Direktlänk till inlägg 25 augusti 2014

Kanske dags att dra åt tumskruvarna

Av tommy norum - 25 augusti 2014 07:00


Thomas Olson
Frågan är väl om man skall kryssa in politiker för vad de vill göra ? Kanske man får en bättre bild av deras kompetens i vad de har gjort. Thomas Olson fp hör onekligen till de som har en diger lista över vad han ställt till med i sitt företroendeuppdrag.

 

 Frågan är väl varför det finns politiker som fortfarande sitter kvar och vill ha förnyat förtroende med den bedrövliga insats i förra mandatperioden. Jag tänker närmast på Thomas Olson Folkpartiet som har stor del i det ekonomiska förfall som kommunen befinner sig inär vi studerar  facit efter hans tid som ordförande i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden.

Själv blev han inkryssad av folkpartiväljare vid förra valet trots sin meritlista där de tydligen var helt ovetande om hans insats som förtroendevald ordförande .

Sitter fortfarande kvar till och med i kommunstyrelsen när han lyckades få mer ikryssnings röster än ordföranden i partiet.



Kanske säger en del om hur Folkpartiets medlemmar är insatta i hur deras kandidater sköter sina förtroendeuppdrag. Men med en kandidat som Thomas Olson som på den tiden var den högst betalda ordföranden med arbetstimmar som ingen annan ordförande kom i närheten av men ändå påstår sig i efterhand vara helt ovetande om det som föregick inom förvaltningen han var ordförande i. Skyller allt på den avgående förvaltningschefen.


Att han i insändare försökte frisäga sig ansvaret när han avslöjades med byxorna nere inte bara i ett ärende utan i stort sett alla beslut som togs under hans tid som var av noll koll . Hyresavtal, offerter, utvärderingar, man använde budgetmedel för andra ändamål än fullmäktigebesluten, man mixtrade i bokföringen för att dölja kostnaderna var de hörde hemma, ett trixande där i många fall fullmäktige blev grundlurade på var pengarna hamnade. Örnäs camping var en post som användes flitigt som kostnadsställe där hamnade både Örnäsvallens omklädnings rum a´ 1 miljon, där blev det nya campingstugor i bokföringen som inte existerade i verkligheten.

Det  lämnades in hyreskalkyler för investeringar där subventioner på miljonbelopp under åren blev resultatet. Man struntade i fullmäktigebeslut hur skatterna som tilldelades i budgeten användes. Man fick pengar för underhåll av fastigheterna men pengarna användes till annat. Jag kan fylla hela sidan med konstiga prioriteringar av hur skatterna användes där Thomas Olson satt som spindeln i nätet i egenskap av ordförande. 


Det skrevs i insändare om tokigheterna men det var tydligen inget som Olson tog notis om att undersöka. Så ni som överväger att kryssa in Thomas Olsson så kan jag informera om att det finns betydligt bättre kandidater att kryssa in i Folkpartiet än en person som till stor del har skuld i den dåliga ekonomi som nu kommunen befinner sig i.




Detta var ett inslag i Bloggen vid  förra valet, tyvärr så finns det politiker kvar som låtsas att det regnar och vill inte ta sitt ansvar och försvinna ur politiken innan man ställer till mer oreda för medborgarna. Thomas Olson Folkpartiet är en av dem.

För fyra år sedan skrevs detta i bloggen


Kanske är det dags att dra åt tumskruven för att få politikerna att bekänna färg inför valet. Det kanske nu är på tiden att politikerna kryper fram ur sina hålor och förklara varför man skött kommunen så illa.

Att det har förekommit en hel del ändringar sen avslöjandena kommit upp i bloggen. Bland annat har Samhällsbyggnadsnämnden med Thomas Olsson Folkpartiet som ordförande fått rutiner som helt har saknats i verksamheten förut.

Hyresavtal har nu tagits bort från nämnden efter det katastrofala utfallet av hyresättning som kostat  kommuninnevånarna miljoner i förlorade intäkter, pengar som skattebetalarna fått stått för.

Jag vill påstå att skulle fövaltningschefen där Thomas Olson var ordförande  varit privatanställd, med de saknade rutiner, ingen ordning på var kostnader läggs, döljandet av överskridandet av budgetar genom att lägga kostnader på andra verksamheterer i förvaltningen där de inte hör hemma, skulle han få gå på dagen med motivering trolöshet mot huvudman som i det här fallet är kommuninnevånarna.  

Men våra politiker har fortsatt stort förtroende för förvaltningschefen.


Kanske säger en del om hur våra politiker ser på sitt förtroendeuppdrag.

Våra revisorer som har till huvuduppgift att ta tillvara innevånarnas intresse lyser med sin frånvaro.

Fullmäktige har nu änteligen fått ta del av investeringarnas utfall.

Jag vet också att fritidsinvesteringar med kapitalkostnader, underhåll och drift har nagelfarits. Jag hoppas att ledamöterna i kommunstyrelsen nu fått en inblick i den verksamhet som de inte har haft en aning om tidigare.

 Här har man beviljat pengar till investeringar utan en tanke på varken utfall, framtida kapitalkostander eller underhåll och drift, poster som för övrigt det varit väldigt sparsamt med i underlaget för investeringen till politikerna för beslut. Tyvärr har man inte haft förmågan eller kompetensen att frågasätta investeringens kostnader - ett konstaterande som vi nu dyrt får betala. 


Det man inte förstår som kommuninnevånare, varför denna investeringshysteri i fritidsanläggningar ? 

Höjer det kommunens attraktionskraft för inflyttning ? Svaret är utan tvekan nej med facit på den befolkningsminskning som förekommit de senaste tio åren i kommunen. Däremot så tar investeringarna resurser från vår lagstadgade verksamhet som vård skola omsorg. Om fritidsverksamheten var i samma storlek som genomsnittet för Västra Götaland så skulle Åmåls kommun ha ytterligare 5 miljoner / år att satsa på vår kärnverksamhet enligt Sten Lindström i PD.

Kanske säger en hel del om vad våra politiker med Centern som hänförare anser viktigt i sina prioriteringar. 

Är det verkligen detta vi kommuninnevånare vill prioritera med våra skatter ?  

 
 
Ingen bild

Väljare

25 augusti 2010 17:55

Den som röstar på Centern i årets val har väl andra syften än att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse kan man tänka.Det verkar närmast som om Kur och Kaså mer vill ha ut fördelar till sig själva.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards