst skall hållas utanför fakta som kanske får till resultat att man börjar ifrågasätta vad våra politiker håller på med.


Att vi inte har råd med att sänka pensionärsskatten, inte har råd med att ge de inneboende på våra äldreboende tid till att vara ute, att vi inte har råd att höja sjukförsäkringen, arbetslöshetsersättningen, vi har inte råd att höja sjuksköte eller eller lärarlönerna efter förtjänst mm , men vi har råd att ge anhöriga till våra flyktingar pensioner som i en del fall till och med överskrider våra fattigpensionärer, vi har inte råd att öka fattigpensionärernas pensioner till en dräglig nivå. men vi har råd att försörja flyktingfamiljer i decennier, barnbidrag, hyresbidrag, socialbidrag.  Med en kostnad på mellan 40-50 miljarder årligen för flyktingmottagningen fram till år 2018, så är det väl klart att med sådana belopp och vad våra skattebetalande Svenskar får undvara för att förbättra välfärden den informationen det vill helst Socialdemokraterna slippa att informera medborgarna om för då kanske de får för sig att i ett demokratisk val  förändra den politiska bilden till något som inte faller Socialdemokraterna i smaken.      

    
   
     Här har vi det uttalande som Anders Borg ( M ) finansminister i regeringen informerade medborgarna om och som Socialdemokraterna genom Margot Wallström (s) var onödig informatiom till medborgarna, det kan ju sätta griller i huvudet på medborgarna som inte gynnar Socialdemokratisk politik.                                   


Finansminister Borg tog sedan över för att ge en ekonomisk bild av läget. Redan inför sitt sommartal i måndags talade statsminister Fredrik Reinfeldt om att utrymmet för nya vallöften är mycket begränsat, dels på grund av vikande tillväxt, dels på grund av ökande kostnader för flyktingmottagandet.

– Det har varit en väldig diskussion med en hel del missförstånd om siffrorna de senaste dagarna. Då är det vår utgångspunkt att vi redovisar hur det ser ut, sade Borg.

Vecka 24 i år tog Migrationsverket emot cirka 1.000 asylansökningar i veckan, men under juli månad har antalet ökat snabbt, och så även Migrationsverkets prognoser för hur mycket flyktingmottagandet kommer att kosta.

Migrationsverkets prognos för antalet flyktingar i år justerades i juli upp med cirka 20.000 personer, vilket leder till miljardkostnader för den kommande migrantströmmen enligt Borg,  även om en del kan räknas av mot biståndsanslagen.

– När vi blickar framåt har vi en ökad kostnad på 11-12 miljarder kronor per år att räkna med.


not:
i år väntas Migrationsverket ta emot 80.000 asylansökningar, och man räknar med ytterligare 260.000 ansökningar den kommande mandatperioden. För att klara mängden asylansökningar menar Migrationsverket att man behöver ytterligare 48 miljarder kronor fram till 2018, utöver de 91 miljarder som redan är avsatta.


Dela gärna inslaget till någon annan som är politikisk intresserad så vi får en debatt med utgångspunkt också utifrån ekonomiska förutsättningar, något som våra politiker mörkat i åratal för medborgarna. 

                                      

Av tommy norum - 20 augusti 2014 16:53


Ä r det så att alla resurser går till flyktingar och anhörigeinvandring ? Glömmer vi bort att ta hand om våra egna äldre.

Något man kan fråga sig när man tar del av repotaget. Kanske dags för våra politiker att sätta Svenskarna i centrum när man fördelar våra gemensamma resurser.  




Expert: 15.000 äldre riskerar svälta ihjäl

 TTSVT.se" data-length="463" data-id="2255966-250818" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2255966&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2255966&format=json&type=embed&contextSectionId=118" data-embed-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2255966&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-disabled="" data-available-on-mobile="true" data-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=2255966&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-start="disable"> TT/SVT
 
 1 / 3
Foto: TT
 
Äldrevården i Sverige har så stora problem att liv är i fara. Det menar Yngve Gustafson, professor i geriatrik.

– Vi vet att mer än hälften av de gamla på svenska äldreboenden är undernärda. Det betyder att 15.000 personer i äldrevården svälter ihjäl.

Enligt Yngve Gustafson har det blivit lite bättre de senaste tio åren men problemet är fortfarande gigantiskt.

– Det är fortfarande väldigt, väldigt många människor som svälter i onödan, sade han när han gästade Gomorron Sverige på onsdagen.

Omkring 15.000 personer har så dåligt näringsintag att de riskerar att dö av det. Ett exempel är Georg Norberg som i kväll är med i programmet ”Sveriges bästa äldreboende – ett år senare”.

Nattfasta

– Han har en nattfasta på 16, 5 timmar. Det sätter ner hans immunförsvar. Han riskerar att drabbas av svåra livshotande infektioner. Trots att han tränar kommer han inte upp på benen, sade Yngve Gustafson.

Nattfastan, det vill säga tiden från måltiden på kvällen till frukosten, ska inte överstiga 11 timmar. Yngve Gustafson beskriver läget som att personalen ”lyfter sig i håret” men om nattfastan ska kunna kortas måste det finnas mer bemanning på kvällen och mer på morgonen.

– Då har man väldigt låg bemanning och då är det helt enkelt svårt att hinna ge de gamla mat.

Lyfter sig i håret

Personalbristen gör att alla gamla inte kan vara uppe så länge på kvällen. Man måste börja lägga dem tidigare.

Enligt Yngve Gustafson leder det till att Georg Norberg inte får någon mat mellan middagen klockan 17 och frukosten klockan 9 – alltså mycket längre än 11 timmar.

Uppgiften om att 15.000 gamla är allvarligt undernärda bygger på undersökningar av ett representativt urval av äldre personer på äldreboenden men även av personer som bor kvar hemma.

– Vi har gått hem till 832 personer på äldreboende och i hemmet, ett representativt urval av Sveriges befolkning. Då blir det ungefär 15.000 personer, säger Yngve Gustafson.   

Svårt att upptäcka

Det kan vara svårt att upptäcka undernäring. På Smedsbergets äldreboende i Lycksele, som kvällens program handlar om, missar man att Georg Norberg är undernärd. En orsak kan vara att han är lite överviktig.

–  Några av dem med allvarligast undernäring som jag träffade bland de 832 är inte magra. Det finns instrument för att upptäcka det här men för det krävs att man utbildat personalen, sade Yngve Gustafson.

Det handlar inte bara om att de gamlas nattfasta måste bli kortare. Det krävs också en inviduell bedömning av varje person.

Yngve Gustafson anser att man måste se över vilken mat som varje individ får. Vissa läkemedel gör att man har sämre förmåga att ta upp vissa näringsämnen och då krävs speciellt avpassad mat.

 

Av tommy norum - 20 augusti 2014 07:00


Michael Karlsson

   

Tydlig är att Michael Karlsson (s) har lika dåligt koll på den ekonomiska verkligheten som han hade under Centerns tid vid makten. Den blev han först varse vid när han själv fick ta över rodret trots att det fanns stora möjligheter som oppositionspolitiker med säte i kommunstyrelsen och eget kommunalråd. Tydligt är väl att han också är lika dålig bevandrad i hur den ökade flyktingmottagningen slår mot kommunens ekonomi i framtiden.


 Inflyttningen ökar befolkningen läser vi i PD där vårt kommunalråd Michael Karlsson påstår att det ur rent samhällsekonomiskt är det bra med en inflyttning.  Vi får stadsbidrag per innevånare vilket gör att vi kan titta på utveckling istället för nedskärning. Hur stor sanning är det i ett sådant uttalande kan man fråga sig när det visar sig att hela befolkningsökningen och lite till består av invandrande flyktingar med de problem i social service i skolor, språk, ingen arbetsmarknad att slussas in i, kommande bostadsproblem där allt mer områden blir segregerade med växande framtida kulturella krockar som kan bli konflikter i samhället.


Skolan behöver betydligt mer resurser både för de vuxna invandrarna och deras barn , socialbidragen ökar, den offentliga tjänstesektorn måste ökas med mer anställda för att leva upp till kommunernas skyldighet för att bistå våra nyanlända.


Så sanningen är nog att med den utvecklingsfas kommunen har befunnit sig i de senaste årtiondena så får man väl säga att Michael Karlsson är dåligt bevandrad i verkligheten hur det på sikt drabbar den offentliga servicen och kostnaderna i framtiden med en ökat flyktingmottagande i kommunen.

Flyktingarna vet sina rättigheter där de kan kräva språkundervisning i sina hemspråk. Hur har kommunen ordnat den saken t.ex och vilka ökade ekonomiska resurser har man tillsatt för den verksamheten

Nu läser vi i PD:s insändarsidor att man att på grund av sin etniska bakgrund också kräver särskild mat på dagiset med en fördyring av verksamheten.


Så Michael Karlsson att påstå att en ökning av arbetslösa flyktingar skulle bli grund för en positiv trend där nedskärningar i stället blir utveckling, det skvallrar nog om en mycket dålig verklighetsförankring av det Svenska samhället.


Sanningen är väl att det blir kommuninnevånarna som får dra åt svångremmen i framtiden där ett ökande krav på mer resurser för att leva upp till det mottagande som myndigheterna kräver för att tillgodose de nyanländas behov för att växa in i det Svenska samhället.

Solidariteten kräver sina tribut i kostnader även om våra politiker in i det längsta försökt mörka sådana verkligheter för medborgarna.

Det är inte bara i den kommunala ekonomin som det sätter spår utan också i landstingen där våra sjukhusväntrum i många fall har ett överrepresentation med invandrarbakgrund, vår tandvård blir också drabbade när våra nyanländanda använder sina rättigheter att äntligen få en tandvård som saknads i deras förra livssituation. Vi får en tryck på bostadsmarknaden i våra småkommuner som i tron att ta emot flyktingar skall bli lösningen på deras framtid men som efter ett tag visar sig bli precis tvärt om.


Kommunalråd runt om i landet vädjar nu till emigrationsverket , vi klarar inte mer inflyttning varken ekonomiskt eller bygga upp organisationer som skall klara situationerna så att våra nyanlända får en vettigt mottagande.


Den enda som hurrar för situationen är de privata flyktingmottagare som skär guld i sina mottagningsstationer runt om i Sverige.

Och det underliga är att konfronterar man våra politiker mellan fyra ögon och där ingen hör på så är de införstådda med problemen men vågar inte stå för sina åsikter officiellt med rädsla för att partipiskan och utfrysning bli resultat av deras frispråkighet. Så frågan är väl om det är partierna de representerar eller är det medborgarna ? 


 En och annan politiker skulle nog försöka sig på att komma ut till sina gräsrötter för att förstå hur tongångarna går ute i samhället för en ökad flyktingmottagning både kommunalt och nationellt.

 

Av tommy norum - 19 augusti 2014 07:00


Loppmarknaden som var en folkfest i Åmål på den tiden.




      





 

Av tommy norum - 18 augusti 2014 07:00

Kristinehamn har begåvats med en turistmagnet utöver det vanliga. Christine av Bro heter hon och är placerad med egen brygga vid gästhamnen.

 

Ursprung

Bojorten, som skeppstyp kommer ursprungligen från Holland och Flandern. Från början användes bojortar som transportfartyg på de grunda holländska kanalerna. Detta möjliggjordes tack vare dess flata botten och därmed ringa djupgående. Benämningen bojort anses vara kopplad till förens böjda form (boejert). Bojortar har haft stor betydelse för Kristinehamns tillblivelse. Staden var mellan 1600-1800-talet den viktigaste utskeppningsplatsen för Bergslagens stångjärn. Det var nämligen på dessa fartyg som järnet fraktades över Vänern och till Göteborg för vidare transport utomlands. Därför gav Drottning Christinas förmyndareregering 1642 Kristinehamn stadsrättigheter och en bojort i stadsvapnet för att påminna befolkningen av sjöfartens betydelse



Bojseglar.JPG


Christine af Bro

 

Christine af Bro är ett fartyg av bojortstyp som har Kristinehamn som hemmahamn.

Inga bojortar fanns tidigare kvar i Sverige varför den nutida bojorten i Kristinehamn är unik. Sjösättningen skedde den 4 maj 2002. Den 18 juni 2005 ägde jungfrufärden rum och därefter har "Christine" gått enligt turlista och gör årligen mellan 80-100 turer varav drygt hälften är charterkryssningar.

Christine af Bro väger 130 ton, är 29,5 meter lång (inklusive bogspröt)och har passagerarcertifikat för 55 passagerare. Under 2006-2008 har riggen modifierats samt inredningen anpassats för att bättre spegla ett rustikt fartyg från 1600-talet. Vidare har fartyget numera 17 kojer till de gäster som önskar övernattning.

  

klicka på bilderna för större format

   

Bakgrund

I Kristinehamn har, som ett led i ett kulturturistiskt EU- projekt, byggt en nutida bojort som är den skeppstyp som finns avbildad i Kristinehamns stadsvapen. Ett stort antal företag, föreningar och privatpersoner var engagerade, genom generösa rabatter och via sponsring. Bland alla dessa kan nämnas EU mål 2 Bergslagen, Kristinehamns kommun, länsarbetsnämnden, Sparbankstiftelsen Alfa, Vänerns regleringsfond, Rolls Royce Marin AB, Kristinehamns Bostads AB, Artilleriregementet A9, Lundgrens Åkeri, Akso Nobel, Vänerhamn, Bäckhammars Bruk, Scana Steel Björneborg, Frälsningsarmén, Svenska kyrkan och Pingstförsamlingen i Kristinehamn. Stödföreningen Christine af Bro har ca 160 medlemmar och var under byggnadstiden i princip projektets ”motor”. Sjösättningen skedde under festliga former den 4 maj 2002 då ca 8 000 personer följde hur en nutida bojort mötte sitt rätta element. Efter jungfrufärden som ägde rum den 18 juni 2005 har hittills drygt 7 000 personer deltagit i de resor som Rederiaktiebolaget Bojorten driver. Under sommaren 2005 testades fartyget rejält då vi företog en lång resa till Fredrikstad i Norge där vi deltog i slutmålet av Tall Ship Race. Under 2008 utrustade vi fartyget med ytterligare 12 kojplatser som var väl använda sommaren 2009 då vi var i Frederikshamn i samband med Tordensköldsdagarna.

 

   

Konstruktion

Kännetecknande för fartygstypen är dess platta och breda botten, vilket innebär stor lastförmåga. Aktern är högre än fören. Typiskt är även sidosvärden som vardera väger 900 kilo och har som syfte att minska avdriften när fartyget kryssar. Fartyget är gaffelriggat med ett lösfotat storsegel, råsegel, klyvare samt stagfock. Rodret är kopparklätt för att öka hållbarheten.




     

Arbetsmetoder

Christine af Bro byggdes enligt holländsk tradition. Efter kölsträckningen restes stävarna. När bottenstockarna kommit på plats byggdes spantmallar. Därefter gjordes bordläggningen så långt som bottenstockarna räckte och ytterligare spant monterades för fortsatt bordläggning. Tjockleken på spanten är 8 tum. Mellan borden, som är av ek, är tjärdrev inslaget som tätning och stadga till skrovet. Fartyget är kravellbyggt vilket innebär att borden ligger kant i kant. I en baskista ångades borden i ca 3 timmar för att kunna böjas utan att gå av när de formades efter skrovet. Borden är 2,5 tum tjocka och monterade med ca 6 500 svarvade ”enepinnar” eller tränaglar. I en smedja, i närheten av varvet, är spik, bultar och roderbeslag tillverkade på ett hantverksmässigt sätt. Genom ett internationellt samarbete har 11 tyska bildhuggare färdigställt fartygets akterspegel och andra konstnärliga utsmyckningar. På akterspegeln finns den latinska texten Luctor et Emergo inhugget vilket betyder ”Jag kämpar och tar mig fram” eller på ren Svenska: ”Trägen vinner”.








 

Av tommy norum - 18 augusti 2014 07:00


SVD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG




       

Av tommy norum - 17 augusti 2014 10:38




Frågan är väl vad Reinfeldts uttalande om att den Svenska välfärden får göra inskränkningar för att ge plats  för förväntade högre kostnader i vår invandring kommer att för utslag i ökat förtroende för de politiska partier som vill begränsa flyktingmottagningen.   

Undrar om inte vår stadsminister Reinfeldts uttalande i invandrarfrågan gör att Svenska folket kanske får en annan bild av vår generösa flyktingpolitik när Muslimer väller in från Mellan Östern och därigenom tar del av vårt välstånd.


När hörde vi att flyktingarna tär på vårt välstånd av en politiker och att Svenskarna får vara beredda på att dra åt svångremmen om vi i fortsättningen skall vara översolidariska i öppnandet av våra gränser ?

Våra grannländerna är mer restriktiva och anpassar flyktingströmmen efter de resurser och chansen till anpassning till ländernas kultur och arbetsmarknad och där man mer tar intryck av medborgarnas ökade rädsla vad det i förlängningen blir av deras samhälle om det får fortgå som hittills i mottagandet av flyktingar. Och utan att någon av våra politiker vågar kalla sina kollegor i regeringsställning för osolidariska, rasister, främlingsfientliga  eller andra okvädesord.


Vi har ju alltid hört att den mångkulturella samhället ger mer än det tar och våra etablerade partier har i åratal vägrat att ge besked till Svenska folket där man på alla sätt försökt mörka kostnaderna för medborgarna. Bara att konstatera att våra politiker har satt oss i en hopplös situation med en ökande segregation, med ökade socialt utslagna och på väg mot en hopplös arbetsmarknad där arbetslösheten kommer att öka bland de nyanlända med social utslagning och som ett brev på posten ökad kriminalitet för att skaffa försörjning. Våra småkommuner tyngs redan nu av ökade socialbidrag när flyktingar etablerar sig på platser som saknar arbetstillfällen.


Kommunalråd går ut i massmedia och klargör för invandrarverket vi klarar inte mer flyktingar nu men för döva öron verkar det som när man fortsätter fylla på med nyanlända som sedan kommunen får ta ansvaret för i fortsättningen.


Skolorna i invandringstäta områden har svårt att ge undervisning för nyanlända som förberedese till den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället. Ett samhälle där det nu skapas ökade risker för konfrontation mellan religiösa grupper, ett faktum som man redan nu kan skönja där judarna i vårt land känner en ökad oro där hot redan nu förekommer på grund av religiösa motsättningar. Det visar sig att svenskar med invandrarbakgrund i ökad omfattning tar del av extrema muslimska terrorgrupper i utlandet för att skapa kaos och religöst övertagande med en tolkning av koranen som gynnar deras egen tro i hur ett samhälle skall se ut. Kanske de till och med får Svenskt socialbidrag till sin försörjning när de är med och försöker med vapen tvinga folk till sin trobekännelse.


Det finns ett parti som varnar och varnat för den utvecklingen i det Svenska samhället men där alla partier vägrar lyssna utan på alla sätt försöker sätta stopp för den typen av politisk propaganda när man mer värnar om det svenska samhället och bevarandet av våra traditioner, varnar för ett bidragsberoende för stora grupper som aldrig kommer in i det svenska samhället på grunda av dålig eller ingen utbildning, på grund av religiösa skäl där stora grupper framförallt kvinnorna blir isolerade i hemmen där enda inkomstkällan blir socialbidrag resten av livet, där man heller ser insatser i närområdena för att hjälpa än att tillåta dem att komma hit .


Och i allt detta har vi politiker som har övertro på sin egen förmåga att rätta till problemen. Problem som bara ökar och består men som våra politiker i flera decennier anser sig har lösningen på att ordna till. Men trots alla miljarder i satsningar så ökar segregationen, bostadsproblemen, skolresultaten, arbetsmarknaden, kriminaliteten bland de nyanlända där politikerna har lyckas skapa ett samhälle med vi och dem trots alla besked på motsatsen i retoriken där skapandet av det mångkulturella samhället ger mer till Svenskarna än de försakelser de eventuellt får göra på köpet.

Det är bra att politikerna äntligen börjar prata klartext i vad vi har och vänta oss om vi fortsätter den generösa flyktingpolitiken som nu bedrivs så att medborgarna lättare kan ge besked med utgångspunkt från verkligheten till våra partier om vad man tycker i prioriteringen hur våra gemensamma resurser skall användas i framtiden .

Av tommy norum - 17 augusti 2014 07:00


 


Man skall nog ta del av Lisbeths Vestlunds  meritlista i Centerpartiet innan man tar ställning till att kryssa in henne i fullmäktige för Folkpartiet. 

Lisbeth Vestlund före detta Centerpolitiker driver tydligen sin egen kampanj, nu i Folkpartiets, där hon i PD har åsikter om Åkab, där tycker hon att de skall koncentrera sig på att sätta in hissar i sitt bostadsbestånd för de som saknar detta .

En nätt liten affär på ca 100 miljoner som då får tas ut i högre hyror.


Jag vet inte varför Lisbeth Vestlund lämnade Centerpartiet men det man kan säga om hennes karriär inom det partiet var väl att hon var inte särskilt begåvad i ekonomiska frågor när hon gång på gång gick ut i PD:s insändarspalter och gav utryck för sina högs personliga åsikter i  ämnet, kanske inte så begåvad alla gånger. Vad jag förstår så fortsätter hon i samma stil också i det nya partiet utan att få det förankrat i partiledningen.

Det där med att satsa på investeringar i kultur och fritidssektorn som Lisbeth Vestlund bestämt påstod i en debatt i PD på fullt allvar med mig på sin Centertid, att den satsningen kommer att ge tusenfalt igen i kringinvesteringar, kanske säger en del om hennes kompetens i ekonomiska frågor. Var de investeringarna tog vägen det kan man ju fråga sig. Eller när jag påstod att centerpartiet inte förstår de ekonomiska rapporter som titt som tätt kom från ekonomikontoret, så svarade hon att det gör vi visst. Men att de en längre tid varnat för den ökade pensionsskulden, de ökade lånekostnaderna för investeringarna i fritidssektorn, att man till och med lånade till rena underhållskostnader, det var tydligen inget som oroade Lisbeth Vestlund som politiker i Centerpartiet kan man förstå med de svaren hon levererade då .

Bara att konstatera att Lisbeth Vestlund fortsätter på samma sätt utan en susning om hur verkligheten ser ut när hon går ut och driver kampanj för hissar i Åkabs fastigheter kanske i hopp att hon skall bli inkryssad i fullmäktige för Folkpartiet men med den tydliga profilen att hon har inte en aning om förutsättningarna för att få gehör för saken.


Så ni som tänker rösta på Folkpartiet så finns det betydligt politiskt sundare kandidater att kryssa för.

Jag skulle tro att Lisbeth Vestlund snarare blir en belastning för Folkpartiet än en tillgång med det bagaget hon har med sig i sitt nya parti.

Att Folkpartiet fått en kandidat på halsen som tar med sig sitt förra partis sätt att driva kommunalpolitik , tuta och kör så får vi se vad som händer det bådar inte gott för Folkpartiets förtroende bland medborgarna som med en kandidat som visat sig med facit i hand inte har en susning om förutsättningarna för att driva kommunalpolitik på ett sätt som gör att skattebetalarna bara drabbas med kostnader men som inte ger tillbaka någonting i våra gemensamma verksamheter för medborgarna. 


Sådana politiker skall vi verkligen se upp med, vi haft nog av den varan en längre tid i Åmåls kommunalpolitik.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards